Aktivarum

Aktivarum och andra jämställdister kartläggs av ”Feministiskt Perspektiv feat Researchgruppen” – De nämner dock inga kvinnor! | januari 20, 2012

Detta är min respons på presstödsuppbärande tidningen Feministiskt Perspektivs ”kartläggning”

Genusnytt rapporterar idag Tidningen Feministiskt Perspektiv och Researchgruppen kartlagt vad de kallar  de ”antifeministiska dreven”Som ni ser på bilden ger de Aktivarum en ganska central plats.

Det finns dock två mycket märkliga saker i denna kartläggning. Först och främst så kallar man Dr Kejs, Aktivarum, Matte Matik, Daddyoch Medborgare X för ”Kommentarfältherrar”? Annars brukar man kalla det”Bloggare”

Vidare så inkluderas inte en enda av de jämställdistiska kvinnorna i kartläggningen.

De nämner inte genuskritiska Tanja Bergkvist. Heller inte Ingrid Carlqvist, inte ett ord om Ninni (Trots att hennes blogg heter Kvinna och Antifeminist) och de har helt missat Trollan – bara för att nämna några bloggande tjejer.

Av allt att döma begriper inte personerna i ”Feministiskt Perspektiv feat Researchgruppen” skillnaden mellan att kartlägga män och att kartlägga personer av bägge kön som talar för män och kvinnor (dvs jämställdister)

Antingen det eller så ger de en förljugen bild för feministerna skall bara nämna ”rätt sorts” kvinnor.

Då passar ju inte kvinnor som girlwriteswhat (ovan vide0 171.674 visningar) in i bilden de vill ge av oss. Däremot nämner de Warren Farrell som enligt Feministiskt Perspektiv är ”amerikanska antifeminismens största ideolog”

Här kan det vara värt att nämna den Internationella Akademiska Tidskriften New Male Studies då Warren Farrell sitter på dess editorial board som även inkluderar Pelle Billing. Publikationen utges av Australian Institute of Male Health & Studies.

Sålunda är deras bild av jämställdister som en liten krets som bara är mer välkoordinerade helt felaktig. 

Det är visserligen trevligare än förra gången då Paula Melkersson kallade oss för galningar och stollejockar. De har lärt sig att iaf låtsas vara en seriös tidning och inte basera hela artiklar på illvilja och personangrepp.

Istället är det nu nonsensbegrepp som gäller på redaktionen. Ord som ”kommentarfältherre”, ”ideolog” ”demagog och ”mansbloggare” avlöser varandra. Och så givetvis mera av tjatet om ”näthatet”.

Kartläggningen visar även klara tecken på att de missat skillnaden mellan att vara man och tala för män.

Det är knappast förvånande. Feministiskt Perspektiv har mycket gemensamt med Feministiskt Initiativ. Nämda Fi förespråkar ofta vänsterextrema åsikter där allt betraktas som ett nollsummespel.

Vidare domineras Fi av Radikalfeminismen. Där brukar man knappast ha en positiv syn på relationerna mellan könen. Hur nära tidningen Feministiskt Perspektiv står partiet Feministiskt Initiativ är en annan femma.

Det är dock helt irrelevant då tidningens egna texter visar vilken sorts feminism de förespråkar.

Beträffande deras tjat om antifeminism så har jag här gett feministen och serietecknaren Hannah Lemoine svar om skillnaden mellan Antifeminism och Jämställdism. Sålunda finns ingen orsak för okunskap i den frågan.

Sedan verkar de ha riktigt svårt att hålla isär begreppen. De blandar glatt ihop papparörelsen med mansjourer och kallar alltihop antifeminism. Hur kan en mansjour vara antifeministisk? Är att inte hjälpa män feminism?

De verkar även inbillat sig alla dessa är någon sorts höger-organisationer som har en agenda.

Kartläggningen är mest att betrakta som ett stort skämt. Då skall man komma ihåg att Feministiskt Perspektiv fick 1 679 250 kronor i presstöd för 2011. Inte nog med att skattepengar går till en kartläggning av mig – den är dessutom usel.

Avslutningvis passar jag på att tipsa om två artiklar i Norrländska Socialdemokraten: Johan Håkanssons krönika om Manlig vanmakt i vårdnadstvister och Anders Ingvarssons Journalistik som gör skillnad. 

Mvh Erik, Aktivarum – The Culture Commentary.


23 kommentarer »

 1. Vad göra när Feministiskt Perspektiv gör en kartläggning av jämställister.

  Göra en egen mycket bättre kartläggning av jämställdister så klart 🙂

  Kommentar av Aktivarum — januari 20, 2012 @ 3:44 f m

 2. 🙂

  Kommentar av robjoh — januari 20, 2012 @ 6:32 f m

 3. STATLIGA KULTURBIDRAG

  Idag på morgonen fick vi veta, att Sverige beslutat att ensidigt dra sig ur det s.k. Nordiska samarbetsrådet för kriminologi. Något som Beatrice Ask i SR motiverade med att staten behövde skära ned på onödiga utgifter. Det rörde sig här om 1,3 miljoner kr/år.

  Vilket passar bra att jämföra med det enligt Sjupartiets uppfattning desto mer angelägna presstödet 2011 till Feministiskt perspektiv om ca 1,7 miljoner kr.

  http://www.medievarlden.se/taggar/feministiskt-perspektiv

  http://feministisktperspektiv.se/

  Eller med den radikalfeministiska tidskriften Bangs kulturstöd om f.n. 600.000:-/år.

  Detta är dock småpotatis jämfört med de statliga och kommunala miljoner, som nyligen pumpats in i genus- och mångfaldsprojektet Världspalatset för barnkultur med säte på Riddarholmen i Stockholm.

  Stockholms stad tillsköt här 10 miljoner av skattepengar, landstinget 1,5 miljoner. Utöver det har Kulturrådet, Allmänna arvsfonden, Stiftelsen Framtidens Kultur och några privata sponsorer strösslat pengar över företaget. Allt som allt omkring 30 miljoner i startbidrag.

  Sveriges radio och andra medier bidrog förra året för sin del med långa, entusiastiska förhandsreportage.

  VÄRLDSPALATSET FÖR BARNKULTURS HEMSIDA:

  ”AFFÄRSIDÉ
  Palatset ska bli ett kvalitativt smörgåsbord av det som barnkulturen har att erbjuda i Sverige och i världen, där ny barnkulturkonst kan växa fram. Ett besök på Palatset ska vara som en kulturell adventskalender som berikar besökarna med upplevelser för livet. Palatset rymmer biografer, teatrar, kulturactionrum, medierum, verkstäder och skapande experiment [i genuscertifierad anda].

  Palatset ska erbjuda svenska och utländska besökare ett samlat upplevelseutbud i ett format som SAKNAR MOTSTYCKE I VÄRLDEN. Palatset blir Sveriges nationalscen för barnkultur. Målgruppen är alla Sveriges barn och deras familjer. Palatsets mål är även att höja statusen för svensk barnkultur.

  MÅNGFALD
  Palatset ska formas utifrån flera olika perspektiv och vara tillgängligt för alla. Därför måste mångfalden representeras i vår personalsammansättning såsom kön, KÖNSIDENTITET ELLER KÖNSUTTRYCK, ETNISK TILLHÖRIGHET, RELIGION eller annan trosuppfattning, FUNKTIONSNEDSÄTTNING, SEXUELL LÄGGNING och ålder. Vi behöver medarbetare med olika erfarenheter från såväl liv som arbetsliv.”

  Så gick det sen:

  Sveriges radio Kulturnytt 17/1 2012
  ”BARNKULTUR-PALATSET I KONKURS

  Konkurs men ännu andas optimism. Stockholms tingsrätt försatte på tisdagen barnkulturhuset Palatset i Stockholm i konkurs, skriver Svenska Dagbladet. Ägarna försökte in i det sista beveka sponsorer och politiker att skjuta till extra pengar.
  Palatset invigdes i Gamla Riksarkivets i [för Palatsets särskilda behov] renoverade lokaler så sent som den 4 oktober, men redan i december framkom uppgifter som gjorde gällande att verksamheten var på obestånd.”

  Vart tog alla miljonerna vägen?

  Kommentar av Info — januari 20, 2012 @ 7:30 f m

 4. Varför tvingas vanliga människor alltjämt att finansiera dylik uppenbart förljugen könskommunistisk propaganda?

  Det råder ju lixom ingen som helst tvekan om att den genusreligiösa ytterkantsminoriteten, dessa ytterkantsextremister, så kallade feminister, som ju visar sig vara könshaterskor i allmänhet, och manshaterskor i synnerhet, är extremt illa sedda av majoriteten vanliga människor, i de riktigt breda folklagren. Från höger, till vänster.

  Feminist är nu en vämjelig svordom minst i klass med kommunist och nazist, vart man än vänder sig i de breda folklagrena.

  Jag påstår således på mycket goda grunder att könskommunismen saknar demokratiskt stöd, och demokratiskt fundament. Ändå tvingas folket försörja könskommunismen. Varför?

  Kommentar av Liberalen — januari 20, 2012 @ 8:32 f m

 5. Artiklarna på feministisktperspektiv.se kommenteras ytterst sparsamt. Det verkar vara ganska dött & dammigt… Publik?
  Men det är klart: de lever tydligen på statsbidrag och behöver inte bekymmra sig om efterfrågan och artiklarnas kvalitet.
  Redaktionen är nästan helt feministiskt jämställd, 22 av 23 är kvinnor… Nej, jag är inte överraskad…

  Kommentar av Hjalmar — januari 20, 2012 @ 4:09 e m

 6. @Hjalmar, för det fick vi skattebetalare pröjsa 1 679 250 kr.

  Kommentar av Lorem Ipsum — januari 20, 2012 @ 4:52 e m

 7. Vore bra om jag läste till slutet, min ”scoop” var ”old news” 🙂

  Kommentar av Lorem Ipsum — januari 20, 2012 @ 4:59 e m

 8. Tanken var god!

  Kommentar av Hjalmar — januari 20, 2012 @ 5:07 e m

 9. Lorem Ipsum:

  Jag som trodde du visste att jag regelbundet slänger in belöningar till läsare i slutet av mina inlägg. Jag påtalar redan i ingressen att de har presstöd så givetvis berättar jag längre ner hur mycket pengar de kunde gett mig för att göra en riktig kartläggning 🙂

  Kommentar av Aktivarum — januari 20, 2012 @ 5:43 e m

 10. @Aktivarum, jag skyller på en hektisk vecka som har tagit ut sin rätt.

  Räknar man lite baklänges på det beviljade presstödet så kommer åtminstone jag fram till några slutsatser.

  Säkert har jag missat något, men jag är gillar estimat och de brukar inte vara helt av banan.

  1679′ kr utgör 30 procent av driftkostnaden, vilket gör att den påstådda driftkostnaden är 5598′ kr. Intäkterna för prenumerationerna är 525′ kr med 1500 prenumeranter.

  Vilket gör då att vi har ett glapp på 3393′ kr. Vad fyller vi glappet med måntro? Fler prenumeranter? Ja, kanske det, men för ”break even” så snackar vi om 11000+ prenumeranter, inte så troligt med andra ord.

  Om vi fyller glappet med annonser så handlar det om 2200+ annonser, inte så troligt det heller.

  Så vad fyller vi glappet med då? Finansiering från tredje part. Så vilka har den typen av ”walking around money”?

  Privata intressen? Ja kanske, men mer tveksamt.

  Politiskt färgade intressen? Ja, ganska troligt.

  Skattemedel? Ja, högst troligt. I en eller form.

  Jag tycker att det är på sin plats att granska finansieringen. För nått luktar extremt illa här.

  Kommentar av Lorem Ipsum — januari 20, 2012 @ 8:55 e m

 11. Eftersom jag är en ”kommentarsfältherre” så får jag väl även attackera ditt och tacka för en mycket bra artikel.

  Det känns märkligt för mig att attackeras av vänsterfeminister för att jag förespråkar lika rättigheter för kvinnor och män. Jag trodde en gång i tiden att det var det dom också ville ha?

  Innan jag och min dotter själva blev offer för sossekvinnornas och gullgossen Bodströms nya vårdnadslag 2006, hade jag röstat på dom i vartenda val. Det blir därför rätt lustigt att plötsligt se sig beskriven som ett ”högerspöke” bara för att man vill ha rättvisa.

  Undra på att vänstern i Sverige håller på att rasa ihop. Dom har ju gått fullständigt vilse ideologiskt.

  Har förresten länge haft på ”att göra listan” att sätta upp den här bloggen i länklistan, men det har ramlat mellan ”dom berömda”.

  Jag gör det nu på en gång.

  Kommentar av Joakim Ramstedt (@daddysblogg) — januari 23, 2012 @ 3:12 e m

 12. Gratulerar till upphöjelsen!

  Hmm, det borde gå att göra något roligt om detta, en gyllene marskalkstav i loggan tex… 🙂

  Kommentar av Hjalmar — januari 23, 2012 @ 4:58 e m

 13. […] perspektiv “kartlade de feministiska dreven” där PB hade en roll. Kartläggningen har Aktivarum analyserat (då han också blev kartlagd). Nu fick i alla fall PB alltså chansen att ge en mer rättvis bild […]

  Pingback av MARIEL´s » Pelle Billing antifeminist? Nej. — januari 27, 2012 @ 2:44 e m

 14. […] hela började med den kartläggning Feministiskt Perspektiv gjorde av vad de kallade ”Mansrörelsen”. Pelle Billing […]

  Pingback av Girlwriteswhat argumenterar NAFALT – Pelle Billing intervjuad av Feministiskt Perspektiv « Aktivarum — januari 27, 2012 @ 9:36 e m

 15. Kommentatorfältherrar ?

  Per Hagman

  Kommentar av per hagman — januari 31, 2012 @ 6:48 e m

 16. […] Billing och Birro? Nu får det väl ändå vara nog med galenskaperna? Sveland får ju till och med kartläggningen i Feministiskt Perspektiv att verka […]

  Pingback av Maria Svelands anklagelser om högerextremism delar Sveriges politiska landskap – PK har tydligen en gräns « Aktivarum — februari 10, 2012 @ 11:02 f m

 17. […] Bratt skall redogöra för sin syn så börjar hon med att hänvisa till den vedervärdigt usla kartläggningen av “antifeminister” som Feministiskt Perspektiv gjorde. Hon verkar inte förstå att […]

  Pingback av I Svallvågorna efter Svelands attacker på Högerextremism hittar vi Feministiskt Perspektiv, Bo Rothstein, Dilsa Demirbag-Sten m.fl « Aktivarum — februari 22, 2012 @ 6:31 e m

 18. […] beskriver sig själva. Och precis som är fallet med riktiga feminister hanteras Svarta Ajah (Antifeministiska kvinnor) genom förnekelse, dem pratar man inte […]

  Pingback av Robert Jordans Wheel of Time – Feministisk fantasy eller Pseudo-feministisk karikatyr? « Aktivarum — augusti 8, 2012 @ 11:40 f m

 19. […] Initiativet till denna inbillningssjuka kommer från tidningen Feministiskt Perspektiv och deras “Kartläggning” (20/1), Sedan var det SSU:s Ellinor Eriksson. (7/2) ”Mansslakt – Kvinnomakt” Så stod det […]

  Pingback av Noll trovärdighet hos “hotade” feminister som My Vingren och Karin Pettersson « Aktivarum — september 10, 2012 @ 3:17 e m

 20. […] övrigt samma Researchgruppen som gjorde Feministiskt Perspektivs helt värdelösa kartläggning av antifeminister och kallade mig […]

  Pingback av Gräv 2013 kvinnor skriker ”gubbslem gubbslem” åt Janne Josefsson | Aktivarum — mars 10, 2013 @ 9:09 f m

 21. […] ni ihåg Feministiskt Perspektivs fiasko till kartläggning? Feministiskt Perspektiv samarbetade med samma ”Researchgruppen” som nu hänger ut namn […]

  Pingback av Om Researchgruppens (fd. AFA doku) och Expressens Kartläggning och Uthängning | Aktivarum — december 13, 2013 @ 7:58 e m

 22. […] Att AFA kallar ungvänsterkvinnor på kontoret för h_ror och f_ttor lär inte bli så populärt hos Feministiskt perspektiv som ju anlitade Researchgruppen för  en usel kartläggning av feministkritiker där undertecknad kallades för kommenarfältherre. […]

  Pingback av Det brann i huvudet på autonoma vänstern – AFA kallade ungvänstertjejer för f_ttor och h_ror | Aktivarum — mars 15, 2014 @ 1:43 f m

 23. […] våra “kommentarfältsherrar” har det dykt upp en person som kallar sig Sexisten, vars åsikter jag skulle etikettera som […]

  Pingback av Maskulinism – feminismens spegelbild | Genusdebatten — maj 11, 2015 @ 1:06 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: