Aktivarum

New Male Studies #01 – Ny Internationell Akademisk Tidskrift för Mansfrågor | januari 16, 2012

Pga feministers oförmåga att hålla misandry (manshat) borta från sina forskningsfält har en ny tidskrift skapats.

Den nya tidskriften heter New Male Studies – An International Journal (vilket inte skall förväxlas med fältet Masculinity studies som den är i klar opposition till). På publikationens advisory board hittas i stort sett alla akademiska giganter på mansfrågor samlade.

Vi har bland annat Warren Farrell (Myth of Male Power) Roy Baumeister (Is there anything good about men) Paul Nathanson & Katherine Young (Spreading & Legalizing Misandry).  Sverige är representerat av Pelle Billing. Leder den nya tidningen gör Psykologiprofessorn Miles Groth.

Den inledande texten ”Masculine Indentity in a Toxic Cultural Enviroment” fokuserar på manlig hantering av misandry och är rena dynamiten.

Författarna Paul Nathanson & Catherine Young börjar med att fastställa den hypotes som utgör forskningens utgångspunkt.

”We began our research on men with the following hypothesis, which we invite social scientists to verify or falsify on empirical grounds:

that no person or group can have a healthy identity without being able to make at least one contribution to the larger society, one that is distinctive, necessary and publicly valued.

För oss som läst och skrivit om dessa saker ett bra tag redan är det inte nya saker som tas upp. Det nya är istället att de saker vi länge skrivit om nu slås fast och definieras i en akademisk tidskrift. Det kommer inte att bli lika lätt för etablissemanget att vifta undan dessa frågor nu när de plockas upp på högre nivåer.

”Misandry is hatred toward men. We refer here not to anger but to hatred. Anger is an emotion and transient; hatred is neither. Hatred is a culturally propagated way of thinking.”

Centralt i dessa frågor är misandry, manshat, aversion mot män och saker associerade till män. Observera att jag inte använder begreppet ”misandri” Sverige är ett tvåspråkigt land och det borde enligt mig ge bättre genomslag att använda den internationella (engelska) termen för att beskriva förteelsen.

Misandry har uppenbara kopplingar till rasism, beteenden observerade hos grupper utsatta för rasism kan nu ses hos män.

Författarna tar upp ett tydligt exempel. Den personliga indentiteten där män helt fråntas möjligheten att ha en kollektiv identitet. Detta medan kvinnor har flera varav en räcker för att bli gynnad av statsmakten.

”Any man can feel good about himself as an individual even now, after all, by adopting one of two strategies that prevent him from feeling good about himself as a man.”

”The first requires dissociation from other men as a male feminist”

”The other strategy requires dissociation from society and thus becoming an antisocial threat to it.”

Här ser vi också hur feminismens metod biter sig själv i svansen. Statsfeministisk forskning utgår från kvinnors perspektiv och är sålunda förutsägbart nog besatt vid rädslan för våldshandlingar. Trots att män är den grupp som utsätts oftast för våld så hävdar statsapparaten att kvinnor är särskilt utsatta.

Men genom att frånta män positiv kollektiv identitet så är feministerna själva delaktiga i att skapa våldsamma män. Våldet och liknande destruktiva yttringar blir den kollektiva identitet som man har lämnat åt män efter att ha inbillat sig att mäns nya identitet skulle bli den manliga feministens som kritiserar män.

Vad feminister inte förstått är att ju mer en man tar kvinnors perspektiv ju större tecken på dissociation med andra män är det.

De manliga feministerna kan sålunda aldrig bli de hjältar och förebilder som de utnämner sig själva till. De kan bara bli fiender som försöker bli medlemmar av det kvinnliga kollektivet som belöning för att förstöra det manliga och sålunda öka risken för de våldshandlingar som kvinnorna själva är så rädda för.

Det här vet alla som nyktert skådat massmedia de sista åren. De manliga feministerna flyr från kommentarsfälten, flyr från bloggarna, gömmer sig bakom murar av moderatorer, censur och blir så kritiserade när de yttrar sig att de börjat kalla alla åsikter förutom de egna för ”Näthatet”

fortsätting följer (i takt med läsning)


25 kommentarer »

 1. Väldigt god nyhet!

  Också mycket intressant det där med att om man inte har möjlighet att skapa sig en positiv manlig identitet får man antingen bli en manlig feminist eller ta avstånd från samhället vilket kan leda till ökat våld.

  Däremot vill jag klanka lite på ditt val att använda den engelska termen. Håller inte med dig om att vi är ett tvåspråkigt land. Visst behärskar den stora majoriteten engelska, men det är fortfarande ett sekundärt språk som de allra flesta överskattar sin förmåga i.

  Det språket kommer dessutom troligtvis att så småningom (det tar nog sin tid, men om 100 år kanske) bytas ut som konsekvens av att USAs supermaktstatus försvinner och andra tar dess plats.
  Det hela börjar troligtvis med att samhällets elit mer och mer väljer att kommunicera på ett annat språk då de vill poängtera sin överlägsenhet i jämförelse med svenssons, och det går ej att göra med engelskan eftersom alla talar den.

  Det är mänsklig natur.

  Dessutom tycker jag vi ska vara stolta över vårt språk svenska. Det är ett bra vackert sådant och jag blir oroad när vi inte längre uppfinner passande termer för nya fenomen och väljer att stoppa in helt malplacerade engelska ord istället. Lite som att ha ketchup och grönpepparsås på samma maträtt.

  Kommentar av Björn — januari 16, 2012 @ 11:49 f m

 2. […] BE OBSERVED: This was Google Translated from The Swedish original post at Aktivarum and then speedily the worst errors were edited out. It is by no standards well written since it was […]

  Pingback av New Male Studies #01 – New Academic International Publication Regarding Men´s issues « TheCultureCommentary — januari 16, 2012 @ 12:30 e m

 3. OBS: Ni som föredrar google-translate-dålig engelska 🙂 kan nu hitta en engelsk version av detta inlägg på bloggen TheCultureCommentary

  http://theculturecommentary.wordpress.com/

  Tiden räcker inte till att skriva samma sak igen så tillsvidare kommer jag att göra så här för att icke-svenska läsare skall kunna läsa Aktivarum-texter som är av internationellt intresse.

  Kommentar av Aktivarum — januari 16, 2012 @ 12:44 e m

 4. Måste bli deppigt att läsa den här typen av litteratur!
  Samtidigt finns det ju massor av människor som inte har mer aversion mot en man än för en kvinna i olika individuella sammanhang. Massor av människor(män och kvinnor) som inte ens ser denna misandry ute i samhället. Och det är väl bra att veta!:)

  Beträffande manliga feminister så borde det ju känslomässigt kunna likställas med kvinnor som tyr sig till mansnätverk och inte vill se eller talar ner kvinnorna.

  Kommentar av Lena — januari 16, 2012 @ 3:02 e m

 5. @Lena
  Beror om de kvinnor du beskriver hoppar på kvinnor för att de är kvinnor eller angriper kvinnornas ideologin (feminism).

  Manliga feminister attackerar gruppen män, inte någon ideologi.

  Kommentar av robjoh — januari 16, 2012 @ 4:15 e m

 6. @Lena
  Möjligt att det finns ett och annat exempel på kvinnor som upplever samma sak som många män gör i dagens samhälle.

  Men skillnaden mellan det som vi i vår rörelse är att attackera en politisk åsikt och specifika människor, inte en grupp. (Ja, det förekommer men inte i lika stor utsträckning och är långt ifrån lika accepterat och definitivt inte i media eller i skolan)

  Kommentar av David Holman — januari 16, 2012 @ 6:04 e m

 7. Förstår verkligen inte vad som skulle bli bättre av att man stavar misandri på engelskt vis. För övrigt tycker jag att många svenskars brist på uppskattning av sitt modersmål är ytterst smaklös. Tag en titt på språkförsvaret.se

  Kommentar av 50/50 — januari 17, 2012 @ 10:22 f m

 8. Misandry är ett ord som redan används och som hamnar på sökmotorer genom global spridning. Misandri är ett ord ingen använder förutom de redan insatta i Sverige. Det är mycket möjligt jag har fel om Misandry och svenska journalister börjar använda misandri men betänk att detta inte är första gången jag tagit detta beslut. Jag använder även Ridderlighet respektive Statusblindhet på samma sätt. (Chivalry och Apex Fallacy)

  Dessutom så finns på svenska termen ”manshat” men den har redan feminister populariserat som ironi över iden att feminismen har makt (se boken ”det kallas manshat”)

  Kommentar av Aktivarum — januari 17, 2012 @ 11:24 f m

 9. Aktivarum:

  Nej visst, men jag tror du skadar din genomslagskraft i Sverige genom att tro att du med samma ord kan vända dig till svenskar såväl som till den anglosaxiska världen.

  Dessutom är den här sortens problem främst i de nordiska länderna samt i väst överhuvudtaget. Resten av världen är inte riktigt där.

  Vem kommer citera till en vän med termen Apex Fallacy? Statusblindhet funkar där mycket bättre.

  Kommentar av Björn — januari 17, 2012 @ 11:42 f m

 10. […] BE OBSERVED: This was Google Translated from The Swedish original post at Aktivarum and then speedily the worst errors were edited out. It is by no standards well written since it was […]

  Pingback av New Male Studies #01 – New International Academic Publication Regarding Men´s issues | Fast Fails | The Best Fail Channels — januari 17, 2012 @ 1:46 e m

 11. Misandri fanns i svenskan åtminstone redan år 1913.

  http://runeberg.org/nfbr/0348.html

  ”Misandri (af grekiska mysei’n, hata och aner, genet. andro’s, man), hat till männen, karlsskygghet, jfr Mysogyn”

  Kommentar av 50/50 — januari 17, 2012 @ 3:51 e m

 12. […] kan det vara värt att nämna den Internationella Akademiska Tidskriften New Male Studies då Warren Farrell sitter på dess editorial board som även inkluderar Pelle Billing. […]

  Pingback av Aktivarum och andra jämställdister kartläggs av ”Feministiskt Perspektiv feat Researchgruppen” – De nämner dock inga kvinnor! « Aktivarum — januari 20, 2012 @ 1:09 f m

 13. […] att det inte räcker med att kasta ridderlighet (chivalry) överbord. Ett samhälle som färgas av kulturellt hat mot män (misandry) kommer givetvis inte att förespråka män får gå först – utom möjligen rätt sorts män […]

  Pingback av Gudrun Schyman om Pär Ström, Elise Claeson om Costa Concordia, Felicia Feldt om Anna Wahlgrens barnabok « Aktivarum — januari 20, 2012 @ 6:47 e m

 14. […] Jag vill här påtala att Katherine Young och Paul Nathanson, världens två största auktoriteter på forskning angående hat mot män har skrivit en lång artikel om just misandri (misandry) i akademiska publikationen New Male Studies #01 […]

  Pingback av Girlwriteswhat argumenterar NAFALT – Pelle Billing intervjuad av Feministiskt Perspektiv « Aktivarum — januari 27, 2012 @ 9:37 e m

 15. […] bloggade jag om New Male Studies, den första akademiska tidskrift som tar upp mansfrågor utan att forskningen är kritisk mot den […]

  Pingback av Den nya Vetenskapen för Mansfrågor Del 1 – Kritik från Feministiska Mansforskare « Aktivarum — februari 2, 2012 @ 5:43 e m

 16. […] Många jämställdister känner sannolikt redan till Professor Roy Baumeister. Utöver att ha skrivit boken “Is There Anything Good About Men?” och föreläst på det temat inför American Psychology Association så har han även en plats på the advisory board för nya tidskriften New Male Studies. […]

  Pingback av Vetenskapliga teorier som förkastar Människans fria vilja ökar sannolikheten läsarna ägnar sig åt Fusk, Lögner och Stölder « Aktivarum — februari 25, 2012 @ 4:40 e m

 17. […] de är tillgängliga. Vidare så har man även grundat den internationella akademiska tidskriften New Male Studies vars första nummer går att ladda ner från […]

  Pingback av Den andra årliga konferensen för Male Studies – 6 April 2012 på NY Center of Medicine « Aktivarum — april 5, 2012 @ 3:28 f m

 18. […] sexism mot män etc. Tams konstaterar att hon knappast förtjänar en medalj för att ha insett att misandri existerar. “When I did finally realize how badly feminism treats men and masculinity, I was not able to […]

  Pingback av Den ickefeministiska kvinnans sex punkter till klarhet « Aktivarum — augusti 14, 2012 @ 10:54 f m

 19. […] det inte inträffar oavsett vad de gör? Den allmänna synen på manlighet är idag så usel att ett helt nytt forskningsfält […]

  Pingback av Misandri (Mansfientlighet) i media – Del 1 Klappturk och Gubbröra? « Aktivarum — augusti 27, 2012 @ 10:17 f m

 20. […] skall jag titta på hur kvinnligt = hög kvalitet. Dessa är två olika sidor av myntet misandri. New Male Studies definition lyder: “Misandry is hatred toward men. We refer here not to anger but to hatred. […]

  Pingback av Misandri (Mansfientlighet) i Media Del 2 – Kvinnan som kvalitetskontroll « Aktivarum — augusti 31, 2012 @ 2:34 e m

 21. […] Citatet kommer från “Legalizing Misandry” av Katherine Young och Paul Nathanson. De har i åratal forskat på manshat (Misandri) och diskuterar sina upptäckter i New Male Studies #01 […]

  Pingback av Boksläpp av Pär Ström – Mansförbjudet – Könsdiskriminering av Män och Pojkar « Aktivarum — september 18, 2012 @ 9:20 f m

 22. […] i rapporten som visar de förespråkar såväl konspirationsteoretisk misstänksamhet mot män (Misandri) som kvinnlig könsseparatism dvs The Saudi Way “Det finns inget inom den feministiska […]

  Pingback av Vpk – VänsterPartiet Könsseparatisterna? « Aktivarum — september 21, 2012 @ 11:55 f m

 23. […] citat är från New Male Studies #01, den som vill se fenomenet i praktiken kan läsa slutrapporten från vänsterpartiets […]

  Pingback av Genusfolket vs Jämställdismen! – Del 2 Manlighet och Kvinnlighet « Aktivarum — september 23, 2012 @ 11:40 f m

 24. […] vill vara. Hon har tydliga problem med konceptet fri vilja. Låt oss nu titta på vad som sägs i New Male Studies #01. “We began our research on men with the following hypothesis, which we invite […]

  Pingback av Genusvetenskapen företräder inget av könen – Del 2 Misandri = Negativ syn på manlighet « Aktivarum — oktober 12, 2012 @ 11:48 f m

 25. […] Drs. Katherine Young & Paul Nathansson har redogjort i NMS hur män hanterar manshatets kultur antingen genom distans till samhället eller till andra män. […]

  Pingback av Aftonbladets Daniel Swedin – Sveriges Manboobz | Aktivarum — maj 9, 2013 @ 7:46 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: