Aktivarum

Konsensuskulturen Del 1 – Sakine Madon vs Mediefeminister som dumförklarar kvinnor | januari 7, 2012

Så har då massmedia vaknat upp och publicerat en artikel som jag väntat ett bra tag på.

Sakine Madon skriver i Expressen om det obegripliga i att feminismen som förr brukade kompetensförklara kvinnor numera oftare handlar om att dumförklara kvinnor. Senast i raden att ta upp dumstruten – Natalia Kazmierska i Aftonbladet med förslaget att silikonbröst skall betalas av herrtidningar eller i hennes egna ord:

”De som borde betala är ju de som faktiskt har tjänat enorma­ pengar på mega­brösten. Plastikkirurgerna, såklart. Men också herr­tidningarna.”

Uhhh ok? Till skillnad från Victoria Silvstedt och Pamela Andersson som aldrig har tjänat en krona på sina silikonbröst? Den här gången missbedömde dock Natalia Kazmierska folks okunskap och kommentarerna på artikeln är – för att använda Pär Ströms egna ord – inte nådiga.

Sakine Madon (som ovan kan ses i en annan debatt) sågar inte bara Kazmierskas tilltag utan hela trenden att göra kvinnor till offer.

”En enskild kolumnist är inte den enda att framställa kvinnor som osmartare än vad de är. För några år sedan delade Folkpartiets kvinnoförbund ut ”kvinnoanpassade” broschyrer, med enklare formuleringar, om EU och EMU. Hur skulle arma kvinnor annars förstå sig på så komplicerade ting som ekonomi och politik?” 

Sakine Madon menar antagligen samma Liberala kvinnor vars ordförande Bonnie Bernström deltog i Den stora genuslegodebatten i Januari 2010. Bernströms ”feminism” lyckades då skapa upp-och-nervända världen där Kristdemokraterna blev det liberala alternativet medan Folkpartiet var de som förespråkade moral-lagar.

Vidare så har vi exemplet när Fredrik Reinfeldt påstod kvinnor vill bli hemmafruar för att de sett Hollywoodfruar på TV och inte förstår det inte är lika glamoröst i verkligheten. Samma sak hela tiden, när kvinnor gör nåt feminister och/eller politiker inte gillar så dumförklaras kvinnorna och valet ogiltigförklaras.

Här pratar Sakine Madon om konsensuskulturen och vilka val som skall göras för att visa rätt tilhörighet.

”Minsta lilla avvikelse provocerar, där konsensuskulturen är knivskarp. Alla feminister ska tydligen vara för sexköpslagen, alla ska vara emot kapitalet, ödsla ohälsosamt mycket energi på Pär Ström och helst följa Kajsa Ekis-Ekman i surrogatfrågan.”

Ironin i sammanhanget är att man sedan klistar etiketten ”kvinnors befrielse” på denna tvångströja av åsikter man som kvinna måste ha för att vill slippa dumförklaras – av samma ”feminister” som påstår sig ha kvinnans befrielse som målsättning – men som påfallande ofta när det gäller hellre vill smutskasta män.

Den här konsensukulturen är för övrigt snarlik de saker som Bengt Ohlsson skrev i DN om kulturvänstern. Pelle Billing å sin sida ställde frågan vem har godhetsföreträdet?. Jag tänker dock ta upp Bengt Ohlssons text om det röda i kulturens fana i ett annat blogginlägg. Här ville jag bara kort nämna kopplingen.

Sakine Madon uttrycker förvåning över att ”kvinnor kan” inom feminismen verkar ha bytts ut mot ”ursäkta egna beslut med könet”

Det är ju så med den som man faller för. Ibland visar det sig vara en helt annan än den man trodde och då är det enda rätta att ta ut skilsmässa. Den moderna feminismen kommer inte att ändras Sakine men det är trevligt att se att du inte tänker låta dig dras ner på feminismens låga konsensusnivå.

”Skulle män som knaprar anabola dumförklarats på samma sätt hade skribenten ifråga skrattats ut på fem röda.Nu är det snarare normalt – för att inte säga självklart – för feminister att framhäva kvinnans påstådda svaghet.Rena motsatsen till den feminism jag föll för.”

Detta är inte första gången Sakine Madon hamnar på kant med mediefeminismens ideologi. Hon har tidigare kritiserat Elin Grelsson i den ökända kinapuffsdebatten där Grelssons svar blev att geografiskt flytta Kurdistan till Europa. Imponerande stollerier måste man säga.

Detta är Del 1 om konsenuskulturen i media. Del 2 kommer – som ni nog redan listat ut – att handla om Bengt Ohlssons DN-artikel.


2 kommentarer »

 1. […] Nej hon fick epitet som ”förrädare” och ”kvinnohatare” för att hon kritiserade manshat. Varefter hon skrev ett nytt inlägg under rubriken ”Hotbrev, hat och skällsord – Att mobba folk till tystnad” Jag vill här påminna om  hur jag skrev Del 1 om Konsensuskulturen. […]

  Pingback av Hanna Fridén drabbad av manshatet – Många manliga feminister är ”reformerade svin” – Del 2 « Aktivarum — januari 29, 2012 @ 8:20 f m

 2. […] ”goda” skall tycka lika punkt! Att kalla denna totalitära konsenskultur (Del 1) verklighetsfrämmande vore en  grov underdrift. Det är inte det minsta förvånande Maria […]

  Pingback av Maria Sveland ser högerextremister bakom varje buske – En man krävdes för att visa henne hur allt hänger ihop « Aktivarum — februari 9, 2012 @ 1:18 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: