Aktivarum

GirlWritesWhat? Kvinna om felen i Feministisk Våldsteori samt Vänsterpartiets hyckleri | januari 7, 2012

Arbetet med den nya sidstrukturen innebär färre inlägg men här är iaf lite nya tankar samt en video.

Aktivarum goes Youtube! Jag har kommit fram till slutsatsen att ingen ens kan uttala ordet Aktivarum på engelska, att höra Bernard Chapin försöka uttala ”Avpixlat” har gett mig en nykter bild på förutsättningarna att bli omskriven utanför Sveriges gränser. Aktivarums youtubekanal fick därför heta TheCultureCommentary.

På tal om Youtube – Möt GirlWritesWhat. Hennes kommentarer på feministisk våldsteori är något utöver det vanliga. Hon konstaterar bla det är helt absurt att påstå samhället accepterar våld mot kvinnor när det tvärtom är lika uppenbart samhället inte alls gör det som det faktum att samhället accepterar våld mot män.

Ny på Aktivarum är även sidan där jag skall skriva ner de ändringar/uppdateringar jag gör på de andra sidorna.

Sidan för uppdateringar har fått namnet Bloggens nyheter och kan följaktligen hittas direkt nedanför sidan About (”Om bloggen”) Vidare så har jag skrivit flera kommentarer till Mikaela Blomqvists artikel Feminismen Tur och Retur i Helsingborgs Dagblad, en av mina kommentarer är nu rankad på andra plats.

Genusnytt har redan skrivit om hur Mikaela jämför jämställdister med rasister. Jag vill påpeka att hon därmed gör just det kardinalfelslut som Nina Åkestam också gjorde och som numera beskrivs i en tydlig citatruta på sidan för texter om Mediefeminism

På Genusnytt kan vi även läsa hur en åklagare vägrade berätta om det var mamman eller pappan som slarvade så sonen nästan drunknade.

Händelsen resulterade i en polisanmälan om ”framkallande av fara för annan” och ”vållande av kroppsskada” Åklagaren ville dock inte berätta för Nerikes Allehanda om det var pappan eller mamman som anmälan gällde så i den tidningen användes termen ”den aktuella föräldern” vid beskrivning av det inträffade.

Denna ovilja att berätta könet på den brottsmisstänkta föräldern fick flera personer att misstänka det måste röra sig om mamman för sedan när bryr sig svenska myndighetspersoner om pappors väl och ve? Den som vill ha svar på om dessa misstankar stämmer eller inte kan hitta svaret på frågan i Aftonbladet.

Avslutningvis så har Vänsterpartiet valt sin nya partiledare. Det blev Jonas Sjöstedt som tog efter facklan efter Lars Ohly.

Det hela var ingen högoddsare. Jonas Sjöstedt hade, som berättas i DN och SvD bara en enda seriöst menad konkurrent, Rossana Dinamarca och så här löd hennes motivering.

”Jag har ställt upp som partiledarkandidat därför att jag vill att nästa partiledare ska vara en kvinna.”

Kanske inte så märkligt att Sjöstedts seger över Dinamarca blev förkrossande med 179 röster mot 39 med den politiska programförklaringen? Såväl på Ett Städat Yttre som hos Pelle Billing påpekas dock att vänsterpartiet har någonting som liknar personlighetsklyvning nu.

Jonas Sjöstedt: Män måste maka på sig. Så är det! Med lön och med makt och med andra sätt…

Mari Forssblad: Men inte från partiledarposten…

Jonas Sjöstedt: Jaa… även från partiledarposten, kanske, men det är partiets medlemmar som avgör det, och det har jag stor respekt för.

Därmed inte sagt Jonas Sjöstedt har respekt för alla de andra personer som gör precis likadana val vars effekter han sedan bygger sin politiska karriär på att kritisera. Män är så pass bra att vänsterpartiet vill ha en man att gynna sin egen utveckling. Men det skall göras på budskapet att män egentligen är så dåliga.

Han har knappt hunnit tillträda som partiledare och redan är dubbelmoralen total.


2 kommentarer »

 1. Girlwriteswhat for president…..wow hade aldrig hört talas om denna underbara kvinna…hehe det kanske är så att det måste till en kvinna för att avveckla feminismens alla tokigheter för som vi alla vet vem lyssnar på en man..!!

  Vi män bara tar all skit som slängs mot oss och vi förväntas fortfarande försvara dessa feminister i krig…och vi förväntas offra oss om båten sjunker..eller huset brinner…utan att så mycket som få ett tack..för det var ju faktiskt vår skyldighet att dö för att en kvinna skulle få leva…!

  Detta ska vi göra trots att vi kanske är en mer värdefull individ med mer kunskap eller vi kanske t.o.m är en bättre människa än kvinnan som sitter i livbåten är..!

  Vi män är inte värda ett skit i dessa feministers ögon…vi är disposeable heroes…som en känd Metallica låt gör gällande…!

  Rättigheterna är kvinnornas vi män blir tvingade att böja oss och ta det i rumpan som riktiga män…och utan att protestera och får vi något för det…nej vi får bra ännu mer förakt…var är vi på väg…när sådan urbota dumhet ska få styra våra liv..!

  //GandalfGrå

  Kommentar av GandalfGrå — januari 7, 2012 @ 10:48 f m

 2. Gandalfgrå:

  ”Girlwriteswhat for president…..wow hade aldrig hört talas om denna underbara kvinna…”

  Nej jag trodde hon skulle vara ny (och trevlig) bekantskap för många. Ändå har länken funnits här på bloggen ett br tag redan. Fast då enbart på sidan för Youtube/Våld i verkligheten.

  ”hehe det kanske är så att det måste till en kvinna för att avveckla feminismens alla tokigheter för som vi alla vet vem lyssnar på en man..!!”

  Där håller jag inte med. Jag anser det snarare måste till en kombination av jämställdistiska män och kvinnor som arbetar tillsammans. Kvinnorna är dock mer värdefulla eftersom männen inom jämställdismen är fler till antalet (på samma sätt ser vi nyckelpositioner i feminismen innehas av vissa män).

  Det är grundläggande marknadsekonomi. Om det finns väldigt få kvinnliga sportjournalister så kommer de få som finns att bli mer eftertraktade (och kunna begära en högre lön) Sålunda visste jag att efterfrågan på kvinnor som GirlWritesWhat var betydligt högre här.

  Kommentar av Aktivarum — januari 7, 2012 @ 1:36 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: