Aktivarum

Berömmelse via mord? – Solanas SCUM-koncept belönas av kultureliten! | november 30, 2011

I filmen Scream 4 så begår en ung människa massmord i syfte att bli kändis, berömd som ”överlevare”

På Turteatern sprids Valerie Solanas SCUM Manifesto. Feminister klappar euforiskt händerna medan kultureliten har en mer nykter syn på innehållet. Det visar sig dock att ju sämre upplevelse ju bättre konst.

”hade jag suttit där och mått bra och haft trevligt hade det varit en usel föreställning”

Dessa – för kultureliten – talande ord kommer från Jens Liljestrand på DN. Han försöker i sin recension vara det ”tredje alternativet” dvs varken feminist eller jämställdist (kallas numera antifeminist i media)

Innan jag kommenterar Liljestrand tänker jag klargöra bakgrunden till spridandet av SCUM.

I filmisk anda så börjar vi mitt i handlingen. Vi befinner oss i Greenwich village där Glenn O Brien intervjuar producenten Margo Feiden angående hennes möte med Valerie Solanas Juni 1968.

“I’m going now to shoot Andy Warhol and that will make me famous, and that will make the play famous, and you will produce it. You will.”

Senare skulle Valerie Solanas i domstolen spela offer och hävda att Andy Warhol försökte hindra hennes karriär medan feminister okritiskt svalde vartenda ord. En trend som upprepades vid anklagelserna mot Strauss-Kahn.

”Valerie took the gun out, and she held it up, and she said, “I’m going to shoot AndyWarhol now, because when I’m famous and when my play becomes famous, you’ll produce it.”

Margo Feiden var i Guiness Rekordbok för att redan vid 16 ha producerat en Broadwaypjäs.

Vid denna tidpunkt var hon 23 år och svarade hon inte alls hade för avsikt att göra Solanas till viljes.

“I will not produce this under any circumstances.”

I took that chance to say that. I didn’t want to add to her motive.”

Vad var det då för pjäs som skulle sättas upp på basis av berömmelse via mord på Andy Warhol? Margo Feiden svarar:

”It was The Society for Cutting Up Men.”

Så här i efterhand kan vi konstatera att 23-åriga Margo Feiden hade vett nog att inte belöna mord till skillnad från stora delar av Sveriges journalistkår och feminister som glatt belönar mordförsöket på Andy Warhol.

”Solanas was hailed as a pioneer in the women’s movement, when in fact that had nothing to do with why she shot him. Nothing!”

Feiden upprördes av att se filmen I Shot Andy Warhol (1996) då den verkade ursäkta Solanas dåd.

Manshatarfeministerna var dock bara Solanas andrahandsval. Förstahandsvalet var att kultureliten skulle göra henne berömd. På 60-talet behövdes kvalitet i konsten, idag verkar det bara behövas provokationer och skit i konsten.

”in fact, she did that shooting as a publicity stunt to be famous, so that I would produce her play.”

Ironin är att stuntet misslyckades men trots det så envisas idag nyttliga idioter som Erik Holmström att göra Valerie Solanas till viljes. Detta trots likheten mellan henne och Breivik som också mördade för publicitet.

Med detta sagt skall jag nu kommentera Liljestrands DN-artikel. Men här har ni att läsa medan ni väntar.

Mer text om DN-artikeln kommer inom kort, denna går upp först för det falska offerkortet skall brännas. Mvh Erik


Publicerat i Genus, Jämställdhet

11 kommentarer »

 1. Titta på dessa svenska feministers (SCUM) uppmaning på YouTube ”S.C.U.M. murder/dance party and credits”

  I och med att denna skattefinansierade video har använts som ”trailer” till en tidigare SCUM-föreställning så har den setts av människor som inte är insatta i ämnet SCUM. En som ser denna sadistiska uppmaning till mord på oskyldiga människor utan att ha någon mer information kan inte bli annat än äcklad och arg (om man inte är psykopat och tycker detta är humor förstås). Föreställ er vad som skulle hända om tjejerna ersattes av killar, och mannen byttes ut mot en kvinna i denna sadistiska skattefinansierade film.

  Hur kan alla de som motarbetar detta hat och kränkande beteende bli kallade kvinnohatare eller näthatare i DN, Aftonbladet, Expressen, SVT? 

  Hoppas verkligen att detta enligt Aftonbladet ”Gyllene hat” mot män, pojkar och spädbarn med snopp inte leder till att arbetet och kampen för ett mer jämställt samhälle bromsar upp! Vi har mycket kvar att kämpa för innan det svenska samhället är helt jämlikt!

  Det är tydligt vilka som sprider hat och uppviglar till våld (med hjälp av skattepengar). 

  Problemet är INTE att de gör föreställningar med extremt feministiskt våld! Vi har yttrandefrihet än så länge. Felet är att de gör allt för att skuldbelägga de unga killarna som är där p g a tvång från skolan! Dessa killar har däremot ingen verklig talan – för vem av dessa skulle våga säga sanningen om feministerna i den folksamlingen bestående av de mer livserfarna teaterarrangörerna, skolkompisarna och lärare med betygsmakt (lärare som  förmodligen inte skulle ha tagit dit ungdomarna om de inte själva sympatiserade med den råa martyrfeminismen). 

  Även om detta manifest (som skrevs av en psykiskt sjuk våldsverkare som sköt Andy Warhol) tolkas av Turteatern på ett annat sätt än vad som avsågs av författaren, så är den underliggande meningen vidrig. Uppenbart är det också att många av de som gillar manifestet gör det just för råheten (det är där ”humorn” kommer in i bilden). Råheten får normala människor att reagera med ett illamående i s f med skratt och medhåll.

  Detta är en mental våldtäkt på de killar och tjejer som fortfarande kan tänka kritiskt & ifrågasätta. Grupptrycket är enormt i en sådan situation. Ett grupptryck som blir obehagligt för de som inte alls delar den feministiska bilden av Sveriges samhälle. Grupptrycket i kombination med ledande frågor är här ett viktigt instrument för att påverka värderingarna.

  Det cyniska upplägget med sittplatserna (uppdelning tjejer / killar) är utformat så att känslan av att bli kränkt ska stärkas under föreställningen. Det gör det också möjligt att RIKTA HATET och FÖROLÄMPNINGARNA mot killarna medan många av tjejerna sitter och MYSER med ironiska leenden (i sina mjuka stolar, där dom blir bjudna på godsaker).

  Det är lätt att förstå att man vill poängtera hur fruktansvärt hemskt kvinnor har det i detta ”patriarkaliska  samhället Sverige” – enligt feministerna vill säga! Grejen är att man måste dra till med feministiska klyschor och överdriva ordentligt samt ge killarna en kollektiv ärvd skuld för att ekvationen ska gå ihop och för att offermentaliteten ska hålla!

  Ett bra citat från Per Billings blogg:
  ”Att män inte anses ha något existensberättigande gör ett avtryck i dessa pojkars hjärnor, och får dem att ställa sig frågan varför deras lärare och hela samhället vill att de ska få höra detta”.
  Har vi män – i någon skola – sagt att kvinnor inte har ett existensberättigande och UPPMANAT TILL SLAKT av alla kvinnor (som i videon ovan)?

  I SVT säger Andrea Edwards att om man inte ser kvinnorna som offer och inte delar feministernas syn på verkligheten så kan man ta illa upp på föreställningen. Hur kan man då TVINGA unga människor att bli utsatta för dessa påhopp (”uppfriskande diskriminering” som någon elak individ kallade det). 

  De elever som mår dåligt och inte vågar lita på kvinnor längre, vart ska de människorna få stöd utan att bli kallade kvinnohatare? Knappast hos skolkuratorn!

  Många idioter kommer säkert att hylla SCUW en vacker dag.

  / Marcus (en som tror och hoppas på jämställdhet utan hat mellan kvinnor och män)

  Kommentar av Marcus — november 30, 2011 @ 6:04 e m

 2. Dessutom: hur är det egentligen med den radikalfeministiska mytbildningen runt Valerie Solanas?

  Man försöker göra henne till någon sorts Lilja 4-ever. Fast till en Lilja 4-ever som hämnas alla de oförrätter kvinnan genom historien utsatts för av Patriarkatet. Det är det som ursäktar hennes sjuka manifest och mordförsök.

  Hennes offerroll bygger på att hon blev utsatt för sexuella övergrepp av pappan när hon var liten. Efter det revolterar hon. Börjar skolka från skolan. Misshandlas av sin morfar. Redan som femtonåring är hon hemlös och försörjer sig som prostituerad. Blir eventuellt gravid med en sjöman och föder eventuellt också en son som adopteras bort. Och blir lesbisk.

  Problemet med den här bilden av Valerie Solanas är att den kommer från henne själv. Och hon var en person som närmast strödde ur sig lögner och märkliga påståenden. Det finns faktiskt ingen större anledning att tro att något av det här är sant.

  Bilden av den skolkande hemlösa femtonåringen är också svår att få ihop med att hon bevisligen var framgångsrik i skolan, gick ut High School och tog en examen i psykologi vid universitetet i Maryland, för att sedan arbeta som forskare.

  Kommentar av Elina — november 30, 2011 @ 6:32 e m

 3. Nätverket anonymous drar nu igång operation SCUM och förklarar därmed krig mot den svenska radikalfeminismen. Orsaken sägs vara att alla rörelser som i någon form försvarar våld kommer att bekämpas. Och de som stöder Solanas manifest gör just detta. Jag personligen tror i och för sig, att även Sveriges vansinnigt idiotiska hetsjakt på en av rörelsens hjältar har en del med saken att göra.

  Så här förklarar anonymous själva sitt ställningstagande:

  Hello World,
  It has come to our attention that there are several groups
  promoting violence. This is one of them. Outrage over the current
  system is understandable, calls for violence and open praise of
  planned mutilation and murder is not. Anyone that harms or calls
  out to harm another human being, may they be a pedophile, racist or
  corrupt government/association is a target of Anonymous. We stand
  for equality, gender awareness and equality between genders and
  nonviolence. Equality is about freedom of choice, equality in all
  things.

  This equality must go both ways. We will not stand for
  anyone enforcing the patriarchy nor do we promote a matriarchy,
  either. The Swedish system is not gender neutral. However, being a
  feminist means to be fair, to be empathetic to all living beings.
  To truly show that equality goes both ways does not mean you have
  the equal right to promote violence.

  To those listening now, this is not a threat towards the
  dismantling of any patriarchal or matriarchal system. SCUM,
  affiliated to feminism, defiles and destroys the very essence of
  what feminism preaches. Therefore, SCUM does not represent the true
  ideas of feminism. In our collective, many of us are feminists but
  all ANONS are united women and men and we fight against any
  corruption in society and the injustice that comes with it.

  daddys.blogg.se

  Det är intressant varför den amerikanska Mansrörelsen tydligt markerat gentemot feminism och radikalfeminism.

  Likaså England, tänker främst på http://www.manwomanmyth.com

  http://www.youtube.com/manwomanmyth

  Men också anhängare av ja över hela världen som fåttt upp ögonen för feminismens saudiarabien.

  Kommentar av Man & Woman United — november 30, 2011 @ 7:44 e m

 4. Hahaha, kul att hon gjorde detta bara för att bli känd!

  Kommentar av 50/50 — november 30, 2011 @ 11:43 e m

 5. Och för att inte bli misstolkad så vill jag tydliggöra att det är den svenska kulturelitens omfamnande av SCUM som är det komiska mot den bakgrunden.

  Kommentar av 50/50 — november 30, 2011 @ 11:47 e m

 6. Nu har Strauss-Kahn för första gången gett sin version av vad som hände i svit 2806 och det via sin biograf Michel Taubmann:
  http://www.leparisien.fr/dsk-la-chute/affaires-dsk-ce-que-revele-michel-taubmann-30-11-2011-1746182.php?fb_xd_fragment#?=&cb=f20cec14bef8c6&relation=parent.parent&transport=fragment&type=resize&height=27&ackData%5Bid%5D=1
  forts. följer

  Kommentar av Maria — december 1, 2011 @ 8:23 f m

 7. «Sortant de la salle de bains en tenue d’Adam, le directeur général du FMI se retrouve face à Nafissatou Diallo qu’il voit pour la première fois. La jeune Guinéenne paraît surprise, mais nullement terrifiée. DSK n’est pas bégueule. (…) Nafissatou Diallo, traversant la chambre, se dirige vers la sortie. Mais elle ne se hâte guère. Strauss-Kahn s’en aperçoit. Il la suit du regard dans le couloir. Nafissatou Diallo se retourne. Elle le fixe droit dans les yeux. Puis elle regarde ostensiblement son sexe. La chair est faible. (…) Il ne résiste pas à la tentation d’une fellation.» övers. följer

  Kommentar av Maria — december 1, 2011 @ 8:27 f m

 8. ”IMF-chefen kommer i adamsdräkt ut ur badrummet och finner sig stå mittemot ND som han träffar för första gången. Hon förefaller överraskad, men inte alls rädd. DSK är inte pryd. (…) ND går genom rummet mot utgången, men hon har knappast bråttom. Strauss-Kahn märker det. Han följer henne med blicken i korridoren. ND vänder sig om. Hon ser honom rätt i ögonen. Sedan fixerar hon hans kön med blicken. Köttet är svagt. (…). Han motstår inte frestelsen med en avsugning.”

  Taubmann framför vidare tesen att DSK:s Blackberry som han upptäckte var borta och som han ringde till hotellet om (och där den som svarade ljög att den var åtefunnen och frågade var DSK var han befann sig så att man kunde återbörda den till honom, vilket ledde till gripandet på planet på JFK-flygplatsen) blev stulen av antingen ND eller en kumpan, för den har aldrig återfunnits. DSK var sannolikt avlyssnad för ett av hans privata mejl har bevisligen hamnat hos UMP.

  Kommentar av Maria — december 1, 2011 @ 8:46 f m

 9. @Maria

  Vi får nog aldrig veta vad som egentligen hände. Men det irriterar mig att att DSK förlorade sitt jobb och alla chanser att bli president trots att han inte blev dömd. Vad hände med oskuldspresumtionen?

  Kommentar av 50/50 — december 1, 2011 @ 2:26 e m

 10. 50/50:
  Den flög sin kos när USA:s myndigheter ville försvara kvinnor. Men New Yorks borgmästare uttryckte sig åtminstone emot ”perp walk”-traditionen i samband med DSK-affären, den som vissa bedömare i Frankrike menar innebär att oskuldspresumtionen inte existerar i USA.

  Ja varför ska man bli av med sitt jobb på grund av lögner? Kvinnosakskvinnorna kan dock glädja sig åt att åtminstone två kvinnor fick nya och bättre jobb till följd av att DSK miste sitt: Christine Lagarde som blev ny IMF-chef och Valérie Pécresse som blev budgetminister efter Francois Baroin som tog över som finansminister efter Lagarde. Det var ju inte så illa av en städerska från Guinea att åstadkomma en sådan rockad.

  Kommentar av Maria — december 1, 2011 @ 3:53 e m

 11. […] passar jag på med ett till citat från clownen Jens Liljestrand. “Jag inser plötsligt att jag njuter av att ordningen är återställd, av vetskapen om att […]

  Pingback av Jämställd misshandel på tåg? 29 November 2011 i New Jersey « Aktivarum — mars 25, 2012 @ 9:36 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: