Aktivarum

CNN News – Censorship News Network? | november 13, 2011

Som ni vet har jag skrivit en hel del om artiklar om politisk korrekthet aka liberal (vänster) bias i massmedia.

Det är dock sällan som man får detta visat så tydligt som skett under kampanjen för republikanska primärvalet i USA. Journalisternas bias är nu så tydlig att till och med liberala komikern Jon Stewart reagerat.

Det spelar heller inte någon roll vilken sida av det politiska spektrumet man befinner sig på. CNN vägrade att använda sig av sina egna siffror . Istället tog de en helt annan studie som grund för debatten baserad på 54 utvalda personer.

 

Vi kan alltså konstatera att journalisterna på CNN inte var ett dugg mer objektiva än de på FOX News

Vi har odiskutabla bevis på att journalisterna aktivt försöker sabotera Ron Pauls primärval. CNN vägrar att använda sina egna siffror. FOX journalister föredrar Michelle Bachmann på fjärde plats framför Paul på tredje.

Nu när vi har de här tydliga bevisen är det dags att fråga sig varför TV-bolagen beter sig så här och framför allt vad det innebär för oss att de gör det. Diskussionen huruvida media har bias är dock över.

Som jag påpekade i kommentarerna till förra inlägget är detta inlägg inte en uppmaning att rösta på Ron Paul.

Detta är en uppmaning att lyssna på Ron Paul och ta reda på vilka politiska åsikter massmedia (såväl FOX som CNN) aktivt motarbetar. Det spelar ingen roll om du tillhör dem som håller med Ron Pauls politik eller inte.

Den rationella orsaken som skulle kunna finnas för att vänstern skulle motarbeta Ron Paul i det republikanska primärvalet på detta sätt är att de tror han är den kandidat som är störst hot mot Obama i riktiga valet.

Låt mig kort summera de ämnen där Libertarianske Ron Paul har profilerat sig starkast.

Ekonomin, Ron Paul tillhör den österrikiska skolan inom Ekonomi. De anser att ekonomiska kriser är inbyggda i FED-systemet. Kriserna sker alltså inte av någon särskild orsak utan automatiskt i ett ohållbart system.

Krigsmotståndet, han är motståndare till imperiebyggande och anser att problem som Iran skall lösas genom fri handel, inte genom att bomba dem. Idag är det dessutom en ickefråga för de har snart inte pengar till krigen ifråga.

Han är motståndare till stora federala myndigheter. Delstaterna skall få ökat självbestämmande.

Han är motståndare till kriminalisering av fria val, han retar upp vänstern genom att tillåta prostitution och han letar upp högern genom att tillåta marijuana. Han diskriminerar alltså ingen i att reta upp folk.

Även i ovanstående så är det en icke-fråga. Beträffande icke-våldsamma narkotikabrott så har USA inte råd att bygga fler fängelser. Han påpekar dessutom minoriteter är överrepresenterade i just den kategorin.

Vilken av dessa åsikter är det som orsakat massmedias uppenbara diskriminering av Ron Paul?


Publicerat i Okategoriserade

5 kommentarer »

 1. Säga vad man vill om nätet (och det sägs en hel del) så är det lika intressant att man kan se hur människor i väst på samma sätt som i arabvärlden och Kina med hjälp av stat och media presenteras med egna fabricerade sanningar. Kanske handlar det om att det om att man tror att det är det bästa för folket – men det argumentet köper jag inte.

  Tänk så mycket mer jag lär mig om hur samhället fungerar i dag genom att kunna läsa många olika tidningar, analyser av privata tänkare, utrikes media med mera. Det känns ibland tragiskt, som att det är en värld i förfall. Men kanske är det att det blivit mer belyst nu problemen? Att folk inte köper saker lika lätt, att kritiken kommer fram. Det är ju så korkat av CNN att inte inse att folk kommer hugga på sådana saker.

  Kommentar av trollan — november 13, 2011 @ 6:59 e m

 2. Intressant bloggning. Men fullständigt bedrövligt…

  Man undrar ju i sitt stilla sinne om det alltid varit så här oerhört bedrövligt med medias saklighet. Jag gissar att det både blivit generellt sämre med objektiviteten i media, och att vi medborgare tack vare nätet blivit mera medvetna.

  Kommentar av Liberalen — november 13, 2011 @ 9:43 e m

 3. Demokratur ”I en demokratur (notera ordet noggrant) råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps.”

  Kommentar av Josef Boberg — november 14, 2011 @ 9:50 f m

 4. YO Aktivarum.
  Din hjälp behövs.
  http://www.pellebilling.se/2011/11/scum-forestallningen-kontext-ar-allt/comment-page-4/#comment-42096

  Kommentar av Daniel — november 15, 2011 @ 8:28 e m

 5. Direkt demokrati är en beslutsform där beslut i enskilda frågor fattas i demokratisk ordning direkt av de röstberättigade själva.

  [1] Direkt demokrati kan bland annat förekomma i föreningar, vid möten eller stämmor, normalt när antalet röstberättigade är ganska litet. Direkt demokrati som styrelseskick på nationell nivå existerar idag inte, utan vanligen förekommer olika former av representativ demokrati där representanter valda av de röstberättigade fattar beslut i enskilda frågor.

  Däremot finns inslag av direkt demokrati i många representativa demokratier, till exempel i form av folkomröstningar. Den tidiga atenska demokratin kan sägas ha tillämpat en form av direkt demokrati.

  Direkt demokrati Wiki

  Direkt demokratiska partier och organisationer i Sverige

  Sweden:

  » Aktiv Demokrati – Swedish DD party (in Swedish, English, Chinese, Spanish, French and German)

     Wikipedia entry on Aktiv Demokrati

  » DemoEx – A local DD party of Vallentuna with political powers (in Swedish, English, French, Spanish, Italian and Chinese)

     More on DemoEx experience (in English)

  » Knivsta.nu – A local DD party of Knivsta with political power (in Swedish)

  » Papers on Grassroots Parties’ e-Participation Systems in Sweden (in English)

  » Positive and normative aspects of direct democracy – the case of Sweden in a general context (in English)

  » A DD Party – mixing DD and RD

  » Vivarto Voting Systems

  » Fred Blomson’s DD blog

  Kommentar av Man & Woman United — november 17, 2011 @ 8:03 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: