Aktivarum

Hanna lagers vilseledande påståenden om biologism – Del 1 | augusti 25, 2011

Hanna lager från bloggen Feministbiblioteket skriver på newsmill att biologism inte är vetenskap.

Med anledning av debatten på newsmill tänker jag här besvara de viktigaste punkterna och påvisa hur feminister som Hanna Lager i vilseleder både sig själva och andra i genusfrågor.

”Ströms skrift bygger på undersökningar som ska stödja den tes han har – att män och kvinnor är olika från födseln och att detta inte bör bekämpas genom kvotering eller annan justering.”

Att det bara skulle vara en ”tes” att män och kvinnor är olika sedan födseln är ett absurt påstående. Innan födseln kan läkare berätta om det blir en pojke eller flicka vilket om likhet förelåg vore en omöjlighet.

Vad Hanna Lager säger är m.a.o. att skillnaderna mellan pojkar och flickor är begränsade.

Argumentet är dock helt utan mänsklig logik. Om vi ser en röd bil som är snabbare än en blå bil så kommer människor vanligen inte att ta för givet att de i övrigt utöver färgen är precis likadana. Det är dock så Lager sett på könen. Ja flickor har bröst, ja flickor har livmoder och kan föda barn, de där olikheterna är bevisligen sanna men sedan tar hon för givet allt är lika från halsen och upp.

Detta utan att vi har några som helst rimliga orsaker att förutsätta allt annat är lika.

När en bil går annorlunda än en annan bil är det minsta man kan begära att man undersöker om de har samma motor under huven. Och om de har samma däcktyp. Att ta för givet allt är lika visar ren arrogans.

”Glastaket är i själva verket kvinnans eget val och strukturer är bara något som förekommer i feministers fantasier.”

Redan här börjar hon slira på sanningen och skriva vad som låter bra hos oinsatta läsare. Men skulle det vara ok att fråga om  fängelsedominansen i USA är svarta människors eget val?

Nej, fängelsedominansen liksom glastaket är inte egna val utan konsekvenser av de egna valen.

Kvinnor väljer alltså inte glastaket. Kvinnor väljer saker de gillar bättre som i sin tur leder till glastaket eftersom män väljer saker de gillar sämre som i sin tur leder till både glastoppen och fängelsevistelser. Kvinnor som i högre grad väljer som en man kommer aldrig i ett jämställt samhälle att få glastoppen utan att även få skiten som män redan har (i form av exempelvis fängelsevistelser)

”En av hans främsta källor är Simon Baron-Cohen, som gjort undersökning på spädbarn.”

Detta tjat om nyfödda barn är ett av de sämsta argumenten man kan föreställa sig

Den sociala konstruktionsmaffian menar att saker som inte är medfödda är socialt konstruerade (därför meningslösa). Existensen av ”Latenta förmågor” gör dock detta lika ignorant som felaktigt. Vi kan exempelvis ägna oss åt favoritsysslan att titta på kvinnobröst. Enligt feministisk logik skulle flickor genom att läsa rätt tidningar och se rätt TV-program påverka sin egen bröststorlek.

Simsalaboobs!

”Spelke säger själv till Natasha Walter, brittisk feministisk författare, att hon är förvånad över att ett enskilt experiment har fått så stor uppmärksamhet när det finns så många andra studier som gjorts sedan flera decennier tillbaka. Men de studierna har å andra sidan visat att det inte finns någon skillnad mellan könen.”

Om Elizabeth Spelke har sagt något så ogenomtänkt gör det inte påståendet mindre dumt.

Här i debatten på EDGE verkade hon ha fötterna på jorden men citatet ovan är korkat värre. Anledningen Cohens experiment fick sådan uppmärksamhet var feminismens normer och förväntningar Cohens experiment fick alltså sådan uppmärksamhet för att han svor i kyrkan och bröt normen som säger att könsforskare inte får säga att det finns könsskillnader ”för det kan förstöra så mycket”***

***Vad Professor Annicka Dahlström fick höra av en kvinnlig kollega när hon bad om källor.

Hänvisningen ”Det finns många andra studier” är heller inget giltigt argument.

Idén att alla studier oavsett ämne, omfattning och metodik är precis lika bra och att sålunda den med flest ANTAL studier skulle få rätt ignorerar det faktum att antal studier mest visar vad politiker gav mest pengar.

”Ström tar även upp att testosteronhalten är det som styr våra intressen, redan i tidig ålder. Detta stödjer han med ett antal olika forskningsresultat. Det finns dock även här många andra resultat som pekar åt andra håll.”

En till hänvisning av typen ”Det finns många andra studier som säger andra saker” Åter så utgår Lager från idén att om bara tillräckligt många säger det måste det vara åtminstone mer sant.

I själva verket är detta den fallaci som bygger på att folk hellre har fel i grupp än rätt i ensamhet.

Inte nog med dessa hänvisningar till vad många andra säger… vars fel är idén att antal studier visar vem som har rätt***. Lager bygger även argumentation på följande halmdocka (straw man).

”Det är en vanlig slutsats att ju mer testosteron någon har, desto mer aggressiv är personen.”

Det är mycket möjligt att det är en vanlig slutsats bland exempelvis tågkonduktörer eller operasångerskor men det var inte ”vanliga åsikter ” som diskuterades utan specifika personers åsikter.

”Den canadensiska psykologiforskaren Jo-Anne Finegan har genomfört en forskning på fyraåriga flickor och pojkar där de fick tillsats av testosteron i vätska. Hennes slutsatser var att ingen förändring kunde ses på pojkarna, medan flickorna blev något sämre på att räkna, d v s tvärt emot vad man skulle kunna misstänka.”

Problemet är att detta resultat är precis det väntade medan Lagers förväntningar bygger på falska premisser.

Dels så bör effekten på pojkarna bli mindre för deras testosteronmängd är redan större än flickornas. Dels bör effekten på tjejer bli negativ för tjejers aggressivitet yttrar sig främst i sociala relationer. Det enklaste experimentet att göra är sålunda att ge en grupp postpubertala tjejer testosteron och se vad som händer när de tävlar om samma killar mot en grupp andra tjejer som inte får testosteron.

Eller så kan vi jämföra tjejer som bytt kön och fått testosteron med tjejer som inte gjort det.

Fast vänta det har ju redan gjorts upprepade gånger. Så här låter det exempelvis när transsexuelle (FTM) Max Wolf Valerio intervjuas angående testosteronets påverkan.

5) You seem very convinced that some of the changes you experienced after you started T were a direct result of the T, but I’m wary. Can you really eliminate the possibility that some of those changes – like being quicker to anger, or less verbal – weren’t caused instead by the stress of transition or other less chemical factors?

Och så här låter svaret från Max Wolf Valerio:

”I observed these changes with the most minute and careful attention, and had long talks into the night with transmen and transwomen, trying to understand. This aspect of transition fascinated me, and I found it challenging and revolutionizing to my perspective on life.”

”I came into transition feeling very strongly that I was not going to buy into what I thought were masculine or male behaviors, many of which I found repugnant . I had that feminist background you know! I also just thought that so many of these feelings or behaviors were caused only by socialization. The revelation of the testosterone for me, was that the truth was so much more complex. Ultimately, this gradual change in perception was very humbling. I had to find that I was wrong, and that many of these feelings are fed by testosterone and not simply by socialization as I had thought”

”I am a very observant person, and I do believe I was able to tell the difference between social anxieties and chemical changes. The changes were too powerful to ignore or explain away.”

Detta alltså från en kvinna som var djupt övertygad adenna form av förändringar sker av sociala orsaker och som inte hade planerat att köpa vad som uppfattas som ”maskulinitet” vid sitt könsbyte

Jag vill här passa på att påpeka ett annat ytterst talande parti vid intervjuns första fråga.

”I also have come to see that certain of these ideas were just wrong-headed, even if they served a purpose for me then. I mean, some of the anti-male attitudes, and anti-het attitudes that I absorbed. These attitudes and ideas not only do not serve my present life, they are not rooted in truth

Vad vi ser här är alltså hur Max Wolf Valerio beskriver dessa åsikter att män är skit och hetero är skit som verktyg för att hantera sin egen emotionella situation. (de hade syfte men ingen sanning). Problemet är att det argumentet funkar enbart så länge dessa saker är PERSONLIGA. När de sedan gör det personliga till politik/utbildning så upphör rätten att få dessa saker respekterade.

Om sålunda de blandar ihop sina behov att ha heterofientliga åsikter med faktiska politiska åtgärder.

Ja då har de bara sig själva att skylla. Typiskt exempel på detta är de pinsamma försöken från anställda på Göteborgs Universitet att försvara samarbetet med Göteborgs Queerinstitut ansvariga för Heterohatets dag. Jag rekommenderar ni läser Pelle Billings utmärkta arbete i att uppmärksamma saken. Även tidningen Corren har kommenterat hur vi ser dubbla måttstockar gällande våldsromantiska åsikter.

För mer om genusforskningens förmåga att få politikerpengar se Tanja Bergkvists blogg. Lägg även märke till 20.000 – hits challenge på Genusnytt.

Inlägget fortsätter i Del 2


Publicerat i Genus, Jämställdhet

37 kommentarer »

 1. Jag tycker Lager gör liknande fel som Spelke gör i diskussionen med Pinker. Precis som du säger drar Lager upp att det finns studier som inte hittar skillnader mellan män och kvinnor (vilket såklart är fallet, dvs. att det finns studier som visar på likheter också, duh). Felet hon gör sedan är att hon i mångt och mycket målar upp ett falskt dilemma där det antingen finns likheter eller skillnader. Det kan inte vara så att det både finns likheter och skillnader mellan könen? Lager lämnar inte mycket till referenser men så vitt jag kan se handlar mycket om _andra_ studier än de Pär refererar till. Annars brukar ju den vetenskapliga metoden vara att upprepa _samma_ experiment för att falsifiera det. Studierna Pär hänvisar till blir således inte motbevisade.

  Spelke å sin sida refererar vad jag minns mycket till forskning på barn och tar därmed inte hänsyn till de ”latenta förmågor” du omnämner, och jag tror även Pinker påpekar detta i sin kritik av Spelkes framförande. Den typ av matematik killar är bättre på än tjejer framträder först framåt tonåren t.ex. Spelke sysslar då med s.k. cherry picking även om hon under omständigheterna får sägas vara ovanligt saklig med tanke på vad som diskuteras.

  Och som med dessa typer av ämnen där det finns tillgång till så ofantligt mycket data så bör man såklart titta på s.k. metastudier som samlar ihop dessa stora datamängder och kommer med utlåtanden. Detta gör Pinker och det är den bevisningen som är mest övertygande eftersom den tar hänsyn till mest data. Spelke har nästan enbart separata studier vad jag minns, precis som Lager.

  Kommentar av Jonas P — augusti 25, 2011 @ 11:45 e m

 2. Trots att ”favoritsysslan” för mig inte är att ”titta på bröst”, så undrar jag vad du har för belägg för nedan påstående?

  ”Kvinnor som i högre grad väljer som en man kommer aldrig i ett jämställt samhälle att få glastoppen utan att även få skiten som män redan har (i form av exempelvis fängelsevistelser)”

  Är inte den kommentaren egentligen sett ur ditt önskeperspektiv? Vi är ju alla ändå olika individer. Trots våra biologiska skillnader. Med andra ord, så leder en ”manlig väg”, för en kvinna inte automatiskt till ett liv fullt med nackdelar.

  Kommentar av Lotta — augusti 26, 2011 @ 12:36 e m

 3. Jag har kommenterat utestängningen av killar på Stjärnjourens hemsida. Eftersom de ”modererar” så här är vad jag skrev åt dem. Nu får vi om de behagar svara.

  ”Problemet med att fritidsgårdarna domineras av killar är varken nytt eller okänt”

  Det är heller inte ”problemet” att fängelserna domineras av mörkhyade personer men att på basis av de individer som dominerar utsätta ALLA MÖRKHYADE för samma förnedrande behandling kallas (och detta borde du veta) för rasism

  i Sydafrika kallades detta för Apartheid jag anser det är rätt skrämmande du verkar hämta din retorik från historiens dynghög.

  ”Att vi ordnar tjejkvällar är alltså en reaktion på en situation som redan är orättvist”

  Nej kära Stjärnjourare att sätta DE (specifika) mörkhyade personer som begått våldtäkt i fängelse DET är en reaktion. Att sätta en massa andra mörkhyade människor i fängelse är något helt annat.

  Jag vet inte vad ni håller på med men ärligt tala vet ens ni själva det? När folk REAGERAR istället för att AGERA så gör de ofta helt tankelösa saker.

  ”nämligen att fritidsgårdarna inte är lika tillgängliga för tjejer som för killar.”

  Nu råkar inte fritidsgårdar vara lika tillgängliga för alla killar. Att behandla varenda kille som om de vore en och samma person som ni gör är ren misandri och kommer i längden att drabba dig själv och de kvinnor som du inbillar dig hjälpa.

  Faktum är att de dominanta killarna inte alls straffats. De snälla tysta killarna fick precis samma behandlling så grattis ni har just kommunicerat till killar att de tjänar inte det minsta på att vara tysta och snälla. I er värld så förtjänar alla killar samma behandling.

  Anledningen jag skriver här är att jag har ett problem med era sexistiska åsikter. Jag tror inte ni skulle gilla det om jag betedde mig som er för det vore i praktiken att ta den mest vidriga kvinna som bara duger till en sak och sedan säga at du och alla andra kvinnor är likadana.

  Det här ämnet skriver jag regelbundet om på bloggen Aktivarum och jag är rätt trött på att få påpeka det självklara i att om det blir rasism att byta ut SVART mot MAN så är vad som står sexism mot män.

  Tack för ordet, Erik.

  http://www.tjejjouren.se/aktuellt/nyheter/tjejerna-tar-over-fritidsgarden-4929

  Kommentar av Aktivarum — augusti 26, 2011 @ 1:03 e m

 4. Lotta:

  ”Trots att ”favoritsysslan” för mig inte är att ”titta på bröst”, så undrar jag vad du har för belägg för nedan påstående?”

  Att titta på bröst är bevisligen en allmän favoritsyssla med tanke på hur många tidningar som säljs just med bröst på omslaget. Och då vill jag poängtera dessa säljs mest till kvinnor. Kvinnor glor alltså mer på kvinnors bröst än män gör det.

  ”Är inte den kommentaren egentligen sett ur ditt önskeperspektiv?”

  Nej, den är sedd ur det logiska perspektivet att det ena skapar det andra. Eller kort sagt som konstateras i filmen ”The Inside Job” om bolånekrisen RISK skapar VINST. Det enda sättet att få kvinnor på det ena utan det andra är att ha ett ojämställt samhälle baserat på Chivalry där män skyddar kvinnor från riskerna.

  ”Vi är ju alla ändå olika individer.”

  Vad har det med saken att göra? Det spelar ingen roll vilken individ du är för antingen så får du vinst genom att ta risk eller så har Chivalry inneburit du skyddades från riskerna och deras konsekvenser. Ett skydd män aldrig fått av andra män och definitivt inte får av kvinnor.

  ”Trots våra biologiska skillnader. Med andra ord, så leder en ”manlig väg”, för en kvinna inte automatiskt till ett liv fullt med nackdelar.”

  En manlig väg mot vinst leder om vi är jämställda till risker för kvinnan. Om den manliga vägen leder till risker för män men inte för kvinnor är vi inte jämställda utan ett ojämställt samhälle baserat på Chivalry, dvs åsikten att kvinnor är ynkliga, svaga och därmed måste ha en mängd (av mäktiga och rika män reglerade) fördelar en man i exakt samma situation skulle anses klara sig utan.

  Antingen Jämställdhet eller Chivalry, om förutsättningarna för Chivalry är uppfyllda är det aldrig ett jämställt förhållande.

  Kommentar av Aktivarum — augusti 26, 2011 @ 1:12 e m

 5. Erik:

  ”Att titta på bröst är bevisligen en allmän favoritsyssla med tanke på hur många tidningar som säljs just med bröst på omslaget. Och då vill jag poängtera dessa säljs mest till kvinnor. Kvinnor glor alltså mer på kvinnors bröst än män gör det.”

  Inte för att göra något stort av bröst-grejen. Tror ändå att ditt perspektiv av att se bröst på omslaget kan komma av att vi ser olika saker från samma bild. Jag hade troligen mer sett att kvinnan bar en väldigt snygg klänning, mer än utbuktningen av hennes bröst och urringningen.

  Vår blick faller med högsta sannolikhet, mot det som faller oss mest i smaken. Sedan vet jag inte vilka tidningar du syftar på som säljer med bröstomslag. Klarar mig dock utan källhänvisning.

  Känner inte heller igen mig i att vi kvinnor glor mer på bröst än killar. Och då föddes jag inte igår. 🙂

  ”Det enda sättet att få kvinnor på det ena utan det andra är att ha ett ojämställt samhälle baserat på Chivalry där män skyddar kvinnor från riskerna.”

  Ok tror jag förstår varför jag stör mig en aning på en del av er information. Jag har aldrig blivit skyddad av någon Chivalry. En förklaring finns med uppväxten.

  Trots att du kommer säga att det inte finns någon som kan påverkas via uppfostran. Eller med sin uppväxt. Nåväl det är möjligt att det kan vara en kombination av både gener och fostran.

  Jag har t ex ett starkt minne av att jag beklagade mig till min pappa (flera år sedan) över att jag upplevde det som kämpigt, att arbeta heltid och plugga samtidigt. Varav han svarade något liknande, – Äh, nu gnäller du väl lite väl mycket!

  Tyckte då för stunden att han var tuff och saknade empati. Dock gav det mig ändå insikt, att gnälla hjälper ingen. Idag är jag tacksam att han gjorde oss barn, pojkar och flickor självständiga. Jag har alltså fått kämpa på samma villkor som män. Med högsta sannolikhet som många andra. Jag har aldrig upplevt några fördelar i arbetes- eller studiesammanhang som kvinna.

  Jag har inte heller haft den läggningen, att jag försökt utnyttja min kvinnlighet för att vinna fördelar. Chivalry låter aningens förlegat i det samhälle, där åtminstone jag levt. Jag skulle inte heller vilja ha några fördelar av att vara kvinna i dessa sammanhang. Utan för att jag var smart, begåvad och intelligent.

  ”Vad har det med saken att göra? Det spelar ingen roll vilken individ du är för antingen så får du vinst genom att ta risk eller så har Chivalry inneburit du skyddades från riskerna och deras konsekvenser. Ett skydd män aldrig fått av andra män och definitivt inte får av kvinnor.”

  Visst har individualitet betydelse. Jag vet män som haft mycket svagare risktagande än mig. De ville granska, tänka och inte göra något vågat. Ibland inte alls. De arbetar på samma arbete flera år och byter inte. Trots vantrivsel. De vågar inte säga upp sig och starta företag. Och de är män som sägs ha mer risktagande än kvinnor. Vet inte hur du definierar vinst. Framgång kan du dock få som kvinna. Utan att hamna i fängelse eller bli buren av män.

  Vad jag kan se bland t ex era bloggar i ert nätverk, så stöttar män varandra mycket uppenbart tydligt. Likaså stöttar nickande kvinnliga ja-sägare er män.

  Samtidigt som jag som kvinna ofta får försvara mig ensam. Helt på lika villkor som en man. Det kan ju även tolkas som lite bestraffning. Eftersom jag har egna åsikter, inte fjäskar och böjer mig efter gruppen. Nej. Det var ingen veklagan. Det kan ju faktiskt även tolkas, som att det kostar att ligga på topp! Jag kan även lova dig, att det finns massor av fler kvinnor än mig, som klarat sig utan något som helst statsfinansierat stöd eller gullande av andra.

  Och det är inte för att kvinnor vill vara män. Inte för att kvinnor hatar män. Inte för att kvinnor vill vara häftiga eller märkvärdiga. Inte för att kvinnor vill vara utan män. Utan för att ingen annan har burit oss av antingen eget motstånd. Eller självständighet helt enkelt.

  Jag tror sedan att män kan ha svårare att komma över skilsmässor och andra kriser. Precis lika jobbiga som kvinnor kan ha varit med om. Men de tycks ha svårare att komma över dem av olika anledningar.

  Kommentar av Lotta — augusti 26, 2011 @ 3:12 e m

 6. Är böjd att hålla med far din, Lotta. Du gnäller mest tycker jag.

  Chivalry är något jag tycker mig se precis överallt. Sen varför ingen vill vara chevaleresk mot dig kanske är något du ska titta i spegeln för att få svar på. Vill en kvinna vara ”stark” och klara sig själv, så får hon samma behandling som oss män. Alltså klara sig själv…

  Kommentar av REevolv — augusti 27, 2011 @ 2:23 e m

 7. @Lotta
  Jag måste säga att du ger Erik rätt i det du skriver.

  ”Jag har aldrig blivit skyddad av någon Chivalry. En förklaring finns med uppväxten.”

  Vi pratar inte om dig specifikt utan kvinnor allmänt. Exempel: pojkar blir bestraffade i betygen i skolan

  Du har utsatts för det utan att veta om det troligen. Som kvinna har du ett stort övertag om du vill starta ett eget företag då det finns specifika kvinnosatsningar men vart ska jag vända mig som kommer från en arbetarfamilj utan några stora kontakter (mig veterligen).

  ”Tyckte då för stunden att han var tuff och saknade empati. Dock gav det mig ändå insikt, att gnälla hjälper ingen. Idag är jag tacksam att han gjorde oss barn, pojkar och flickor självständiga. Jag har alltså fått kämpa på samma villkor som män. Med högsta sannolikhet som många andra. Jag har aldrig upplevt några fördelar i arbetes- eller studiesammanhang som kvinna.”

  Precis, du har fått kämpa på samma sätt som män för att nå dit du vill, exakt vår poäng! Vill man nå långt så måste man kämpa, fler män än kvinnor gör detta, om du velat hade du säkert kunna få fördelar som kvinna, finns ju många institutioner som hjälper kvinnor liksom.

  ” Chivalry låter aningens förlegat i det samhälle, där åtminstone jag levt. Jag skulle inte heller vilja ha några fördelar av att vara kvinna i dessa sammanhang. Utan för att jag var smart, begåvad och intelligent.”

  Du är en av dem som fattar detta, men staten häller en hel hop med hjälp över er bara för att ni är kvinnor i alla fall. Jag håller med om att chivalry är förlegat om man vill bli behandlad som en jämlike, men det finns fortfarande i form av speciella statliga insatser dock och inte som förr lika mycket (även om det förekommer, fråga en familj som blivit utsatta för våld vem som försökte skydda familjen… Mannen, kvinnan försökte i sin tur skydda barnen (det är en biologisk och evolutionär fördel att ha det på det i denna ordning)).

  ”Visst har individualitet betydelse. Jag vet män som haft mycket svagare risktagande än mig. De ville granska, tänka och inte göra något vågat. Ibland inte alls. De arbetar på samma arbete flera år och byter inte. Trots vantrivsel. De vågar inte säga upp sig och starta företag. Och de är män som sägs ha mer risktagande än kvinnor. Vet inte hur du definierar vinst..”

  Eriks poäng var aldrig att samtliga män är mer riskbenägna utan att fler män än kvinnor är det och att om du som kvinna är lika riskbenägen som en man så kommer ni två att känna på den risken lika mycket (om inte det finns något som t ex kvinnosatsningar som hjälper kvinnan – chivalry). Män är mer riskbenägna i allmänhet men det finns så klart många riskbenägna kvinnor också, ingen som nekat det, precis som det finns enormt många fega (i brist på bättre ord) män som inte vill/vågar/kan starta eget företag och finner sig i skiten på ett dåligt företag med dålig lön, men kvinnor tar risker i mindre utsträckning bara.

  ” Framgång kan du dock få som kvinna. Utan att hamna i fängelse eller bli buren av män”

  Man kan få framgång som man utan att hamna i fängelse också, vart fick du den iden ifrån att man inte kan det? Och ingen har någonsin sagt att kvinnor måste bli burna av män, vi säger bara att ni har möjlighet till det vilket underlättar enormt mycket (exempel gifta sig rikt och sedan starta företag, eller som jag tjatat hål i huvudet på dig med: kvinnosatsningar).

  Kommentar av David Holman — augusti 27, 2011 @ 2:55 e m

 8. @REevolv

  ”Är böjd att hålla med far din, Lotta. Du gnäller mest tycker jag.”

  Oja och din intelligens tycks vara knivskarp! Kan du ge ett exempel på när jag idag och sedan många år tillbaka har klagat!? Nej, precis! Beträffande min Far, så har du inget att hålla med kring. Jag gav ett historiskt exempel från sena tonåren! En ålder jag idag är långt borta från. Hoppa du tillbaka till din jämmerhage där du platsar istället.

  ”Chivalry är något jag tycker mig se precis överallt. Sen varför ingen vill vara chevaleresk mot dig kanske är något du ska titta i spegeln för att få svar på. Vill en kvinna vara ”stark” och klara sig själv, så får hon samma behandling som oss män. Alltså klara sig själv…”

  Vilken bimbo som helst kan få hjälp av män, om de utnyttjar sin kvinnlighet och känner att de har det behovet! Något du tycks ha missat.

  Jag har dessutom aldrig påstått att jag inte kan få hjälp! Har dock mycket svårt att spela dummare än jag är för att få någon annans pengar. Du är den klassiska mannen som tror att du är attraktiv för att du har lite pengar. Stackars krake!

  Kommentar av Lotta — augusti 27, 2011 @ 5:37 e m

 9. @Lotta
  Damn, vilka ömma tår jag trampar på. Hade jag varit som dig och kört med härskartekniker så hade jag börjat kalla dig för bitterfitta, men vi kan väl försöka hålla oss någorlunda värdiga?

  ”Vilken bimbo som helst kan få hjälp av män, om de utnyttjar sin kvinnlighet och känner att de har det behovet! Något du tycks ha missat.”

  Har jag missat det? Det är ju precis det jag menar?

  ”Kan du ge ett exempel på när jag idag och sedan många år tillbaka har klagat!?”

  Tja du skrev ju att du beklagade dig till din far? Är inte det att klaga så vet jag inte hur du definierar det riktigt?

  Jag får dock ge dig rätt på en punkt och det är att jag inte är särdeles smart. Hade jag varit det hade jag antagligen haft pengar för det har jag inga heller, så där fallerar din tes om att jag skulle vara attraktiv pga rikedom.

  En stor kuk är en klen tröst i en fattig familj…

  knus och kläm! 😉

  Kommentar av REevolv — augusti 27, 2011 @ 9:59 e m

 10. @David Holman

  David Holman att du är delaktig i ett nätverk som strider för mäns rättigheter när du inte ens gått ut högskolan är lite intressant. Ett tips tänk mer positivt före du hoppar.

  Här får du med övriga en översatt dikt av en libanesisk poet, Kahli Gibran:

  ”Om du gråter när det är natt för att du inte kan se solen, ser du inte heller de vackra stjärnorna som lyser just nu. Om du gråter idag för det som kanske kan hända imorgon, upplever du inte det vackra som finns i ditt liv idag.”

  ”Jag måste säga att du ger Erik rätt i det du skriver.”

  Kan du specificera dig i kring vad Erik får rätt över mig?

  ”Vi pratar inte om dig specifikt utan kvinnor allmänt. Exempel: pojkar blir bestraffade i betygen i skolan”

  Jag har inte heller pratat om mig specifikt! Hur kommer det sig t ex att du lyckats komma in på högskolan när pojkar blir så bestraffade i skolan?

  Jag talade med min systerson igår. Han är förvisso bara tio år. Jag frågade om han upplevt sig särbehandlad. Han hänvisade då till något han sett på tv, att lärarna var mer tillrättavisande mot pojkar.

  Jag tycker ju att lärarna ska vara lite tillrättavisande mot stökiga elever. Själv tillhörde jag och några till tjejer de som gick ut nian med sämre betyg. Vi hade istället prioriterat kompisar mer än läxläsning.

  Vi gavs inga fördelar. Det fick jag sedan ta ansvar över själv genom att plugga igen. Något jag kan uppleva som rimligt. Även då betygsattes inte bara ämnen utan närvaro, intresse och flit.

  ”Du har utsatts för det utan att veta om det troligen. Som kvinna har du ett stort övertag om du vill starta ett eget företag då det finns specifika kvinnosatsningar men vart ska jag vända mig som kommer från en arbetarfamilj utan några stora kontakter (mig veterligen).”

  Nej jag är inte dum i huvudet. Utsätts jag för något noterar jag det med högsta sannolikhet. När jag startade företag för flera år sedan, så fanns precis som idag Nyföretagarcentrum. Du kan även fråga mig om du har någon fundering eller fråga. Nyförtagarcentrum frågade inte efter vilken bakgrund du hade. Där var både män och kvinnor välkomnade. De kunde ge frivillig rådgivning inom finansiering och marknadsföring m.m. Det kändes mer som en trygghet då. Jag hade studerat ekonomi, så det var inget nytt. Min pappa dog förtidigt och oväntat samma vecka som jag startade mitt företag. Han efterlämnade inte några miljoner efter sig.

  Mina övriga släktingar som är företagare har inte heller delat ut kunder till mig. Och som jag sagt flera gånger tidigare, så är det inga av släktingar eller i de företagsnätverk, som jag senare deltagit som fått något statligt bidrag.

  Behöver någon statligt bidrag, så håller deras verksamhet ofta lika länge som bidraget fördelas ut till dem. Jag känner en annan kvinnlig företagare, som menade att hon skulle uppleva det som förnedrande med bidrag. Det tror jag många andra företagare med henne skulle göra med.

  ”Man kan få framgång som man utan att hamna i fängelse också, vart fick du den iden ifrån att man inte kan det?

  Det var en diskussion jag höll med Erik ovan och kring den mening han först skrev i sitt inlägg.

  ”Och ingen har någonsin sagt att kvinnor måste bli burna av män, vi säger bara att ni har möjlighet till det vilket underlättar enormt mycket (exempel gifta sig rikt och sedan starta företag, eller som jag tjatat hål i huvudet på dig med: kvinnosatsningar).”

  Idag känner jag fler företagare än jag gjorde när jag startade upp. Således även kvinnliga och manliga. De kvinnliga är inga människor som gifter sig rikt, för att sedan starta någon hobbyverksamhet samtidigt som mannen försörjer dem. Jag talar om äkta företagare. Och de är inga våp som gifter sig och låter mannen försörja dem. Företagare och hemmafruar är inte speciellt kompatibelt. Möjligen i samband med någon hobbyverksamhet som du inte kan försörja dig själv med. Skulle du själv kunna tänka dig att gifta dig rikt med en kvinna, bara av möjligheten till pengar?

  Kommentar av Lotta — augusti 28, 2011 @ 8:23 f m

 11. @REevolv
  Att bli förbannad på någon som lägger näsan i blöt kring en person, som uttrycker förutfattademeningar kring henne är inte att använda Härskartekniker. Trots att jag vet att ni pumpas med den informationen.

  Jag tycker annars att det finns fler bitterkukar än bitterfittor idag, för att använda din vokabulär. Eller så har det kanske blivit med jämlikt på det området?

  Kommentar av Lotta — augusti 28, 2011 @ 8:36 f m

 12. @Lotta
  Tål du inte att människor lägger näsan i blöt kring din person kanske du inte ska dra in din person i diskussionerna?

  Och jo, det är fortfarande härskartekniker… 🙂

  Kommentar av REevolv — augusti 28, 2011 @ 9:12 f m

 13. @REevolv

  Jodå, men tyckandet ska ju inte bygga på förutfattade meningar kring en person.

  Jag anser inte jag använde härskarteknik, utan var ironisk. Jag vet ingenting om din intelligens. Det var ett argt svar på ditt falska påstående om att jag gnällde mest av alla. Du behöver inte vara orolig. Det är inget jag sitter och gråter över. Tror säkert du är mer smart och har mer resurser än det du tidigare räknade upp :).

  Kommentar av Lotta — augusti 28, 2011 @ 10:28 f m

 14. Erik:
  Det är alltid lite intressant, att läsa era analyser om kvinnor. Men att kvinnors ilska aldrig är logiskt baserad, som du förklarar för Torstensson inne på GenusNytt. Det stämmer väl ändå inte riktigt!? 🙂
  Självklart finns tillfällen när biologiskakrafter kan ha drivit fram mer ilska än nödvändigt. Och utöver logiken. Andra gånger kan det nog precis som för män finnas en anledning att bli förbannad. Hoppas förövrigt att du inte stött på allt för många av dessa elaka tjejer du nämner.
  Sweet dreams

  Kommentar av Lotta — september 5, 2011 @ 10:40 e m

 15. Erik, jag och många övriga personer har blivit påhoppade och förolämpade på genusnytt bla.a så har hon kallat mig för pellegris. Det vore snällt om du bara kunde komma dit och sätta henne på plats!

  Kommentar av JockeH — september 8, 2011 @ 11:53 e m

 16. Och förresten, jag glömde säga att trollet heter Jonna..!

  Kommentar av JockeH — september 8, 2011 @ 11:53 e m

 17. http://genusnytt.wordpress.com/2011/09/08/kop-min-bok-i-storpack-till-kanonpris/#comment-72072

  Här inne vart jag förolämpad..!

  Kommentar av JockeH — september 8, 2011 @ 11:57 e m

 18. Och varför ska man bry sig om troll?

  Kommentar av Pether — september 9, 2011 @ 6:21 f m

 19. JockeH, hahaha, men skärp dig för helvete, är du 8 år gammal?

  Du har alltså blivit retad av en helt vanlig feministisk mentalpatient, och vill att Aktivarum ska rädda lilla dig? Gulligt tänkt av dig, men det vore ju som att skicka flygvapnet på en förståndshandikappad igel som mobbat dig.

  En smula overkill, inte sant? =)

  Kommentar av Liberalen — september 9, 2011 @ 7:12 f m

 20. nix, jag är 20 och ett halvt år gammal! Och jag vill inte bli räddad, men lite tips på argument vore väl tacksamt ifall hon fortsätter..?

  Kommentar av JockeH — september 9, 2011 @ 7:39 f m

 21. Och det är inte bara mig hon har gått på.

  Kommentar av JockeH — september 9, 2011 @ 7:40 f m

 22. @Liberalen et al
  Jag är övertygad om att Jonna är någon som driver både med jämställdister och med feminister. Det borde synas lång väg för alla av hennes texter att hon spelar.

  Hon får troligen vara kvar trots sina tillmälen, som förövrigt bräcker många andras bara av den anledningen, att de ska kasta skugga över feminister.

  Annars låter det lite rart att Erik ska komma in och försvara vuxna män från en skolflicka. 🙂

  Kommentar av Lotta — september 9, 2011 @ 8:00 f m

 23. Lotta:

  Detta är ett lustigt sammanträffande. Jag skrev just ett svar till Jonna på Genusnytt och sedan går jag hit och läser hur JockeH vill jag skall ge Jonna svar på tal och hur Lotta kommenterar nämnda ”försvar” av JockeH. Jag behövde inte läsa här för att hitta en orsak att svara Jonna. När jag har nåt att säga och tid/energi så kommer det att ske. Nåväl här är mitt svar till Jonna

  Jonna:

  ”Stackars småpojkar, så kränkta, så nertryckta, så osynliggjorda, genus-”maffians” välde tar aldrig slut för er. Snyft, att ni är sååå känsliga sååå.”

  Först och främst jag är på gott humör idag så jag förlåter dig Jonna.

  Jag förstår att du är biologist och helt oförmögen att acceptera något annat beteende från en man än det som du programmerats att ge sexuell respons på. Och jag förstår att du inte baserar din åsikt om män på något annat. En man kan utan problem respektera en kvinna han inte vill ha sex med men kvinnor som du respekterar uppenbarligen bara de aspekter av en man som råkar vara samma aspekter som är av sexuellt värde för kvinnor i allmänhet. Men som sagt jag har en bra dag så du har min förlåtelse för just den delen.

  Men spetsa öronen nu för jag har en sak att säga dig.

  DITT problem är att vad du just kommunicerade skapar (och måste skapa) de män som är överlägsna kvinnor (g) (ett resultat feminister sedan klagar på). Medan de där sakerna uppenbarligen är viktiga för dig så har de flesta män inga som helst problem att strunta i dem (hos kvinnor) och resultatet blir att kraven på män för att duga är större än för kvinnor (kvinnor ”FÅR vara offer, män får det inte) och män som anses duga på samma nivå¨som kvinnor har helt enkelt fått anstränga sig mer för högre krav än så har inte män på kvinnor.

  Det är lite lätt absurt hur du saboterar dig själv med följande fras

  ”När ska ni kliva ur sandlådan och växa upp till riktiga män”

  Ju fler män som lyssnar på dig och blir ”riktiga män” ju mindre får kvinnor i allmänhet att säga till om – Det finns inget krav på kvinnor att vara ”riktiga kvinnor” så det enda könet som anstränger sig för det andra blir männen. Ju mer man anstränger sig ju bättre blir man och ju bättre man blir på något ju mer makt får man. Vad än män anstränger sig på så kommer män att dominera och få makt och avslutningsvis VAD ÄN MÄN DOMINERAR I SÅ KOMMER FEMINISTER ATT KLAGA PÅ OJÄMSTÄLLDHETEN DÄR.

  Exempelvis så när ni dominerar högskolor och universitet så skapar vi män Wikipedia. När ni har universitet och vi har Wikipedia är ni glada för vad ni har eller sura över att ni inte bestämmer över Wikipedia då? Gissa två gånger!

  ”Män får helt enkelt inte umgås som de själva vill. Det får bara kvinnor.”

  https://aktivarum.wordpress.com/2009/11/01/kvinnor-pa-bloggar-man-pa-wikipedia/

  Beträffande riktiga män är poängen att ett MANLIGT beteende är som en kvinnlig urringning. Man vill ha sexuell respons från vissa personer men inte från andra. Om en kvinna som jag INTE vill ha sexuell respons från har krav på mig att vara en riktig man så skiter jag fullkomligt i hennes önskemål. Britney Spears är inte sexig för alla män, hon är sexig för de män som betalar inträde. Dvs som ger henne nåt tillbaka.

  Detta är nåt som vi insatta i PUA insåg genom att studera bikers, rockstjärnor och liknande…. Tjejer (g) varken vet eller märker det men ju mer sällan en man ger respons på en kvinna ju mer VÄRD är den responsen i alla sociala sammanhang.

  Kvinnor (g) har i regel logiska ursäkter i efterhand på dessa saker men poängen är att det inte spelar någon roll vilken den ANGIVNA orsaken för handlandet är eftersom det enda som analyseras är handlandet i sig. Om en kvinna exempelvis ligger med Tucker Max är det viktiga att hon låg med Tucker Max. Varför hon tror/tycker hon gjorde det är helt oviktigt.

  http://genusnytt.wordpress.com/2011/09/07/inga-man-far-gatunamn/#comment-72109

  Kommentar av Aktivarum — september 9, 2011 @ 11:37 f m

 24. @Erik
  Har börjat lära mig att läsa din text numera. Något jag inte gjorde första gången du kände dig manad att försvara andra mot mig. Det var ett intressant svar till Jonna. Du är duktig. Likaså har du självklart rätt att yttra dig, diskutera och kommentera mot vem som helst. Det handlade inte om det.

  Kan tillägga att jag inte sympatiserar med Jonnas utkastade invektiv. Har förvisso ingen yrkeserfarenhet från någon myndighet. Men att hon skulle jobbat inom socialtjänsten tycks sannolikt vara ett påfund.

  Personalen inom en socialmyndighet har nog ändå en högre preferens för män. Hon bör nog inte tas så allvarligt. Eller personligt. Eftersom affektionerna inte varit en engångsföreteelse och påhopp pågått en period.

  Jag menar även att hennes beteende ju bara faller till er fördel. Något jag anar kan vara syftet med hennes möjliga framträdande. Jag hade kunnat framföra det här till henne själv om jag haft access. Hon får svara mig här om hon läser istället.

  ”..Man vill ha sexuell respons från vissa personer men inte från andra. Om en kvinna som jag INTE vill ha sexuell respons från har krav på mig att vara en riktig man så skiter jag fullkomligt i hennes önskemål.”

  Det kan ju yttra sig på samma sätt för en kvinna. Hon struntar fullständigt i män hon inte vill ha sexuell respons av. Samtidigt finns det nog både vissa män och vissa kvinnor som kan ego-boosta sig själva, genom att få reaktioner även från dem som inte attraherar.

  Förövrigt vet jag inte vad PUA står för!? Talar du om det här: http://www.puaforum.se/

  Kommentar av Lotta — september 9, 2011 @ 1:28 e m

 25. Lotta:

  ”Har börjat lära mig att läsa din text numera. Något jag inte gjorde första gången du kände dig manad att försvara andra mot mig. Det var ett intressant svar till Jonna. Du är duktig. Likaså har du självklart rätt att yttra dig, diskutera och kommentera mot vem som helst. Det handlade inte om det.”

  Jättekul att du lärt sig hur man läser min text. En av de svåraste sakerna som skribent på det här området (män o kvinnor) är att å ena sidan ta hänsyn till läsarna och å andra sidan vara genuin i sitt skrivande. När jag exempelvis läste retorik så var det en väldig övervikt av kursen som handlade om att anpassa sig till läsarna och då blir texten väldigt innehållslös. (du säger vad du tror läsarna vill höra)

  ”Kan tillägga att jag inte sympatiserar med Jonnas utkastade invektiv. Har förvisso ingen yrkeserfarenhet från någon myndighet. Men att hon skulle jobbat inom socialtjänsten tycks sannolikt vara ett påfund.”

  Jag hoppas du har rätt Lotta men det finns s.a.s. ruttna äpplen överallt och socialtjänsten är enligt mobbingsforskningen (finns inlägg om detta ämne här på Aktivarum) värre än de flesta områden så helt omöjligt hon jobbar där är det inte.

  ”Personalen inom en socialmyndighet har nog ändå en högre preferens för män. Hon bör nog inte tas så allvarligt. Eller personligt. Eftersom affektionerna inte varit en engångsföreteelse och påhopp pågått en period.”

  Det varierar oerhört mellan olika platser och myndigheter. Det är värre på vissa, bättre på andra. Det hänger också mycket på var socialsekreterarna har utbildat sig. Socionom på Södertörn är generellt något helt annorlunda än Socionom på Gävle Högskola.

  ”Jag menar även att hennes beteende ju bara faller till er fördel. Något jag anar kan vara syftet med hennes möjliga framträdande. Jag hade kunnat framföra det här till henne själv om jag haft access. Hon får svara mig här om hon läser istället.”

  Det är faktiskt inte bara till vår fördel att hon beter sig så. Kom ihåg att saker inte blir bra/dåliga för att vi tycker de är det utan responsen är vad som avgör. Jonnas beteende drar ner både statsfeminister och ickefeminister i smutsen. Statsfeminister har en starkare position och har därmed i högre grad råd att bli nerdragna. Det är den andra sidan av myntet men visst är din punkt precis lika valid.

  Det är lite samma situation som om vi debatterar skatten. Å ena sidan så gynnar skattesänkningar ”de rika” rent pengamässigt men å andra sidan så är det när man har dåligt med pengar som man måste vända på varenda krona i plånboken.

  ”Det kan ju yttra sig på samma sätt för en kvinna.”

  Ja och nej. Det är ett intressant ämne du tar upp. Principen är likadan för en kvinna men medan kvinnor ger sexuell respons på beteende så ger män sexuell respons på utseende och den fysiska kroppen. Om kvinnan ex. klär sig i en väldigt urringad blus går det inte att hålla den sexuella delen begränsad bara till de män som intresserar henne. Alla män som kan se henne kommer fram och hon måste sålunda bli bra på

  1) Att snabbt sålla bland männen
  2) Att avvisa utan att det blir bråk.

  Ju mer snygg/sexig en kvinna är ju bättre är hon i allmänhet på dessa saker för ju bättre tvingades hon vara för att inte få livet fullt av problematiska situationer. En strippa måste formligen vara expert på den sistnämnda punkten.

  ”Hon struntar fullständigt i män hon inte vill ha sexuell respons av.”

  Jo men det är svårt för kvinnor att ha kontroll. Det enda sättet för en kvinna att strunta i att ge sexuell påverkan till män är att inte visa ett tilltalande utseende. När Britney Spears krisade och inte ville ha den sortens uppmärksamhet så vad gjorde hon då? Jo hon rakade bort allt sitt hår. Men då kan hon inte ge sex appeal till de män hon VILL träffa heller så den lösningen rekommenderas främst till de kvinnor som inte vill ha kille alls. (Dvs s.k. flatfeminism)

  Ett exempel på det omvända är tjejen man dejtar som öppnar dörren iklädd raffset. Hon är sexig för DEN mannen. Hon klär sig inte så för vem som helst.

  ”Samtidigt finns det nog både vissa män och vissa kvinnor som kan ego-boosta sig själva, genom att få reaktioner även från dem som inte attraherar.”

  Ja men framför allt finns det många som har som YRKE att spela på attraktion. Musikbranschen har en tydlig skiljelinje där de sexiga kvinnorna spelar på glamour och de sexiga männen spelar på att vara tuffa och hårda.

  ”Förövrigt vet jag inte vad PUA står för!? Talar du om det här: http://www.puaforum.se/

  Akronymen PUA betyder Pick Up Arts dvs konsten att ragga upp/förföra/ta med storm – kvinnor 🙂 Konsten har alltid funnits underground i olika subkulturer (surfare, rockmusiker etc) men det har varit en oskriven regel att en gentleman inte pratar om vad han gör mellan lakanen eller med vem.

  Pga internets nya möjligheter och genusfeminismens framväxt så avskaffades den första regeln i början av 2000-talet. Genuslögnerna skapade en kommersiell marknad för sanningen (understödd av bevis)

  Vad som finns kvar av gentlemannaregeln idag är att en gentleman inte berättar vilken kvinna det var som han raggade upp genom A, B och C… han berättar däremot om A, B och C (dvs i nördigt detaljerad form om hur han gjorde) och sålunda kan andra diskutera vad som funkade bra och vad som kan behöva förbättring i konsten att vara en man som är framgångsrik med kvinnor.

  Kommentar av Aktivarum — september 9, 2011 @ 3:58 e m

 26. @Erik

  ”Jag hoppas du har rätt Lotta men det finns s.a.s. ruttna äpplen överallt och socialtjänsten är enligt mobbingsforskningen (finns inlägg om detta ämne här på Aktivarum) värre än de flesta områden så helt omöjligt hon jobbar där är det inte.”

  Absolut. Visst är det så. Men jag tyckte även hon kändes alldeles för ung.

  ”Principen är likadan för en kvinna men medan kvinnor ger sexuell respons på beteende så ger män sexuell respons på utseende och den fysiska kroppen.”

  Självklart har utseende en viss betydelse. Även för kvinnor. Inte alltid menat att mannen måste vara toppsnygg. En kvinnlig preferens varierar för en man. Liksom preferensen varierar för män. Jag kan t ex tycka att en man är attraktiv. Samtidigt kan någon annan tycka att han är ganska intetsägande.

  Har du ändå inte ha en ganska torftig bild av mannen, om han endast ser till ytan på en kvinna!?

  Tänk dig själv, – stora tuttar, plutande läppar, urringat och en mycket kort kjol. När hon sedan faller ut i ett förtvivlat utrop, – Åh jag avskyr när läppstiftet hamnar på näsan när jag sippar på min drink! Då vet alltså mannen inte alls vart han ska ta vägen i all sin upphetsning!?

  Eftersom mannen endast ser till ytan, det vill säga hennes stora tuttar och plutande läppar. Då borde han ju även tänka något liknande om samma kvinna, – Åh, jäklar vilken juste kvinna henne ska jag ha! Våra barn lär bli knivskarpa och tänk så många enkla killar vår dotter kommer få. Speciellt när hon brås på mammas yttre och beteende!

  Du talade kanske endast om one night stands, då blir ju helheten mer obetydlig!?

  ”Alla män som kan se henne kommer fram och hon måste sålunda bli bra på
  1) Att snabbt sålla bland männen
  2) Att avvisa utan att det blir bråk.
  Ju mer snygg/sexig en kvinna är ju bättre är hon i allmänhet på dessa saker för ju bättre tvingades hon vara för att inte få livet fullt av problematiska situationer.”

  Dina punkter ovan faller på grund av flera orsaker:

  1) Alla kvinnor klär sig inte på ett utmanande sätt. Även om de ser bra ut.

  2) Många män visar respekt för kvinnor. Och rusar därför inte fram till dem i klungor, så de tvingas ”sålla bland männen”

  3) Många kvinnor har även mer än en yta som olika grad av intelligens, personlighet och charm.

  4) Många män får inte heller kåtslag av en djup urringning. Antar att de bland annat har med livserfarenhet att göra.

  Hörde även från en kille som uttryckligen sade, att han inte gillade när kvinnor hade för mycket urringning. Därför lär det variera lika mycket som graden på lättklädda kvinnor och män. De senaste åren tycks även trenden blivit att män ”viker ut sig” genom att lägga upp profilfoton, utan kläder på överkroppen.

  Det är troligen en smaksak. Själv anser jag det lika stillöst, som en man skulle gå på restaurang utan tröja eller skjorta på överkroppen.

  ”Ett exempel på det omvända är tjejen man dejtar som öppnar dörren iklädd raffset. Hon är sexig för DEN mannen. Hon klär sig inte så för vem som helst.”

  Grattis! 🙂

  ”Akronymen PUA betyder Pick Up Arts dvs konsten att ragga upp/förföra/ta med storm – kvinnor :)”
  Intressant. Tittade lite på de frågor som ställdes. Huvudsakligen tycks de vara för män som vill locka till sig sex med ”rätt” fraser.

  ”…det har varit en oskriven regel att en gentleman inte pratar om vad han gör mellan lakanen eller med vem.” (….) Pga internets nya möjligheter och genusfeminismens framväxt så avskaffades den första regeln i början av 2000-talet. Genuslögnerna skapade en kommersiell marknad för sanningen.”

  Med andra ord bör kvinnor undvika nära kontakt, med män som hänger allt för mycket på nätet då. 🙂

  ”..vad som funkade bra och vad som kan behöva förbättring i konsten att vara en man som är framgångsrik med kvinnor.”

  Ok, det kan ju vara bra för vissa. Själv skulle jag nog känna att det var en privat sak. Inget att dela med andra. Men det är kanske en skillnad mellan män och kvinnor. Trots att jag mer tror det är en skillnad på individnivå.

  Kommentar av Lotta — september 10, 2011 @ 12:06 e m

 27. Lotta:

  ”Absolut. Visst är det så. Men jag tyckte även hon kändes alldeles för ung.”

  Jo men då kan hon ju vara student och gjort sin praktik/APU där.

  ”Självklart har utseende en viss betydelse. Även för kvinnor.”

  Varning: Det här är ett intressant ämne jag kan prata i timmar om och jag har i praktiken lyssnat på andra som har pratat i timmar om det 🙂

  Utseende har separat ”i sig” ingen betydelse för kvinnor. Det finns en manlig Woody Allen, det finns ingen kvinnlig Woody Allen (det skulle isf vara Ellen Generes och hon tänder på kvinnor).

  Förstå mig rätt, detta betyder inte att mannen kan/skall strunta i utseendet det betyder att höga nivåer av utseende inte ger ett värde som motsvarar ansträngningen för en man. Däremot ger höga värden hos kvinnor ofta resultat som gör det värt den extra ansträngningen för henne.

  ”Inte alltid menat att mannen måste vara toppsnygg.”

  Det spelar ingen större roll om mannen är toppsnygg. En average man som lade den tiden på nåt som i högre grad intresserar kvinnor kommer ändå att ha högre kvinnligt intresse.

  ”En kvinnlig preferens varierar för en man. Liksom preferensen varierar för män.”

  Jovisst men jag pratar inte om en specifik kvinna utan om kvinnor (g) i allmänhet

  ”Jag kan t ex tycka att en man är attraktiv. Samtidigt kan någon annan tycka att han är ganska intetsägande. Har du ändå inte ha en ganska torftig bild av mannen, om han endast ser till ytan på en kvinna!?”

  Jag har absolut ingen torftig bild av mannen.

  Jag har aldrig sagt/menat att mannen endast ser till ytan av en kvinna. Jag har sagt att den attraktiva mannen först ser till ytan av många kvinnor. Vad oattraktiva män ser till är per definition irrelevant för de får nöja sig med vad de erbjuds.

  ”Tänk dig själv, – stora tuttar, plutande läppar, urringat och en mycket kort kjol. När hon sedan faller ut i ett förtvivlat utrop, – Åh jag avskyr när läppstiftet hamnar på näsan när jag sippar på min drink! Då vet alltså mannen inte alls vart han ska ta vägen i all sin upphetsning!?”

  Det sista du nämner sorterar under beteende. Det är vad jag sade kvinnor (g) reagerar på hos män. Att du tar upp den biten bekräftar faktiskt vad jag sade att det är sådana saker som är viktiga för (er) kvinnor. Jag hade varken blivit tänd eller avtänd av det. Det hade varit en oviktig bagatell

  (Poängen är att jag vet att tjejer hade tyckt sådant varit viktigt i omvänd situation. Jag kan inte – som man – förstå varför en tjej skulle tycka detta på något sätt är viktigt på en dejt. Men jag kan i vetenskapsrollen lära mig de sannolika orsakerna, jag förstår inte kvinnor men jag ”förstår” kvinnor)

  De andra sakerna (utseende) du räknar upp används redan med stor framgång av glamourindustrin (samma sak som pornografi fast med kläderna på) för att generera enorma intäkter. Det är rätt meningslöst att ha en åsikt om det när det redan bevisligen är en kommersiellt fungerande affärside. Det är ungefär som att säga att mediefeminism inte går hem hos kvinnor.

  Bevisligen säljs de redan med stor framgång.

  ”Eftersom mannen endast ser till ytan, det vill säga hennes stora tuttar och plutande läppar.”

  Jag har aldrig sagt/menat att mannen endast ser till ytan. Jag har sagt den attraktiva mannen först ser till ytan. Dvs det spelar ingen roll om så kvinnan är USA:s president hon måste också ha ytan för att vara intressant för en man som är attraktiv och har ett högt värde.

  ”Då borde han ju även tänka något liknande om samma kvinna, – Åh, jäklar vilken juste kvinna henne ska jag ha! Våra barn lär bli knivskarpa och tänk så många enkla killar vår dotter kommer få.”

  Knappast! Vid den tidpunkten så vet han inte ens om HON vill ligga med honom (det är punkt 2 hos en man). Vad skulle vara poängen med att sitta och tänka på en verklighet som inte ens existerar?

  ”Speciellt när hon brås på mammas yttre och beteende!”

  Om kvinnan inte vill ligga med mannen vad har de sakerna för betydelse? Han måste på ett attraktivt sätt visa sitt intresse och ta reda på om hon är intresserad och de män som innan dess börjar tänka på barn och familj slösar bara bort tiden. Inom PUA säger man ”get out of your head”

  ”Du talade kanske endast om one night stands, då blir ju helheten mer obetydlig!?”

  Vad skulle inte vara ett One Night Stand menar du? Alla relationer börjar som jag ser det i praktiken med ett ONS. Det är först när man legat med varandra som man vet om man vill göra det igen och även om man vill ligga fler gånger finns ingen garanti att den andra vill det.

  ”1) Alla kvinnor klär sig inte på ett utmanande sätt. Även om de ser bra ut.”

  Enligt vad jag förstod när jag skrev om detta ämne är det så att alla kvinnor som upplever konkurrens och som är tända (ägglossning) klär sig mer utmanande. Alla kvinnor har inte ägglossning samtidigt.

  ”Resultaten visade att de som hade ägglossning och som hade tittat på bilder av attraktiva kvinnor valde mer utmanande kläder än de som hade tittat på bilder av mindre attraktiva kvinnor.”

  https://aktivarum.wordpress.com/2010/08/12/nar-kvinnor-ar-tanda-klar-de-sig-sexigare/

  ”2) Många män visar respekt för kvinnor. Och rusar därför inte fram till dem i klungor, så de tvingas ”sålla bland männen”

  Jag har aldrig sagt att män rusar fram till kvinnor. Tvärtom skrev jag ovan att mannen skall närma sig på ett attraktivt sätt (beteende) och ta reda på om hon (på basis av hans sätt) vill ligga med honom. När han närmar sig så vet han inte hur hon beter sig så hans intresse kan enbart baseras på hennes utseende.

  Finns inget annat vid den tidpunkten.

  Beträffande respekt så citerar jag en världsstjärna inom PUA. Respekt är antingen beundran (jag beundrar hennes vackra former) eller rädsla (jag oroar mig för vad hon skulle tycka om jag…) Många män går inte fram till kvinnor för de är rädda för hur kvinnorna skall reagera om de gör det.

  Hur ofta blir kvinnor sugna på att ha sex med männen som av respekt för kvinnor inte närmar sig? Det är männen som beundrar kvinnors utseende som går fram. Det är männen som går fram som kvinnor ligger med.

  ”3) Många kvinnor har även mer än en yta som olika grad av intelligens, personlighet och charm.”

  Javisst, men jag vet ingenting om de sakerna när jag går fram till en kvinna så jag kan inte basera mitt intresse att ligga med henne på de sakerna.

  Jag kan se det som en bonus att nån med ett så vackert leeende och tjusig hållning också är smart och klickar personlighetsmässigt men jag kan inte gå fram till en kvinna FÖR ATT hon är smart.

  Jag vet inte hon är smart förrän jag (för att jag vill ligga med henne) går fram till henne.

  ”4) Många män får inte heller kåtslag av en djup urringning. Antar att de bland annat har med livserfarenhet att göra.”

  Som sagt, glamourindustrin drar in kopiösa summor pengar. Det spelar ingen roll vad vi tycker om det. Det säljer och det är vi som ”tycker” som betalar. ”Vi” är bara hycklare som tror vår ”värdegrund” är mer värd än vår plånbok.

  ”Hörde även från en kille som uttryckligen sade, att han inte gillade när kvinnor hade för mycket urringning.”

  Nu vet jag varken hur smart eller ärlig han är men…Jag gillar heller inte när kvinnor har för mycket urringning. Jag gillar inte när kvinnor har för stora bröst, jag gillar inte när kvinnor har för många kompisar jag gillar inte när kvinnor tränar för mycket.

  Jag gillar dock urringning, stora bröst, att folk har kompisar och att folk tränar och håller sig i form.

  Formuleringen ”för mycket” innebär att den som säger det har kontrollen över definitionen.

  ”Därför lär det variera lika mycket som graden på lättklädda kvinnor och män. De senaste åren tycks även trenden blivit att män ”viker ut sig” genom att lägga upp profilfoton, utan kläder på överkroppen.”

  Nej nu är du offer för genusljug. Försök nämna en enda man som sedan 2000-talet är känd för att vika ut sig.

  Zlatan?

  Han är känd för fotboll, inte för att vika ut sig.
  Vilken man är känd FÖR att han viker ut sig? Mig veterligen finns inga sådana män – däremot massor av ”page-3 flickor”

  ”Grattis!”

  Tack, den sportiga Lara-Croft looken funkar dock också.

  ”Intressant. Tittade lite på de frågor som ställdes. Huvudsakligen tycks de vara för män som vill locka till sig sex med ”rätt” fraser.”

  Det där är ungefär lika sant som att påstå matematik huvudsakligen går ut på att lista ut svaret på saker som vad blir 378,9 minus 134,8. Det är det första nybörjare lär sig, det är också en nivå många personer stannar på. Men om jag säger att det är vad matematikämnet huvudsakligen går ut på kommer nog matematiker som Tanja Bergkvist och Matte Matik att ta ett allvarligt snack med mig 🙂

  ”Med andra ord bör kvinnor undvika nära kontakt, med män som hänger allt för mycket på nätet då.”

  Nej, och även om kvinnor gjorde det skulle det bara innebära att de män som vill ligga så mycket som möjligt skulle säga

  a) att de själva inte hänger på nätet
  b) de skulle uttrycka negativa åsikter om killar som är mycket på nätet, de skulle prata ner de killarna om tjejerna belönade det.

  ”Ok, det kan ju vara bra för vissa.”

  Vem är det inte bra för?

  ”Själv skulle jag nog känna att det var en privat sak. Inget att dela med andra.”

  Ja, och de män som vill ligga mycket skulle såklart då hålla med.

  Faktum är att hela vår sk dejting (som vi importerat från USA) kan universalförklaras att mannen skall göra så kvinnan inte känner sig billig.

  Ta exempelvis kvinnan som hade lärt sig att bara slampor tar in på billiga hotell. De kunde inte ha sex hemma hos hennes föräldrar (de hatade honom), Han bodde i en annan stad så de kunde inte vara hemma hos honom, det slutade med att de fick ha sex i bilen. Hotell var inte ok men bilar sade ingen nåt om.

  ”Men det är kanske en skillnad mellan män och kvinnor.”

  Det är en stor skillnad på män och kvinnor (g).

  Poängen är att män lättare kan respektera kvinnor med skillnaderna än respektera kvinnor och män är lika och enda anledningen kvinnor inte är mer som män är att de socialiserats (för det säger sociologer) uppfostrats (för det säger psykologer) och inte haft fler förebilder (för det säger genusvetare)

  1) Observera även att män (g) i allmänhet har svårare att respektera kvinnor om de tror på allt som ovanstående grupper säger till dem. Historien är full av exempel på när män har bett sådana ”överheter” fara och flyga.

  2) Samma problem har vi gällande hudfärg. Många ”vita” länder respekterar ”svarta” länder mindre pga att svarta länder tjatar mycket mer om gud. Det är dock exempelvis få av gudskritikerna i SD som är kvinnor.

  ”Trots att jag mer tror det är en skillnad på individnivå.”

  Det är definivt skillnader på individnivå. Där håller jag fullkomligt med dig. I enlighet med vårt exempel finns det också kvinnor i SD.

  Individnivå är dock just vad sociologer, psykologer och genusvetare INTE baseras sina påståenden på.

  De baserar dem mestadels på teorin att OM män och kvinnor är mer lika BORDE fler kvinnor jobba med exempelvis data OM inte ”data” diskriminerar kvinnor varefter vi måste ha ett gäng som försörjer sig på att bekämpa denna ”strukturella” orättvisa mot kvinnor.

  Det är kärnan av vad man idag kallar feminism. Antagandet att OM gruppen inte vore diskriminerad av S, U och brist på F (örebilder) så skulle de vara mer lika.

  Kommentar av Aktivarum — september 11, 2011 @ 12:49 e m

 28. @Erik
  ”Varning: Det här är ett intressant ämne jag kan prata i timmar om och jag har i praktiken lyssnat på andra som har pratat i timmar om det.”

  Desto större utmaning då. Kan se av textlängden att det var en favorit.

  ”Utseende har separat “i sig” ingen betydelse för kvinnor. Det finns en manlig Woody Allen, det finns ingen kvinnlig Woody Allen (det skulle isf vara Ellen Generes och hon tänder på kvinnor). ”

  Woody Allen fick ju ihop det med sin före detta frus adoptivdotter. Om du syftade på hans utseende, så är det inte någon man vänder sig om efter.

  Han är ju ändå ingen Casanova typ. Trots att han är regissör och filmskapare. Om du syftar på att hon var 21 och han 57 år när de träffades, så tror jag det mer handlar om att de kom att lära känna varandra via nära band, mer än att han var känd. Känner vi en nära person som är känd eller inflytelserik, så blir vi ju inte lika imponerade, som om det är någon på avstånd. Och i en position vi själva inte har erfarenhet av. Eller? 🙂

  ”..Däremot ger höga värden hos kvinnor ofta resultat som gör det värt den extra ansträngningen för henne.”

  Ja det är möjligt att utseendet kan ge en extra ansträngning hos män, vid den första fasen. Så för vem hennes extra utseendeansträngning (kläder m.m) behövs är ju frågan.

  Trots att han gick igång mer på henne i början på grund av hennes utseende. Är det ju som du själv säger inte säkert att de vill fortsätta ses. Därför anser jag att utseende för en kvinna ska styras av hennes inre känsla för vad hon trivs med. Det behöver inte innebära att det blir mindre attraktivt. Snarare mer säkert.

  Beträffande utseende så har ju karisma en ganska betydelsefull roll för de som har den ”egenskapen”. Ibland kan den nästan sättas på och av. När personen är ivrig eller står i sociala sammanhang i situationer och inom ämnen där han/hon trivs, så lyser de upp. Samtidigt som de kan släckas vid nedstämdhet. Det talades ju tidigare t ex om karismatiska ledare. Den egenskapen kan jag se hos både män och kvinnor.

  ”Det spelar ingen större roll om mannen är toppsnygg. En average man som lade den tiden på nåt som i högre grad intresserar kvinnor kommer ändå att ha högre kvinnligt intresse.”

  Och vad för nåt intresserar kvinnor i högre grad mer än utseende?

  ”Det sista du nämner sorterar under beteende. Det är vad jag sade kvinnor (g) reagerar på hos män. Att du tar upp den biten bekräftar faktiskt vad jag sade att det är sådana saker som är viktiga för (er) kvinnor.”

  Intressant. Jag försökte måla upp en ”bimbo” men jag lyckades nog inte så väl. Är det som du beskriver, så känns det som om män skulle vara väldigt enkla. Beträffande just den här fasen. 🙂

  ”Jag kan inte – som man – förstå varför en tjej skulle tycka detta på något sätt är viktigt på en dejt. Men jag kan i vetenskapsrollen lära mig de sannolika orsakerna, jag förstår inte kvinnor men jag “förstår” kvinnor)”

  Okay mer klarspråk. Om en tjej under en dejt beter sig korkat, så har det ingen som helst betydelse för en man menar du? Givet att hon är snygg då.

  Någon gräns måste ju ändå finnas gällande mäns preferenser, för kvinnors handlande under en dejt? Hon kanske är supersnygg men ändå flirtar med andra under en dejt. Hon kanske blir riktigt på pickalurven och skämmer ut sig på restaurangen. Det ska då inte heller ha någon betydelse?

  Kan din vetenskaps- och manliga roll, synkas bättre med min kvinnliga hjärnas synpunkt kring betydelsen då?

  ”Knappast! Vid den tidpunkten så vet han inte ens om HON vill ligga med honom (det är punkt 2 hos en man). Vad skulle vara poängen med att sitta och tänka på en verklighet som inte ens existerar?”

  Lite framförhållning kan ju alltid ge en poäng! Sedan ger väl tanken en viss kraft och styrning, – Henne ska jag ha! I jämförelse med att tänka, – Det är ingen idé! Hon är för bra för mig.

  ”Vad skulle inte vara ett One Night Stand menar du? Alla relationer börjar som jag ser det i praktiken med ett ONS. Det är först när man legat med varandra som man vet om man vill göra det igen och även om man vill ligga fler gånger finns ingen garanti att den andra vill det.”

  Ett ONS är för mig en engångsföreteelse som inte repeteras. Ett ONS brukar dock snarare ske under oplanerade former och mer spontant. Kan även förekommas av mindre smarta beslut. 🙂

  Annars håller jag med dig.

  “Resultaten visade att de som hade ägglossning och som hade tittat på bilder av attraktiva kvinnor valde mer utmanande kläder än de som hade tittat på bilder av mindre attraktiva kvinnor.”

  Intressant. Det är möjligt att det kan ligga något i det hela. Jag försöker tänka efter om jag klätt av mig extra under vissa perioder. Inget jag kan erinra mig just nu specifikt. Samtidigt måste ju ändå mode och trender en viss betydelse. Idag är det t ex mer modernt att ha extra korta kjolar, som kan ses på vissa omkring 18-20.

  Men jag tror inte alltid det är att de följer någon omedveten biologisk klocka när de sätter på sig dessa korta klänningar och kjolar. Utan hellre en trend. Snarare än att de vill ha barn.

  ”Nej nu är du offer för genusljug. Försök nämna en enda man som sedan 2000-talet är känd för att vika ut sig.”

  Nej du. Jag är inte offer för någon eller något. Vad jag syftade på var helt enkelt profilbilder, som män lägger ut på sig själva på nätet. I syfte att söka kontakt med kvinnor på dejtingsiter. Där har förekommit att de visar upp sig liggandes i sängen utan något på överkroppen. Jag menar alltså inte nakna men på ett utvikande sätt.

  ”Hur ofta blir kvinnor sugna på att ha sex med männen som av respekt för kvinnor inte närmar sig?

  Nej det drar nog inte igång så stora intresseväxlar.

  ”Det är männen som beundrar kvinnors utseende som går fram. Det är männen som går fram som kvinnor ligger med.”

  Det stämmer.

  ”Tack, den sportiga Lara-Croft looken funkar dock också.”

  Jag sade tidigare mer grattis till den, som jag tolkade det lyckade dejten med någon i raffset. 🙂 Ja förstår även att den sista Lara-Croft looken är tilltalande. Hon är snygg.

  ”Vem är det inte bra för?”

  PUA som ju innebär konsten att ragga upp/förföra/ta med storm – kvinnor. Vissa män kanske exempelvis känner att de är redan är fullkomliga erövrare? Behovet av PUA finns då kanske inte. Samtidigt blev jag inte mer insatt i ämnet, av din beskrivning, mer än att det var större än den lilla.

  ”Samma problem har vi gällande hudfärg. Många “vita” länder respekterar “svarta” länder mindre pga att svarta länder tjatar mycket mer om gud.”

  Kan du något exempel på dessa svarta länder som tjatar om gud?

  ”Det är dock exempelvis få av gudskritikerna i SD som är kvinnor.”

  Jag förstår inte riktigt sammanhanget med SD:s religionskritik, ”svarta länder” och relationen med kvinnors värderingar? Det är väl få kvinnor överhuvudtaget i SD? Och vad har deras åsikter för något med saken att göra i det stora hela?

  ”Det är definivt skillnader på individnivå. Där håller jag fullkomligt med dig. I enlighet med vårt exempel finns det också kvinnor i SD.”

  Jag som trodde du avskydde individnivå begrepp. Åter igen förstår jag inte ditt exempel med kvinnor hos SD och nu även gällande individnivå. Vart vill du komma? Att långsökt visa på att representationen inte avgörs av kön utan kvalifikationer, eller? Eller försöker du leja mig till SD? 🙂

  ”Individnivå är dock just vad sociologer, psykologer och genusvetare INTE baseras sina påståenden på.”

  Inom psykologin brukar man väl åtminstone tidigare tala, om människans betydelse av arv och miljö?

  ”De baserar dem mestadels på teorin att OM män och kvinnor är mer lika BORDE fler kvinnor jobba med exempelvis data OM inte “data” diskriminerar kvinnor varefter vi måste ha ett gäng som försörjer sig på att bekämpa denna “strukturella” orättvisa mot kvinnor.”

  Tycker annars att det skulle vara trist, om det inte fanns skillnader mellan könen. Eventuellt påverkas min bedömning av min heterosexualitet. Därför finner jag inget attraktivt i att könen skulle vara helt lika.

  ”Det är kärnan av vad man idag kallar feminism. Antagandet att OM gruppen inte vore diskriminerad av S, U och brist på F (örebilder) så skulle de vara mer lika.”

  Jag förstår att feminismen kan ha präglat regeringen och staten, såtillvida att den uppmuntrar flickor till företagande med riktade stöd o.s.v. Något jag tycker är fel, dels för att vi som är kvinnliga företagare blir förbannade på denna mesighet riktad mot kvinnor. Dels är det diskriminerande. Jag vill helst att de slopar dessa stöd för kvinnor. Och ser att alla som har böjelse för kallet tar sig dit på egna ben! Alla är helt enkelt inte böjda för att syssla med vissa saker. Jag kan t ex inte spela gitarr. Hade jag t ex haft en sådan passion eller ivrig lust, som översteg något annat hade jag förmodligen valt en musikerbana. Vi får ju dock huvudsakligen inget gratis för det mesta.

  Kommentar av Lotta — september 11, 2011 @ 7:25 e m

 29. Lotta:

  ”Desto större utmaning då. Kan se av textlängden att det var en favorit.”

  Det är absolut desto större utmaning.

  ”Woody Allen fick ju ihop det med sin före detta frus adoptivdotter. Om du syftade på hans utseende, så är det inte någon man vänder sig om efter.”

  Poängen var att han blir omgiven av kvinnor ändå för han har andra saker. Men kvinnor med samma grad av utseende blir inte omgivna av män eller hur? Detta för män bryr sig inte om de andra sakerna.

  ”Han är ju ändå ingen Casanova typ. Trots att han är regissör och filmskapare.”

  Det är i stort sett ingen regissör/filmskapare som är Casanova. Just för att de har de titlarna behöver de inte vara Casanovor för att få kvinnor. Som framgår av historien med Heidi Fleiss är det även mängder av dem som köper sex av kvinnor.

  När hon hamnade i polisförvar så vägrade hon dock att berätta vilka kunderna är men alla visste hennes callgirls hade världseliten som kunder och såväl besökte Beverly Hills som flög till andra sidan världen.

  ”Om du syftar på att hon var 21 och han 57 år när de träffades, så tror jag det mer handlar om att de kom att lära känna varandra via nära band, mer än att han var känd.”

  Det där håller jag inte med om. Många fler 50+ män är inte rika och kända än som är det men hur ofta blir en 20+ kvinna ihop med en 50+ man som inte är rik/känd? För att inte tala om Anna Söderström, stor chans hon hade blivit ihop med Terry Jones 60+ om han var en vanlig nobody.

  ”Känner vi en nära person som är känd eller inflytelserik, så blir vi ju inte lika imponerade, som om det är någon på avstånd. Och i en position vi själva inte har erfarenhet av. Eller?”

  Här hamnar vi i den dåliga kunskap som större delen av samhället har om hur attraktion fungerar.

  Det är inte hur imponerad du blir som avgör hur tänd du blir. Det är hur imponerad han gör andra som avgör hur tänd du blir. Låt oss säga att vi har en man som vill ha en kvinna, hon är velig. När sedan andra vackra kvinnor visar intresse för den mannen då blir hon mer intresserad det har du säkert märkt?

  ”Ja det är möjligt att utseendet kan ge en extra ansträngning hos män, vid den första fasen. Så för vem hennes extra utseendeansträngning (kläder m.m) behövs är ju frågan.”

  Den behövs för hennes förmåga att få honom att betala för saker, göra tjänster åt henne och på så sätt imponera på andra kvinnor och höja hennes ego (Romantiska komedier är fulla med sådana män).

  ”Trots att han gick igång mer på henne i början på grund av hennes utseende. Är det ju som du själv säger inte säkert att de vill fortsätta ses.”

  Efter sex ja. Hon kan dock använda sitt utseende till att få saker innan de har sex. Vissa väntar med sex, ju snyggare kvinnan som väntar med sex är ju mer kommer mannen att ha betalat/gett/hjälpt med. Detta även om de på hennes beslut inte har sex utan slutar träffas. Och det spelar ingen roll hur rik hon själv är. Du är med på att det handlar om hennes ego och inte hennes plånbok hoppas jag?

  ”Därför anser jag att utseende för en kvinna ska styras av hennes inre känsla för vad hon trivs med. Det behöver inte innebära att det blir mindre attraktivt. Snarare mer säkert.”

  Vad är trivsel? Jo en känsla som går parallellt med ego. Om en man följer ditt ego så trivs du med den mannen. Om samma man utmanar/provocerar ditt ego minskar din trivsel men du kanske märkt att attraktionen å andra sidan blivit högre?

  ”Beträffande utseende så har ju karisma en ganska betydelsefull roll för de som har den ”egenskapen”. Ibland kan den nästan sättas på och av. När personen är ivrig eller står i sociala sammanhang i situationer och inom ämnen där han/hon trivs, så lyser de upp.”

  Igen, det är andras respons som man reagerar på. Det är därför det vanligen är ett socialt sammanhang. I ett icke-socialt sammanhang finns ingen publik att basera sin värdering på.

  ”Samtidigt som de kan släckas vid nedstämdhet. Det talades ju tidigare t ex om karismatiska ledare. Den egenskapen kan jag se hos både män och kvinnor.”

  Du har nog märkt att när ett rockband får en bra respons från publiken blir det en bättre koncert överlag? Samma sak. Bandet ensamma på scenen under genrep är inte hälften så imponerande.

  ”Och vad för nåt intresserar kvinnor i högre grad mer än utseende?”

  Enligt flera politiker och liknande så är makt den ultimata afrodisiaken för kvinnor. Jag skulle säga att vissa kvinnor föredrar makt, andra föredrar nåt som kan summeras under ”världsvana” de vill mannen skall verka ha framgångsrikt gjort en massa saker redan.

  ”Intressant. Jag försökte måla upp en ”bimbo” men jag lyckades nog inte så väl. Är det som du beskriver, så känns det som om män skulle vara väldigt enkla. Beträffande just den här fasen.”

  Javisst är männen enkla och poängen är att det är inget fel i det. Faktum är att det tvärtom är enormt mörka sidor av att komplicera saker (killar/tjejer som investerade, inte fick nåt tillbaka och vill ”hämnas”)

  ”Okay mer klarspråk. Om en tjej under en dejt beter sig korkat, så har det ingen som helst betydelse för en man menar du? Givet att hon är snygg då.”

  Om en tjej beter sig korkat en gång har det ingen betydelse. Om hon däremot är konstant korkad signalerar det undermedvetet till killen att HON bara vill ligga. En man hon eventuellt vill ha relation med hade hon ansträngt sig mer med. Den enda frågan som finns kvar är om han anser sexet värt besväret
  Ofta är svaret ja.

  Observera att jag pratar om män med värde som kvinnan vill ligga med. Jag pratar alltså inte om alla män, heller inte om män allmänt. Männen som kvinnan inte vill ligga med är inte relevanta här.

  ”Någon gräns måste ju ändå finnas gällande mäns preferenser, för kvinnors handlande under en dejt? Hon kanske är supersnygg men ändå flirtar med andra under en dejt.”

  Det signalerar tillhonom att hon bara vill ligga. Vill hon både ligga och ha relation så saboterar hon inte sina chanser på det sättet. Att hon flirtar med andra innebär ju att killen vill ligga med henne för att vinna över de andra killarna. (killar triggas av tävlan)

  ”Hon kanske blir riktigt på pickalurven och skämmer ut sig på restaurangen. Det ska då inte heller ha någon betydelse?”

  Kort förklarat är det så att mannen tolererar en viss mängd skit om det uppvägs av sexet ifråga. Ju högre värde mannen har ju mindre skit tolererar han och ju fler andra kvinnor kan han i regel välja.

  Det enda som händer är som sagt att OM hon sedan efter sexet vill ha relation med honom är hennes chanser sabbade.

  ”Kan din vetenskaps- och manliga roll, synkas bättre med min kvinnliga hjärnas synpunkt kring betydelsen då?”

  Javisst, din kvinnliga hjärna bedömer relationellt från början för visst är sexet i sig mycket lättare att få? De där framtida planerna du frågade mig blir utifrån det perspektivet mycket mer förståeliga.

  För en kille där sexet är mycket mindre garanterat blir det oftast besvikelser att planera en framtid med kvinnan man just sett innan man tar reda på om hon ens vill ligga Kvinnors besvikelser inträder oftare efter sex, inte före.

  ”Lite framförhållning kan ju alltid ge en poäng!”

  Inte för män. Det är inte värt risken för oss att framstå som FÖR ivriga dvs desperata. Känner du nån kille som blivit kallad desperat av nån kvinna så vet du precis vad jag menar. Det är bättre för interaktionen att vara ointresserad och låta henne jobba om hon vill ha mig.

  Att hon är desperat är inte alls lika stor risk att sabba interaktionen så hon kan kosta på sig det. Vad hon riskerar då är 1) ego 2) tappa kompisars anseende

  Att hantera 2) kallas ”isolation” jag frågar hennes väninnor om jag kan låna deras kompis ett tag för att visa henne nåt coolt….När de inte är i närheten är det bara egot i vägen. Även om hon var desperat så skulle det inte sabba interaktionen.

  What is love without sex? Give love a chance

  ”Sedan ger väl tanken en viss kraft och styrning, – Henne ska jag ha! I jämförelse med att tänka, – Det är ingen idé! Hon är för bra för mig.”

  Ingen av de tankarna är bra ”henne skall jag ha” leder till neediness och desperation. ”Hon är för bra för mig” leder till rädsla att inte duga (ignorerad/kritiserad)

  ”Ett ONS är för mig en engångsföreteelse som inte repeteras.”

  Det är det för mig med, problemet är att jag inte kan garantera det inte repeteras förrän jag prövat. ONS är ”after the fact” information.

  ”Ett ONS brukar dock snarare ske under oplanerade former och mer spontant. Kan även förekommas av mindre smarta beslut.”

  Nu börjar det låta som filmen ”Mating Habits of the Earthbound human” vi dricker öl för att bli snyggare men i regel hade de motsatt effekt, alla andra blir snyggare.

  ”Intressant. Det är möjligt att det kan ligga något i det hela. Jag försöker tänka efter om jag klätt av mig extra under vissa perioder. Inget jag kan erinra mig just nu specifikt. Samtidigt måste ju ändå mode och trender en viss betydelse. Idag är det t ex mer modernt att ha extra korta kjolar som kan ses på vissa omkring 18-20.”

  Nej mode har ingen betydelse. Forskare i Wien har visat med säkerhet att det inte har något med trender att göra. De bedömde tajta plagg såväl som mängden bar hud. De skapade ett bildbedömningsverktyg som gav en procentsiffra av hur sexigt klädd en kvinna var. Sedan fick tjejerna slicka på papper som bedömde hormonerna. Forskarna konstaterade då korrelation mellan sexig klädsel och ägglossning.

  ”Men jag tror inte alltid det är att de följer någon omedveten biologisk klocka när de sätter på sig dessa korta klänningar och kjolar. Utan hellre en trend. Snarare än att de vill ha barn.”

  Om trenden är bar hud så visar flickor i ägglossning mer bar hud, eller tajtare tröjor eller på andra sätt mer utmanande plagg. Mode är till för tjejer. Sexighet är till för killar.

  ”Nej du. Jag är inte offer för någon eller något. Vad jag syftade på var helt enkelt profilbilder, som män lägger ut på sig själva på nätet. I syfte att söka kontakt med kvinnor på dejtingsiter. Där har förekommit att de visar upp sig liggandes i sängen utan något på överkroppen. Jag menar alltså inte nakna men på ett utvikande sätt.”

  Ja men är det någon av de männen som blivit känd, eller stjärna eller nåt för dessa bilder? Det är ju vad tjejer är ute efter och min poäng var att killar inte har den möjligheten. Tjejerna föredrar en mindre snygg fotbollsspelare än en supersnygg manlig nolla.

  Men i Slitz vann Elin Grindemyr ”Sveriges sexigaste kvinna ” över filmstjärnor, sångerskor, rika modeller etc…

  ”Nej det drar nog inte igång så stora intresseväxlar.”

  Återstår då de som respekterar via beundran. Vad kommer jag att beundra hos en kvinna som får mig att gå fram och börja prata med henne?

  ”Jag sade tidigare mer grattis till den, som jag tolkade det lyckade dejten med någon i raffset. Ja förstår även att den sista Lara-Croft looken är tilltalande. Hon är snygg.”

  Menar du Angelina Jolie? Annars så är ju ”hon” en serie pixlar i ett tvspel 🙂 men många kvinnor som klär sig därefter och har håret i samma frisyr ser bra ut.

  ”PUA som ju innebär konsten att ragga upp/förföra/ta med storm – kvinnor. Vissa män kanske exempelvis känner att de är redan är fullkomliga erövrare?”

  Det är de som ofta är instruktörer. Först levde de och tyckte det bra var bra de flesta killar var så usla ”more women for me” sedan blev de äldre och samtidigt så såg de att både män och kvinnor har det allt sämre. Vissa såg pengar att tjäna andra ville genuint hjälpa andra, oftast en kombination.

  ”Behovet av PUA finns då kanske inte. Samtidigt blev jag inte mer insatt i ämnet, av din beskrivning, mer än att det var större än den lilla.”

  PUA är gigantisk, täcker allt från inställning, kroppspråk, självförtroende, självkänsla, psykologi, evolutionslära och mängder av praktisk empiri. Innehåller även live-raggning som smygfilmats (Infield video) där filmernas syfte är att folk måste se vad som faktiskt är möjligt att göra för annars skulle de inte tro på vad de fick höra.

  ”Kan du något exempel på dessa svarta länder som tjatar om gud?”

  Nu gör du det för enkelt för mig. I vilket land sköts två amerikanska Black Hawk helikoptrar ner 1993?

  ”Jag förstår inte riktigt sammanhanget med SD:s religionskritik, ”svarta länder” och relationen med kvinnors värderingar? Det är väl få kvinnor överhuvudtaget i SD?”

  Det är det som är poängen. När dessa system kritiseras är det aldrig av kvinnodominerade organisationer.

  ”Och vad har deras åsikter för något med saken att göra i det stora hela?”

  De är emot islamism, dvs att gud får mer talan över normal politik.

  ”Jag som trodde du avskydde individnivå begrepp.”

  Nej, jag avskyr däremot de som använder dem utan att förstå sig på dem. Generaliseringar motsätter sig inte individnivå. Individuella skillnader är inkluderade i generalla genomsnittliga uppskattningar.

  ”Åter igen förstår jag inte ditt exempel med kvinnor hos SD och nu även gällande individnivå. Vart vill du komma? Att långsökt visa på att representationen inte avgörs av kön utan kvalifikationer, eller? Eller försöker du leja mig till SD?”

  Hur skall jag kunna ”leja” dig till SD, man måste väl själv vara SD isf och det är jag inte. Däremot visar jag att om en grupp motsätter sig dessa stora mäktiga intressen är den vanligen bestående av mestadels män. Kvinnor vill ingå i systemen. De vill inte kritisera mode, de vill veta vad som är ”inne”

  ”Jag förstår att feminismen kan ha präglat regeringen och staten, såtillvida att den uppmuntrar flickor till företagande med riktade stöd o.s.v. Något jag tycker är fel, dels för att vi som är kvinnliga företagare blir förbannade på denna mesighet riktad mot kvinnor. Dels är det diskriminerande.”

  Ja dels det och dels så kan ju en hjälpt kvinna kokurrera orättvist mot en av de ohjälpta kvinnorna.

  ”Jag vill helst att de slopar dessa stöd för kvinnor. Och ser att alla som har böjelse för kallet tar sig dit på egna ben! Alla är helt enkelt inte böjda för att syssla med vissa saker. Jag kan t ex inte spela gitarr. Hade jag t ex haft en sådan passion eller ivrig lust, som översteg något annat hade jag förmodligen valt en musikerbana. Vi får ju dock huvudsakligen inget gratis för det mesta.”

  Nej det är helt rätt. Men nånstans är det bevisligen många människor som inte håller med dig.

  Kommentar av Aktivarum — september 12, 2011 @ 5:45 e m

 30. Erik:
  ”Men kvinnor med samma grad av utseende blir inte omgivna av män eller hur? Detta för män bryr sig inte om de andra sakerna.”

  Nej det är sant att de kvinnorna inte blir omgivna av män. En del kvinnor med högre yrkesposition t ex läkare kan ju välja en man med en lägre yrkesprofession. Sedan har vi ju vår Kronprinsessa Viktoria och Prins Daniel, socionom. Den sista en man av folket.

  Något som ju borde tyda på att annat afrodisiakum har använts istället för makt och ”världsvana”. Kan det helt enkelt vara simpel attraktion eller att Prins Daniel kanske bjöd kronprinsessan Viktoria på en massa mörk choklad!? 🙂

  ”..alla visste hennes callgirls hade världseliten som kunder och såväl besökte Beverly Hills som flög till andra sidan världen”

  Behovet för män att köpa sex tycks ju inte alltid direkt vara för att de är singlar. Eller har svårt för att få sex, så kanske är det för att de har ett trist sexliv hemma!?

  ”För att inte tala om Anna Söderström, stor chans hon hade blivit ihop med Terry Jones 60+ om han var en vanlig nobody.”

  Jag har svårt att förstå varför en 22-åring väljer en 62-åring! Hon var samtidigt kanske inte heller så snygg. Det är ju givetvis även lättare att dupera en 22-åring för någon, som är äldre än någon i samma ålder. Men ändå. Sedan verkar ju inte direkt en medlem från Monty Pyton ensemblen vara något en 22-åring skulle blir speciellt imponerad av. Jag menar deras lyskraft var kanske mer på 70-talet.
  Men han kan ju ha skrävlat över deras storhetstid..

  “Känner vi en nära person som är känd eller inflytelserik, så blir vi ju inte lika imponerade, som om det är någon på avstånd. Och i en position vi själva inte har erfarenhet av. Eller?”

  ”När sedan andra vackra kvinnor visar intresse för den mannen då blir hon mer intresserad det har du säkert märkt?”

  Jag tänkte mer på att vi inte blir imponerade av ”makt” vi är vana att ha omkring oss. Jag menade t ex att Kronprinsessan Viktoria blir ju inte till sig när hon t.ex. före Daniel träffade andra människor i en högre position, eftersom hon är van att ha dem omkring sig.

  Kvinnor kan nog även bli vakna av män som får ”publik” av både män och kvinnor. Är det däremot en man kvinnan inte bryr sig om, så tror jag inte det har betydelse om han får intresse av andra kvinnor.

  ”Den behövs för hennes förmåga att få honom att betala för saker, göra tjänster åt henne och på så sätt imponera på andra kvinnor och höja hennes ego (Romantiska komedier är fulla med sådana män).”

  Har de studier du läst innefattat en viss typgrupp av kvinnor, för alla använder ju inte män för att höja sitt ego på det sättet. Trots att det sannolikt finns. Det kan ju givetvis ske omedvetet. Utan att kvinnan har bett om tjänsterna och presenterna. Men då är det inte som du beskriver en medveten strategi för att höja egot.

  ”Du är med på att det handlar om hennes ego och inte hennes plånbok hoppas jag?”

  Ja trots att jag ju tror att det finns så många andra grupper av kvinnor. Vissa som t ex inte vill låta sig bjudas. Eller lämnar tillbaka presenter, för de kan känna att det krävs en återbetalning av något slag de inte är intresserade av.

  ”Om samma man utmanar/provocerar ditt ego minskar din trivsel men du kanske märkt att attraktionen å andra sidan blivit högre?”

  Hur kan han veta vad som är kvinnans ego? Annars kan ju motstånd av något slag skapa intresse. Där tror jag kvinnor och män kan vara lika.

  ”Igen, det är andras respons som man reagerar på. Det är därför det vanligen är ett socialt sammanhang. I ett icke-socialt sammanhang finns ingen publik att basera sin värdering på”

  Ja men en karismatisk hållning är ju mer omedveten, så det är ju inget som personen i sig känner av själv. Förrän någon berättar det för honom/henne.

  ”Det signalerar till honom att hon bara vill ligga. Vill hon både ligga och ha relation så saboterar hon inte sina chanser på det sättet. Att hon flirtar med andra innebär ju att killen vill ligga med henne för att vinna över de andra killarna.”

  Alternativt vid en första dejt, så upptäcker kanske tjejen att hon inte vill ligga med killen och därför beter sig illa. Eller så kanske hon tillhör den gruppen som bara vill höja egot.

  ”Javisst, din kvinnliga hjärna bedömer relationellt från början för visst är sexet i sig mycket lättare att få?”

  Givetvis.

  ”Känner du nån kille som blivit kallad desperat av nån kvinna så vet du precis vad jag menar.”

  Jag vet.

  ”Det är bättre för interaktionen att vara ointresserad och låta henne jobba om hon vill ha mig.”

  Spela ointresserad menar du.

  ”Det är det för mig med, problemet är att jag inte kan garantera det inte repeteras förrän jag prövat. ONS är “after the fact” information.”

  Bra uttryck. Ger vissa associationer till något mer träffande.

  ”Nu börjar det låta som filmen “Mating Habits of the Earthbound human” vi dricker öl för att bli snyggare men i regel hade de motsatt effekt, alla andra blir snyggare.”

  Den har jag inte sett. Kollade dock in några youtube-klipp. Ja drycken kan visst ge den effekten. Kanske inte så smart på längre sikt. 🙂

  ”I vilket land sköts två amerikanska Black Hawk helikoptrar ner 1993? ”
  Somalia!

  ”Hur skall jag kunna “leja” dig till SD, man måste väl själv vara SD isf och det är jag inte.”

  Nej det var bara ett skämt. Jag har ingen aning om din politiska ställning, mer än att jag anar att den troligen är mer mot höger.

  ”Däremot visar jag att om en grupp motsätter sig dessa stora mäktiga intressen är den vanligen bestående av mestadels män. Kvinnor vill ingå i systemen. De vill inte kritisera mode, de vill veta vad som är “inne””

  Det finns väl ändå ganska många politiskt aktiva kvinnor i världen som kan kritisera!?

  ”Ja dels det och dels så kan ju en hjälpt kvinna konkurrera orättvist mot en av de ohjälpta kvinnorna.”

  Jag tror inte att de finns sådant stöd som kan hjälpa en företagare att bli bättre en företagare som klarar sig utan stöd.

  ”Men nånstans är det bevisligen många människor som inte håller med dig.”

  Jag ska kolla vilka stöd som verkligen finns specifikt för kvinnor och inte för män, på annat sätt. Och skulle något ses som extra ordinärt diskriminerande, så kanske jag agerar.

  Kommentar av Lotta — september 12, 2011 @ 10:59 e m

 31. Lotta:

  ”Nej det är sant att de kvinnorna inte blir omgivna av män. En del kvinnor med högre yrkesposition t ex läkare kan ju välja en man med en lägre yrkesprofession. Sedan har vi ju vår Kronprinsessa Viktoria och Prins Daniel, socionom. Den sista en man av folket.”

  Det där är individuella val. Att jag säger att kvinnor väljer upp betyder inte en kvinna inte kan välja ner, heller inte att ingen kvinna aldrig väljer ”ner”, det betyder att kvinnor (g) vanligen inte gör det. Prins Daniel å sin sida var gymägare, och inte av vilket gym som helst utan av ett exklusivt gym populärt hos överklassen. Att kalla honom ”av folket” är larvigt.

  Norska prinsessan Mette-Marit däremot hon är av folket. De träffades på en musikfestival, inte på ett exklusivt gym.

  ”Något som ju borde tyda på att annat afrodisiakum har använts istället för makt och ”världsvana”. Kan det helt enkelt vara simpel attraktion eller att Prins Daniel kanske bjöd kronprinsessan Viktoria på en massa mörk choklad!?”

  Jag tror du missförstått de där begreppen för i Daniel-Viktoria fallet är det definitivt både makt och världsvana. De träffades via gymmet han ägde. Det innebär en situation där hon lyder under honom (makt) och där han är experten (världsvana)

  ”Behovet för män att köpa sex tycks ju inte alltid direkt vara för att de är singlar.”

  Givetvis inte. Innebär att en kvinna är singel att ingen kille vill ha henne? Eller är hon singel för att vad hon kan få inte motsvarar vad hon vill/behöver ha?

  Det är likadant med sex. I detta specifika fallet betalade man framför allt för diskretion och hög klass. Alla tjejerna var modeller och tränade av proffs. De kunde tjäna 20.000 kronor på en dag på att ha sex med en kändis som kvinnor i mängder skulle kasta sig över gratis. När han blev tillfrågad om det svarade Charlie Sheen (en av de få kunder som avslöjats), ”I dont pay for sex, I pay them to leave”

  ”Eller har svårt för att få sex, så kanske är det för att de har ett trist sexliv hemma!?”

  Att en kvinna är nåns fru garanterar inte hon gillar sex och även om hon gillar kinky sex finns inga garantier det är med hennes man hon gillar att ha det (finns en bok som heter Womens Indidelity på ämnet)

  ”Jag har svårt att förstå varför en 22-åring väljer en 62-åring! Hon var samtidigt kanske inte heller så snygg.”

  Tror du den här tjejen anses så ful att bara 40 år äldre män är intresserade?
  http://www.expressen.se/noje/1.169496/anna-22-jag-ar-nykar

  ”Det är ju givetvis även lättare att dupera en 22-åring för någon, som är äldre än någon i samma ålder.”

  En 22-åring är fullvuxen (fullt utvecklad hjärna). Det är inget i ålder i sig som gör det enklare att dupera en fullvuxen person. En 22-årig kille som äldre män får med på ett bankrån får inte lägre straff pga låg ålder.
  Rika gubbar gifter sig med unga tjejer, Fattiga gubbar gör det helt enkelt inte.

  ”Men ändå. Sedan verkar ju inte direkt en medlem från Monty Pyton ensemblen vara något en 22-åring skulle blir speciellt imponerad av. Jag menar deras lyskraft var kanske mer på 70-talet.”

  Vad har hur imponerad hon blir av honom med saken att göra? Attraktion innebär varken att du är imponerad eller att du gillar personen ifråga. Attraktion innebär du (av faktorer okända för dig) blir dragen till vissa personer.

  ”Jag tänkte mer på att vi inte blir imponerade av ”makt” vi är vana att ha omkring oss.”

  Då gör du misstaget att tro du behöver vara imponerad av en person för att attraheras av den personen. Hur mycket du dras till en viss person har absolut ingenting att göra med hur mycket den personen imponerar på dig. Det är andras reaktioner som drar kvinnor till den personen.

  ”Jag menade t ex att Kronprinsessan Viktoria blir ju inte till sig när hon t.ex. före Daniel träffade andra människor i en högre position, eftersom hon är van att ha dem omkring sig.”

  Nu finns det inga personer i högre position än kronprinsessa i de kretsar som hon lever i. Vilka skulle det vara? Vad som imponerar mer är kungligheter av viktigare länder och så ofta träffar hon inte dem, vidare även om hon ville ha en riktig prins finns ingen garanti han vill ha henne. Se bara på Norge där han valde en partytjej han träffat på en festival.

  ”Kvinnor kan nog även bli vakna av män som får ”publik” av både män och kvinnor. Är det däremot en man kvinnan inte bryr sig om, så tror jag inte det har betydelse om han får intresse av andra kvinnor.”

  Om mannen får intresse av andra kvinnor blir han en man hon bryr sig om även om han tidigare inte var det, är du med? Hennes undermedvetna (som styr intresse) litar mer på andra kvinnor än på henne själv

  – Kort sagt, om så många kvinnor är intresserade litar hon inte på sig själv (undermedvetet)

  ”Har de studier du läst innefattat en viss typgrupp av kvinnor, för alla använder ju inte män för att höja sitt ego på det sättet.”

  Du kommer såklart ihåg att i frågan om vad kvinnor gör för att intressera män är det bara åsikter från de män som hon vill ligga med som kommer att ha betydelse för henne?

  Lika är det här gällande vilka kvinnor som är relevanta för en man inom dejting. De flesta kvinnor är ointresserade när de tillfrågas av en man. Hos de ointresserade kvinnorna finns två grupper. De ärliga kvinnorna tackar nej till dejt, de oärliga kvinnorna tackar ja till dejt.

  De flesta kvinnor är ointresserade så gruppen intresserade kvinnor är mycket mindre. De flesta ointresserade ärliga kvinnor tackar NEJ till dejten. (De ser ingen poäng med att dejta killen de inte vill ha)

  Kvar blir då de fåtaliga intresserade kvinnorna och de många fler ointresserade oärliga kvinnorna.

  Är du med? Män kommer alltså på en majoritet av dejterna att bli utsatta för de här beteendena (eftersom de dejtar en ointresserad kvinna). Det betyder inte en majoritet av kvinnorna beter sig så. Det är alltså skillnad mellan alla kvinnor och den dejting-relevanta majoriteten kvinnor.

  ”Trots att det sannolikt finns. Det kan ju givetvis ske omedvetet. Utan att kvinnan har bett om tjänsterna och presenterna. Men då är det inte som du beskriver en medveten strategi för att höja egot.”

  Som sagt, de flesta ointresserade ärliga kvinnorna tackar nej till dejt. Det är bara de intresserade kvinnorna och de ointresserade oärliga kvinnorna som i hög grad tackar ja.

  Nu kanske du också ser problemet? Det är helt enkelt för få intresserade kvinnor.

  ”Ja trots att jag ju tror att det finns så många andra grupper av kvinnor.”

  Ärliga kvinnor där de flesta är ointresserade och de därför när han frågar om dejt tackar nej. Han kommer inte att dejta många sådana tjejer.

  ”Vissa som t ex inte vill låta sig bjudas. Eller lämnar tillbaka presenter, för de kan känna att det krävs en återbetalning av något slag de inte är intresserade av.”

  Hur vanligt tror du det är kvinnor lämnar tillbaka dejtingpresenter? Betalar killar tillbaka för restaurangbesök och rockkonserter? Tror du verkligen att det är ofta killar är med om detta? Nyligen var det annars i media en dumpad tjej som blåste flera miljoner av sin expojkväns kreditkort som hon hade sedan deras relation.

  ”Hur kan han veta vad som är kvinnans ego? Annars kan ju motstånd av något slag skapa intresse. Där tror jag kvinnor och män kan vara lika.”

  Absolut inte. En kvinna som tror hennes motstånd gör män glada får många färre män att välja mellan. En man måste hela tiden bedöma skillnaden mellan Resistance och Rejection – där det i värsta fall kan bli polissak. Kvinnor löper ingen sådan risk.

  ”Ja men en karismatisk hållning är ju mer omedveten, så det är ju inget som personen i sig känner av själv. Förrän någon berättar det för honom/henne.”

  Karisma var nåt som ”trait based leadership” forskade på för många år sedan när man trodde Karisma var en egenskap (trait) som ledare hade. Ingen tror det längre eftersom Karisma visade sig helt beroende av publik/medarbetare. Ledarskap anses idag vara en process, inte egenskaper.

  ”Alternativt vid en första dejt, så upptäcker kanske tjejen att hon inte vill ligga med killen och därför beter sig illa.”

  Hur skall en tjej kunna ”upptäcka” på dejten hon inte vill ligga med killen? Hon visste om hon kunde tänka sig ligga med killen redan när han frågade om dejt. De ärliga tjejerna var mestadels ointresserade och tackade mestadels nej, de oärliga kvinnorna bedöma om de trots detta ville se vad han hade att erbjuda.

  Poängen är att de flesta killar är för snälla för att sätta tjejer på pottan på en gång och de flesta tjejer tror därför att de behöver en massa tid för att bedöma killar. Forskning på speed-dejting avslöjade att killarna bara slösar sin tid för tjejerna höll i stort sett alltid fast vid sin initiala respons.

  Tjejerna trodde de gav killarna en chans men statistiken avslöjade att killarna var chanslösa.

  Så tiden de kunde använt hos en intresserad kvinna slösas bort på en ointresserad kvinna.

  ”Eller så kanske hon tillhör den gruppen som bara vill höja egot.”

  Inte alltid men oftast ja.

  ”Givetvis.”

  Enig

  ”Jag vet.”

  Enig

  ”Spela ointresserad menar du.”

  Nej, jag menar VARA ointresserad på riktigt. Jag är inte det minsta intresserad av henne som person initialt för OM jag vore det vore jag lika oärlig som ointresserade tjejer som ändå tackar ja till dejt för att se vad de kan få av det.

  Du frågade om PUA. Look! När en manlig kille närmar sig dig första gången vill han veta om du är intresserad av ha sex med honom.

  (första steget var att hitta en tjej han ville ligga med, andra steget var att ta reda på om hon ville ligga med honom – Där HUR han tar reda på det även visar hur manlig/attraktiv han är för kvinnor – han behöver lära sig fråga på rätt sätt)

  Om du inte är det är han ointresserad av dig som person – SÅVIDA inte du vill vara hans kompis/vän…. vilket innebär att hjälpa honom ligga med nån snygg tjejkompis istället. Dvs att du tycker han duger åt snygga kvinnor. OM du är på hans sida i att hitta sex kan du vara hans kompis utan att själv vilja ha sex med honom (vanligaste orsaken är att du är upptagen, du kan även vara religiös, eller nåt annat, vad vet jag?)

  MEN om du inte är på hans sida är interaktionen inte jämställd. Antingen får han inget han vill av att prata med dig eller så förlorar han på att prata med dig (du sabbar hans chanser med andra kvinnor)

  Du är företagare så för dig är nog detta enkelt. Det är en man som tar er tid utan att vara intresserad av att handla av er. Inte nog med det, han gör sitt bästa för att se till andra heller inte handlar av er.

  Försöker ni ta reda på mer om mannen eller avhyser ni honom?

  Vad en man vill är hitta en tjej som är sexuellt intresserad av honom och lära känna HENNE. Hon kommer eventuellt även att förtjäna hans långsiktiga intresse när han lär kännna henne. Det hänger på hennes kvaliteter hur intresserad han blir av henne som person.

  En manlig man vill inte spela spel och låtsas vara intresserad av dig för att – kanske få dig intresserad av att ligga med honom på basis av hur bra han ljuger ihop intresse av dig som långsiktig partner – yadda yadda

  ”Bra uttryck. Ger vissa associationer till något mer träffande.”

  Heh heh

  ”Den har jag inte sett. Kollade dock in några youtube-klipp. Ja drycken kan visst ge den effekten. Kanske inte så smart på längre sikt. ”

  Det är smart att träffa en partner. Om det är lättare att träffa en partner genom att supa så är det annars osmarta beslutet att supa även ett smart beslut.

  ”Somalia!”

  Precis, där har du å ena sidan pirater och banditer. Å andra sidan – det enda existerande alternativet är de religiösa dårarna.

  ”Jag har ingen aning om din politiska ställning, mer än att jag anar att den troligen är mer mot höger.”

  Jag rekommenderar du lyssnar lite på amerikanska underdog-presidentkandidaten Ron Paul.

  ”Det finns väl ändå ganska många politiskt aktiva kvinnor i världen som kan kritisera!?”

  Jag har aldrig sagt att inga sådana kvinnor finns. Jag har sagt de organisationerna består mestadels av män.

  ”Jag tror inte att de finns sådant stöd som kan hjälpa en företagare att bli bättre en företagare som klarar sig utan stöd.”

  Problemet är att dessa saker är både positiva och negativa. En hjälpt kvinna kommer lättare igång med ett företag men hon har också mindre kunskap om hur man hade gjort saker på egen hand utan hjälp. Hon har inte övervunnit svårigheter och utmaningar på samma sätt.

  ”Jag ska kolla vilka stöd som verkligen finns specifikt för kvinnor och inte för män, på annat sätt. Och skulle något ses som extra ordinärt diskriminerande, så kanske jag agerar.”

  Låter som en bra ide.

  Kommentar av Aktivarum — september 13, 2011 @ 2:14 e m

 32. @Erik
  ”Prins Daniel å sin sida var gymägare, och inte av vilket gym som helst utan av ett exklusivt gym populärt hos överklassen. Att kalla honom “av folket” är larvigt.”

  Låter som du retat dig på det tidigare. Jag tror faktiskt att jag läst just den beskrivningen. Men du har rätt i det fallet. Han var ju gymägare. Media har dock visat upp en mer enkel sida av honom.

  ”De träffades via gymmet han ägde. Det innebär en situation där hon lyder under honom (makt) och där han är experten (världsvana)”

  Frågan är hur mycket hon lydde under honom som kronprinsessa. Men jag förstår vad du menar. Han var ju expert som hennes personliga träningscoach.

  ”Givetvis inte. Innebär att en kvinna är singel att ingen kille vill ha henne? Eller är hon singel för att vad hon kan få inte motsvarar vad hon vill/behöver ha?”

  Jag svarar nej på första frågan och ambivalent ja på andra.

  ”När han blev tillfrågad om det svarade Charlie Sheen (en av de få kunder som avslöjats), “I dont pay for sex, I pay them to leave”

  Jag tycker han låter jätterar!

  ”Tror du den här tjejen anses så ful att bara 40 år äldre män är intresserade?”

  Nejdå.

  ”En 22-åring är fullvuxen (fullt utvecklad hjärna). Det är inget i ålder i sig som gör det enklare att dupera en fullvuxen person. En 22-årig kille som äldre män får med på ett bankrån får inte lägre straff pga låg ålder.”

  En lite märklig jämförelse. Fallet med tjejen kanske kan innefatta en del känslor. Hon blir känslomässigt duperad. Fallet med killen är att han hamnat i taskigt sällskap och vill uppnå respekt och status i gruppen. Den 22-åriga tjejen får nog ingen status av andra för att hon gängat någon 40 år äldre. Hon får eventuellt en del materiella saker tillgodosedda. Vill tillägga att jag inte tror att 22-åriga tjejer eller killar saknar intelligens. Trots att du inte håller med av någon märklig anledning, så har livserfarenhet betydelse! Det sista ger helt enkelt mer visdom och skinn på näsan.

  ”Rika gubbar gifter sig med unga tjejer, Fattiga gubbar gör det helt enkelt inte.”

  Nej, om inte de fattiga var rika från början..(?)

  ”Då gör du misstaget att tro du behöver vara imponerad av en person för att attraheras av den personen. Hur mycket du dras till en viss person har absolut ingenting att göra med hur mycket den personen imponerar på dig.”

  Det ena leder till det andra. Du har talat om ”makt” och du har talat om ”världsvana”. De är väl faktorer som först kan imponera för att sedan attrahera?

  ”Det är andras reaktioner som drar kvinnor till den personen.”

  Där hänger jag inte med! Hur menar du då att killar på t ex dejtingsiter kan få napp? Kvinnorna kan ju inte se andras reaktioner på honom.

  ”Om mannen får intresse av andra kvinnor blir han en man hon bryr sig om även om han tidigare inte var det, är du med? Hennes undermedvetna (som styr intresse) litar mer på andra kvinnor än på henne själv”

  Förstår vad du menar. Inget jag känner igen. Det är kanske något genomsnittligt igen. Har jag varit tillsammans med en kille, så är det först efteråt jag kan ha noterat att även andra fann han attraktiv. Trots att jag ju litade på min egen bedömning.
  Jag väljer aldrig utifrån andra kvinnors preferenser.

  ”Är du med? Män kommer alltså på en majoritet av dejterna att bli utsatta för de här beteendena (eftersom de dejtar en ointresserad kvinna).”

  Det låter lite negativt. Finns inte även möjligheten, att kvinnan går på en dejt för att ifall hon ändå, kanske missar någon som hon ju kanske ändå blir attraherad av?

  ”Nyligen var det annars i media en dumpad tjej som blåste flera miljoner av sin expojkväns kreditkort som hon hade sedan deras relation.”

  Det var dåligt. Hon lär dock inte falla i någon genomsnittsgrupp av vanligt kvinnligt beteende.

  ”Absolut inte. En kvinna som tror hennes motstånd gör män glada får många färre män att välja mellan. En man måste hela tiden bedöma skillnaden mellan Resistance och Rejection – där det i värsta fall kan bli polissak. Kvinnor löper ingen sådan risk.”

  Nu missuppfattade du nog mig. Jag menade att vissa kvinnor liksom män kan bli attraherade av någon, som inte visar ett desperat beteende eller jagar dem. Trots att han ju givetvis måste visa ett initialt intresse. Män vill väl inte heller ha en kvinna som jagar dem ? Hur menar du att det kan bli polissak? Talar vi om sängakten nu?

  ”Karisma var nåt som “trait based leadership” forskade på för många år sedan när man trodde Karisma var en egenskap (trait) som ledare hade. Ingen tror det längre eftersom Karisma visade sig helt beroende av publik/medarbetare. Ledarskap anses idag vara en process, inte egenskaper.”

  Ja syftade inte endast på ledare som kunde ge ett karismatiskt intryck. Utan olika människor. Sedan har ju verkligen inte alla ledare karisma. Ledarskap är väl både en process. Samtidigt så har ju inte alla människor ledarpersonligheter, så vissa egenskaper är nog ändå likaså utmärkande.

  ”Hur skall en tjej kunna “upptäcka” på dejten hon inte vill ligga med killen? ”

  Om det är första gången hon träffar honom i verkligheten, så skulle ju en sådan möjlighet inte vara helt omöjlig. Trots att hon ärligt först tänkte på att vilja ligga med honom.

  ”Tjejerna trodde de gav killarna en chans men statistiken avslöjade att killarna var chanslösa.”

  Intressant.

  ”Nej, jag menar VARA ointresserad på riktigt. Jag är inte det minsta intresserad av henne som person initialt för OM jag vore det vore jag lika oärlig som ointresserade tjejer som ändå tackar ja till dejt för att se vad de kan få av det.”

  Du skrev tidigare; ”Det är bättre för interaktionen att vara ointresserad och låta henne jobba om hon vill ha mig.” Varför ska mannen låta kvinnan jobba på interaktionen om han är ointresserad!?

  ”OM du är på hans sida i att hitta sex kan du vara hans kompis utan att själv vilja ha sex med honom (vanligaste orsaken är att du är upptagen, du kan även vara religiös, eller nåt annat, vad vet jag?)”

  Så du menar att män inte kan vara vänner med kvinnor för allt handlar om att ligga med dem?

  ”Försöker ni ta reda på mer om mannen eller avhyser ni honom?”

  Uppdragsavtalet avslutas ganska snabbt.

  ”En manlig man vill inte spela spel och låtsas vara intresserad av dig för att – kanske få dig intresserad av att ligga med honom på basis av hur bra han ljuger ihop intresse av dig som långsiktig partner – yadda yadda”

  🙂 Det finns nog lite olika sorters män. Men många är nog ganska justa.

  ”Det är smart att träffa en partner. Om det är lättare att träffa en partner genom att supa så är det annars osmarta beslutet att supa även ett smart beslut.”

  Ja det är sant.

  ”Jag rekommenderar du lyssnar lite på amerikanska underdog-presidentkandidaten Ron Paul.”

  Så du bor där borta. Republikan. Ron Paul har visst drivit sin kampanj via nätet. Liberal, emot övervakning, mot irak kriget, ingen stor statlig styrning, vill lägga ner en massa federala organ..läste jag nyss på..

  Kommentar av Lotta — september 14, 2011 @ 12:19 f m

 33. Lotta:

  ”Låter som du retat dig på det tidigare. Jag tror faktiskt att jag läst just den beskrivningen. Men du har rätt i det fallet. Han var ju gymägare. Media har dock visat upp en mer enkel sida av honom.”

  Sant, den där beskrivningen Daniel ”av folket” är ingen hit hos mig. Där anspelar man på att han inte är född i blåblodig familj. Med den logiken blir det även Kamprad ”av folket”

  ”Frågan är hur mycket hon lydde under honom som kronprinsessa. Men jag förstår vad du menar. Han var ju expert som hennes personliga träningscoach.”

  Det spelar ingen roll om hon är kronprinsessa i den situationen. Han är experten på situationen och auktoriteten på plats. Dörrvakter får ligga på samma sätt.

  ”Jag svarar nej på första frågan och ambivalent ja på andra.”

  Och det besvarar din fråga om sex. En kille har inte nödvändigtvis sex för att han har fru och även om han har sex är det inte nödvändigtvis det sex han vill ha. Därav prostitution och liknande.

  Kom ihåg att många killar har sexlivet som orsak att gifta sig (slippa ragga nytt hela tiden) medan få tjejer behöver gifta sig för att sexlivet skall fungera.

  ”Jag tycker han låter jätterar!”

  Alla älskar Charlie. Han är en av vår tids främsta underhållare och tur är det för han har riktigt dåliga sidor så han har mycket han behöver väga upp.

  ”Nejdå.”

  Och då måste man ställa frågan vad gör realistiskt att hon tycker en 60+ är bättre än alla i egen ålder? Svaret är enkelt för det finns bara en sak.

  ”En lite märklig jämförelse. Fallet med tjejen kanske kan innefatta en del känslor. Hon blir känslomässigt duperad.”

  Min poäng är att det har inget med ålder att göra. En föreläsare jag haft på högskolan hon blev känslomässigt duperad vid 50+ på samma sätt.

  ”Fallet med killen är att han hamnat i taskigt sällskap och vill uppnå respekt och status i gruppen.”

  Det är inte vad mina kontakter i den världen säger. Fallet med killen är att han vill ha snabba pengar, han vill köra dyra bilar, han vill gå på stureplan, han vill ha dyr alkohol och modellbrudar att festa med.

  ”Den 22-åriga tjejen får nog ingen status av andra för att hon gängat någon 40 år äldre. Hon får eventuellt en del materiella saker tillgodosedda.”

  Hon får precis samma sak som den 22-åriga killen (bara mer av det). Snabba pengar, dyra bilar, festa på fina krogar, kontakter med kända människor som de flesta inte har.

  Eftersom tjejer har den möjligheten så är det logiskt det är killarna som hamnar i högre grad i fängelse.

  ”Vill tillägga att jag inte tror att 22-åriga tjejer eller killar saknar intelligens. Trots att du inte håller med av någon märklig anledning, så har livserfarenhet betydelse! Det sista ger helt enkelt mer visdom och skinn på näsan.”

  Fast nu pratade jag om den här tjejen. Inte alla tjejer.

  ”Nej, om inte de fattiga var rika från början..(?)”

  Nej och med pengarna försvinner tjejerna också. En PUA-kille är fd dollarmiljonär med ett företag som av olika orsaker gick i konkurs när han fyllde en bit över 30, som företagare körde han Ferrarri och beställde bord på fina restauranger hur många tjejer tror du tackade nej till det?

  Och hur många av dem tror du blev kvar när företaget gick i konkurs? Det var efter att företaget gick i konkurs han lärde sig PUA för han kunde inte ”köpa” dejter längre.

  ”Det ena leder till det andra. Du har talat om ”makt” och du har talat om ”världsvana”. De är väl faktorer som först kan imponera för att sedan attrahera?”

  Det är faktorer som attraherar men de attraherar inte för att de imponerar på den person som skall attraheras och attraherar alltså lika starkt personer som inte blir imponerade.

  ”Där hänger jag inte med! Hur menar du då att killar på t ex dejtingsiter kan få napp? Kvinnorna kan ju inte se andras reaktioner på honom.”

  Killar på dejtingsajter får mestadels inte alls napp. Det går typ 20 killar på varje tjej, först är det många killar som inte får svar….

  Kelly:35, lärarinna och deltagare i realitysåpan Hooking Up, ”Jag har blivit sedd 4000 gånger, fått 113 mail och jag har skickat 7 egna mail, hahaha”

  Sedan är det många tjejer som går på dejt med killar som de är ointresserade av (ego) Avslutningvis blir saker som imponerar på folk i allmänhet (pengar och status) mycket viktigare för killar på nätet.

  ”Förstår vad du menar. Inget jag känner igen.”

  Ingen känner igen de här sakerna på sig själv. Ju mer intresserade vi är ju sämre bedömer vi personen vi är intresserade av. Detta är biologiskt och avtar först när första barnet är fött.

  ”Det är kanske något genomsnittligt igen. Har jag varit tillsammans med en kille, så är det först efteråt jag kan ha noterat att även andra fann han attraktiv. Trots att jag ju litade på min egen bedömning.
  Jag väljer aldrig utifrån andra kvinnors preferenser.”

  För att veta om väljer från andra kvinnors preferenser måste man testa i ”blind” situation. Forskare har tagit några killar med objektivt likvärdigt utseende. Sedan har man kastat om deras information för att se om fler kvinnor ”leds” till den kille som för stunden påstås vara framgångsrik DJ. Detta har flera gånger konstaterats vara fallet.

  ”Det låter lite negativt.”

  Det är det också. Dejting har mycket dåligt rykte inom PUA. Det finns killar som blåst tusentals kronor på att dejta en och samma tjej i flera veckor där de aldrig ens hade sex.

  ”Finns inte även möjligheten, att kvinnan går på en dejt för att ifall hon ändå, kanske missar någon som hon ju kanske ändå blir attraherad av?”

  Låt oss vända på det. Med samma logik så säger en kille att han vill gifta sig med alla flickvänner för annars kanske han missar en tjej han faktiskt vill gifta sig med. Jag tror slutar med sårade och förbannade tjejer som fått falska förhoppningar, vad tror du själv?

  ”Det var dåligt. Hon lär dock inte falla i någon genomsnittsgrupp av vanligt kvinnligt beteende.”

  Nej, men i de samtal jag haft så har hämnd på killen varit betydligt vanligare kvinnligt beteende än önskan att ge tillbaka saker som hon fick när de dejtade. De flesta tjejer gör varken endera.

  ”Nu missuppfattade du nog mig. Jag menade att vissa kvinnor liksom män kan bli attraherade av någon, som inte visar ett desperat beteende eller jagar dem.”

  Min poäng är att bara tjejer bryr sig. Killar kan ligga med en desperat snygg tjej (groupies är desperata) och de kan ligga med en svårfångad snygg tjej. Tjejer däremot ligger inte med desperata killar.

  Om nån av oss skall riskera att vara desperat är det för interaktionens skull bäst hon gör det.

  ”Trots att han ju givetvis måste visa ett initialt intresse. Män vill väl inte heller ha en kvinna som jagar dem ?”

  Varför skulle inte män vilja ligga med en kvinna som jagar dem? Groupies får som sagt ligga. Det är tjejer som får sexuella problem av desperation, inte vi killar.

  ”Hur menar du att det kan bli polissak? Talar vi om sängakten nu?”

  Nej vi pratar om tjejer som spelar svårfångade (dvs spelar ovilliga) den ena tjejen menar allvar, den andra tjejen gör det inte.

  ”Ja syftade inte endast på ledare som kunde ge ett karismatiskt intryck. Utan olika människor. Sedan har ju verkligen inte alla ledare karisma. Ledarskap är väl både en process. Samtidigt så har ju inte alla människor ledarpersonligheter, så vissa egenskaper är nog ändå likaså utmärkande.”

  Ledarskap är kombinationen av saker där ingen egenskap i sig har betydelse. Om du exempelvis har egenskap A1 så är du bra ledare om du även har egenskap B1, men om du har egenskap X2 så kommer egenskap A1 att göra dig till en sämre ledare än om du inte hade A1 Hos vissa innebär A1 att man är en bra ledare. Det fick forskare felaktigt att tro att man blir bra ledare genom att utveckla sin A1 men vissa andra personer blir sämre ledare av att utveckla sin A1 för de har talang för andra saker.

  Det finns de som accepterar människans verklighet och sedan finns sociologisterna som hela tiden inbillar sig de kan ”förbättra” människan enligt ett hittepåideal.

  ”Om det är första gången hon träffar honom i verkligheten, så skulle ju en sådan möjlighet inte vara helt omöjlig. Trots att hon ärligt först tänkte på att vilja ligga med honom.”

  När en tjej ärligt vill ligga med en kille så har han ingen orsak att göra någonting. Hon vill redan ligga med honom och om han gör nåt riskerar han bara att försämra situationen som inte kan förbättras. Det är bättre att slappna av och låta henne jobba på att göra honom intresserad av henne som flickvän.

  ”Intressant.”

  Jupp, nya fenomen som speed-dejting ger svar på gamla frågor.

  ”Du skrev tidigare; ”Det är bättre för interaktionen att vara ointresserad och låta henne jobba om hon vill ha mig.” Varför ska mannen låta kvinnan jobba på interaktionen om han är ointresserad!?”

  Nu har du glömt bort början. Mannen är attraherad, han gick fram för att ville ligga med henne. Här föreslog du han bedömer framtiden, Jag sade nej, Steg 2 är att presentera sitt intresse för sex och se om hon är intresserad av sex med honom.

  Att bedöma framtiden med en tjej som kanske (sannolikt) inte ens vill ligga med honom gör bara honom besviken.

  ”Så du menar att män inte kan vara vänner med kvinnor för allt handlar om att ligga med dem?”

  Nej, jag sade uttryckligen att kvinnor kan vara vänner med män. Poängen är att man hjälper sina vänner. Om du inte hjälper killen är poängen inte att du inte ”kan” vara vän som kvinna. Poängen är att du ÄR ingen vän som person.

  ”Uppdragsavtalet avslutas ganska snabbt.”

  Samma sak om kvinnor saboterar killens kärleksliv och han inte är en dörrmatta.

  ”:) Det finns nog lite olika sorters män. Men många är nog ganska justa.”

  Oavsett hur ”juste” en man är eller verkar så är han oärlig om han ger intryck av intresse från början.

  ”Ja det är sant.”

  Det är smart att vara osmart 🙂

  ”Så du bor där borta.”

  Nej

  ”Republikan. Ron Paul har visst drivit sin kampanj via nätet. Liberal, emot övervakning, mot irak kriget, ingen stor statlig styrning, vill lägga ner en massa federala organ..läste jag nyss på..”

  Ron Paul är inte ”liberal” (vilket i USA betyder vänster) han är libertarian/konservativ och förespråkar aktivt att man följer konstitutionen enligt dess ursprungliga ide.

  Han är med i republikanska partiet javisst men hans åsikter representerar inte alls nuvarande ”partiets” Han blir regelbundet anklagad för att vara i fel parti varvid han brukar dra en historielektion och förklara att partiet snarare ”lost its way”

  Kommentar av Aktivarum — september 14, 2011 @ 9:41 f m

 34. @Erik
  ”Dörrvakter får ligga på samma sätt.”

  Jag är inte mycket för dörrvakter. Det finns ändå olika individer även bland dem. Känner en snäll dörrvakt, som just berättade att han fick mycket större effekt hos tjejerna när han satt på sig dörrvaktsuniformen.

  ”Kom ihåg att många killar har sexlivet som orsak att gifta sig (slippa ragga nytt hela tiden) medan få tjejer behöver gifta sig för att sexlivet skall fungera.”

  Det kan jag tänka mig. Samtidigt låter det lite överreklamerat när vissa män talar om att kvinnor har så lätt för att få sex. Det har ju faktiskt ringa betydelse, om vi samtidigt inte vill ha sex med vem som helst!

  ”Alla älskar Charlie. Han är en av vår tids främsta underhållare och tur är det för han har riktigt dåliga sidor så han har mycket han behöver väga upp.”

  Sorry men jag var faktiskt ironisk. Jag tyckte det lät lite väl manschauvinistisk, att betala för att bli av med kvinnorna! Kan dock tänka mig att vissa män tycket det var superhäftigt!

  ”Nej och med pengarna försvinner tjejerna också. En PUA-kille är fd dollarmiljonär med ett företag som av olika orsaker gick i konkurs när han fyllde en bit över 30, som företagare körde han Ferrarri och beställde bord på fina restauranger hur många tjejer tror du tackade nej till det? Och hur många av dem tror du blev kvar när företaget gick i konkurs? Det var efter att företaget gick i konkurs han lärde sig PUA för han kunde inte “köpa” dejter längre.”

  Det är ju just det som måste kännas ganska billigt för de männen. Och som samtidigt är ganska märkligt och korkat. Den f.d företagskillen har ju riktat in sig mot en viss typ av tjejer, som tänder av att sitta i framsätet på en Ferrari. Han får ju då räkna med att samma tjejer drar när hans pengar är slut. Det måste samtidigt bli ganska uttråkade att bara ha tjejer för tillfälligt sex. Många killar som ser bra ut vill ju även ha seriösa relationer. Och det får de ju inte genom att bara använda bilar och champagne. Det är en viss typ av man som använder de tillbehören. Alla är inte sådana.

  ”Ju mer intresserade vi är ju sämre bedömer vi personen vi är intresserade av. Detta är biologiskt och avtar först när första barnet är fött.”

  Okey! Har du någon källa på det?

  ”Låt oss vända på det. Med samma logik så säger en kille att han vill gifta sig med alla flickvänner för annars kanske han missar en tjej han faktiskt vill gifta sig med. Jag tror slutar med sårade och förbannade tjejer som fått falska förhoppningar, vad tror du själv?”

  Det var inget fel på min logik. Jag utgick från att kvinnan använde en dejtingtjänst. Där kan hon omöjligt göra en exakt känslomässig bedömning av en man. Om hon inte träffar honom i verkligheten! Fotografier av någon är inte alltid överensstämmande med verkligheten. Dessutom har röst, tonfall, mimik och kroppsspråk en ganska stor betydelse för kemin.

  Annars håller jag med dig att det är fult att slå blå dunster i ögonen på kvinnor om giftermål och att det kan sluta med förbannade tjejer.

  ”.. Killar kan ligga med en desperat snygg tjej (groupies är desperata) och de kan ligga med en svårfångad snygg tjej. Tjejer däremot ligger inte med desperata killar.”

  Det stämmer att tjejer inte ligger med desperata killar.

  ”Nej vi pratar om tjejer som spelar svårfångade (dvs spelar ovilliga) den ena tjejen menar allvar, den andra tjejen gör det inte.”

  Okey. Det känns tidsödande med spel.

  ”Samma sak om kvinnor saboterar killens kärleksliv och han inte är en dörrmatta.”

  Nej självklart inte. Sedan finns det nog vissa män som låter sig vara dörrmattor, som faktiskt kan bli hunsade. Det är ju även upp till dem att säga ifrån.

  ”Det fick forskare felaktigt att tro att man blir bra ledare genom att utveckla sin A1 men vissa andra personer blir sämre ledare av att utveckla sin A1 för de har talang för andra saker. ”

  Nu var det några år sedan jag bland annat läste ledarskap på universitet men då talade man ju om att ledarskap kunde vinnas bäst genom, att plocka olika individer med olika egenskaper, så de kunde kompensera varandra.

  ”Det finns de som accepterar människans verklighet och sedan finns sociologisterna som hela tiden inbillar sig de kan “förbättra” människan enligt ett hittepåideal.”

  På vilket sätt vill sociologerna förbättra människan? Eller syftade du på genusforskningen?

  ”Oavsett hur “juste” en man är eller verkar så är han oärlig om han ger intryck av intresse från början. ”

  Exakt.

  ”Det är smart att vara osmart :)”

  Ja ibland måste man kanske släppa på doket.

  ”Nej”

  Ok.:)

  Kommentar av Lotta — september 14, 2011 @ 7:16 e m

 35. Lotta:

  ”Jag är inte mycket för dörrvakter. Det finns ändå olika individer även bland dem. Känner en snäll dörrvakt, som just berättade att han fick mycket större effekt hos tjejerna när han satt på sig dörrvaktsuniformen.”

  Förmodligen är effekten inte fullt så stor om han har den på sig där hemma.

  ”Det kan jag tänka mig. Samtidigt låter det lite överreklamerat när vissa män talar om att kvinnor har så lätt för att få sex. Det har ju faktiskt ringa betydelse, om vi samtidigt inte vill ha sex med vem som helst!”

  Man menar inte att kvinnor skall ligga med killar de inte vill ligga med. Man menar kvinnor har lätt att hitta killar de vill ligga med OM det är den enda faktorn ifråga. Alltså vissa kvinnor (äkta eller spelat) villkorar sitt sexliv inte till killar de vill ligga med utan till killar de TJÄNAR socialt på att ligga med.

  ”Sorry men jag var faktiskt ironisk. Jag tyckte det lät lite väl manschauvinistisk, att betala för att bli av med kvinnorna! Kan dock tänka mig att vissa män tycket det var superhäftigt!”

  Nej det är inget häftigt med det alls. Charlie Sheen är kändis, ser bra ut och har massor med pengar (vid den tidpunkten). Massor av kvinnor vill ligga med honom enbart av de orsakerna. Massor av killar skulle vilja ha det så, hela serien 2,5 men baseras på detta faktum, han spelade helt enkelt sig själv i serien. Problemet är att många av kvinnorna han dejtar kommer att springa till tidningar och hänga ut allt han säger och gör och babbla om hur han är som privatperson. (Det finns ett avsnitt av 2,5 men som handlar om just att han blir uthängd på nätet) Charlie Sheen behöver alltså inte betala för sex. Han köper sex för att prostituerade kvinnor som pratar vid mun inte får fler jobb och agenturen han anlitar har enbart tjejer av hög klass som får bra betalt. Vissa av dem är kända modeller, skådisar, sångerskor och liknande.

  Han betalar alltså för ”privacy” Till skillnad från Bill Clinton som träffade tjejer på vanligt sätt och därför fick hela sitt liv förstört.

  ”Det är ju just det som måste kännas ganska billigt för de männen.”

  Nej, de jämför sig med fattiga män och de flesta fattiga män har det betydligt sämre än rika män på tjejfronten. De flesta rika män är medelbra behandlade av tjejer och killar i allmänhet är vana att bli behandlade dåligt av tjejer. (samma sak med tjejer, de delar i hög grad på samma svinaktiga killar istället)

  ”Och som samtidigt är ganska märkligt och korkat. Den f.d företagskillen har ju riktat in sig mot en viss typ av tjejer, som tänder av att sitta i framsätet på en Ferrari.”

  Det gör alla tjejer i den åldern (särskilt de som har attraktivt utseende). Det är ingen ”typ” av tjejer (ålder är ingen typ – alla tjejer är 25, bara inte samtidigt) och han levde det där livet många år och har aldrig träffat kvinnor som tackade nej. Mammor närmast kastade ut dottern på gatan om hon tackade nej till att dejta en sådan kille.

  ”Han får ju då räkna med att samma tjejer drar när hans pengar är slut.”

  Alla tjejer drar när hans pengar är slut för pga att han hade pengarna behövde han inte lära sig bli attraktiv utifrån personlighet, kaxighet, styrka, mod etc…

  ”Det måste samtidigt bli ganska uttråkade att bara ha tjejer för tillfälligt sex.”

  Han hade inte tillfälligt sex. Han ”dejtade” och hade ”flickvänner” precis som de flesta hollywoodskådisar varav han träffade mängder på de fester, restauranger och krogar han tog med sina dejter till när han var rik företagsägare i Los Angeles.

  ”Många killar som ser bra ut vill ju även ha seriösa relationer.”

  Ja, det ville han också. Det var ofta tjejerna som gjorde slut med honom (för att gå till en annan kille inom samma krets). Nåt han senare inom PUA insåg berodde på att de var mer intresserade av vad han hade än vem han var. Därför anser han idag att han ”köpte” dejter när han var rik.

  ”Och det får de ju inte genom att bara använda bilar och champagne. Det är en viss typ av man som använder de tillbehören. Alla är inte sådana.”

  Det är bara en viss minoritet av män som kan använda de tillbehören. Alla män är inte rika. Faktum är att väldigt få män har möjligheten att leva så och hur många som skulle göra det om vi kunde vet vi inte.

  ”Okey! Har du någon källa på det?”

  Javisst. Kul du frågar. Det här är en av de många områden där MRI haft avgörande effekt. Man kan för första gången se vad som händer i levande hjärnor.

  ”Among other areas, parts of the pre-frontal cortex – a bit of the brain towards the front and implicated in social judgment – seems to get switched off when we are in love and when we love our children”

  http://www.telegraph.co.uk/science/science-news/3323738/Love-really-is-blind….html

  En till artikel på samma tema

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/4478040.stm

  ”Det var inget fel på min logik. Jag utgick från att kvinnan använde en dejtingtjänst. Där kan hon omöjligt göra en exakt känslomässig bedömning av en man.”

  De flesta killar som använder dejtingtjänster får nej, inte ja. (Kelly hade fått över 100 mail och skickat 7 svar, och då var hon i ett TV-program så hon måste svara nån) Kvinnor som är osäkra säger oftast nej. Kvinnor är inte rädda att missa killar som är guldkorn, de är rädda att få en tönt/snåljåp/våldtäktsman

  ”Om hon inte träffar honom i verkligheten! Fotografier av någon är inte alltid överensstämmande med verkligheten. Dessutom har röst, tonfall, mimik och kroppsspråk en ganska stor betydelse för kemin.”

  Inte särskilt stor betydelse, Då skulle ju många fler killar få ja eftersom tjejerna som du säger är osäkra. Men vi vet att osäkra kvinnor i allmänhet tackar nej. Risken är värre än belöningen. Killar finns det gott om (särskilt – som sagt – på dejtingsajter) så det är ingen förlust för en tjej att säga nej till en ”kanske”

  ”Annars håller jag med dig att det är fult att slå blå dunster i ögonen på kvinnor om giftermål och att det kan sluta med förbannade tjejer.”

  Kan? Det är snarare garanterat.

  ”Det stämmer att tjejer inte ligger med desperata killar.”

  Nej och låt oss då säga att hon vill ligga med mig och jag vill ligga med henne. Interaktionen kan sabbas av att jag är desperat men inte av att hon är det. Om vi vill ha resultat är det bättre för båda att hon jobbar på att bli intressant för mig än det omvända.

  ”Okey. Det känns tidsödande med spel.”

  Ja men det är ekonomiskt givande för golddiggers så de vill ha kvar skiten. Och väldigt rika killar får en fördel oavsett personlighet så de vill också ha det kvar.

  ”Nej självklart inte. Sedan finns det nog vissa män som låter sig vara dörrmattor, som faktiskt kan bli hunsade. Det är ju även upp till dem att säga ifrån.”

  De har lärt sig av skolan man skall lyda tjejer och vara snäll mot tjejer (gjorde jag med). Det är lätt att komma flera år för sent och klaga på att de är precis som de blivit tillsagda att vara – men knappast ärligt/rättvist mot killarna som fått en sådan skola av samhället. Det är dessutom förbannat dumt för genom att göra så man skapar killar som är farliga på allvar. När de får skit tillbaka för att de varit snälla och gjort som man skall hamnar vissa i ett tillstånd där de är mer intresserade av att hämnas än att få fungerande relationer.

  Det är inte bara jag som förstått detta. Det är exempelvis precis det som är en betydelsefull del av handlingen i den nyaste Scream-filmen (fyran som gick på bio nyligen) Om till och med hollywoodfolk fattar detta så har det gått rätt långt.

  ”Nu var det några år sedan jag bland annat läste ledarskap på universitet men då talade man ju om att ledarskap kunde vinnas bäst genom, att plocka olika individer med olika egenskaper, så de kunde kompensera varandra.”

  Jo jag vet, psykodynamiskt ledarskap kallas den delen och bedöms exempelvis med jungianska psykologityper (MBTI) Personlighet styr dock till stor del intresse så vissa personlighetstyper är extremt ovanliga inom både yrkesområden och utbildningar.Precis som man inte hittar en kvinna för varje man inom IT så hittar man inte tillräckligt många ”kompenserande” personer inom ledarskap.

  Ta exempelvis amerikanska specialstyrkor som SEAL (som dödade Bin Laden), alla personer som klarar träningen är sk ”type A personality” varenda en. Man kan inte sätta en mindre kompetent person att leda dessa personer. Det skulle sabba ”espirit corps”

  ”På vilket sätt vill sociologerna förbättra människan?”

  Främst genom fostran. De babblar väldigt mycket om att uppfostra folk annorlunda. Ofta anser de föräldrar är för ”traditionella” och vill därför alla barn skall vara på dagis som nu skall kallas ”förskola” så att man kan kalla barnpassare på dagis för ”förskolelärare”

  ”Eller syftade du på genusforskningen?”

  Ja, eller snarare genuspedagogiken.

  ”Exakt.”

  Men om kvinnor villkorar sex (även med killar de kan tänka sig att ha sex med) på de faktorerna för att de vill känna sig speciella så måste de killar som vill ha sex vara oärliga. Där har du ett tydligt problem.

  Ja ibland måste man kanske släppa på doket.

  Ja så länge man inte blir så full att man kan springa in på en landskamp (Fotboll: Danmark – Sverige) och försöka slå domaren på käften. Killen som gjorde det en gång sade ”jag kanske skulle ha avstått från de sex sista ölen”

  Mitt svar: You think?

  Men lagom full är faktiskt en social fördel.

  Kommentar av Aktivarum — september 15, 2011 @ 3:35 e m

 36. @Erik
  ”Förmodligen är effekten inte fullt så stor om han har den på sig där hemma.”

  Troligen inte idag, då han är singel. Han har tidigare valt fel kvinnor, som utnyttjat och bedragit honom. Vissa män är för snälla. Min bror likaså. Tror dock inte brorsans fru bedrar honom. Däremot styr hon. Även om att han står för den största inkomsten.

  Det tycks inte vara någon skillnad på vissa män och kvinnor i en del sammanhang.
  Kanske handlar det om den artikel du länkade, av Dr Raj Persaud som beskrev att vi kopplar bort den främre delen av hjärnan, som påverkar vår sociala bedömning vid kärlek. Vi ser bara det goda och längtar efter, att få belöningar av den sammandrabbade. Liksom vid ett kokainrus. Under den första ettårs perioden då människan befinner sig i ruset, skyndar de sig att ha sex. Och hinner sedan skaffa barn med någon de inte kunnat bedöma korrekt.

  ”Man menar inte att kvinnor skall ligga med killar de inte vill ligga med.”

  Nej det förstod jag.

  ”Man menar kvinnor har lätt att hitta killar de vill ligga med OM det är den enda faktorn ifråga.”

  Precis. Och jag sade att kvinnor ju inte vill ligga med vem som helst.

  ”Alltså vissa kvinnor (äkta eller spelat) villkorar sitt sexliv inte till killar de vill ligga med utan till killar de TJÄNAR socialt på att ligga med.”

  Jag känner mig lite skeptisk. Det motsäger ju Dr Raj Persaud, som menar att vi kopplar bort vår sociala bedömningsförmåga när vi blir kära. Jag är beredd att hålla med honom. Klart det förekommer ju att vissa ligger bara för sex med. Och då kanske hjärnan är mer påkopplad.

  ”Nej det är inget häftigt med det alls. Charlie Sheen är kändis, ser bra ut och har massor med pengar (vid den tidpunkten). Massor av kvinnor vill ligga med honom enbart av de orsakerna.”

  Tänkte först inte på honom i serien ”2,5 men”. När du skrev det så mindes jag honom i den. Han är inte min typ. Just den typen av man som är så där självgod kan störa mig något. Kanske för att han påminner om en barndomskompis. 🙂

  ”Det gör alla tjejer i den åldern (särskilt de som har attraktivt utseende). Det är ingen “typ” av tjejer (ålder är ingen typ – alla tjejer är 25, bara inte samtidigt)”

  Jag träffade sådana män när jag var 21-23. Jag blev faktiskt inte imponerad. Det var mer något man tackade ja till för, att det var kul att åka med i deras importerade amerikanska sportbilar, gå på fester och ha kul. Grabbarna var enligt mig gubbar. Trots att det var 30 och något. Det var inte kärlek.

  ”Javisst. Kul du frågar. Det här är en av de många områden där MRI haft avgörande effekt. Man kan för första gången se vad som händer i levande hjärnor.”

  Tack. Jag tror dig. Det var intressant!

  ”..Interaktionen kan sabbas av att jag är desperat men inte av att hon är det. Om vi vill ha resultat är det bättre för båda att hon jobbar på att bli intressant för mig än det omvända. ”

  Är inte det att göra det ganska lätt för sig. Ungefär det omvända mot flickan som sitter passiv i fönstret och väntar på sin vita riddare. Bara det att nu ska mannen ta den rollen.:)

  ”Det är dessutom förbannat dumt för genom att göra så man skapar killar som är farliga på allvar. När de får skit tillbaka för att de varit snälla och gjort som man skall hamnar vissa i ett tillstånd där de är mer intresserade av att hämnas än att få fungerande relationer.”

  Överdriver du inte lite. En kille som alltid varit snäll. Varför skulle han plötsligt slå över och bli elak!? Sedan tror jag ni har för stor tilltro till skolan och samhällets förmåga att ”fostra” människor. Satt inte det mesta i generna? Eller tänker du på den procent av vårdnadstvister, som förekommer där tjejen inte vill dela vårdnaden?

  ”Det är exempelvis precis det som är en betydelsefull del av handlingen i den nyaste Scream-filmen (fyran som gick på bio nyligen)”

  Tycker det är så energikrävande att se skräckfilmer. All tid går åt till att gömma sig. Såg trailern. Menar du att killar blir galna som maskmannen i filmen av tjejer de träffat..(?)

  ”Man kan inte sätta en mindre kompetent person att leda dessa personer. Det skulle sabba “espirit corps”

  Jag förstår.

  ”Ofta anser de föräldrar är för “traditionella” och vill därför alla barn skall vara på dagis som nu skall kallas “förskola” så att man kan kalla barnpassare på dagis för “förskolelärare”

  Det finns bra förskolelärare med. Helt ok för mig, att folk själva får bestämma hur de vill göra med sina barn. Ha dem hemma med en förälder. Eller få hjälp med barnpassning. Ibland har jag lite svårt att förstår varför folk slösar så mycket ilska och energi, på att det finns olika preferenser i världen. Bara alla har frihet att välja, så borde det vara tillräckligt. Vad någon annan väljer för sitt barn är väl upp till dem. Vi kan ju inte ha någon allenastatliguppfostran precis likadan för alla!

  ”Ja, eller snarare genuspedagogiken.”

  Den tillämpas ändå inte så kraftfullt och utövande överallt. Det finns olika typer av förskolor.

  ”Oavsett hur “juste” en man är eller verkar så är han oärlig om han ger intryck av intresse från början. ”
  ”Men om kvinnor villkorar sex (även med killar de kan tänka sig att ha sex med) på de faktorerna för att de vill känna sig speciella så måste de killar som vill ha sex vara oärliga. ”

  När du säger ”de faktorerna”, syftar du då på att parterna ger ett falskt intryck av intresse? Du menar att eftersom det förekommer, att tjejer kan vara oärliga i sina avsikter och spelar intresserade(för att vinna sociala fördelar), så måste även män spela ointresserade!?

  ”Där har du ett tydligt problem.”

  Ja om jag förstår det första korrekt. Tror även att ju mer människor koncentrerar och fördjupar sitt lärande kring den här typen av ämne, desto svåröverkomligare kan något verka. Hur klarade sig män utan PUA tidigare? Utan att försöka förringa den organisationen?

  ”Killen som gjorde det en gång sade “jag kanske skulle ha avstått från de sex sista ölen”

  Han fick nog lite ångest dagen efter.:)

  ”Men lagom full är faktiskt en social fördel.”

  Ja visst kan det vara det.

  Kommentar av Lotta — september 15, 2011 @ 9:28 e m

 37. Lotta:

  ”Troligen inte idag, då han är singel. Han har tidigare valt fel kvinnor, som utnyttjat och bedragit honom. Vissa män är för snälla. Min bror likaså. Tror dock inte brorsans fru bedrar honom. Däremot styr hon. Även om att han står för den största inkomsten.”

  Vissa män är för snälla idag javisst. Det är ju så feminismen fått makt. Många män är för snälla och sedan vissa politiska maktmän (Som Kapten Klänning och Claes Borgström) för vilka feminismen är ett vapen mot andra män.

  ”Det tycks inte vara någon skillnad på vissa män och kvinnor i en del sammanhang. Kanske handlar det om den artikel du länkade, av Dr Raj Persaud som beskrev att vi kopplar bort den främre delen av hjärnan, som påverkar vår sociala bedömning vid kärlek. Vi ser bara det goda och längtar efter, att få belöningar av den sammandrabbade. Liksom vid ett kokainrus. Under den första ettårs perioden då människan befinner sig i ruset, skyndar de sig att ha sex. Och hinner sedan skaffa barn med någon de inte kunnat bedöma korrekt.”

  Ja precis, kort sagt så kan man inte använda korta relationer som argument för en partners lämplighet. Som du märkt skiljer jag på attraktion (kortsiktig) och intresse (långsiktig)

  ”Precis. Och jag sade att kvinnor ju inte vill ligga med vem som helst.”

  Vad jag sade var att kvinnor inte alltid är sexuellt ovilliga att ligga med den man de säger de inte vill ligga med. Vissa kvinnor (och detta är vanligt) visar inte ens de vill ligga med män de är tända på.

  (Resistance vs Rejection)

  ”Jag känner mig lite skeptisk. Det motsäger ju Dr Raj Persaud, som menar att vi kopplar bort vår sociala bedömningsförmåga när vi blir kära.”

  Det betyder inte vi kopplar bort vår beslutsförmåga. Det betyder vi har en överpositivt vinklad bild av den person som vi är romantiskt tända på.

  ”Jag är beredd att hålla med honom. Klart det förekommer ju att vissa ligger bara för sex med. Och då kanske hjärnan är mer påkopplad.”

  Det är vanligt folk ligger bara för sex. Det är där raggning och tricks kommer in i bilden. Mänskliga hjärnan har mycket svårt att skilja på verklighet och emotionell fantasi. Exempelvis skräckfilmer är en toppengrej. Kvinnor får dels en ursäkt/orsak att söka fysisk trygghet, dels så är de fysiska effekterna av kåthet och rädsla likartade i kroppen.

  ”Tänkte först inte på honom i serien ”2,5 men”. När du skrev det så mindes jag honom i den. Han är inte min typ. Just den typen av man som är så där självgod kan störa mig något. Kanske för att han påminner om en barndomskompis.”

  Mycket möjligt men visst är du med på resonemanget att många många kvinnor i framför allt 20-25 (åldern då Miss World bedöms) gillar den sortens man?

  ”Jag träffade sådana män när jag var 21-23. Jag blev faktiskt inte imponerad. Det var mer något man tackade ja till för, att det var kul att åka med i deras importerade amerikanska sportbilar, gå på fester och ha kul. Grabbarna var enligt mig gubbar. Trots att det var 30 och något. Det var inte kärlek.”

  Nej det sade jag inte heller. Vad jag sade var att de högstatus killarna köper dejter, att det är få kvinnor som tackar nej till den livsstilen samt att de flesta kvinnor som tackar ja till dem är sexuellt ointresserade vilket gör att de tackar ja till dejterna i grunden oärligt mot killarna. Avslutningvis är det många av dessa kvinnor som av olika orsaker har sex med de killarna också.

  ”Tack. Jag tror dig. Det var intressant!”

  Bättre blir det. Ett institut håller i detta nu på att följa en generation pojkar och flickor genom uppväxten och regelbundet magnetröntga deras hjärnor (fMRI). Vi kommer att få en komplett karta inte bara över könsskillnaderna utan även över ålderskillnader.

  ”Är inte det att göra det ganska lätt för sig. Ungefär det omvända mot flickan som sitter passiv i fönstret och väntar på sin vita riddare. Bara det att nu ska mannen ta den rollen.:)”

  Nej det är inte lätt. Om det var denna enda kvinna så vore det lätt men du glömmer att de flesta tjejer är ointresserade så killen får plöja igenom massor av tjejer innan han hittar den rätta att ligga med. I regel är den rätta att ligga med heller inte den rätta att ha relation med så det är massor, massor, massor av kvinnor som en kille behöver lära sig hantera även om hans mål är att gifta sig på slutet.

  Och det är killarna som tar de flesta kontakterna. Därför behöver det vara ”lätt” eftersom det i regel skall upprepas en massa gånger. Du kan jämföra det med försäljning. Ett säljsamtal? Lätt, 50 säljsamtal varav 10% framgång? Betydligt jobbigare.

  Om killen däremot spelar gitarr eller sjunger i ett rockband så kommer det att bli en högre andel än 10% som är initialt positiva.

  ”Överdriver du inte lite. En kille som alltid varit snäll. Varför skulle han plötsligt slå över och bli elak!?”

  Nej jag överdriver inte. Se denna video.

  Han inte bara svarar oväntat med våld, det är dessutom extremt grovt våld och helt utan förvarning. Logiken är att en snäll kille inte är snäll för nöjes skull eller som resultat av ”hurdan han är” han är snäll för att han hoppas att andra skall vara snälla tillbaka.

  När sedan andra inte varit snälla tillbaka så kan man inte räkna med att hans snällhet skall hålla i sig. Förr eller senare är folk snälla tillbaka eller så försvinner hans snällhet.

  ”Sedan tror jag ni har för stor tilltro till skolan och samhällets förmåga att ”fostra” människor. Satt inte det mesta i generna?”

  Nej, det var i stort sett lika delar gener och ”unik uppväxtmiljö” alltså inte uppfostran utan unika upplevelser som skiljer sig mellan två syskon med samma gener och som hade samma uppfostran.

  ”Eller tänker du på den procent av vårdnadstvister, som förekommer där tjejen inte vill dela vårdnaden?”

  Nej, vårdnadstvister är däremot många gånger som Bernard Goldberg skriver i sin bok ”Bias” kvinnans sätt att ge igen för saker som gick fel under relationen.

  ”Tycker det är så energikrävande att se skräckfilmer. All tid går åt till att gömma sig. Såg trailern. Menar du att killar blir galna som maskmannen i filmen av tjejer de träffat..(?)”

  Nej jag menar (Spoiler av Scream 4) en av killarna som en av tjejerna blir mer intresserad av där. Han är en av skurkarna och hugger ihjäl henne med motiveringen ”Så nu duger jag plötsligt, det är för sent b_tch”

  ”Jag förstår.”

  Toppen! Anledningen jag använder sådana grupper som exempel för ledarskap är att för dem är ledarskap en fråga om liv och död. Det är svårt att hitta nån annan grupp som tar ledarskap på allvar. Varken cheferna för Enron eller cheferna för Banker skötte sitt ledarskap ur långsiktigt perspektiv.

  De bara körde verksamheten i botten, tog pengarna och stack.

  ”Det finns bra förskolelärare med.”

  Det finns inga ”förskolelärare” Barn blir inte bättre på någonting av att lära sig saker tidigare i åldrarna men killar drabbas hårdare av det än tjejer för killar utvecklar de delarna senare i livet.

  ”Helt ok för mig, att folk själva får bestämma hur de vill göra med sina barn. Ha dem hemma med en förälder. Eller få hjälp med barnpassning.”

  Ja, samma här, och lustigt nog precis vad Poirier-Martinssons newsmillartikel om hemmafruar handlade om. Att få välja själv.

  Men feministerna klagar på att mängdeffekten uteblir om bara de själva gör feministiska relationsval.

  ”Ibland har jag lite svårt att förstår varför folk slösar så mycket ilska och energi, på att det finns olika preferenser i världen. Bara alla har frihet att välja, så borde det vara tillräckligt.”

  Jag förstår varför de gör det, precis som jag skulle förstå ett rockband som säger de inte kan turnera på de stora arenorna om de inte säljer mer skivor och biljetter och därför vill staten sponsrar dem…. Jag håller bara inte med om det.

  ”””Vad någon annan väljer för sitt barn är väl upp till dem. Vi kan ju inte ha någon allenastatliguppfostran precis likadan för alla!
  ”Ja, eller snarare genuspedagogiken.”
  Den tillämpas ändå inte så kraftfullt och utövande överallt. Det finns olika typer av förskolor.
  ”Oavsett hur “juste” en man är eller verkar så är han oärlig om han ger intryck av intresse från början. ”
  ”Men om kvinnor villkorar sex (även med killar de kan tänka sig att ha sex med) på de faktorerna för att de vill känna sig speciella så måste de killar som vill ha sex vara oärliga. ”
  När du säger ”de faktorerna”, syftar du då på att parterna ger ett falskt intryck av intresse? Du menar att eftersom det förekommer, att tjejer kan vara oärliga i sina avsikter och spelar intresserade(för att vinna sociala fördelar), så måste även män spela ointresserade!?
  ”Där har du ett tydligt problem.”
  Ja om jag förstår det första korrekt. Tror även att ju mer människor koncentrerar och fördjupar sitt lärande kring den här typen av ämne, desto svåröverkomligare kan något verka. Hur klarade sig män utan PUA tidigare? Utan att försöka förringa den organisationen?
  ”Killen som gjorde det en gång sade “jag kanske skulle ha avstått från de sex sista ölen”
  Han fick nog lite ångest dagen efter.:)
  ”Men lagom full är faktiskt en social fördel.”
  Ja visst kan det vara det.”””

  Svarar sista partiet senare idag.

  Kommentar av Aktivarum — september 17, 2011 @ 10:08 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: