Aktivarum

Tre olika varianter av feminism – En sociologisk analys | augusti 4, 2011

Nedan följer en kort film som visar hur tre olika sorters feminism ser på familjebildning.

Filmskaparen sociologyferret har valt att analysera Radikalfeminism, Marxistisk feminism och Liberal feminism i förhållande till varandra i en diskussion om familjen.

Om vi först och främst skall översätta dessa ideologier till svenska förhållanden så blir radikalfeminister samma sak som statsfeminister (eller universitetsfeminister).

Detta är den dominanta delen och den som mest uppenbart sysslar med attacker på män.

Marxistiska feminister blir tack vare medias BIAS motsvarade mediefeminister. Marxisterna applicerar nämligen inte ideologin på sig själva, bara på samhället i allmänhet.

Liberala feminister å sin sida blir de ”vanliga” feministerna. De som vi inte ser för att radikalfeminister och mediefeminister är så dominanta i våra institutioner att det bara är deras budskap som sprids.

Radikalfeministen är den som hörs mest medan den liberala feministen är den som hörs minst.

När personer hänvisar till det ”patriarkala” är det radikalfeminismen som getts företräde. När man istället försöker ge resonabla skäl att omfördela resurserna så är det massmediefeminismen som bestämmer.

De liberala feministerna å sin sida accepterar att kvinnor haft det dåligt tidigare men tycker att det på sistone blivit mycket bättre. Problemet med de liberala feministerna är att de verkar sakna specifik åsikt.

Radikalfeminismen förespråkar ”barnstrejk” och står för ”apex fallacy” statusblindhet.

De pratar om hur man skall ha rätt till de finaste och bästa positionerna (nämner inte de sämsta) Därefter blir det en lång beskrivning som behandlar enbart sex och våld, sex och våld.

Mediefeminismen pratar om kvinnors ”dubbelarbete”hur kvinnor håller män friska och ser till män arbetar vilket hjälper ”burgoisen” Mediefeminismen menar kvinnor fostrar arbetare gratis.

Radikalfeminismen har en stark dragning åt iden att världen vore bättre utan män.

Mediefeminismen har en stark dragning åt iden att världen vore bättre om könen inte fanns. Liberala feminismen har inga ideer alls utan lägger all tid åt att inte vara radikal eller marxistisk.

Problemet är att den liberala feminismen fungerar som ett ekonomiskt alibi till de långt mycket starkare radikalfeministerna och mediefeministerna som annars inte hade fått lika mycket makt.

Det finns dock en variant av feminism som inte alls förekommer i filmklippet.

Nämligen den konservativa feminismen. De konservativa feministerna motsvarar i Sverige ickefeminister och antifeminister i det att de är positiva till kvinnor men inte negativa till män.

Därigenom så saknar de såväl radikalfeminismens ideer om att avskaffa män som mediefeminismens ideer om att avskaffa kön och könsroller. De saknar även liberala feministers totala brist på åsikter.

Utifrån internationellt perspektiv är lösningen att konservativa och liberala feminister går ihop.

Här hittar ni en summering av begreppet Liberal conservatism såväl som en diskussion om fördelarna och nackdelarna med att kombinera de två begreppen. (skippa dock den sista delen om moderna Europa)

Poängen som jag ville göra här är att såväl radikalfeminister som mediefeminister för sig är mycket starkare än liberala feminister medan de tillsammans dominerar hela kvinnorörelsen.


Publicerat i Genus, Jämställdhet, Media

10 kommentarer »

 1. Det är ju helt wacko hur dårarna får hålla på…, Tyvärr så smittar det av av sig på vanliga vettiga kvinnor som tror på dumheterna. Har personligen träffat många bra kvinnor som verkar ha blivit indoktrinerade av radikalfeminister. Man börjar vänja sig men funderar över hur 30 års indoktrinering av lögner och offer metodik satt sina spår i de mest gulliga och fina kvinnor.. Inte kul…

  Kommentar av CG — augusti 4, 2011 @ 9:58 e m

 2. Mycket bra sammanfattning, Erik!

  Kommentar av Savoy — augusti 5, 2011 @ 9:59 f m

 3. Tackar Savoy, mer kommer…

  Kommentar av Aktivarum — augusti 5, 2011 @ 10:13 f m

 4. […] konstatera att ett mer passande namn på ”Men´s studies” vore manskritisk feminism (radikalfeminism). Ta exempelvis Michael Kimmel en av de mest kända ”kritiska […]

  Pingback av Manshatare och Västhatare – Slaget om Breiviks ideologi « Aktivarum — augusti 5, 2011 @ 10:34 f m

 5. […] skickar bilderna till alla radikalfeministiska författare med texten: En patriark mindre. Det är ju så kopplingen ser ut mellan ”hatspråk” och […]

  Pingback av Att fortsätta diskursen om Politisk Korrekthet efter Terroristdåd « Aktivarum — augusti 8, 2011 @ 10:04 e m

 6. Helt otroligt! Att du inte ens skäms för att påstå saker som så uppenbart är helt fel!

  Det finns många fler inriktingar inom feminismen. Den mest dominerande feminismen i Sverige idag är Likhetsfeminism. Radikalfeminister finns knappt mer än som spöken hos svenska män.

  Allt det här vet ni män förstås redan men av någon anledning fortsätter ni att mala på. Ni verkar lita på Nazismens Joseph Goebbels välkända citat:
  ”Om en lögn upprepas tillräckligt många gånger blir den en sanning.”

  Kommentar av Ullis — augusti 9, 2011 @ 11:52 f m

 7. Ullis:

  ”Helt otroligt! Att du inte ens skäms för att påstå saker som så uppenbart är helt fel!”

  Du får gärna argumentera för din sak men jag är en av dem som är insatt på det här ämnet så du får stå ut med att jag inte godtar populära ”tyckanden” (faktoider) som fakta.

  ”Det finns många fler inriktingar inom feminismen. Den mest dominerande feminismen i Sverige idag är Likhetsfeminism.”

  Likhetsfeminism är ingen feministisk inriktning. Det är en sociologistisk ursäkt som används till alla de tre feministiska inriktningarna jag presenterat. Det är dessutom en ren lögn. Flera center runtom i världen följer just nu unga människors uppväxt genom magnetröntgen (fMRI) och pojkar/flickor är INTE lika.

  De är varken födda lika eller har samma latenta förmågor. Likhetsfeminismen är vetenskapligt ett stort skämt och en klubb för politiska opportunister.

  ”Radikalfeminister finns knappt mer än som spöken hos svenska män.”

  Du menar alltså att ingen använder orden patriarkat, patriarkal etc i Sverige? För alla de hänvisningarna grundar sig i radikalfeminism.

  För att hävda den inte finns måste du alltså hävda ingen använder ordet patriarkat i Sverige. Lycka till med det.

  Kommentar av Aktivarum — augusti 9, 2011 @ 12:11 e m

 8. […] Här hittar ni Pelle Billings inlägg ”Dagens feminism är ett vänsterprojekt”. Han gör en klassisk uppdelning av feminismen i vågor. Första vågen krävde lika rättigheter, Andra vågen (60-talet) pratade om dolda strukturer och tredje vågen handlade om könets konstruktion i sig. Denna historiska uppdelning har jag kompletterat med de olika resultat som uppstått i svallvågorna. Här kommer en kort uppräkning av dem. Jag har försökt beskriva dem så lättförståeligt som möjligt. Här hittar ni en video med exempel. […]

  Pingback av Pelle Billing skriver om feminismen på Newsmill « Aktivarum — augusti 11, 2011 @ 11:47 f m

 9. […] videoklipp på Youtube förtydligar skillnader mellan olika feministgrenar. Vidare så skriver Pelle Billing på Newsmill […]

  Pingback av Bristerna i Nina Åkestams mediefeministiska argumentation demonstrerade « Aktivarum — september 23, 2011 @ 11:42 f m

 10. […] har redan förtydligat vad jag anser om Liberalfeminismen. Det är dock bra att Anna förtydligar var hon anser feminismen står angående kvinnors samtycke. […]

  Pingback av Vilka feminister ville ha en friande dom i BDSM-målet nu igen? « Aktivarum — september 25, 2011 @ 3:41 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: