Aktivarum

Tanja Bergkvist tar upp Genusvetenskapens förljugna världsbild – igen! | augusti 2, 2011

Åsiktsförtryckares lösning på att folk inte gillar deras ideer är att vägra diskutera med dem.

Sålunda blir Tanja Bergkvists blogg emot ”förtryck” som representeras av personer som inte vill framträda med namn överhuvudtaget. Det går dock inte att debattera mot förtryck utan förtryckare. Förtryckarna kallas dock i Corren för ”opinionsbildare” varvid personer som Tanja Bergkvist och Macijej Zaremba kallas ”annorlunda opinionsbildare” Vad är det då som är annorlunda med dem?

Enligt Corren: ”personer som påverkar samhällsdebatten utan att tillhöra politiken eller opinionsjournalistiken”

Med andra ord vore Oberoende en bättre beskrivning. I övrigt är ”opinionsjournalistik” ett intressant begrepp då det mest låter som en journalist som vill vara politiker – inte journalist. Det kan i och för sig vara rätt logiskt idag när politiker själva skriver en massa böcker där de tycker sig vara stora tänkare. Då blir det ju tänkare som Tanja Bergkvist som får överta journalistiken.

Då konstnärer idag verkar tycka sig vara forskare så kan sedan forskare börja producera konst.

Som ovan genusvetare vill ägna sig åt film och ”visa” hur ett samhälle med omvända genusroller skulle se ut. Fast utan att behöva utgå från forskningens krav på empiriskt representativ grund. Sedan när de kritiseras för detta svarar de i kommentarerna ”om vi visade kvinnliga stereotyper skulle folk säkert skratta” Hur ofta förekommande den kvinnliga stereotypen ifråga är blir dock ignorerat.

Filmen presenterar även de dummaste ”faktarutor” man kan tänka sig som exempelvis:

Hemmafruars hemarbete är värt 134,121 dollar per år.

Om hemmafruar kostade de pengarna skulle många män tacka nej. Då skulle det finnas fler kvinnor än hemarbete som behöver göras varvid lönerna skulle sjunka. Och landa på den riktiga summan.

”Studies show that even in two-career households women do 65% of the housework, men do 35%”

Vilket är fullkomligt logiskt eftersom 75% av männen i ”two-career households” tjänar mer pengar än sin fru. Antingen jobbar mannen mer timmar eller så är varje timme han jobbar värd mer för dem.

Som vanligt så kan inte de flesta kvinnor å ena sidan välja rikare män och å andra sidan ha mannen hemma.

”4 out of 5 american women say they´re dissatisified with the way they look”

Säger samma studie att 4/5 män är missnöjda med hur deras fru ser ut? Om inte så verkar problemet vara hos de amerikanska kvinnorna själv som försöker följa behov de inte har. Filmen i övrigt visar inte hur de flesta män brukar bete sig. Den visar snarare att de få män som beter sig direkt illa av många kvinnor uppfattas positivt och att genusvetare därför avundas och idoliserar idioter.

Filmen avslutas med att visa en basketspelare och en shoppare och sedan växla kön.

De ställer frågan ”whats the difference?” men svaret är så lätt att hitta om man letar att ingen som ställer den frågan kan tas på allvar. Skillnaden är att det finns hög efterfrågan på det ena, låg på det andra. Det enklaste sättet att ändra detta är att låta genusvetare personligen betala mellanskillnaden ur sin egen ficka.


Publicerat i Genus, Jämställdhet, Media

3 kommentarer »

 1. Mådde fysiskt dåligt av hur dåliga skådespelare de var och över deras överdrivna och fåniga beteende. De valde verkligen de sämsta av exemplena så som ”jag städar, diskar, viker tvätt och tar hand om disken, kan du inte bara duka?”… RIIIIGHT! Och ingen man skulle göra det, nej då!

  Jävla dåliga karikatyrer säger jag bara!

  Kommentar av David Holman — augusti 3, 2011 @ 12:12 f m

 2. jag ska gifta mig med Tanja.

  Kommentar av måns — augusti 3, 2011 @ 5:19 f m

 3. David Holman:

  Ja de är dåliga på att visa vad de menar med skådespeleri men inte nog med det. Deras urval och data visar de är ännu sämre på forskning (som är vad de skall föreställa bra på) Detta medan de specifika manliga minoriteter de VALT att ta med visar just hur många kvinnor ger uppmärksamhet inte till män i allmänhet utan enbart bryr sig om de sämsta mest högljuddda männen – de som de klagar över.

  Kort sagt denna film som visar genusforskning styrker definitivt påståendet att många kvinnor har en preferens för män som motsvarar BAD BOYS. Filmen försöker inte visa upp andra män utan visar istället kvinnlig avund över de sämsta männen och ignorans över alla andra män.

  Kommentar av Aktivarum — augusti 3, 2011 @ 5:59 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: