Aktivarum

Radikalfeminismen – 10 korta lektioner via Certatio | augusti 1, 2011

Jag tänkte passa på att ge mina egna svar till de frågeställningar som tas upp på bloggen Certatio.

Uppdaterad: Jag tyckte det saknades en bra inledning till detta inlägg. Därför kommer här en video av debattören Alain Soral som förklarar varför feminismen inte alls skall ses som kvinnokamp.

Jaha, så du är kritisk till feminism? Är du alltså en sådan där kvinnofientlig antifeminist?

Jaha, du röstar inte på miljöpartiet? Är du en sådan där som föredrar att jorden går under? Alla som inte röstar på mp tillhör alltså ”antimiljöpartiet” det finns bara två politiska alternativ i miljöfrågan. Mp eller jordens undergång. Välj!

Som ovan exempel visar bygger frågan på ett bristfälligt resonemang. Mp är inte det enda partiet som pratar om miljön. Däremot kan de lätt bli det enda partiet som inte bryr sig om något annat än miljön.

Du kan väl ändå inte förneka könsmaktordningen? Det är ju uppenbart att män har mer makt än kvinnor i vårt samhälle – se bara på könsfördelningen bland rika toppchefer och mäktiga politiker.

Det här handlar om en falsk förståelse om makt. Makt är inte hur hög titel man har. Makt är heller inte hur mycket pengar man har. Makt är kort och gott din förmåga att få andra personer att göra som du vill.

Att fler män är chefer och politiker visar inte män har mer makt än kvinnor. Vi är mer produktiva i Norden än man är i Sydamerika men det gör vi inte för att vi har mer makt. Det gör vi snarare för att vintrarna här kräver mer ansträngning.

Men hur förklarar du då att Sveriges riksdag fortfarande aldrig har uppnått 50% kvinnor, trots att Sveriges befolkning faktiskt till något mer än hälften består av kvinnor? Påvisar inte detta förekomsten av könsdiskriminering åtminstone inom politiken?

Det visar inte att någon hindrat kvinnor från att rösta och i en demokrati är det ju endast de kvinnor som röstar som kan könsdiskrimineras. Ingen politiker har ”rätt” att få mandat oavsett hur rösterna fördelas.

Kvinnor kan ju knappast bli offer för kvinnodiskriminering för att vi låter kvinnor ha rösträtt och respekterar deras val. Däremot skulle att inte respektera kvinnors röster vara just kvinnodiskriminering.

Okej, men i yrkeslivet råder det väl ändå ingen tvekan om att kvinnor är strukturellt underordnade? Kvinnor tjänar trots allt bara 85% av vad män gör. Dessutom dubbelarbetar de genom att dra det tyngre lasset på hemmafronten.

Som du kan se hos SLATE är dubbelarbetet ett rent påhitt. Män och kvinnor arbetar totalt lika många timmar. Vi får bara betalt för de timmar som vi är på jobbet så hemarbetet är en fråga om vilken man kvinnan skaffat barn med.

De flesta kvinnor vill dock inte ha det som du säger. Holländska kvinnor vill arbeta mindre än sin man, de vill ha mer fritid. Att strunta i kvinnor torde vara mer kvinnodiskriminering än det vore att lyssna på dem.

Låt oss tala om våld istället. Inte ens du kan väl förneka att män är mer våldsamma än kvinnor, och att det är män som utsätter kvinnor för sexuellt våld och partnervåld och inte tvärtom?

Ingen kan förneka att svarta amerikaner begår proportionerligt fler våldsbrott än vita amerikaner, men ingen kan heller förneka att det är rasism att anklaga svarta amerikaner för att ha nån sorts kulturell våldspreferens.

Här återkommer vi till min första lektion på ämnet. Vi måste anstränga oss mer i norden för att nå samma resultat. Detta är en fråga där män måste anstränga sig mer än kvinnor. Därmed blir misslyckanden fler och då blir brottsligheten större.

Låt oss dröja kvar vid sexuellt våld och tvång. Tack vare att vilka män som helst kan tänka sig att köpa sex tvingas otaliga kvinnor in i prostitution och trafficking. Har du vett att skämmas över detta, eller tror du kanske på myten om den lyckliga horan.

Som Magnus Betner förklarat idkar vi redan ekonomisk byteshandel om sexuella tjänster med allt från fotmassage till att ta ut soporna oftare. Som han säger är det märkligt vi får byta sex mot vad som helst – förutom pengar.

Beträffande frågan om det finns lyckliga horor så bjuder jag här på videoklipp från ekonomen Steven Levitt vars bok Superfreaknomics visar prostitution är uppdelad i kvinnor som har det bra och kvinnor som har det dåligt.

Låt oss säga att de flesta män trots allt är hyggliga individer, och inte våldsamma förtryckare. Du måste väl ändå hålla med om att den traditionella mansrollen är skadlig för samhället, då den styr män mot ett destruktivt beteende?

Nu är det en fråga byggd på falska data igen. Det finns ingen traditionell mansroll. Den enda mansroll som finns måste hela tiden anpassa sig till vad som fungerar för att uppnå de evolutionära målen (Survive & Replicate)

Evolutionens grundläggande regel är anpassning ”Adaption”  Om du har problem med mansrollen så har du glömt mansrollen är vad än du och andra personer ger män för förutsättningar för att leva och nå framgång. (S&R)

Kan du ändå inte förstå att många tror på radikalfeminismen, då även tunga politiska spelare som t.ex. FN erkänner könsmaktordningen?

Det där är helt felaktigt. Många säger sig tro på dessa saker men en person som säger sig tro på gud men som struntar i bibeln och aldrig går i kyrkan är helt enkelt en person som ljuger om sin tro.

Det enda sättet som finns att tro på radikalfeminismen är att leva i enlighet med den. ”Erkännande” är sålunda värdelöst. Och FN säger efter de senaste skandalerna med bla Rwanda precis vad som helst.

Låt säga att man inte köper den radikalfeministiska retoriken. Det är väl ändå ganska drastiskt att – som vissa ibland gör – utmåla den som sexistisk och misandrisk?

Nej, Matte Matik hotades av polisanmälan när han använde ett program som bytte ut man mot invandrare och då är det misandri. Misandri är kulturella aversioner mot män. Rasism är kulturella aversioner mot invandrare.

Det är inte den radikalfeministiska retoriken som är sexism och misandri det är radikalfeministers åsikter om män som är det. Detta oavsett vilken retorik som de tycker är bäst för att få folk att åsikterna skall släppas igenom

Nu har du i princip demonterat hela radikalfeminismens berättigandegrund. Nu kan det väl ändå inte finnas något mer att ta upp som du kan anföra emot radikalfeminismen?

Inkonsekvensen har vi ju glömt. Först säger man åt män att hålla klaffen, sedan klagar man för att män inte pratar mer känslor. Först säger man män inte behöver vara macho, sedan ifrågasätter man varför män behöver hjälp.

Avslutningvis klagar man konstant på våldsamma män men samtidigt är man väldigt duktig på att ignorera de män som försöker hitta något annat sätt att få i närheten av den uppmärksamhet de ger våldsamma män.

För att göra detta så läsvärt som möjligt så gjorde jag det till en utmaning att hålla svaren korta.

Genusnytt om kvinnors löner

Pelle Billing om nya bloggen Certatio


Publicerat i Genus, Jämställdhet

21 kommentarer »

 1. Jag njöt från textens början till slut

  Kommentar av JockeH — augusti 1, 2011 @ 5:53 e m

 2. 10 korta svar på dina förvridna påståenden.

  1 Det är skillnad på att inte rösta på Miljöpartiet och att aktivt kontinuerligt kritisera och motarbeta Miljöpartiet.

  2 Pengar är ett mycket hjälpmedel när du ska försöka få andra personer att göra som du vill. (Håller för övrigt inte med om att vi i Norden är mer produktiva än i Sydamerika. Det beror på hur man mäter produktivitet.)

  3 Antalet kvinnor i Sveriges Riksdag har (nästan) inget att göra med hur personer röstar eftersom vi röstar på partier och inte på personer.

  4 Nej, nej, nej Holländska kvinnor vill inte jobba mindre för att få mer fritid utan för att hinna med att göra ett bra arbete i hemmet utan att bränna ut sig (som svenksa kvinnor ofta gör). Att ta hand om hushållsarbete har inget med fritid att göra. I de länder det är vanligt med hemmafruar kanske män och kvinnor jobbar ung. lika mycket men faktum kvarstår: Kvinnor tvingas göra mer av det obetalda hemarbetet och kan därför inte göra samma yrkeskarriär som män.

  5 Män och kvinnor ÄR biologiskt olika och män har mer muskelmassa än kvinnor. Testosteron gör också män mer aggressiva. Kvinnor drabbas också mycket oftare i hemmet av våld från någon närstående som de står i beroendeställning till.

  6 Sorry grabbar men lyckliga horor är bara en myt.

  7 Självklart finns det en trad mansroll. Denna roll är också ganska lika bland alla flockdjur som föder levande ungar.

  8 Det finns många olika inriktningar inom feminismen. Radikalfeminismen är en väldigt liten och nästan bortglömd inriktning. Det är Likhetsfeminismen som är den absolut rådande i Sverige. Att en persons kön påverkar personens möjligheter i samhället är dock det flesta helt eniga om, även ickefeminister.

  9 Det är oundvikligt att det smärtar en del att vakna upp och se hur olika villkor män och kvinnor faktiskt lever under.

  10 Ingen feminist har någonsin sagt åt män att hålla käften. Tvärt om har feminismen kämpat hårt för mäns rättigheter vid vårdnadstvister, pappaledigheter och att slippa vara försörjare. Förre jämställdhetsminister Jens Orback är ett bra exempel på det. Ingen feminist har någonsin ifrågasatt att även män behöver hjälp. Förstår inte vad du menar med att män inte skulle få uppmärksamhet i minst lika stor utsträckning som kvinnor.

  Kommentar av Ullis — augusti 1, 2011 @ 9:06 e m

 3. Korrekturläs texten en gång till. Texten är för bra för alla småmissar och saknade ord. Ta bort denna besserwisser-kommentar sen;-)

  Kommentar av Rutger Stjernström — augusti 2, 2011 @ 12:23 f m

 4. Ullis:

  1. Även om jag motarbetar och kritiserar miljöpartiet pga deras orealistiska och ansvarslösa påståenden så betyder det inte på något sätt att jag tycker jorden skall gå under, det betyder inte jag är emot miljön, det är deras sätt att sköta frågan jag motsätter mig.

  2. a) Jag känner rätt snygga fotomodeller, det de kan få killar att göra för dem gratis kan inte du få killar att göra för dig ens med stora summor pengar. b) Hört talas om BNP nån gång. Summan av värdet på varor och tjänster som ”wait for it” ….produceras?

  3. Partier består av personer. Vi har dessutom personval. Kvinnor kan även gå med i partier (vad hindrar dem?). Om tillräckligt många gjorde det är det bara att rösta in egna kandidater.

  4. Hemmet ÄR fritid. Flera av de intervjuade holländska kvinnorna var dock inte i hemmet medan deras kille jobbade.

  ”Studies show that Dutch women don’t want to spend more time at work: they refuse extended hours at their jobs, even if they don’t have children. And they are horrified by British women’s lack of free time.”

  ”She tells me she is 32, childless, and works four hours a week. ‘Dutch women meet friends for lunch, we visit family, we exercise, we work on who we are.”

  5. Om detta är nytt för dig så spetsa öronen. Cirka 50% av det våld i nära relationer som kvinnor drabbas av är arbetsrelaterat, det är klienter, patienter, elever etc… Cirka än 25% av all misshandel kvinnor råkar ut för kommer från pojkvän eller expojkvän. Resterande 25% kategoriseras som ”obekanta/ ytligt bekanta /vänner” (Tabell 1, s.20)

  Klicka för att komma åt measurepoint

  6. Som sagt, det finns horor som har det väldigt bra, det finns horor som har det väldigt dåligt. Lycka är helt irrelevant för en diskussion om yrke. Kineserna som sydde dina kläder var de lyckliga? Heath Ledger som gjorde filmen ”The Dark Knight” var han lycklig? osv

  7. Det finns ingen traditionell mansroll. Män bedömer alltid vad som krävs och anpassar sig därefter. Anledningen ni tjejer har problem idag med ”mansrollen” är att det är en massiv konflikt mellan vad kvinnor ger starkast respons på och vad ni säger er önska.

  8. Åter… om ni ville ha en ändring skulle ni ge RESPONS på män. Inte babbla i politiska organ. Män i allmänhet ger ingen som helst respons på babbel. Män ger respons enbart på kvinnors egen RESPONS! Det är det som är mansrollen.. Medan vad ni säger och skriver, vad politikerklassen och byråkrater säger… HELT oviktigt.

  9. Det är klart vi lever under olika villkor. Män har det både bäst och värst. Dvs män dominerar både styrelser och hemlösa (medan ni begår apex fallacy gång på gång). Medan kvinnor sedan från 20 och framåt gifter sig med män som sitter i styrelser så kan man räkna kvinnorna som gift sig med hemlösa män på ena handens fingrar.

  10. ”Ingen feminist har någonsin sagt åt män att hålla käften.”

  Jag VET flera feminister som har sagt åt män att hålla käften. Både direkt och indirekt Vid en särskilt känd incident med Tiina Rosenberg 2009 som Tanja Bergkvist m.fl har bloggat om lät det så här

  CITAT: ”Med blixtrande ögon vrålade hon: Du är man, jag är kvinna, och därför håller du käften! Hon fortsatte därefter att ömsom skälla ut, ömsom förolämpa hela gruppen, oprovocerat och osammanhängande, i hela 45 minuter.”

  https://tanjabergkvist.wordpress.com/2011/04/16/vast-driver-pa-fordumningen-av-osteuropa/

  Så mycket mer uppenbar lögn från dig får man leta efter.

  Kommentar av Aktivarum — augusti 2, 2011 @ 12:39 f m

 5. @Ullis
  Har ingen feminist sagt åt en man att hålla käften? Här är en hel artikel om att man inte får ifrågasätta könsmaktsordningens existens i skolan, en skola som flickor dominerar totalt.

  http://www.newsmill.se/artikel/2010/10/06/h-ll-k-ften-ni-som-f-rnekar-k-nsmaktsordningen

  Radikalfeminismen är som kommunismen inte intresserad av vad andra tycker.

  Kommentar av robjoh — augusti 2, 2011 @ 7:03 f m

 6. @Ullis, flertal studier visar på att brist på testosteron gör män och kvinnor mer aggressiva och mindre samarbetsvilliga. Testosteron har fått ett oförtjänt dåligt rykte och faktum är att i placebostudier har det visat sig att människor som tror att dom får testosteron uppvisar alla dom vanliga symptomen, medan dom som faktiskt fick testosteron inte uppvisade få eller inga symptom och som regel fungerade bättre i grupp och var mer fokuserade på att lösa problem som gruppen hade.

  Kommentar av Lorem Ipsum — augusti 2, 2011 @ 8:39 f m

 7. Lorem Ipsum:

  Du har helt rätt. Testosteron är till för att göra oss bättre på tävlan. Våld är bara en av alla former av tävlan som står till buds – långtifrån den mest effektiva. Personer som bara trodde sig ha fått testosteron däremot hade ingen koll på tävlan. De blev våldsamma och bråkiga just för att de inte kunde tävla effektivt. Att misslyckas med ärlig tävlan leder till mer våldsbrott än att lyckas med ärlig tävlan.

  Kommentar av Aktivarum — augusti 2, 2011 @ 8:50 f m

 8. @Ullis

  Radikalfeminism må eventuellt vara en liten del av alla feminister, men de har ett mycket stort (oproportionellt) inflytande. Gudrun Schyman kanske inte fick så mycket röster i valet, men den uppmärksamhet hon får i media, utan mothugg, ger feminismen ett ansikte utåt. På universiteten genus-certifieras både institutioner och universitet, enligt riktlinjer författade av Tiina Rosenberg. Samma sak gäller i många kommuner.

  DEJA förklarade att problemet med pojkarnas dåliga resultat i skolan var orsakat av för lite feminism och den traditionella mansrollens dominans (demoniserad och påhittad). Kravet på 50/50 i bolagsstyrelser är ett av radikalfeminismens många förslag, utan någon som helst verklighetsbakgrund.

  Föräldrabalksförändringen 2006, påverkar dagligen 50000 barn, som inte får träffa sin andra förälder (till större delen fäder), var ett direkt resultat av radikalfeministisk lobbying.

  Världsfrånvända våldtäktslagstiftningen som leder till många anmälningar men få fällda, kvinnofridslagstiftning som bara skyddar kvinnor i heterosexuella relationer, men helt bortser från alla andra typer av våld i relationer, prostitutionslagstiftningen som bara handlar om kvinnliga horor och manliga torskar, trots att majoriteten av alla prostituerade är män, och kvinnors utnyttjande av manliga prostituerade är omfattande.

  Allt detta är resultat av radikalfeminismens påverkan av vår vardag. Ingen av dessa förslag har egentligen med någon bärande jämställdhetstanke mellan könen att göra, utan verkar enbart för att kunna utmåla alla män som förövare och alla kvinnor som offer.

  Kommentar av Mars — augusti 2, 2011 @ 9:53 f m

 9. @Mars

  ”DEJA förklarade att problemet med pojkarnas dåliga resultat i skolan var orsakat av för lite feminism och den traditionella mansrollens dominans”

  Tydligen är det inte endast synd om pojkarna!

  Jag citerar Tanja Bergkvist i Corren angående pojkars dåliga skolresultat:

  ”Genusexperterna skyller ju på att det är ”konstruktionen av maskulinitet/manlig identitet som är boven i dramat” (SOU 2009:64), men problemet är att alla underpresterar, flickor också.”

  http://www.corren.se/asikter/ledare/?articleId=5723020

  Har du någon statistik på att 50 000 barn inte får träffa sina barn, efter föräldrabalksförändringen 2006?

  Det har visat sig att av barnen som var med om separation år 2008, så hade 95 % av föräldrarna fortfarande gemensam vårdnad i mars 2009. Det visar siffror från Statistiska centralbyrån, enligt Patrik Westerlund, Boråstidning. Enskild vårdnad uppträder alltså mycket sällan.

  Har du några siffror på att majoriteten av alla prostituerade är män?

  Tvärtom visade en rapport från SIS att det var fler flickor än pojkar som sålde sex.
  http://www.aftonbladet.se/wendela/article12629007.ab

  Kommentar av Lotta — augusti 2, 2011 @ 11:09 f m

 10. Lotta:

  ”Tydligen är det inte endast synd om pojkarna!”

  Det där ”endast” är bara tjusigt nonsens eftersom hur ”synd” det är om någon är relativt. Det är synd om pojkarna betyder alltså det är MER synd om pojkarna jämfört med flickorna. Detta är såklart lätt att visa – som Leonard Sax gör – i det faktum att pojkars och flickors missbruk ser helt olika ut.

  Missbruket hos pojkar är främst hos misslyckade personer, missbruket hos flickor är i mycket högre grad hos lyckade personer. Detta är såklart precis som att jämföra svarta och vita. Vita har inte ett problemfritt liv men de flesta förstår att deras problem på toppen inte motsvarar problemen svarta har på botten.

  ”Jag citerar Tanja Bergkvist i Corren angående pojkars dåliga skolresultat:”

  http://www.corren.se/asikter/ledare/?articleId=5723020

  Att alla underpresterar betyder inte att alla har samma resultat. Alla underpresterar betyder att pojkar har det värre än flickor medan skolan fått BÅDE pojkar och flickor idag att ha det sämre än de hade för några år sedan. Våra skolor är alltså usla på lärande såväl som sexistiska mot pojkar. Detta är ingen åsikt det är bevisat faktum. Anledningen ingen säger nåt är att alla i position att säga nåt är lika sexistiska mot pojkar och alla andra rädda för hur karriären påverkas.

  ”Har du några siffror på att majoriteten av alla prostituerade är män? Tvärtom visade en rapport från SIS att det var fler flickor än pojkar som sålde sex.”

  http://www.aftonbladet.se/wendela/article12629007.ab

  Nej Lotta, rapporten från SIS visar att fler flickor än pojkar som sålt sex har satts på behandlingshem. Dvs att fler av dem som sålt sex som fått hjälp var flickor.

  Såväl i studien som rapporterades 2005

  ”Den samstämmiga bilden är att fler pojkar än flickor sålt sex. Forskarna utgår från att pojkarna framför allt sålt sig till andra män, även om just den frågan inte ställdes i enkäten.”
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10623279.ab

  …som i studien som rapporterades 2009

  ”Liksom i en tidigare studie från 2004 visar den nya undersökningen att fler pojkar än flickor har sålt sex.”

  http://www.aftonbladet.se/wendela/article5786689.ab

  Var det fler pojkar än flickor som hade sålt sex.

  ”I en undersökning från förra året bland 4 343 ungdomar i avslutningsklassen i gymnasiet uppgav 1,8 procent av pojkarna och 1,0 procent av flickorna att sålt sex.”

  ”I en norsk undersökning från 2002 av drygt 11 000 14-17-åringar uppgav 0,6 procent av flickorna och 2,1 procent av pojkarna att de utfört sexuella tjänster mot betalning.”
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fler-pojkar-an-flickor-saljer-sex_435659.svd

  Kommentar av Aktivarum — augusti 2, 2011 @ 11:45 f m

 11. Lotta:
  För det första: Om 5% av en grupp (nu barn) är försumbart så borde väl inte partnervåld, prostitution, våldtäkt eller liknande heller vara kvinnoproblem eftersom det drabbar färre än 5% av kvinnorna?

  För det andra, siffrorna är antingen medvetet larviga eller så är de som gjort undersökningen totalt okunniga. En vårdnadstvist tar MINST 6 månader och vanligen så tar det längre tid än ett år att få slutligt beslut i en vårdnadstvist. Att då kontrollera efter mindre än ett år (tre till 15 månader) säger ingenting ens om man nu förutsatte att vårdnadstvisterna startade samtidigt som vårdnadstvisten.

  Kommentar av profanum_vulgus — augusti 2, 2011 @ 12:23 e m

 12. @Aktivarium, man brukar ju säga att där argumenten tar slut tar nävarna vid.

  Jag hittade slutligen artikeln jag hade läst det i så vi slipper ”vart-är-källorna”-snacket 🙂

  http://www.freakonomics.com/2010/01/15/testosterone-and-the-ultimatum-game/

  Kommentar av Lorem Ipsum — augusti 2, 2011 @ 1:21 e m

 13. Lorem Ipsum:

  Jag som redan hade hämtat källor på prostitution från Freakonomics, Nu visar det sig alltså att det är de som skrivit om Testosteronets påverkan på män också.

  Freakonomics FTW!

  Kommentar av Aktivarum — augusti 2, 2011 @ 1:32 e m

 14. $Aktivarium, Freakonomics är nog en av dom mest banbrytande böckerna jag har läst. ”It’s all about incentive” är deras slutsats, och mer sant än så kan det inte bli. 🙂

  Kommentar av Lorem Ipsum — augusti 2, 2011 @ 6:29 e m

 15. @Erik
  ”Det där ”endast” är bara tjusigt nonsens eftersom hur ”synd” det är om någon är relativt. Det är synd om pojkarna betyder alltså det är MER synd om pojkarna jämfört med flickorna. Detta är såklart lätt att visa – som Leonard Sax gör – i det faktum att pojkars och flickors missbruk ser helt olika ut.”

  Nu blev det väl ändå ett lite utsvävande svar. ”Tjusigt nonsens”? Jag refererade till Tanja Bergkvist, som sade något självklart. Det är inte bara småpojkar som har svårt i skolan. Utan även småflickor. Du drar in missbruk som ligger ganska långt från sakfrågan och vanligen uppträder i en lite högre ålder.

  ”Våra skolor är alltså usla på lärande såväl som sexistiska mot pojkar. Detta är ingen åsikt det är bevisat faktum. Anledningen ingen säger nåt är att alla i position att säga nåt är lika sexistiska mot pojkar och alla andra rädda för hur karriären påverkas.”

  Bevisar inte det mer att du har en ganska taskig människosyn. När du påstår att alla lärare är så fega, att de inte törs protestera mot en eventuell sexism?

  ”Nej Lotta, rapporten från SIS visar att fler flickor än pojkar som sålt sex har satts på behandlingshem. Dvs att fler av dem som sålt sex som fått hjälp var flickor.”

  Nej, Erik nu läser du fel. Här är texten från artikel publicerad 2011:

  ”Tolv procent av flickorna och fyra procent av pojkarna som placerades på ungdomshem förra året har sålt sex för pengar eller droger, enligt en rapport från Statens institutionsstyrelse (SIS). 567 ungdomar – ungefär hälften av dem som placerades 2010 – har intervjuats. En del prostituerade sig redan som 12-åringar.”

  Anser förövrigt det som ganska larvigt att sitta och jämföra vem som är det mest lidande könet.

  ”Den samstämmiga bilden är att fler pojkar än flickor sålt sex. Forskarna utgår från att pojkarna framför allt sålt sig till andra män, även om just den frågan inte ställdes i enkäten.”

  Tycker det är ytterst sjukt att unga killar, om de studierna är tillförlitliga säljer sex. Det framkom ju även att de var i psykisk obalans. Förstod först inte vem som köper sex av unga killar! Men så framkom det ju i den SvD(artikeln du uppgav), att det var män som köpte sex av unga pojkar. Det var en manlig HD domare som åkt fast.

  Kommentar av Lotta — augusti 2, 2011 @ 7:40 e m

 16. @Profanum_ vulgus
  ”För det första: Om 5 % av en grupp (nu barn) är försumbart så borde väl inte partnervåld, prostitution, våldtäkt eller liknande heller vara kvinnoproblem eftersom det drabbar färre än 5% av kvinnorna?”

  Jag har inte satt mig in i siffror för partnervåld, prostitution eller våldtäkt. Prostitution dryftas nu vara ett mer manligt problem!? Trots att prostitution sägs vara världens äldsta yrke hos kvinnor. Förmodligen en del i en romantiserad bild av den ”lyckliga horan”.

  Jag anser att våld överlag oavsett kön är ett problem. Idag synliggörs ju alla möjliga konstellationer, så det går ju inte längre att säga att det endast är ett ”kvinnoproblem”.

  ”För det andra, siffrorna är antingen medvetet larviga eller så är de som gjort undersökningen totalt okunniga..”

  Jag hittade informationen nedan:

  http://www.bt.se/nyheter/boras/fa-pappor-far-ensam-vardnad%282857928%29.gm?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+bt-nyheter+%28BT+Nyheter%29

  Kommentar av Lotta — augusti 2, 2011 @ 7:42 e m

 17. Lotta:

  ”Nu blev det väl ändå ett lite utsvävande svar. ”Tjusigt nonsens”? Jag refererade till Tanja Bergkvist, som sade något självklart. Det är inte bara småpojkar som har svårt i skolan. Utan även småflickor. Du drar in missbruk som ligger ganska långt från sakfrågan och vanligen uppträder i en lite högre ålder.”

  Nu har du inte alls koll på fakta. Som du kan läsa så refererade jag till LEONARD SAX, han har arbetat som psykolog åt tjejer och killar i skolan och han pratar specifikt om könsskillnader och skolungdomars missbruk utifrån vetenskapliga data och sina egna erfarenheter.

  Boys Adrift: The Five Factors Driving the Growing Epidemic of Unmotivated Boys and Underachieving Young Men (2007)

  Girls on the Edge: The Four Factors Driving the New Crisis for Girls-Sexual Identity, the Cyberbubble, Obsessions, Environmental Toxins (2010)

  ”Bevisar inte det mer att du har en ganska taskig människosyn. När du påstår att alla lärare är så fega, att de inte törs protestera mot en eventuell sexism?”

  Människosyn? Hahaha! Vad skulle människosyn ha med lärare att göra? De flesta människor är inte lärare så en åsikt om lärare har uppenbarligen inget att göra med en åsikt om människor i allmänhet. För övrigt har jag jobbat med lärare så fegheten har jag personligen träffat på. Vi har även haft fega lärare här på bloggen som hanterade att jag sade saker de inte ville höra genom att visa hur duktiga de är på att lägga benen på ryggen.

  Men framför allt om du vill prata negativ människosyn är det personerna som vill staten skall kontrollera människor överallt som gör sig skyldig till den detaljen. Måste man ha regler och kontroll då litar man ju inte på människor aka dålig människosyn.

  ”Nej, Erik nu läser du fel. Här är texten från artikel publicerad 2011: ”Tolv procent av flickorna och fyra procent av pojkarna som placerades på ungdomshem förra året har sålt sex för pengar eller droger, enligt en rapport från Statens institutionsstyrelse (SIS)”

  Öhh, den där texten säger precis vad jag sade. Att flickorna är bara i majoritet om mätningen sker på behandlingshem.

  ”Anser förövrigt det som ganska larvigt att sitta och jämföra vem som är det mest lidande könet.”

  Tja, Att vara det mest lidande könet är det enda feminismen har sysslat med från första början. Vi gör bara likadant som de gjorde för att visa att när vi gör det blir vi offer för förlegade könsstereotyper (vilket inte är ett problem för oss men feminismen säger sig tro på sådan goja så för feminister är det definitivt ett problem vi behandlas på det viset.

  ”Tycker det är ytterst sjukt att unga killar, om de studierna är tillförlitliga säljer sex.”

  De internationella studier som samstämmigt visar detta är betydligt mer tillförlitliga än de studier som SIS gjorde. Ungdomar på behandlingshem är knappast den ärligaste gruppen man kan ha att göra med.

  ”Det framkom ju även att de var i psykisk obalans. Förstod först inte vem som köper sex av unga killar! Men så framkom det ju i den SvD(artikeln du uppgav), att det var män som köpte sex av unga pojkar. Det var en manlig HD domare som åkt fast.”

  Det är klart att de flesta som köper sex av män är män. Kvinnor som vill ha sex får det gratis allt i enlighet med grundläggande marknadsekonomi.

  Kommentar av Aktivarum — augusti 2, 2011 @ 8:10 e m

 18. Lotta:
  Du menade ju att man inte behövde bry sig om ett problem som bara drabbade 5% av barnen. Våld drabbar färre än 5% av kvinnorna så då är väl inte våld mot kvinnor något att bry sig om heller?

  Det blir inte mindre dumt av att en journalist har skrivit det. Otroligt korkat att gå på, för man ser ju av att han valt olika metoder för att redovisa vinklar av samma sak att han ljuger.

  Kommentar av profanum_vulgus — augusti 3, 2011 @ 12:35 e m

 19. @Profanum_vulgus
  ”Du menade ju att man inte behövde bry sig om ett problem som bara drabbade 5% av barnen”

  Hur har du gjort den tolkningen? Du har bara lagt på mig dina egna synpunkter när du själv skrev: ” Om 5% av en grupp (nu barn) är försumbart..”

  Jag har aldrig påstått att något är försumbart! Det är ju ändå bra att visa att problemet inte är bredare. Eller större än vad det förhåller sig.

  Samtidigt är ju självklart inga problem gällande barn försumbara.

  I artikeln visade ju journalisten, även att problemet var större för män vid tvister. Därför att mer sällan gavs egen vårdnad av barnet. Sedan är det ju bra om det finns forskning, utanför journalistiken, kring orsaken för det sista. Ibland kan det ju finnas goda skäl. Ibland inte.

  Kommentar av Lotta — augusti 3, 2011 @ 1:45 e m

 20. […] vi först och främst skall översätta dessa ideologier till svenska förhållanden så blir radikalfeminister samma sak som statsfeminister (eller […]

  Pingback av Tre olika varianter av feminism – En sociologisk analys « Aktivarum — augusti 4, 2011 @ 1:27 e m

 21. […] domineras Fi av Radikalfeminismen. Där brukar man knappast ha en positiv syn på relationerna mellan könen. Hur nära tidningen […]

  Pingback av Aktivarum och andra jämställdister kartläggs av ”Feministiskt Perspektiv feat Researchgruppen” – De nämner dock inga kvinnor! « Aktivarum — januari 20, 2012 @ 1:09 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: