Aktivarum

Attackerna i Norge – Sannning, Lögn och Galenskap | juli 25, 2011

Detta inlägg skriver jag för att bringa klarhet i vad vi vet och inte vet gällanden terroristdåden i Norge.

Det finns inga som helst bevis för att den utpekade norske skribenten Fjordman i manifestet är samma person som Breivik själv. Tvärtom säger Breivik på sidan 1406 i manifestet 2083 att det är en annan person han aldrig träffat.

Det finns heller inga som helst belägg för att Fjordman förepråkar eller stödjer våldsamheter. Tvärtom så framgår det tydligt på hans blogg att han är antivåldsförespråkare och anser Breivik är en galning.

”The person who did this vile deed is clearly deranged. The writers he cites have written on behalf of human rights and for the international convention of human rights. It makes no sense that he would justify his appalling actions by what he read there.”

Som svar på frågan hur han reagerat på att massmördaren citerat flera av hans texter svarar Fjordman:

”Absolutely terrible. What else can I say? I must stress that I have not yet read his very long book or manifest and I have neither the time nor the stomach to do so at the present time.”

Fjordman påstås vara en sionist. Man kunde förväntat sig vänsterdebattörer skulle vara lite mer källkritiska när anklagelserna mot en pro-Israel kommer från extremhögern men tydligen var frestelsen för stor.

Det är inte bara bloggaren ifråga som vissa debattörer försökt koppla till Breivik. Det har blivit rena julafton för Blank Slate-teorier. Breivik beskrivs mest som en social konstruktion som ”alla” bär skulden för.

Pga manifestets storlek på 1000 sidor text med massor av citat visar sig ”alla” vara vem som helst.

Vissa vänsterdebattörer för nu fram hotet att man antingen är odelat positiv till ospecificerad mångkultur och Islam – eller så anklagas man vara med terroristerna. Det är samma resonemang som mördaren själv använde.

Medan massmördaren i bästa GBA-stil ger ungdomar i arbetarpartiet skulden för saker han inte gillar så ger debattörer på vänsterkanten författare och politiska organisationer de inte gillar skulden för de begångna terrordåden.

Som jag berättade i förra blogginlägget är terroristen Breivik som gjord för politisk propaganda.

Vissa debattörers vidriga beteende bör sålunda inte förvåna någon. Ändå är det svårt att tro sina ögon när man ser det det avskyvärda beteende som flera personer från den politiska vänsterkanten, ägnar sig åt.

Det handlar om att utnyttja mördade barn för att attackera politiska motståndare. Kritiken är strukturell, vilket som vanligt betyder att man inte har några bevis för någonting, bara antaganden.

Men låt inte det hindra vissa från att hävda en våldsam terrorist bara är ”produkten” av demokratiska partier.

Det finns inga som helst belägg för denna påhittade bullshit men hindrar det dem att försöka slå mynt av tragedin? Gissa två gånger. Så här skriver Svensson om dåden på bloggen med samma namn.

”Vi från vänstern har varnat för detta länge. Det är ingen ny hotbild som en del kommentatorer  i media hävdar. Sådana som Breivik och Mangs i Malmö är konsekvensen av allt mer intolerant samhälle.”

Detta är rena fantasier och ett ärligt talat vidrigt försök att försöka förvandla andra personers tragedi och sorg till politiska redskap. Breivik har aldrig åkt på träningsläger för likasinnade för det finns inga.

Och om ni tycker det  är absurt vänta tills ni hör Expo förklara hur Breivik inte betraktas som ensam.

Expo anser nämligen att massmördaren inte var ensam i sitt dåd för det fanns personer omkring honom med åsikter som hade ingenting att göra med massmordet ifråga men som han kunde prata med.

Med Expos logik kan man säga han inte var ensam för han hade folk omkring sig på gymmet. Vad Expo dock inte säger något om är att Breiviks manifest även innehåller texter skrivna av marxistiska revolutionärer.

Om man letar efter orsaker att någon begår politiska våldshandlingar är det kanske där man borde söka?

En mängd personer har först fått sina texter kopierade och satta i ett påhittat och helgalet sammanhang. Därefter så har debattörer på vänsterkanten gett dem skulden för att en galning har kopierat dem.

Detta utan att ta hänsyn till det uppenbara faktum att dokumentet även innehåller samma marxistiska revolutionära ideer som vänsterdebattörer själva brukar ursäkta så ofta de kan.

Man har även precis som terroristen tagit valda delar av texterna men ignorerat andra, viktigare delar.


Publicerat i Demokrati

2 kommentarer »

 1. Väl talat. Ja, det är beklämmande hur vissa svenska debattörer försöker göra politik av Breiviks ondskefulla dåd.

  TT sprider nu uppgifter om att det i Breiviks manifest skall finnas en dödslista där 9393 svenskar ingår. Det låter väldigt exakt och initierat. Det tycks snarare som om någon på redaktionen plockat fram kalkylatorn och multiplicerat Sveriges folkmängd (9,3 miljoner) med Breiviks uppskattning av dem sammanlagda andelen av två kategorier av ”folkfiender” i ett land. Seriös journalistik? Inte skrämma upp allmänheten i onödan? Nä.

  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/svenskar-pa-massmordares-dodslista_6346250.svd

  Kommentar av QED — juli 25, 2011 @ 7:36 f m

 2. Är Anders Behring Breivik GRAVT mobiltelefoniskadad månntro ❓

  Kommentar av Josef Boberg — juli 25, 2011 @ 7:54 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: