Aktivarum

Propagandafilm med New age-objektifiering av kvinnor | juli 21, 2011

Har ni någonsin undrat vad som skulle hända om man slog ihop genusvetenskap med New age-flum?

Väntan är slut. Genusnytt rapporterar en grupp som kallar sig ”Concious Men Project” har gjort filmen ”Dear Woman” En kombination av genusvetenskapliga favoritlögner och flum.

Detta är första gången på Aktivarum jag får tillfälle att hänvisa till Katherine Youngs och Paul Nathanssons tredje, och nyaste Misandry-bok. ”Sanctiyfing Misandry” dvs att kvinnan utnämns till en gudomlighet att dyrka.

Män-som-kryper-på-knäna filmen ”Dear Woman” motsvarar”sanctifying misandry” bättre än något annat.

Lyckligtvis finns det personer som har tankeförmågan i behåll och de ansvariga har därför reagerat precis som folk med deras åsikter brukar göra. De ryggradslösa mähäna har sålunda censurerat kommentarsfunktionen.

De glömde dock fullkomligt bort att detta är år 2011 när folk kan göra egna svarsvideos och lägga upp på youtube. Här ser ni hur Chapins Inferno (623) besvarade dessa ”Stepford Husbands” ´

”I dont apologize cause I havent done anything to apologize for!”

I jämställdhetens namn får signaturen Mala265 stå för den kvinnliga versionen.

En till bra svarsvideo ”Dear Women and Dear Men” hittar ni här. An apology has to mean something!

Och ifall ni vill debattera (eller titta på) Dear Woman så finns det en version här som inte har ett censurerat kommentarsfält.

Det mest absurda med Dear Woman-filmen är att den helt missar det faktum att kvinnor är personer.

Dvs individer som vill olika saker. Om den ena kvinnans favoritfärg är röd och den andra är blå, hur skall medvetna män kunna hålla med ”kvinnan”? Den frågan kan ni ställa till Conny Wahlström (mp)

Om den ena kvinnan vill göra karriär och den andra kvinnan föredrar att vara hemma med barnen hur skall då medvetna män kunna hjälpa ”kvinnan” Är kanske vissa kvinnor inte lika mycket värda ”kvinna” som andra?

Projektet ”Concious men” är ingen nyhet och sålunda kan det vara en god ide att titta till bakgrunden.

De ansvariga personerna är Gay Hendricks och Arjuna Ardagh. Den sistnämnda förekommer i en lång serie på Chapins Inferno som ”Mangina C” författare till artikeln ”Why it is wise to worship a woman”

Vi kunde med hänvisning till detta ha kallat blogginlägget ”Why worshipping a person is unhealty and stupid”. Nåväl om ni behöver argument (425) så här är länkarna (426) till Chapins (427) kritik av Arjunas artikel.

Här konstateras också kopplingen mellan radikal ”misandry” feminism och den politiska vänstern.

Fun fact: Vänsterbloggen Huffington Post är skapad av en högerperson. Han ville ha vänsterns åsikter samlade så att de kunde bemötas och tog därför emot pengar av Arianna Huffington för att skapa bloggen ifråga.

Vi ser alltså den radikala feminismen är vänster för det är i vänsterns medier som den ges utrymme och makt. Vi ser även att vänstern inte förespråkar jämlikhet utan upphöjelse av vissa personer till överlägsen ”offerstatus”

Här följer lite mer respons som ”dear women” har fått av personer som drivs av känslor OCH tankeförmåga.

Stares at the world-bloggaren och dennes flickvän ger en klockren beskrivning av vad som är fel med ”Dear Woman” videon. Läs exempelvis detta enkla sobra konstaterande.

”‘Munchausen by Proxy’ is a mental disorder where a parent insists that their child is ill, because this guarantees that they have a role as caregiver. These ‘men’ need a broken woman, to guarantee their status as White Knight.”

De av er som är insatta i akademisk feministisk teori vet att stora delar av den går ut på föga annat än att hitta sätt att hävda kvinnor är förtryckta utan att behöva lämna några som helst konkreta bevis på att så är fallet.

En annan klassiker är att beskriva den ”dominanta” metoden som manlig och mena det i sig är ett kvinnoförtryck.

Från Dear Woman: ”…As men we have often devalued feeling of intuition in favour of a view dominated by data and logic.”

”She’d (flickvännen) just like to point out that, as a practising biologist, data and logic comes in pretty handy for her (shit, some women can do math – who knew?).”

Pelle Billing har kommenterat ”Concious Men” initiativet på sin engelskspråkiga blogg. Han konstaterar att deras historiebeskrivning är ett skämt.  En lite mer avancerad analys hittar ni från Eivind hos masculinity-movies. 

Där konstateras att ”concious men” har identifierat ett problem men…

”from the perspective of boys, we are supposed to worship the Feminine as the path to masculinity? This advice is exceedingly ignorant with regards to the nature of the masculine psyche.”

Iden att män skulle bli mer maskulina genom att dyrka det feminina är helt enkelt idiotisk. Att dyrka det feminina skapar femininitet – inte maskulinitet.

Uppdatering: QED tipsar om en video där en doktorand i socialpsykologi diskuterar varför kvinnor ber om ursäkt oftare än mär. Hän konstateras att män mer sällan än kvinnor uppfattar något som ”stötande.

Det visade sig att andelen händelser som män ber om ursäkt för är precis likadan som andelen händelser kvinnor ber om ursäkt för. Det är stor skillnad på antalet men ingen könsskillnad alls på andelen.

To be continued…


Publicerat i Genus, Jämställdhet

13 kommentarer »

 1. Will Ferrell har sina poänger i den variant han är med i: http://youtu.be/ZLRu6PJtRv4

  Kommentar av Matte Matik — juli 21, 2011 @ 11:17 f m

 2. Gode Gud! Jag får lite Heaven’s Gate-vibbar av de där männen i början av ”Dear Woman”. Samma stirriga blick och mjukt upphetsade röst som hos Marshall Applewhite. Är denna video bara ett förstadium och signal om ett kollektivt självmord 🙂

  Kommentar av Virtus — juli 21, 2011 @ 12:13 e m

 3. Res er för Pär Ström!

  AVE!

  Kommentar av frihetenärhär — juli 21, 2011 @ 12:33 e m

 4. Virtus:

  Instämmer.

  ”As for the Conscious ‘men’, it should be perfectly evident to anyone who’s ever watched a Clint Eastwood movie that there’s something deeply wrong with them. The first thing you’ll notice is the perverse religious gleam in their eyes:”

  ”It’s the sort of look you see in vegetarians and masochists; a fully-functioning human being should never look like this.”

  http://www.staresattheworld.com/2011/04/pedestalization-and-misogyny/

  Kommentar av Aktivarum — juli 21, 2011 @ 1:26 e m

 5. @Erik
  ”Självständiga kvinnor finns inte. Min åsikt är att kvinnor är medfött osjälvständiga. De kvinnor du kallar självständiga är självständiga från sin man men de har andra personer i precis samma roll.”

  You made my day! 😀

  Vilket skitsnack! Du tror väl inte själv på den där gojan..Givetvis har vi alla våra önskningar när våra egna resurser förminskas av enkla omständigheter. Tack åter igen för dina underhållande åsikter.

  Kommentar av Lotta — juli 22, 2011 @ 2:00 e m

 6. Lotta din lögnaktiga svammeltant…. Hur länge tror du att det dröjer innan du blir blockad här med?

  Kommentar av CG — juli 22, 2011 @ 2:47 e m

 7. @CG

  Synd att du inte såg mitt finger jag gav dig för länge sedan. Troligen skulle du inte fatta vinken om du så hade sett gesten rätt framför dig.

  Jag kan tänka mig att du en småfet, obildad gubbe. Den enda tillgången du har en fet plånbok, som du får locka ännu mer obildade och fetare tanter med.

  Själv är jag ingen tant. Fullständig ärlig och uppriktig.

  Gå du tillbaks till soffan och krama en Pripps blå, så fortsätter jag att jobba in skatt till kvinnohatade slödder som dig.

  Kommentar av Lotta — juli 22, 2011 @ 2:58 e m

 8. Lotta potta ****råtta
  Jag blir faktiskt lite nyfiken… Om du är någorlunda välbehållen så kan vi ta en drink på Elite Marina Tower…

  **** (Inte direkt vettigt att använda det ordet i ett nedsättande sammanhang. Reds Anm.)

  Kommentar av CG — juli 22, 2011 @ 3:43 e m

 9. Lotta:

  ”Självständiga kvinnor finns inte. Min åsikt är att kvinnor är medfött osjälvständiga. De kvinnor du kallar självständiga är självständiga från sin man men de har andra personer i precis samma roll.”

  ”You made my day! Vilket skitsnack! Du tror väl inte själv på den där gojan.”

  Jag förstod att någon skulle reagera på just de där raderna 🙂 Men jag tror inte på det där som en form av personlig tillfredställelse utan som en commitment till fakta och sanning. Jag måste tro på den där ”smörjan” när det är dit fakta pekar. Du får sålunda gärna presentera de fakta som du grundar ditt förkastade av mina tankar på. Då jag går på fakta så kan jag mycket väl ändra mig i frågan.

  ”Givetvis har vi alla våra önskningar när våra egna resurser förminskas av enkla omständigheter. Tack åter igen för dina underhållande åsikter.”

  Vi har ju inga ”egna” resurser. Vi lever i en marknadsekonomi där alla våra egendomar värderas av andra personers rörelser. Ekonomi är alltid relativ, ett företag som sålde 1 miljon förra året kan inte ta för givet de har 1 miljon i år.

  Kommentar av Aktivarum — juli 22, 2011 @ 3:46 e m

 10. Erik:

  ”Jag förstod att någon skulle reagera på just de där raderna”

  Tack då finns det hopp även för dig.:)

  ”Men jag tror inte på det där som en form av personlig tillfredställelse utan som en commitment till fakta och sanning. Jag måste tro på den där “smörjan” när det är dit fakta pekar.”

  Jag har förstått att det finns människor som endast haft erfarenhet av konventionella kärnfamiljer. Och då är det kanske inte konstigt att er bild är att en kvinna ekonomiskt beroende av mannen. Nu finns det ju väldigt många ensamstående kvinnor idag. De är ju i sådant fall inte mer beroende. Än en man skulle vara endast av en arbetsgivare. Förutom de kvinnor som är egna näringsidkare och ännu mindre beroende.

  Det fakta jag hittade som talade mot just kvinnors osjälvständighet var från SCB. Den visar på statistik för både kvinnor och män, som hade svårt att klara av sina utgifter. Och kurvan för bägge könen har minskat kraftigt sedan 1998. År 2000 fanns bara ca 1 % differens till förmån för män. Frågan som ställdes i undersökningen var, – Om Du plötsligt skulle hamna i en oförutsedd situation, där du på en vecka måste skaffa fram 14 000 kr, skulle Du klara av det?

  Den andel av män och kvinnor som hade svårt att klara av det här låg på 13 % (män) respektive 14 % (kvinnor).

  Klicka för att komma åt A05ST0102_10.pdf

  Av de siffrorna skulle vi ju kunna dra slutsatsen att kvinnor inte just behöver vara utmärkande för några som är i en beroende situation.

  ”Vi har inga “egna” resurser. Vi lever i en marknadsekonomi där alla våra egendomar värderas av andra personers rörelser.”

  Jo vi har även var och en så kallad know- how. Och den resursen kan efterfrågas även på en marknadskonomi.

  Kommentar av Lotta — juli 22, 2011 @ 5:43 e m

 11. Lotta:

  ”Tack då finns det hopp även för dig.:)”

  Det får man väl hoppas. Annars vore ju all den där läsningen av retorikböcker för intet.

  ”Jag har förstått att det finns människor som endast haft erfarenhet av konventionella kärnfamiljer. Och då är det kanske inte konstigt att er bild är att en kvinna ekonomiskt beroende av mannen.”

  Nu har du plockat in en helt egen innebörd jag aldrig någonsin hade i min text 🙂 Vad jag sade var att kvinnor var osjälvständiga, inte ekonomiskt beroende. Jag hänvisade till kvinnors behov att vara institutionerna till lags åsiktssmässigt.

  Det är också poängen i det nya inlägget om Holland. Som förklaring på den stora mängden kvinnor som arbetar deltid konstateras att deltidsjobben i Holland inte är marginaliserade av samhället.

  ”Nu finns det ju väldigt många ensamstående kvinnor idag. De är ju i sådant fall inte mer beroende. Än en man skulle vara endast av en arbetsgivare.”

  Oavsett om en kvinna är ensam eller gift så kvarstår faktum att varje kvinna via sociala tjänster (via skatter) i Sverige får 1 ca miljon kronor av varje man. Först så plockar farbror staten av män stora summor pengar, sedan ger staten de pengarna till kvinnor i form av sociala tjänster. Så istället för att bli tacksam till sin man så odlar den svenska kvinnan en relation med staten som substitutmake. Som respons på detta så får svenska mannen ett ökat behov av substitutkvinnor och detta leder obevekligt Sverige till att ha fler singlar än något annat land i Europa samt en invandring mångdubbelt den i Danmark och Norge från länder där man har stora familjer.

  Men det var som sagt inte den sortens ekonomiskt beroende jag menade med ”självständig” jag menade varifrån man får sina ideer. Oavsett vilket land du besöker så har kvinnor i allmänhet den ide som landets institutioner står för. I Sverige så är kvinnorna sålunda besatta vid amerikanska genusteorier medan de holländska kvinnorna förkastar de teorierna som osanna påståenden. Något svenska kvinnor inte verkar klara av att göra oavsett vilka fakta som presenteras för om svenska kvinnor går emot institutionerna blir de ensamma.

  ”Förutom de kvinnor som är egna näringsidkare och ännu mindre beroende”

  De är i en klar minoritet både i gruppen kvinnor och i gruppen näringsidkare.

  ”Det fakta jag hittade som talade mot just kvinnors osjälvständighet var från SCB. Den visar på statistik för både kvinnor och män, som hade svårt att klara av sina utgifter. Och kurvan för bägge könen har minskat kraftigt sedan 1998. År 2000 fanns bara ca 1 % differens till förmån för män.”

  Män har alltid tagit mer risker ekonomiskt än kvinnor så det är lika väntat som logiskt det jämnar ut sig.

  ”Frågan som ställdes i undersökningen var, – Om Du plötsligt skulle hamna i en oförutsedd situation, där du på en vecka måste skaffa fram 14 000 kr, skulle Du klara av det? Den andel av män och kvinnor som hade svårt att klara av det här låg på 13 % (män) respektive 14 % (kvinnor).”

  Det är nog fler kvinnor än män som är gifta med någon de kan låna 14.000 kronor från om det var ett tillåtet alternativ.

  ”Av de siffrorna skulle vi ju kunna dra slutsatsen att kvinnor inte just behöver vara utmärkande för några som är i en beroende situation.”

  Som jag just förklarat så var det alltså inte beroende, utan självständighet. Framför allt i åsikter.

  ”Jo vi har även var och en så kallad know- how. Och den resursen kan efterfrågas även på en marknadskonomi.”

  Nej, däremot att ”verka ha know-how”

  Det är därför en viss sorts manlighet hela tiden ser ut på samma sätt. För att det är viktigare för en man att få andra att tro han vet hur man gör än det är att veta hur man gör. Kvinnor struntar fullkomligt i varför en man är beundrad, det är ATT han är det av andra som får fler kvinnor att beundra den mannen. Det i sig är en kompetens vi kallar ”att ha GAME”

  Exempelvis så är det ingen av kvinnorna som blev tända på Barack Obama som hade en tanke på hur mycket av vad som gjorde dem så attraherade var texter skrivna av den ansvarige Jon Favreu. Favreu hade ”know how” men Obama VERKADE ha ”know how” eftersom det var han som höll talen och faktiskt slog mynt av ideerna.

  Så mängder av personer i Team Obama som hade ”know how” syntes inte alls medan en person som inte hade Know How valdes till USA:s president. Hillary Clinton ansåg för övrigt att hennes kampanj borde kalla Obama en kameleont för hans förmåga att byta åsikt i saker men fick svaret ”We cant, it would make people think of the race thing”

  Kommentar av Aktivarum — juli 22, 2011 @ 6:33 e m

 12. […] har år ena sidan massmedias BIAS mot män. Å andra sidan har vi ideerna om kvinnans perfekta gudomlighet. Män nedvärderas till en nivå där de mår dåligt medan kvinnor uppvärderas till en nivå […]

  Pingback av Holland – Landet där genusteorier kollapsat – Del 2 « Aktivarum — juli 23, 2011 @ 1:29 e m

 13. […] bloggen Aktivarum läste jag om gruppen “Concious men”, som skrivit ett manifest som är något av det […]

  Pingback av Dear Woman-tramset | Basic personligt — juli 23, 2011 @ 2:47 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: