Aktivarum

Misandry i Sydsvenskan startar om Transgenusdebatten | juli 13, 2011

Härmed förklarar jag pga Sydsvenskans senaste tilltag transgenusdebatten återstartad.

Genusnytt berättar idag hur Sydsvenskan går till generalangrepp mot män. Det är uppenbart att tendenserna till misandry bara blir grövre och grövre i Sveriges media. 

Man smyger in värre och värre saker i massmedia som vänjer befolkningen med det politiskt korrekta språket.

Den utpekade artikeln i Sydsvenskan kan knappast påstås smyga med sin mansfientlighet. 

”Bevisen hopar sig. Gör en topplista över historiens tiotusen mest mordiska skitstövlar. Det blir inte många tjejer på den listan.”

Men många människor har sakta men säkert blivit så vana med att se påhopp på män de inte reagerar.

Här är min väckarklocka till er som tappat förmågan att se klart. Tack Matte Matik som en gång skapade Transgenusprogrammet. Disclaimer: Programmet Transgenus funkar på samma sätt som smurfalizer. 

Först så kommer den främlingsfientliga versionen som visar hur, med samma logik, en artikel om invandrare hade sett ut. 

Sedan kommer en version av Sydsvenskans artikel som inte bara är kränkande utan även för tankarna till 30-talets Tyskland. 

Nu när vi ser vad som hänt kan det vara en god ide att ställa frågan hur det kunnat hända?

Processen har pågått länge. Först var det bara patriarkatet (dvs samhället) som man pratade om. Man aktade sig noga för att dra in människor. Sedan blev det mansrollen som blev föremål för negativa (sociologiska) analyser. 

I bästa Sovjetanda utgick man från att DNA är påhittad eller oviktig. Vi kan bli vad än vi vill och sålunda behövde män inte ha manlig roll eller identitet menade man. Därefter gick man vidare till kulturen dvs manlighet.

”Den dominerande manligheten är en våldsideologi, en livsfarlig logik och en kollektiv sinnessjukdom.” Stefan Mendel Enk

Observera att samtidigt bestämde man invandrare inte behöver assimileras i svenska samhället.

Det var alltså ok för män att vara manliga enbart om manligheten kunde kopplas till en annan kultur. Isåfall blir attacker på män nämligen uttryck för kulturimperialism och rentav SD-flört.

Sålunda kan dagens politiskt korrekta åsikter sammanfattas så här: Svenskar skall inte få ha någon kultur, svenskhet är skit, män skall heller inte få ha någon kultur manlighet/ maskulinitet är skit.

I filmklippet ovan förklarar Professor Katherine Young hur misandry fungerar rent praktiskt.

Ett av de mest tydliga mönstren i misandry är behovet för män som ingår i mansfientliga sammanhang att poängtera de inte är normalmannen utan lite finare och bättre. ”hederskvinna” kallar Young förteelsen.

”Dessutom kommer jag på mig själv med att på olika fåniga sätt försöka signalera åt kvinnor jag möter att jag, till skillnad från vissa andra män, inte alls är farlig. Springa en rejäl omväg. Vissla lite glatt.”

Professor Young kan ämnet mycket väl. Hon och kollegan Paul Nathason är de främsta forskarna på ämnet. De har skrivit flera böcker på ämnet, bla Spreading Misandry (2001) och Legalizing Misandry (2006)

Svenskfientlighet är en attack mot majoriteten i landet, misandry är dock en attack på halva världens befolkning!

En kultur består nämligen av de personer som ingår i den. Eventuell påstådd separation mellan begreppen är ihopljugen. Attacker på invandrarkultur är alltså samma sak som attacker på invandrare.

Attacker på islam blir med samma logik attacker på de muslimer som ingår i islam. Som ni kan se nedan är det därmed inte sagt man avskyr alla muslimer, det är de ”muslimska” muslimerna man då kritiserar.

”Därmed inte sagt att alla män är djur hela tiden. Eller uppträder som djur, det är väl det som avses. Flera mina bästa vänner är män, faktiskt.”

Metoderna är egentligen så genomskinliga att man kan fråga om de ens behöver räknas upp.

Vi ser bland annat snett urval (liten grupp män får falskeligen representera män i allmänhet) och falsk kausalitet (Att fler bananer säljs vid våldtäktstäta områden betyder inte bananätande orsakar våldtäkter)

Och så klart överdrivet språk. Denna form av retorik är en klassiker:

”Det jag mest tänker på är den anhopning av sexuella ofredanden som ägt rum under våren och vintern. De senaste två månaderna har elva polisanmälningar gjorts.”

Den anhopning av 11 personer som anmälts för brott (inte åtalats, och absolut inte dömts) leder alltså här enligt Sydsvenskan till en artikel som attackerar män i allmänhet.

Vi kan jämföra den ursäkten med artikeln Professor Leif GW Persson skrev om SD:s tjuvknep med statistiken.

”Dubbelt så vanliga vid mord och dråp, fem gånger fler vid överfallsvåldtäkter, och som inte det räckte och blev över finns det även brott med en än högre etnisk snedfördelning än så. Rån, bedrägerier och grova stölder riktade mot åldringar är det klassiska exemplet. Och allt sammantaget handlar det om det politiska tjuvknepet att göra ytterst sällsynta undantag till allmänna exempel.”

Trots att Sverigedemokraterna anses fula när de gör dessa jämförelser och hänvisningar hamnar de alltså i media om det är män det handlar om. (Har journalisterna fattat många invandrare är män?)

Mansfientligheten tycks vara lika mycket en religion hos journalister som det är att försäkra omvärlden hur mycket de är emot främlingsfientlighet. (Hur gör de när främlingar är män? Vet det ens själva?)

Hittills har vi pratat om kultur, i detta fall alltså manlighet, vi var därmed inte riktigt klar med historielektionen.

För efter att ha gått från att kritiskt (dvs negativt) diskutera vad de först kallar patriarkat sedan mansroll, sedan manskultur så går massmedia sedan till att kalla föremålet för diskussionerna ”mannen”

Tydligast var detta i och med SvD:s artikelserie om mannen. Redan då konstaterade jag att kalla föremålet för diskussionen ”mannen” var ett sätt att dölja det var negativa åsikter om män diskussionen handlade om.

Nu har Sydsvenskan gått linan ut och försöker inte ens dölja medias sexism genom att byta ut ord.

Den senaste artikeln kallar det inte mansroll, patriarkat eller ens ett kulturellt manligt problem. Den senaste artikeln betraktar processen att vänja folk med misandry som avklarad och säger vad vi vetat hela tiden.

Transgenus förvandlar inte patriarkat, manlighet eller mansroll. Transgenus förvandlar enbart böjningar av man. Resultatet blir i transgenus en artikel som nämner invandrare i negativ betydelse 11 gånger.

Det är alltså en artikel som är odiskutabelt negativ mot män skriven av en självhatande man.

Hade artikeln handlat om hur elva för sexbrott anmälda invandrare gav ursäkt att prata om hur invandrarkillar lurar i buskarna hade knappast chefsredaktör Daniel Sandström gett artikeln sitt godkännande.

Ni kan maila honom på daniel.sandstrom@sydsvenskan.se och fråga vad de håller på med.

Transgenus hittas på flera hemsidor. Bland annat hos Riverman och hos Skivadlime

 

 

 

 


Publicerat i Okategoriserade

12 kommentarer »

 1. Du är på hugget… grymt bra…. jävla manshatare som florerar lite varstans…

  Kommentar av CG — juli 13, 2011 @ 2:26 e m

 2. jag kastar iväg ett mail imorgon någon gång, jag får klura lite på det. Jag vet inte om jag ska vara sur i ett långt mail eller bara fråga fördummat vad han sysslar med? Vad tycker ni, själv tycker jag det lutar åt att skrika och gapa be om telefonnummer till gubbjäveln osv osv.

  Kommentar av alfahenen — juli 13, 2011 @ 5:49 e m

 3. Har skickat ett mail med uppbygglig kritik till C-redaktör Sandström.

  Tror inte man får svar dock!

  Kommentar av Genusföljare — juli 14, 2011 @ 6:06 f m

 4. Ska skriva ett mail senare idag.

  Någon mer än jag som har problem med transgenus idag? Jag lyckas inte kommer till sidan.

  Kommentar av robjoh — juli 14, 2011 @ 6:21 f m

 5. robjoh:

  Det finns flera sidor med transgenusprogrammet, när jag har problem med en så använder jag en annan. Den ”officiella” transgenus (transgenus.eu) krånglade dock även för mig tidigare. Men när jag sökte upp den på google och använde google cache istället så funkade den. Däremot funkade endast den version som byter ut man mot jude, jag fick använda en annan för invandrarversionen.

  Uppdatering: Den jag körde via google cache funkar inte alls nu. Inget större problem, istället för att länka till transgenus så får jag arbeta lite extra med bildprogrammet och länka till Misandrybloggen istället. Där skall jag samla alla de inlägg som blev rasistiska utan annan redigering än transgenus. För att förhindra de missbrukas har jag klistrat texten ”transgenus version” över dem.

  Det finns redan en till bild där nu.

  Kommentar av Aktivarum — juli 14, 2011 @ 8:53 f m

 6. Men det är ju sån’t här som kvinnor tvingats stå ut med i alla tider. Komiskt att det blir sådana kraftiga reaktioner när det skrivs om män på samma sätt. Bra och intressant med främlingsfientliga versionen men mer intressant att många sådana här artiklar skrivs om kvinnor som grupp utan att någon reagerar. Det är helt enkelt så vanligt.

  Kommentar av Ullis — juli 15, 2011 @ 11:00 f m

 7. @Ullis
  När man påstår nåt som du gör är det väl rimligt med nån (eller kanske många eftersom du har ”i alla tider” att välja från) exempel på det du påstår. Annars blir det ju bara ett (tomt?) påstående.

  Kommentar av Frogfish — juli 15, 2011 @ 11:55 f m

 8. Ullis:

  ”Men det är ju sån’t här som kvinnor tvingats stå ut med i alla tider.”

  Nu råkar det vara så här att när det senast var ok att beskriva kvinnan som en lägre stående man så var jag inte ens född. Att jag av orsaker som skedde innan min födelse skulle acceptera sådana påhopp på män är lika idiotiskt som att du skall låta svarta män våldta dig idag som hämnd för att någon vit kvinna var enormt elak mot deras farfarsfarfarsfarfar på den tid då rasism var ok.

  ”To summarize Amanda’s story, a white woman goes to Haiti to work on a story on the plight of the black men. While she’s there, one of the black men she’s working to support rapes her repeatedly.”

  Observera att folk som jobbar med PK-stollerier faktiskt tror så korkade saker.

  Sedan när är avlägsen historia ett giltigt argument för svinaktigt nutida beteende Ullis? Den där ursäkten funkar inte ens när Israel sätter palestinier i koncentrationsläger med hänvisning till vad som hänt judar, så vad får dig att tro den kommer att funka här? Tvärtom så har jag flera gånger poängterat den evolutionspskologiska synen gäller på Aktivarum.

  Det är inget fel på kvinnor för att de inte är som män. Olika, men lika viktiga och lika mycket värda. (Baumeister, 2010) Däremot ofta inte intresserade av samma saker (Baumeister, 2010)

  ”Komiskt att det blir sådana kraftiga reaktioner när det skrivs om män på samma sätt.”

  Tragiskt isf du tycker det skall göra någon som helst skillnad vem det skrivs om. Det jag bedömer är vad som skrivs, inte vem det skrivs om. PK religionen tillber jag inte och jag har mer tolerans för Islam och Kristendom (som inte bara har negativa sidor utan även byggt och förbättrat samhällen) än jag har för PK vars enda syfte är att riva ner kulturen eftersom marxister trodde det gav dem större chans.

  Därmed inte sagt jag tycker Kristendom eller Islam skall ha politiska funktioner idag men de har gjort hundra gånger mer rätt för sig vad beträffar politisk makt än PK (som byggt ingenting och skapat inget annat än missnöjda människor) någonsin kan göra anspråk på.

  ”Bra och intressant med främlingsfientliga versionen men mer intressant att många sådana här artiklar skrivs om kvinnor som grupp utan att någon reagerar.”

  Kan du vänligen länka till minst en sådan artikel? Jag vill se vad du kallar denna sorts artikel.
  Sist jag läste en genusvetenskaplig bok så hade man inga nutida artiklar alls utan grävde ner sig i analyser av skräp som skrevs på typ 1600-talet för att visa synen på kvinnor. Vilket visar mer om hur dålig kunskapen var på 1600-talet än något annat.

  Lite skillnad mellan det och vad som publiceras idag.

  Kommentar av Aktivarum — juli 15, 2011 @ 12:13 e m

 9. @Ullis

  Men det är ju sån’t här som kvinnor tvingats stå ut med i alla tider […] många sådana här artiklar skrivs om kvinnor som grupp utan att någon reagerar

  Jag vet inte från vilken planet du kommer, men hittar du några sådana exempel härifrån (planeten jorden alltså) kan du väl ge oss en länk dit så att vi alla kan förundras över något så sällsynt.

  Kommentar av NisseNyfiken — juli 15, 2011 @ 12:23 e m

 10. […] Alltså vita personer* […]

  Pingback av Medias BIAS mot män gör grovt partnervåld till TV-underhållning « Aktivarum — juli 19, 2011 @ 10:57 f m

 11. I was very excited to see this site.I wanted to thanks for this great article! I definitely enjoying every little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you post.

  Kommentar av car games for kids — juli 20, 2011 @ 4:06 f m

 12. […] det manliga könet? Professor Katherine Young berättar för OntarioTV hur minoritsmän ses som “Hederskvinnor” “Not once did I envision myself becoming a receptacle for a Black man’s rage at the white […]

  Pingback av Genusfolket vs Jämställdismen! – Del 2 Manlighet och Kvinnlighet « Aktivarum — september 23, 2012 @ 11:40 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: