Aktivarum

Genusvetenskapligt Initiativ – Utbildning i tyckande. | mars 9, 2011

Genusvetenskapen har blivit kritiserad tidigare. Här får filmskapare och genusvetare själva stå för kritiken.

Filmskaparen Lonnie Martins skräckfilm Women´s Studies (2010) har orsakat oreda i kommentarsfälten på Youtube där filmen anklagas vara ”antifeministisk propaganda”. Filmens handling beskrivs på imdb:

”Women’s Studies is the story of a pregnant grad student and her friends who are held captive at a women’s academy that’s actually a cult of feminists bent on the enslavement of men. A look at groupthink, women’s issues, and how blind belief in a one-sided dogma can create a terrorist.”

Från genusvetenskapen i fiktion till genusvetenskapen i dokumentärform.

Nedan hittar ni en reklamtrailer för ett riktigt Gender Studies program. De talar egentligen för sig själva. Trots längden så lyckas ingen säga nånting som visar de överhuvudtaget sysslar med vetenskap


Däremot så får vi en bra beskrivning av vilken vetenskaplig grund som ämnet står på.

”What makes womens studies distinctive, I think as a field is that it is not modelled on a traditional academic discipline” Dr Deborah Gordon

Enjoy!

Uppdatering: Genus för dumskallar. Magnus Hansson har skrivit en dummies-satir av genusvetenskap på Newsmill. (fråga mig inte hur han lyckades få den publicerad)

”Alla barn föds likadana. Barnet har två föräldrar som är likadana. Föräldrar förökar sig genom donation av ägg eller spermier, i provrör eller så kallad naturlig befruktning. Den ena föräldern har fött barnet och har bröst, vilket gör att den kan amma barnet. Ofta anses det att föräldern med bröst är mest lämplig att amma barnet, vilket är en förhastad slutsats. (L Ohly)

Med hjälp av en bröstpump är vilken som helst av föräldrarna lämplig för amning och därmed är inte någon av föräldrarna mer betydelsefull för barnet. Det viktigaste för barns utveckling är den värdegrund som formar dess uppväxt. Även barnets föräldrar kan ha stor betydelse för barnet – om dom har en god genusvetenskaplig utbildning. Det är dock viktigt att barn alltid uppfostras enligt en fastlagd läroplan.”

Om man istället undrar vilken politisk grund som genusvetenskapen står på kan det vara bra att veta att 1/3 av alla forskare i detta ämne föredrar FI, ett parti som inte ens fick 1% av rösterna i riksdagsvalet.

Från granskningen av partisympatier i samhällsforskningen får vi veta att Statsvetare är mestadels socialdemokrater, Sociologer är mestadels vänsterpartister och Genusvetare är mestadels FI-anhängare.

När granskningen genomfördes så hade socialdemokraterna makten tillsammans med V och Mp

Sålunda finns heller ingen sanning bakom påståendet att dessa ämnen bygger på kritik av makten. De hade tvärtom sina sympatier hos makten när de partierna hade makten.

Personer som har partisympatier hos alliansen däremot läser mestadels juridik, nationalekonomi och företagsekonomi (för övrigt det enda ämne som domineras av ett parti (Fp) i lika hög grad som genusvetenskapen domineras av Fi)


Publicerat i Jämställdhet

13 kommentarer »

 1. Ojoj, den där skräckrullen upplever jag som ett tecken på att det blåser andra vindar – även om det antagligen är gjort med humor säger det en del att man vågar driva med det på det här viset.

  Bra poäng det här med att man påstår sig vara kritisk mot makten – det är man verkligen inte, utan i allra högsta grad en del av den. När man vet att folk i allmänhet inte alls håller med om det man säger visar det istället att genusväldet i samarbete med politikerna är en elit som är fast besluten om att försöka styra folk dit de själva anser vara lämpligt. De representerar definitivt inte människors åsikter i stort.

  Kommentar av Matte Matik — mars 9, 2011 @ 12:25 e m

 2. Man har väl sympatier där man tjänar mest kanske? 😉

  Kommentar av David Holman — mars 9, 2011 @ 12:35 e m

 3. Ännu en schysst blogg :=)

  Det börjar kännas allt mer som att feminist-värstingarna börjar bli desperata, därav rena tsunamin i feministpropaganda i tisdags. Känns som om de liksom icke-feminister börjar ana ett paradigm-skifte, och det kan gå snabbare än förväntat. Detta rentav globalt, då nu fler och fler börjar ifrågasätta denna flumideologi som jagar efter strukturer utan konkreta preciseringar. Rent flum alltså, den feministiska skåpmaten.

  Kommentar av Patrick — mars 9, 2011 @ 11:48 e m

 4. Viktigt är också att säga att dessa värderingar genomsyrar de flesta humaniorautbildningar. Jag syftar på vurmet för feminismen. Det är rätt många killar jag kommit i kontakt med nu som berättar om hur kvinnliga studenter får ivrigare applåder av föreläserna/handledare/lärare.

  Följande fick jag i mail från en kille på en högskola och han ville vara anonym. Jag klistrar in vad han skrev.

  ”Vi pratar om detta på varje rast och vid varje lunch och vid varje promenad till och från högskolan. Även på Facebook samtalar vi om detta när vi ser varandra på chatten. Idag diskuterade vi exempelvis lärarnas ansiktsuttryck vid våra redovisningar i klassen. En av oss hade märkt hur lärarna ser bekymrad ut när killarna redovisar och uppvisar ett gladare och mer intresserat uttryck när tjejerna redovisar. Efteråt samtalade vi om vi killar hade sett dessa tecken på den senaste redovisningen och vi hade alla sett det. En av oss lade också märke till att lärarna (3 till antalet samlade) använde mer kraft i händerna när de gav applåder åt kvinnliga studenters redovisningar och att applådern varade längre. Även den av oss som varit mest mån om att inte framstå som en gnällspik inför andra killar har nu också börjat vädra sitt missnöje. Vi har funderat på att gå upp till rektorn och tala om saken, men vi väger just nu för och nackdelar med en sådan ”whistle blowing”. Fullt medvetna om att det kan förstöra för oss ännu mer. Hälsnignar från”

  Ja vad säger man.

  Jag såg samma saker under min utbildning och det var ganska tydligt dessutom.Just applåderna diskuterades av mig och några andra killar, men vi gick aldrig till någon rektorn om saken. Det vågade vi inte.

  När jag tog upp denna asymmetri i lärarnas bemötande av kön med några av tjejerna som var extra curlade så tittade de ner i marken och fortsätta äta. Känslan där var att de var fullt medvetna om att dom var favoriserade men att det var besvärligt att höra det av en annan student. Den ena blev dessutom röd i ansiktet kommer jag ihåg.

  Bra blogg för övrigt som vanligt. T

  Kommentar av T — mars 10, 2011 @ 3:57 f m

 5. Jag tror att en stor del av problemet är att våra politiker är bra mycket dummare än vad vi någonsin trott och önskat. Dvs. vi har farligt många politiker som är vetenskapliga analfabeter som grundlurats in i könskommunismen med substanslösa feministfloskler i falskt vetenskaplig genusdräkt.

  Inte har det heller blivit bättre av en stor andel politiska kvotvåp som skor sig själva på basis av feministlögner.

  Jag tror dãrför att en del av lösningen är att det kan vara vettigt att rikta ”utbildningsinsatser” till våra politiker. Allmänheten, majoriteten har redan förstått att kejsaren de facto är naken.

  Kommentar av Liberal — mars 10, 2011 @ 8:47 f m

 6. 4:40 i den icke-fiktiva utbildningens nämnda fördelar: ”It teaches you how to make connections to things around you.”

  Kommentar av Jane — mars 10, 2011 @ 4:07 e m

 7. Ja det blir nog årets skräckfilm. 🙂 Men det är ganska typiskt och jag har stött på det många gånger. Dominerande/feministiska kvinnor som säger att dem vill skydda andra kvinnor mot män samtidigt som dem klankar ner på andra kvinnor, kallar dem för horor, bimbos och andra respektlösa ord.
  Det är vidrigt men visar på vilket sektliknade beteende dessa människor har.
  Nej jag ställer inte upp på det.

  Kommentar av Madelene — mars 10, 2011 @ 10:34 e m

 8. Och vilken tur att jag påminde dig om att det var länge sen du skrev för nu är du ju ostoppbar. 🙂

  Kommentar av Madelene — mars 10, 2011 @ 10:36 e m

 9. Alltså jag blir så arg över att feminister ens KAN påstå sig kämpa för andra kvinnor. Alla kvinnor som ens avviker det minsta pressas ju med en ström av anklagelser att återgå till ”systerskapet”

  Närhelst en kvinna gör nåt annat än de vill säger feminister att hon är ”omogen” ”ung” ”dum” ”dåligt självförtroende” ”dålig självkänsla” ”daddys girl” ”lättpåverkad” etc… och sedan kallar de det kvinnlig befrielse. Och det är en sådan tydligt politisk rörelse.

  Jag läste exempelvis hur Göran Greider pratar om socialistisk feminism och romantiserade om personer om exempelvis Alexandra Kollontai men vad var det hon ansåg om kvinnnor? Av vad bestod hennes kvinnliga ”befrielse”?

  ”Under Communism, both men and women would work for, and be supported by, society, not their families. Similarly, their children would be wards of, and reared basically by society.”

  Och kom ihåg vilka personer ”staten” var. Det var personer som Stalin som visade sig ha de egenskaper som ledde till toppen i det samhället. Inget förvånande med det, det fanns ju ingen som helst belöning av goda ideal, de enda två faktorer som belönades var lojalitet och hänsynslöshet – Man får de ledare man ber om.

  Kommentar av Erik — mars 11, 2011 @ 8:10 f m

 10. Madelene:

  Jupp, det kan vara bra med lite uppmuntran ibland när det går trögt. Kul att höra jag är ”ostoppbar” 🙂

  Kommentar av Erik — mars 11, 2011 @ 8:11 f m

 11. Ingen människa är ostoppbar, däremot så är dina insikter, åsikter, kunskaper, härledningar, fakta och synpunkter på bloggen och i olika kommentarsfält extremt värdefulla. En oöverträffat hög koncentration av ovärderliga insikter. Extremely good shit, kort sagt.Så ta så många och långa kaffepauser du vill, men kasta för helvete inte in handduken=)

  Kommentar av Liberal — mars 11, 2011 @ 8:53 f m

 12. Liberal:

  Tackar, och ingen risk för nån handduk här 🙂 Däremot har jag ibland så mycket att göra att det är svårt att veta var det är bäst att börja.

  Kommentar av Erik — mars 11, 2011 @ 10:54 f m

 13. […] frågan hur Norge skall klara sig utan genusvetenskapen. Han påtalar trovärdighetsproblemet med stödet till Feministiskt Initiativ. Bland genusvetarna nådde Feministiskt initiativ hela 33,3 procent. Det enorma stödet för […]

  Pingback av Fyra Nationalekonomer vs Pär Ström vs Genusvetenkapen « Aktivarum — december 7, 2011 @ 10:39 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: