Aktivarum

TVOntario om manlighet i samhället | februari 15, 2011

TVOntario har haft en intressant TV-debatt under parollen ”Men, Maleness, and Equality”

För enkelhetens del så är här länkarna till del 1, del 2, del 3, del 4 och del 5. Programmet har funnits på olika ställen tidigare men vi har många nya besökare som kan vilja se det.

Här påpekas bl.a. hur politiska program skapas bara för kvinnor Här påpekas även att familjerätten diskriminerar män och bör nutidsanpassas.

En kvinna påtalar också att hennes ex fått många fortkörningsböter. Hon däremot har aldrig fått någon av de polismän som stoppat henne.

Deltagare: Katherine Young, David Shackleton, Ian Brown och Walter Fox.

Det ovanliga med detta program är att chivalrister/personer som attackerar män/manlighet är i minoritet. Det är bara Ian Brown och i viss mån Steve Pakin som representerar den sidan

Och då skall man lägga märke till att även Brown tvingas erkänna att mansfientligheten gått för långt när hans arbetsglädje kommenterades ”thats such an old-fashioned male thing”

Shackleton påpekar att makten inte alls tjänat männen utan tvärtom att maktens män själva säger de tjänar kvinnor.

Katherine Young och Paul Nathanssons forskningsområde är Misandry - Mansförakt

Walter Fox påpekar att meniga soldater knappast tjänar sig själva. Katherine Young berättar att hennes forskning på misandry visar den enda positiva mansrollen i kulturen är a) en minoritetsman eller b) en manlig feminist.

Alla andra män beskrivs negativt och värst av alla beskrivs pappor. Walter Fox frågar hur det kommer sig folk i massmedia inte sådana saker som att våldsamma kvinnor är lika vanliga som våldsamma män i relationer.

Utmärkande för debatten är Ian Browns åsikt dessa saker inte kan stämma för mediafolk brukar inte säga dem.

Han blir vid flera tillfällen aggressiv och attackerar de andra  ”tror du folk i media är feminister?…” I Sverige är mediefeminismen ett faktum så här blir svaret enkelt. Inte alla men många, ja.

Brown säger även ”det spelar ingen roll att siffrorna stämmer” Dvs när vetenskapen inte är som han trodde den skulle vara försöker han förkasta vetenskapen.

I en insändare påpekar signaturen ”Kate” att kvinnor har det bättre just för att alla myndigheter försöker vara jämställda.


6 kommentarer »

 1. De flesta ondgör sig över hur kvinnor bli behandlade i en del muslimska länder. Det känns som om många män klagar över hur de blir behandlade i västländer. Ironiskt.

  Kommentar av Danial — februari 15, 2011 @ 4:28 e m

 2. Ursäkta men får jag dryga mig lite här?:)

  Har sett dig använda ordet ”chivalry” på ett par ställen nu, och tycker det minst sagt ser märkligt ut att använda på svenska. Skulle inte ”vita riddare” och/eller ”ridderlighet” kunna funka lika bra?:)

  Over and out.

  Kommentar av SL — februari 15, 2011 @ 8:55 e m

 3. SL:

  Det går så bra så, problemet med orden chivalry och även misandry är att ingen bra svensk översättning existerar (att motsvara chivalrykoder kallas dock att vara chevalresk i vissa lexikon). Vidare så innebär de i mångt och mycket precis samma sak, så jag har myntat uttrycket chivalrism för att beskriva den politiska rörelsen som blivit konsekvensen.

  Kommentar av Erik — februari 16, 2011 @ 10:01 f m

 4. Danial:

  Det är inte alls ironiskt, kvinnor blir överbeskyddade i muslimska länder, män blir inte överbeskyddade i västländer. Oavsett om du tar ett muslimskt land eller Sverige så domineras de lägre (och högre) klasserna av män och de högre klasserna är givetvis till antalet mycket mycket mindre. Anledningen det verkar vara så attraktivt att vara man är ”The Apex Fallacy” att man bara jämför med de män som redan är i en attraktiv position.

  Kommentar av Erik — februari 16, 2011 @ 10:06 f m

 5. […] Nu har den här debatten nått tre olika Kanadensiska städer: Vancouver, Edmonton och så slutligen Toronto (där Fredagens sammandrabbningar utspelade sig) Kom även ihåg hur TVOntario tog upp ämnet. […]

  Pingback av Debattutmaning från Mens Rights Edmonton – Är Feminism en hatgrupp? « Aktivarum — november 20, 2012 @ 1:01 f m

 6. […] var temat ”can men be discriminated?” och debatten mer politisk. Den här gången är fokus mer vetenskapligt. Professor Peterson […]

  Pingback av The Meaning of Man debatteras på TVOntarios The Agenda | Aktivarum — mars 23, 2013 @ 5:53 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: