Aktivarum

Nu händer det snabbt saker i Manssverige (och i Kvinnosverige) | januari 11, 2011

Som jag förutspådde på nyårsafton blir 2011 året som saker börjar hända. Assanges möten med svenska rättsväsendet var droppen.

Vi kan redan nu konstatera utifrån mitt extraknäck som profet att det finns en god chans jag får rätt. Saker händer nu såväl ute i världen som i Manssverige och snabbt går det.

Forskare vid London School of Economics konstaterar exempelvis att kvinnor inte alltid behöver jobba.

Oavsett hur mycket feminismen vill ha en annan sorts kvinnor så vill en stor andel av kvinnorna själva hellre gifta sig med rikare män och vara hemma  med barnen än yrkesarbeta. Det handlar inte om tvång, det handlar om hur vissa val generellt är mycket mer attraktiva.

Woman still want to ‘marry up’ and naturally choose husbands who earn more than themselves, a report suggests. The idea of most women wanting to be financially independent is a myth, according to Catherine Hakim of the London School of Economics. Despite years of equality campaigning, more women are choosing to marry wealthy men than in the 1940s, the expert claims.”

Det är inte bara finansiellt som våra relationer inte går den väg som diskursbildade statsfeminister bestämt åt oss. Även sexuella relationer kan visa sig vara rejält ogenus. Som denna episod.

Härmed erkänner jag att jag gjort mig skyldig till sexuella övergrepp och våldtäkter av min hustru. Den senaste månaden har jag rannsakat mitt minne och kommit fram till 75 sexuella övergrepp under våra 38 år som gifta. I samtliga fall handlar det om att kondomen lossnat, utan att jag nämnt det för min partner. Oftast märkte jag det inte ens själv.

Ovanstående kommentar kommer från SVT:s mångårige programledare Olle Andersson. Han gör på Newsmill narr av åklagare Marianne Ny och utmanar henne att plocka in honom och hans fru till förhör för upprepade brott mot den tolkning/hittepålag som Marianne Ny försöker införa.

Allt fler personer inser med sunda förnuftet att om det nu finns ett patriarkat i  Sverige så är det för längesedan på samma sida som statsfeminismen. Om patriarkatet någonsin funnits insåg det för länge sedan kvinnor är bättre för dess kommersiella och politiska intressen. Man får helt enkelt mer makt och pengar om man använder kvinnor än om man använder män.

Feminismen som ”maktkritisk” rörelse i Sverige (och de flesta demokratier i västvärlden) är sålunda officiellt stendöd.

Efter ett antal diskussioner med insatta samt påbörjad läsning av fyra fem olika böcker så drar jag nu ut proppen på statsfeminismen i Sverige. Den svenska feminismen kämpar inte mot makten, den kämpar för att bli en del av makten. För att få en del av miljonregnet över låtsasforskningen som i USA som brukar kallas ”hum hum nåt studies” fast som borde heta ”flum flum nåt studies” istället då fältets grund snarare är en djup avgrund.

Det handlar framför allt om skillnaden mellan vetenskaplig forskning och intellektuell diskurs. Personer som deltar i intellektuell diskurs kallar sig gärna forskare trots att de inte utför någon forskning alls. De är de nya ”talande eliterna” – som statsvetaren Christopher Lasch kallade dem i sin bok Eliternas uppror och sveket mot demokratin.

Deras uppgift tycks vara att kontrollera, följa, delta i och analysera debatten (diskursen) i sig. De har alltså ingen annan uppgift än att hålla vattnet rinnande.

Dessa ”talande eliter” ”intellektuella” eller ”diskursbildade” som de snarare borde kallas (för att separera dem från personer som faktiskt utför verklighetsbaserad forskning) får i ekonomen Thomas Sowells bok ”Intellectuals and Society” (Jan 2010) en känga av sällan skådad omfattning.

Sowell påpekar det faktum att när broar som en ingenjör byggt faller samman kan det ruinera hela hans verksamhet. Hans yrkesheder är investerad i resultaten av hans arbete. För de diskursbildade talande eliterna råder dock inget sådant förhållande. De är fria att ha fel gång på gång och ändå betraktas som lika viktiga röster.

Om systemet som en diskursare förespråkar faller samman säger han eller hon bara ”oops” kanske byter ämne och fortsätter som om inget hänt.

Detta innebär att de är den enda yrkesgruppen i hela den akademiska världen som inte har en gnutta yrkesheder investerade i sitt arbete. De skall bara delta i diskursen och hålla diskursen flytande samt styra vilka ämnen som diskuteras,  hur de diskuteras och hela tiden påföra nya regler på diskursen för att regelbundet bekräfta sin auktoritet.

Om patienter som en läkare opererar på hela tiden dör så kan han inte fortsätta som om inget hänt. För diskursbildade däremot så saknar utgången av deras ”teorier” (egentligen hypoteser) betydelse. Av denna anledning är de ofta så usla på riktig vetenskap de gång på gång har grunldäggande och simpla metodfel i sina antaganden.

Den som vill veta mer om dessa fel kan antingen följa Aktivarum eller plocka upp Sowells bok och läsa själv om dessa häpnadsväckande tavlor.

I en radiointervju så snubblade Paolo Roberto halvt ovetandes över denna sanning då han, kanske mest på grund av rent bondförnuft, nämnde de talande eliterna status och uppgift. Det fascinerande är att han intervjuades av en medlem av en av dessa talande eliter SR:s Hanna Fahl. Hon gjorde i sin tur sitt bästa för att styra diskursen men Paolo Roberto lät sig inte beröras av hennes kontrolltekniker.

Ett annat exempel på kontrollmekanismerna är diskursbildade människors besatthet vid att diskutera löneskillnader mellan könen. I åratal har de utarbetat en metod vars enda syfte är att dränka debatten med tusentals meningslösa påståenden och anklagelser (hålla vattnet rinnande) och därigenom med alla medel hindra vanliga människor från att diskutera ämnet ordentligt.

Sanningen är lika gammal som självklar. Som den stora talaren Cicero en gång sade i Rom ”Cui Bono!”  följ pengarna!

Hur bedömer man om ett företag är stort eller litet? Räknar man anställdas löner? Nej man diskuterar vanligen företagets omsättning. Hur bedömer man om kvinnor har bra eller dåligt ställt? Undersöker man lönen som de talande eliterna påstår? Nej man undersöker marknaden! Det behövs inte ens vetenskapliga studier för att ta reda på sanningen här.

Redan med blotta ögat är det uppenbart att kvinnor betalar större delen av pengarna som är en del av våra konsumtionsvanor. Reklamföretagen riktar inte huvuddelen av sin reklam mot kvinnor för att kvinnor inte har pengar att spendera på de varor som företagen försöker få dem att köpa mer av. Huruvida pengarna kom från kvinnans löner, statlig kompensation eller hennes man spelar företagen ingen roll.

Affärerna gör inte kvinnors kläder till den stora annonsvaran för att de tjänar mycket mer på att annonsera andra varor.

En feminist jag pratade med sade till mig att ”men män konsumerar dyrare saker” Problemet med det resonemanget är att ett av världens mest värdefulla reklamnamn heter Coca Cola. Det är inte det att en Colaburk kostar mycket pengar. Det är hur ofta man kan få folk att köpa nya burkar det handlar om. Att köpa om samma mindre dyra sak många gånger är mer lönsamt i längden.

Det är helt enkelt mer lönsamt att sälja fisk än att lära folk att fiska.

Där är svaret på varför man försöker inbilla folk kvinnors löner är det enda viktiga. Det viktiga är inte hur mycket pengar man tjänar utan hur mycket pengar man kontrollerar. Ingen pratar om Christina Stenbecks lön. Det är hur mycket pengar hon kontrollerar som är det viktiga. Hur stor del av tillgångarna hon i sin professionella relation bestämmer hur de spenderas.

Så här är en utmaning, ge er ut i diskursbildades texter och försök där hitta den exakta siffran hur mycket pengar som kvinnor för konsumtionssyfte kontrollerar.

Alltså oavsett om pengarna kom från löner, staten eller bekanta män, ta reda på hur mycket kvinnor konsumerar för. Jämför sedan med hur stor del av all reklam (skyltning, filmer, annonser, affärsyta etc) som riktar sig till kvinnor. Kom ihåg att en stor del av våra tidsskrifter (särskilt livsstilsmagasinen) mestadels är just föga mer än annonser.

Kom också ihåg att större delen av underhållningsbranschen är könsneutral. Män konsumerar exempelvis filmer och musik. Det gör kvinnor också. Ofta ser man samma film. Däremot konsumerar män mer elektronikprylar typ hemmabio än kvinnor. Visst är det sant att hemmabio eller bil är dyrare än en klänning men hur ofta köper man en hemmabioanläggning eller bilar?

Åter, Coca Cola är framgångsrika av en anledning. Att sälja samma sak om och om igen är mer lönsamt än att sälja en jättedyr sak en enda gång.

Tänk om Alliansen hade förstått detta när S-feminister försökte använda Reinfeldts klocka som distraktionsmoment för Sahlins dyra handväskor.

Hur ofta köper män klockor? Hur ofta köper kvinnor skor och handväskor? Nu vill jag dock poängtera en sak. Detta är ingen kritik mot kvinnors vanor. Tvärtom jag gillar att kvinnor köper snygga skor och kläder.  Vill de köpa kläder och liknande är det inget fel i det. Felet är att tro man kan styra all denna konsumtion utan att ha pengar.

Här ser ni åter de talande eliternas dagsverke. Att styra in debatten på helt oviktiga frågor. Om de skulle säga vad man får säga skulle det betraktas  som censur och folk (med rätta) strunta i deras försök att leka polis. Men desto mer framgångsrikt har det varit för dem att styra in debatten på oviktiga nonsensfrågor och låta folk slösa tid och energi på dem istället.

Observera att det inte bara är män som blir förlorare av detta system. Kvinnor som försöker spela rent blir precis lika lurade.

Vad händer när kvinnor tror på statsfeminismens propaganda och att när de själva – oavsett egna uppoffringar – har högst lön är tjejgängets vinnare? Svaret är uppenbart. Då märker de att andra tjejer med lägre lön som stressat mindre och offrat mindre lik förbannat handlar mer, reser oftare till utlandet, har en allmänt högre levnadsstandard och får pojkvänner av högre värde.

Att lista ut hur det känns för dem är inte direkt en svår uppgift.

Det är heller inte svårt att lista ut vilken av de båda kvinnorna som flest yngre kvinnor kommer att idolisera. Att jobba massor och få mindre för det eller jobba mindre och få mer för det, vad låter bäst? Eller rättare sagt vilken av kvinnorna i TVserien Solsidan utövar största lockelsen för tonårstjejer som söker förebilder?

Mickan som blev gravid som yngre och redan är klar eller Anna som jobbade längre, nu äntligen fått sitt första barn….

…och som skall kombinera det med en miljon andra saker som inträffar samtidigt i livet. Jag ser nu även att Pelle Billing skrivit en lång och omfattande text på temat vad som händer när männen börjar prata om dessa saker. Problemet är dock att frågan inte är vad kvinnorna tycker om vad männen säger.

Den stora frågan blir hur väl vad männen säger stämmer in på de diskursbildade människornas uppfattning av vad som är tillåtet . Man anar redan nu vad svaret kommer att bli. Kvinnor är lättare att kontrollera via trender och konsumerar mer så givetvis kommer män som börjar prata att bryta mot en miljon sedan länge upprättade regler om vad som lämpar sig att säga och göra.

Reglerna är sedan länge upprättade i massmedia.


7 kommentarer »

 1. Tack för ett intressant inlägg, Erik. Från She-conomy, drivs av en kvinna – om marknadsföring och hur viktigt det är att man tar kvinnorna i beaktning då de, som du skriver i större utsträckning än många tror kontrollerar pengarna och hur de används:

  http://she-conomy.com/report/marketing-to-women-quick-facts/


  Women account for 85% of all consumer purchases including everything from autos to health care:*

  * 91% of New Homes
  * 66% PCs
  * 92% Vacations
  * 80% Healthcare
  * 65% New Cars
  * 89% Bank Accounts
  * 93% Food
  * 93 % OTC Pharmaceuticals

  Finns mycket mer där.

  Kommentar av Matte Matik — januari 11, 2011 @ 8:00 f m

 2. som vanligt mycket bra inlägg, hade inte en tanke på det med konsument varor.

  Kommentar av robjoh — januari 11, 2011 @ 4:33 e m

 3. Bra skit! Keep up the good work.

  Kommentar av SL — januari 11, 2011 @ 7:47 e m

 4. […] De här spelen som tjejerna gillar de började tjejerna gilla när de blev riktigt bra. När branschen redan var helt dominerad av killar som hade gjort grovjobbet på den tid då spelen inte var riktigt bra. Var tror dessa tjejer att pengarna för att skapa dessa spel kom ifrån? […]

  Pingback av Feministisk debattör kunde inte ens skilja på statligt och privat ägande i debatt om WoW « Aktivarum — januari 11, 2011 @ 8:16 e m

 5. […] Kjöller hade tagit del av debatten så hade hon sett vad allt detta debatterande, diskursande och livliga samtalande i all evighet från mediefeminister har för resultat att visa upp förutom att ha bränt en massa […]

  Pingback av Hanne Kjöller vs Katarina Wennstam – Offerfeministers personangrepp « Aktivarum — januari 19, 2011 @ 10:15 f m

 6. […] UR exempelvis verkar tycka det är viktigt att alla tycker precis likadant och det är också poängen med deras test. Att de bestämmer vad man skall tycka på förhand och dirigerar folk dit. ”Puffar på lite” som Hanna Fahl (SR) sade till Paolo Roberto i återvinningsintervjun. […]

  Pingback av UR och Svenska skolan del 1 – Genuspropaganda istället för utbildning « Aktivarum — februari 4, 2011 @ 2:14 e m

 7. […] Det finns ett massivt motstånd mot principen likhet inför lagen hos stora delar av Sveriges s.k. talande eliter. Poängen är att det hos dessa elitmänniskor anses onödigt att informera övriga befolkningen om […]

  Pingback av Maria Sveland kallar mansfrågor högerextremism – Pelle Billing undrar vilken del av hans arbete hon menar « Aktivarum — februari 15, 2012 @ 12:24 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: