Aktivarum

Om Reinfeldt – Att män pratar med sina fruar, skall det vara en nyhet? | december 7, 2010

Vad är det för konstiga människor som sitter och skriver rapporter och nyhetsartiklar om nåt helt normalt?

Aftonbladet Tisdag 7 December 2010. Förstasidenyhet: Fredrik Reinfeldt lyssnar på sin fru, sida 6, 7, 8, 9, 10, 11, Ledaren och framsidan. Vad sjutton är det som pågår egentligen? Skall det här vara en nyhet? Skall det här vara något nytt? Alltså är det en nyhet för någon annat än väldigt tröga människor att även Fredrik Reinfeldt gör något som alla män gör?

Är det genusmedvetna/marxistiskt insatta journalister som går runt och tror specialregler gäller för maktmän eller?

Fredrik Reinfeldt gör något som vi hade all orsak att förvänta oss Fredrik Reinfeldt liksom alla andra män gör. Behövde vi verkligen amerikanska spionorganisationer för att lista ut den detaljen? Och vadå mystisk? Sedan när är det mystiskt att inte vilja fläka ut sitt privatliv i massmedia? Sedan när är det omystiskt att bete sig som en full dokusåpakändis med extrema bekräftelsebehov? The me-me-me-generation?

Tänk jag som trodde de enda som inte fattade detta var feminister med extrema aversioner mot män.

För flera år sedan lanserade jag på olika jämställdhetsforum den – för vissa – revolutionära iden att en kvinna gift med kungen av Sverige liksom har mer möjlighet att påverka kungen av Sverige än de flesta män. Det följer på sin logik att Sveriges drottning kan påverka kungens politik. Det följer också på sin logik att vad som då gällde kungen nu gäller statsministern och det i högre grad då relationer är mindre formella idag.

Statsministern lyssnar på sin fru? Med grundläggande Aristoteles-logik kunde man komma fram till den slutsatsen.

Gifta män lyssnar vanligen på sina fruar

Fredrik Reinfeldt är en gift man

Han lyssnar alltså troligen på sin fru.

Det är alltså så att den kvinna som är gift med en man som Reinfeldt, Kamprad, Bildt, Persbrandt eller Persson per definition via det äktenskapet har mer makt än de flesta män.

Det här är grundläggande evolutionspsykologi alltså inget för högutbildade inom genusämnet.

Alla utom genuslåtsasforsare borde dock kunna förstå att genomsnittlige mannen och de flesta moderata riksdagsledamöter har mindre att säga till om hos Reinfeldt än hans fru. Vad blir nästa ”nyhet” från massmedia? Att Filippa lyssnar på Fredrik också? Hur vore det om amerikanska spioner och svenska kulturradikala journalister berättade hur de tycker en intim relation (ett äktenskap är en sådan) skall se ut?


2 kommentarer »

 1. Det där med grundläggande evolutionspsykologi tycker jag nästan kräver en närmare motivering. Vanligt bondförnuft eller liknande tror jag är en bättre benämning. Fortfarande för svårt för genus-folk, men inte lika avancerat som evolutionspsykologi.

  Kommentar av Pseudo Nym — december 8, 2010 @ 3:33 e m

 2. Pseudo Nym:

  Grundläggande evolutionspsykologi handlar om beteenden som kopplas till olika (överlevnads)behov. Det krävs inte direkt att man är doktor i kärnfysik för att förstå hur det motsvarar kvinnors behov att skaffa sig makt genom att koppla sig till de män som har makt (över andra män) medan det motsvarar mäns behov att skaffa sig makt att motsvara kvinnors ideal.

  Dvs hur kvinnor behandlar dig som man är ett direkt mått på den makt du har och hur väl du motsvarar det (överlevnads)behovet. Det omvända gäller såklart inte alls för kvinnor. Alla vet att det omvända inte gäller för kvinnor så när folk låtsas de tror det gör det blir det bara löjligt. Bryr sig en man om vilket inflytande en kvinna har över andra kvinnor? Svar nej!

  Kommentar av Erik — december 9, 2010 @ 1:07 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: