Aktivarum

Aktivarum får sällskap av Wikivarum | oktober 20, 2010

Ett par av våra besökare påpekade det blir många upprepningar på Aktivarum nu när samma debatter besöks om och om igen.

Jag fick tipset att starta en Wiki för att samla information och tog en titt på Wikia där man kan skapa en sådan. Jag testade även att skapa en wiki vid namn ofeminist och skrev en kort artikel som test. Jag insåg dock efter ett tag att fördelarna var ganska få.

En ny wiki är lite overkill. Frågan är om inte en kompletterande blogg för att samla ofta upprepade data funkar lika bra. Den nya bloggens namn är Wikivarum och jag tror inte jag behöver förklara varför jag valde det namnet då det är rätt uppenbart.

Som ni kan se har den nya bloggen precis samma utseende och upplägg som den här bloggen.

Skillnaden blir att den kommer att vara fokuserad specifikt på de ofta upprepade källorna angående ämnen som könsskillnader, löneskillnader, våldsbrottslighet, och liknande. Jag kommer att använda länkar istället för att skriva samma sak här för femtioelfte gången.

I den mån bra relevanta texter redan finns här kommer förstås de att kopieras in på Wikivarum. Då länkar till Wikivarum kommer att finnas i de aktuella debatterna här så kommer inte bloggen Wikivarum i sig att vara nödvändig att besöka så ofta.

Den som vill kan såklart titta in och se vad som är det nyaste inlägget där också men de nyaste inläggen där kommer ofta att vara gammal info.

Tanken med Wikivarum är att avlasta mig här på Aktivarum så att jag får mer tid att skriva vad ni verkligen gillar: Grävande analyser med koppling till massmedia. Iaf tror jag det är vad ni gillar bäst då det är när jag gör sådana som besökarantalet sticker upp 🙂

Nåväl om detta lilla experiment går bra är det inte helt omöjligt Aktivarum får sällskap av flera bloggar av samma typ. Sökmotorn i kombination med mer specifika kategorier skall göra Wikivarum så nyttomaximerad som möjligt.


Publicerat i Allmänt
Tags:

2 kommentarer »

 1. Bra initiativ! Fortsätt gräv bara!

  Kommentar av robjoh — oktober 21, 2010 @ 7:45 f m

 2. Bra tänkt, god skit Mr. Erik!

  Kommentar av Liberal — oktober 21, 2010 @ 12:03 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: