Aktivarum

Könsmaktsordningen är baserad på lögner från början till slut – Del 4 | oktober 14, 2010

Förra inlägget granskade bl.a. skolan, här skall vi titta på underhållningsbranschen.

Som den ledande forskaren på mansförakt, Katherine Young påpekar i ”Spreading Misandry” så har populärkulturen tre huvudsakliga sätt att beskriva män. a) Ondskefulla b) Odugliga c) Hederskvinnor.

Det sista alternativet är särskilt intressant för oss. Professor Young förklarar att det handlar om en politisk allians där minoritetsmän får låna kvinnoglorian och slippa det mansförakt som präglar kulturen.

Sålunda är det inte helt oväntat det är Soran Ismail som går ut och försvarar propagandafilmen Tusen Gånger Starkare.

Som minoritetsman är han i nuvarande populärkultur hederskvinna och sålunda tillhör han via politisk allians de få grupper av män som inte kollektivt beskrivs som elaka eller odugliga.

Han har lyxen att ”förstå” tjejernas manskritik för precis som Charlie Sheens karaktär i Two and a Half Men berörs han inte själv av den, medan den skada den orsakar andra killar (Alan) inte bryr honom i ryggen.

Men låt oss säga att tusen gånger starkare handlade om svenskar som blir störda i klassrummet av invandrar-Soran.

Hade Soran ”förstått” den propagandan också eller hade han då plötsligt tyckt att Tusen gånger starkare var en rasistfilm som gav en orättvis bild av mörkhyade där de klumpades ihop pga hudfärg?

”In the past quarter century, we exposed biases against other races and called it racism, and we exposed biases against women and called it sexism. Biases against men we call humor.” Warren Farrell

För att undersöka om Tusen Gånger Starkare är en propagadafilm så här är vårt förslag.

Måla männen svarta och kvinnorna vita och se vad som händer. Nästa gång någon säger män dominerar fängelser, kontra med invandrares överrepresentation i samma fängelser. Är det mäns (kulturs fel) är det rimligt att anta det också är invandrares kulturs fel.

”Då var det ledsamt att se några som, i vanlig ordning, inte var lika intresserade av att reda ut problemen som att snabbt sopa tillbaka dem under den matta de kom ifrån. Jag antar att det är för att det är enklast så.”

Nej det är inte Sverigedemokraterna som diskuterar invandring, det är Soran Ismail som diskuterar män. Could have fooled me.

”Om någon, i det här fallet är det flera stycken, upplever någonting som ett problem så måste man ta sig tiden att lyssna på dem.”

Jaså tycker Soran det? Lustigt här ser vi en video där han säger man inte skall lyssna på några radikala människor.

Men visst har Soran rätt i en sak: När logiken inte håller så spelar man på känslor och skrämmer folk så de tycker likadant. Sedan finns en annan pinsam detalj.

Medan feminister säger att det är könsmaktsordningen/patriarkatet/genussystemet som våldtar och slår kvinnor…

* Invändning 1: Som om kvinnor generellt blev slagna eller våldtagna, där har vi ett logiskt felslut.

* Invändning 2: Som örebropolisen påpekar löper män större risk att misshandlas än kvinnor löper att våldtas.

…samtidigt säger Jimmie Åkesson det är Islam som är problemet, inte muslimer. Soran hävdar dock att Åkesson anser muslimer är problemet. Fast det kanske bara var jag som märkte denna detalj?

Enligt logikens lagar innebär det att könsmaktsordningen är samma sak som islam.

Det är en världsbild som en stor grupp människor vill ha. Ett beteende som en stor grupp människor föredrar. Om kritik mot islam är rasism mot muslimer, vad är då kritik mot den påstådda könsmaktsordningen?

Soran hävdar SD är rasister som inte gillar muslimer. Det fascinerande med det uttalandet är att ”muslimer” inte mer är en ras än ”männen” är en ras. Muslimer, precis som män kommer från alla raser.

Argumenten för könsmaktsordningen är i sin tur såväl anekdotiska som absurt usla.

”Och om det nu är så att könsmaktsordningen är påhittad så har jag några frågor – hur kommer det sig att jag känner igen mig i problematiken när jag tänker tillbaka på den i alla de fem klasser jag gått i. På olika skolor, i olika städer och med olika procentantal killar. Hur kommer det sig att min lillasyster känner igen sig i det här? Hur kommer det sig att att jag har kompisar från olika delar av landet som kan vittna om detta?”

Vi målar killarna svarta, ger dem koranen, och sedan börjar vi om med Sorans frågor:

Om nu islamismen är påhittad hur kommer det sig att SD:aren känner igen sig från alla skolor, från alla klasser, med olika procentuella andelar invandrare och muslimer?

”även om man själv inte ser problemet, så bör man lyssna på de som upplever det som ett problem. Det är otroligt nedvärderande att låta bli.”

Ändå så säger Soran Ismail att man inte skall lyssna på radikala människor.

Han vill inte acceptera att Sverigedemokrater upplever islamiseringen som ett problem. Politisk korrekthet är fascinerande, i islamfrågan är Soran muslim, i invandringsdebatten är han invandrare.

Men gud förbjude Soran skulle vara man i mansdebatten. (och könsmaktsordning är alltså män om islam är muslimer)


9 kommentarer »

 1. mycket bra skrivet.

  Kommentar av robjoh — oktober 14, 2010 @ 6:07 f m

 2. ”…Om nu islamismen är påhittad hur kommer det sig att SD:aren känner igen sig från alla skolor, från alla klasser, med olika procentuella andelar invandrare och muslimer?”

  Såvitt jag känner till så är ALLA religioner påhittade.

  I o f s så kan jag ha fel i det – men det tror jag ej alls själv på (video ca 8 min) – så det så. 8)

  Kommentar av Josef Boberg — oktober 14, 2010 @ 6:53 f m

 3. Otroligt bra analys. Ofta behöver mindre begåvade personer just dessa tekniker för att inse att deras logik och resonemang är politiskt influerat istället för vetenskapligt. Underbart när vi ser hur det räcker att byta ut ”gruppens” namn för att det ska bli ytterst obekvämt att fortsätta det resonemang och den logik som just användes. Precis som den där hemsidan som jag hörde talas om där ordet ”man” växlades till ”jude” i den hemsida man valde.och plötsligt blev den politisk korrekta genusartikeln GRYMT nazistisk. Dock ska man inte klaga på att zoran ismail säger som han gör.
  Han är komiker och vill ha publicitet och det han säger är lite klatchigt och kommer få massa medhåll för folk som inte tänker till eller helt enkelt lyssnar på vad han faktiskt säger. Synd att SD alltid bemöts av politiskt korrekta lågbegåvade personer som inte bemöter dem som de borde bemötas, dvs med logiska argument. Eller så som denna bloggen bemöter den obefintliga vetenskapen i genusforskningen.

  Kommentar av Mannemonne — oktober 14, 2010 @ 8:15 e m

 4. mycket dåligt omdöme av en parlamentsledamot.
  Alltså av robhoj.

  Nu ska vi se om oxå aktivarum har autopiloten på
  när det gäller förhandscensur

  Kommentar av katten — oktober 16, 2010 @ 1:11 f m

 5. Kommunistlögnen om *könsmaktsordningen* är helt uppenbart blott en antivetenskaplig genuskärringspya, och ändå försöker PK-eliten alltjämt tvingat den ända in i alla vanliga människors egen lya.

  På tal om Kjell-Olov Feldts: Löntagarfonder är ett jävla skit, men nu har vi baxat dem ända hit.

  =)

  Kommentar av Liberal — oktober 16, 2010 @ 9:05 f m

 6. I slutet av hederskvinnans video så säger han, inte helt ordagrant för jag har fått min dos av skitsnack den här veckan och vill inte överdosera genom att se videon igen, att: Det finns ett ord för när allt och alla ska vara lika… FASCISM!

  När genuspedagogerna m fl. pumpar ut att kön är enbart en social konstruktion, att vi i grund och botten är lika, eh?

  Eller valfri ojämställd sak till mäns fördel, verklighetsförankrad eller ej, som ska jämnas ut för att allt ska vara lika… tills det blir en övervikt till fördel för kvinnor, då ”problemet” är löst och på väg till något bättre?

  Ett dåligt argument blir inte bättre bara för att man lägger ut det på Youtube.

  Men han behöver nog inte oroa sig och börja sticka på sin offerkofta… Vi är inte identiskt lika och kommer förhoppningsvis inte att bli det heller, lika lite som vi kommer att tycka och tänka lika.

  Kommentar av CB — oktober 16, 2010 @ 9:14 f m

 7. mannemonne:

  Tackar, och visst är det så att det i många fall märks bäst hur galna saker de förespråkar genom att man följer dem till punkt och pricka, fast gällande en helt annan grupp människor.

  Hemsidan du pratar om är sannolikt Transgenus, den skapades av Matte Matik men när den polisanmäldes orkade inte Matte bråka och några piratpartister tog över projektet.

  Kommentar av Erik — oktober 16, 2010 @ 4:58 e m

 8. katten:

  Jag är den första att erkänna jag inte fattar ett ord av ditt inlägg #4, parlamentsledamot what? förhandscensur what?

  Kommentar av Erik — oktober 16, 2010 @ 4:59 e m

 9. Liberal:

  Ja fast frågan är om det räcker att tillskriva könsmaktsordningen ”kommunistlögn” frågan är om inte det som Svante Nordin kallar postmarxism är en betydligt bättre beskrivning. Dvs när det inte fanns någon sanning, därmed inga lögner och allt bara var en fråga om vilket paradigm du sades tillhöra.

  Kommentar av Erik — oktober 16, 2010 @ 5:01 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: