Aktivarum

Polisens Torbjörn Carlsson lugnar Örebros kvinnor | oktober 12, 2010

Stabilitetspriset går till Örebropolisens presstalesman Torbjörn Carlsson pga hanteringen av drevet.

Journalisterna vill ha krigsrubriker, dramaturgi, politiskt rätt förövare, politiskt rätt offer och sist men inte minst total ignorans av proportioner. Bäst av allt för massmedia är vilda spekulationer i TV-sofforna. Vad de fick var – Torbjörn Carlsson.

”Tre nya överfall på kvinnor och journalisterna trycker på för att skildra en stad lamslagen av skräck.””Problemet är att Örebros kvinnor i vart fall denna eftermiddag inte tycks vara det minsta livrädda. De strosar omkring i det fina höstvädret, tittar i affärer, fikar.”

De som verkligen har anledning att vara rädda är föräldrar till unga män. Rent statistiskt är risken betydligt större att de blir misshandlade än att kvinnor blir våldtagna, säger Carlsson.”

”Örebro är landets åttonde största län och har en befolkning på 278 000 invånare. Risken att en kvinna ska råka ut för dessa serievåldtäktsmän är således närmast obefintlig.(Genusnytt påpekade här vikten av det uttalandet)

”Med detta menar jag inte att bagatellisera situationen. Polisen ser mycket allvarligt på den. Rikskrim är inkopplat och över 500 unga män har fått lämna dna i jakten på gärningsmannen.”

”Men en journalistik som tycks blanda ihop Örebro i oktober 2010 med ett belägrat Sarajevo med krypskyttar i höghusen på andra sidan floden, är lite svår att ta på allvar.”

Den 23-årige man som polisen nu har gripit på sannolika skäl misstänkt för flera våldtäkter som sträcker sig så långt tillbaka som 2005 är sannolikt rätt person. Därmed uppkommer ett genusteoretiskt dilemma: Skillnaden i antal anmälningar och antal brottslingar.

Vad feminister vill påstå är ju att våldtäkter begås av normala unga män på grund av mansrollen. Här har vi tvärtom en mängd våldtäkter och våldtäktsförsök begångna av samma idiot. Det är alltså en dömd förövare och en mängd uppklarade brott.

För att inte tala om alla framtida våldtäkter som heller inte kommer att begås pga Örebropolisens gripande av nämnda idiot.

Feministisk beskrivning av förövare: Massor av normala män (mansrollen)

Polisens beskrivning av förövare: Enstaka idiot (vrickad/empatistörd etc)

Nu när det finns teknisk bevisning kan vi passa på att ära den som äras bör. Den teknik för DNA-tester som används världen över utvecklades av Sir Alec Jeffreys, professor i genetik på universitetet i Leicester och en av de där vita männen det ofta klagas på.

Iden för hur DNA-tester kan användas var ett eureka ögonblick som professor Jeffreys fick på morgonen den 10 september 1984

En röntgenfilm av ett experiment hade den oväntade effekten att visa skillnader och likheter mellan olika familjemedlemmar av hans teknikers familj. Metoden för DNA-tester har ibland kallats att ta genetiska fingeravtryck.

Här på Aktivarum gissar vi att postmodernister och relativister för en gångs skull inte klagar på att metoden är eurocentrisk, phallocentris, phallogocentrisk etc. För ibland är ju den där vita heteronormativa, etnocentriska ”gubbiga”  objektiva vetenskapen bra att ha.

Uppdatering Februari 2012: Genusnytt rapporterar Örebropolisen inrättar en särskild grupp för att klara upp kvinnoöverfall. Tror ni statistiken ändrats sedan sist eller har folk helt enkelt glömt att Örebropolisen för mindre ett år sedan sade det var föräldrar till unga män som hade störst orsak att oroa sig? Hur hade folk någonsin koll på dessa saker om vi inte bloggade om dem?


6 kommentarer »

 1. Över 500 pers fick (tvingades?) lämna DNA-prov? Att så många var misstänkta i detta fall ser jag som tveksamt. Bara jag som reagerar?

  För övrigt är väl medias vinklingar och överreaktioner inget nytt alls. Man kan bara hoppas att vanligt folk är smarta nog att tänka till själva.

  Kommentar av Joel — oktober 13, 2010 @ 12:27 f m

 2. 500 personer var rätt mycket, ja. Jag tänker på den där färjan där alla män ombord var tvungna att vara med på foton och lämna uppgifter då en våldtäkt påstods ha begåtts. Känns som att det ligger i samma riktning som vissa som vill ha ett dna-register – med enbart dna från män.

  Kommentar av Matte Matik — oktober 13, 2010 @ 6:34 f m

 3. Förresten, om man nu har ett register för manligt DNA – då kan man ju korsköra det för att fastställa den biologiska fadern till alla barn som föds? Gissningsvis har det förslaget lite större uppförsbacke. 😉 Fniss…

  Kommentar av Matte Matik — oktober 13, 2010 @ 6:36 f m

 4. Matte Matik:

  Precis, feministiska kvinnoorganisationer i USA har ju i vild panik förvandlat sig själva till ”skydd för de starkars barnen” i frågan (paternity fraud) huruvida killar skall få veta om det barn de betalar för är följden av deras eller nån annans killes sexliv. Det var alltså DNA-testet som skadade barnen, inte kvinnans eget beteende. Sedan så räcker det ju inte med DNA-bevisning. Det enda DNA bevisar är att vem som kvinnan/kvinnorna haft sex med.

  Men det där att förespråka samkörandet var en kanonbra ide tycker jag. Som jag just skrev till Gealach i del 3, det bästa sättet att kritisera dessa saker är ibland att följa dem till punkt och pricka. En slående detalj är ju att feminister vill ha bilden av rädda och konservativa män – när de föreslår något och männen säger ”OK då kör vi” blir feministerna själva plötsligt osäkra på om det var en bra ide.

  Kommentar av Erik — oktober 13, 2010 @ 7:34 f m

 5. […] Invändning 2: Som örebropolisen påpekar löper män större risk att misshandlas än kvinnor löper att […]

  Pingback av Könsmaktsordningen är baserad på lögner från början till slut – Del 4 « Aktivarum — oktober 14, 2010 @ 5:24 f m

 6. […] otryggheter offentligt än kvinnor. Det framgår i alla undersökningar av begångna våldsbrott. Polisen har själva sagt (när en serievåldtäktsman härjade) att mammor borde vara mycket mer oroliga […]

  Pingback av Mitt svar på Maria Roldins text om kvinnors sexuella makt | Genusdebatten — september 27, 2013 @ 12:53 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: