Aktivarum

Drottning Marteus tar till orda hos Expressen | augusti 26, 2010

Ann-Charlotte Marteus på Expressens ledarsida har äntligen hittat den skyldiga parten till allt som gick fel i Assange-ärendet. Bloggarna!

Som den rättrådiga radikalfeminist hon är så ställer hon sig såklart helt på de stackars ”sexbrottsoffrens” sida. Alla som de hemska bloggare som inte gör det klumpar hon ihop på en och samma sida, liberaler, traditionalister, genusskeptiker, alla är de samma sak. Anmälningssabotörer!!!

Budskapet är kristallklart: Om en man vägrar kondom, låter tjejen betala tågresor och stänger av mobiltelefonen när han jobbar så får han räkna med att bli polisanmäld för våldtäkt eller sexuella övergrepp. Ingen skugga må falla på de kvinnor som gör anmälningar av den typen.

Nu är det hela jämställdheten som hotas av de hemska bloggarna, (bloggstrukturer?) och då är det dags att plocka fram det stora artilleriet.

Ty att andra kvinnor skulle kunna tänkas avstå från att polisanmäla gummivägran är nämligen alldeles för viktigt för att vi skall låta så triviala saker som oskuldspresumtionen och juridiska definitioner stå ivägen. Skillnaden mellan Schyman och Marteus är dock att Marteus kängar kvinnorna med annan åsikt också.

Inte minst de riktiga feminister på flashback som inte vet vad som förfärar dem mest. De ogrundade anmälningar som skett eller det absurda försvar för anmälningarna ges under diskussionens gång. Senaste bud är att hade bara Assagne svarat i telefonen hade han inte blivit våldtäktsanmäld.

Att ha en kritisk åsikt till att två kvinnor utnyttjar rättssystemet för privatsaker är ingenting som någon får säga emot enligt Marteus.

I sin iver att försvara radikalfeministkollegan Anna Ardin så går Marteus över alla partigränser. I nån slags Piratpartistisk anda kopierar hon Sverigedemokraternas retorik att det går en våldtäktsvåg över Sverige (Hon är med andra ord en till som inte fattar skillnaden mellan anmälan och våldtäkt)

Eller så är hon bara en till som grovt missbrukar ordet våldtäkt för emotionell effekt. Eller vad sägs om detta mässande?

”I rusig, digital gruppvåldtäktsformation ger sig bloggare och kommentatorer på en av de anmälande kvinnorna.”

Digital gruppvåldtäktsformation? Är människan frisk?

Hon får dock inte mässa obestridd. Faktum är att de som hon kritiserar är väldigt duktiga på att ge svar på tal i dessa frågor.

”Det verkliga problemet är just att bara några få procent av alla anmälningar lever upp till lagens krav på vad som räknas till våldtäkt, sexuellt ofredande eller ofredande. Resten av anmälningarna skrivs av för att brott inte kan styrkas, för att de är av samma okynneskaraktär som Anna Ardins”

Vi måste dock i ärlighetens namn försvara Anna Ardin lite här. Det var ju inte hon ensam som ställde till det hon och ”Maria” råkade först ut för en heltokig poliskvinna och sedan gick det vidare till en rabiat jouråklagare specialiserad på att sätta dit sexbrottsanklagade.

Sedan var det någon av de inblandade huvudpersonerna som under kvällen läckte nyheten att Assange var anhållen till Expressens journalist Niklas Svensson i Harpsund.

Inte nog med det. Dessutom så bekräftade åklagarmyndigheten dessa uppgifter till hans kollega Diamant Alihu. Anledningen de gjorde det var enligt uppgift att Expressens reporter redan hade alla detaljer kring det inträffade. Därmed börjar det brännas gällande vem läckan var.

Läckan var såpass trovärdig att Svensson släppte allt i Harpsund och körde i ilfart till redaktionen i Stockholm. Det tog honom enligt resume 90 minuter att köra dit. Vidare så hade alltså journalisterna alla detaljer redan. De hade med andra ord inte pratat med vem som helst.

Men allt detta är säkert för Marteus helt oviktiga saker. Viktigare att få ännu mer för polisen helt oanvändbara anmälningar.

Marteus i sin fixering vid statistiken på anmälningar missar såklart att vi behöver färre anmälningar, inte fler. Så polisen kan frigöra resurser där de behövs. Vid de riktiga våldtäkterna. Där någon faktiskt tvingats till sex. Att jämställa detta med gummilösa samlag…. Jisses hur gick det så långt?


5 kommentarer »

 1. Traditionalist, tja…vet knappt vad det betyder…föredrar got och poet.

  http://gotiskaklubben.wordpress.com/2010/08/26/anna-ardin-in-love-again/

  Kommentar av gotiskaklubben — augusti 26, 2010 @ 7:17 e m

 2. Ja då har vi kommit fram till frågan vem som läckte? Niklas Svensson har ju förnekat att det var någon av anmälarna. Om vi nu ska tro på det så finns det väl bara polisen kvar att välja på. Det är känt att det finns läckor på polisen som gärna talar bredvid mun mot ersättning förstås. Åklagarmyndigheten har väl inget intresse av att läcka?

  Kommentar av Maria — augusti 26, 2010 @ 7:19 e m

 3. Den bloggare som Ann-Charlotte Marteus citerar som ett hot mot jämställdheten är uttalad feminist.

  Feministen Ann-Charlotte Marteus skriver alltså i nationell press, genom implikation, att feminister är hotet mot jämställdheten. 🙂

  Nästan sorgligt misslyckat.

  Kommentar av Jack — augusti 26, 2010 @ 8:42 e m

 4. Jack:

  Bloggaren hon citerar är liberal feminist, Marteus är radikalfeminist. De har fundamentalt olika åsikter i olika frågor.

  Kommentar av Erik — augusti 29, 2010 @ 12:03 e m

 5. Erik: ”Bloggaren hon citerar är liberal feminist, Marteus är radikalfeminist. De har fundamentalt olika åsikter i olika frågor.”

  Gör dig inte dummare än du verkar!!! Birgitta Ohlsson i folkpartiet är liberal feminist och beter sig så rabiat att man mår illa.

  Kommentar av Olle — december 9, 2010 @ 5:42 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: