Aktivarum

Allt om Assangeaffären, Radikalfeminism och JO-anmälan | augusti 22, 2010

Tanken var att det förra inlägget skulle vara det sista men pga den snabba utvecklingen blir det ett till inlägg om Assange-affären.

Daphne Patai, professor i Womens studies skriver i sin bok ”Heterophobia: Sexual Harassment and the Future of Feminism” hur radikalfeminismen utnyttjat mediesamhällets ihåliga integritetsskydd för sin affärside att bygga makt genom att på lös grund anklaga män för sextrakasserier.

”She criticizes the ”sexual harassment industry” comprised of campus administrators, radical feminists and ”post-trauma” therapists who continue to expand the definition of sexual harassment and habitually disregard due process.”

Disregard of due process och heterofobi är beskrivningar som verkar passa utmärkt på Assangeärendet

I mycket snabb takt blir nu våra misstankar bekräftade. Det är varken en serievåldtäktsman eller en konspiration från CIA. Det är två unga kvinnor med skev manssyn, orealistisk bild av sitt sexliv och sist men inte minst en feministisk åklagare med orealistisk bild av vad våldtäkt innebär.

Jouråklagaren Maria Häljebo Kjellstrand är redan nu JO-anmäld av Rättssäkerhetsorganisationen RO. Det är Johann Binninge, RO:s ordförande som anser att Kjellstrand gått för långt. ”Hon hade inte tillräckligt med information, och det visar också den totala kovändningen timmar senare. Jouråklagaren gick över gränsen.”

Nu har ett av de tyngre namnen uttalat sig i frågan. Kände juristen Sven-Erik Alhem är mycket kritisk mot hur åklagarmyndigheten har skött affären. Till DN säger Alhem:

För det första så sker anhållandet på den starkare misstanken ”sannolika skäl”. Det berättar att misstankarna är särskilt starka. Sedan hävs beslutet några timmar senare, utan att något nytt i fallet verkar tillkommit. Det är mycket förvirrande.”

För det andra brukar ett anhållande i frånvaro inte offentliggöras. Det gagnar inte precis saken utan ger den misstänkte en chans att undkomma. Nu skedde det likväl med pukor och trumpeter. Och så blåses allt plötsligt av!”

Sven-Erik Alhem summerar:”Att först anhålla Julian Assange och sedan häva anhållandet inför världspressen är en flopphistoria för åklagarna” Anders Forsström vid DN kommenterar:

”Just den högremisstankegraden ”sannolika skäl” är, vad DN.se erfar, mer regel än undantag när det handlar om våldtäkt, vilket skulle kunna tala för en slentrianmässig eller automatiserad bedömning av misstankegraden i samband med anhållanden.”

”Saken bekräftades också direkt av jouråklagaren Maria Häljebo Kjellstrand, som i går till DN.se sa: – Det är normalt att ange ”sannolika skäl” i samband med anhållande om våldtäkter.”

Vår kommentar:Att det är det normala dvs vanliga betyder dock inte för den del att det är rätt och riktigt.

Apropå jurister och åklagare. Att rättssäkerheten åsidosätts pga jäv var Svantessons farhågor angående nätverket Hilda. Man kan undra om någon av huvudpersonerna är medlem där.

Forsström upplever att åklagarmyndigheten tycks ha som rutin att använda den högre graden av misstanke så snart det rör sig om våldtäkt.

”En enkel sökning på internet, där DN.se jämför användadet av den högre misstankegraden ”sannolika skäl” och den lägre graden ”skäligen misstänkt för” i samband med anhållande för våldtäkt visar också på samma sak.”

Vår kommentar: Rent logiskt borde det vara tvärtom. Om de flesta fall har den grövre graden av misstanke så kommunicerar inte alls den grövre graden till allmänheten eller massmedia hur starka skäl polisen har att tro att den anklagade har begått brottet ifråga.

Nu när allt fler kritiska röster höjs mot åklagarmyndighetens personal kan vi passa på att jämföra med reaktionerna på Rolf Hillegrens uttalande.

Kammaråklagare Hillegren uttalade sig i egenskap av privatperson klumpigt om våldtäkter i massmedia. Resultatet blev att flera personer krävde hans avgång. Här har en åklagare klantat sig i tjänsten och utsatt en person för missaktning inför hela världspressen.

Skall slutsatsen bli att om man klantar sig profeministiskt i tjänsten får man jobba kvar men om man klantar sig contrafeministiskt ens utanför tjänsten så är det allvarligt nog att leda till omplacering och krav på att vederbörande får sparken?

Göran Lysén, professor i folkrätt, anser att ärendet strider mot det som en rättstat ska stå för:

Lysén kommenterar i DN: ”– Det luktar dålig feminism här. Våldtäktsmål skall utredas saklig och opersonligt såvitt det gäller substansen precis som vad gäller alla andra brott.”

Frågan är om inte Sverige blivit utskämda i världens ögon. Aftonbladet beskriver det hela som en cirkus. ”Från anhållen och jagad – till friad från anklagelserna om våldtäkt. Allt inom loppet av några timmar.”

Det verkar dock råda viss oenighet bland sakkunniga om massmedia eller åklagarmyndigheten skall ta smällen.

Juridikbloggen skriver om Assange-gate: Assangehistorien är en skandal. Alla tidningar gick ut med namn. Alla får nu krypa till korset. Historien utgör den kanske tydligaste illustrationen på integritetsskyddets ihålighet i mediesamhället.

Ett rejält bottennapp gör dock bloggen deeped: ”Det är självklart att även sexualbrott måste ha hög rättssäkerhet men jag har träffat tillräckligt många offer för våldtäkt för att säga att det inte är något en kvinna enkelt anmäler eller ens pratar om.”

Upplysning till deeped: Kvinnor är inte likadana kloner utan individer som skiljer sig åt.

Vissa kvinnor har lättare än andra att enkelt anmäla och prata om sexualbrott. Vissa kvinnor skulle aldrig anmäla ens uppenbar våldtäkt. Andra kvinnor skulle med lätthet anmäla en helt påhittad våldtäkt samt fortsätta hävda detta även när de fick veta de var filmade under frivilligt soldatsex.

Det går alltså inte att hävda att ”jag vet hur svårt det är för en kvinna att….” nej det vet du inte för du har inte erfarenheter av hela landets kvinnliga befolkning. Du får helt enkelt lära dig att det finns ett antal kvinnor (lyckligtvis en minoritet) som är tväremot vad du är van med i denna fråga.

Avslutningvis har skvallret om de två anmälande kvinnorna nått närmast absurda höjder på Flashbacks forum under dagen.

Sålunda är det dags att sammanfatta spekulationerna. Tidigare trodde folk på Flashback att Piratpartiets Amelia Andersdotter var den yngre kvinnan som anmält Assange. Under dagen fick Amelia A höra talas om detta och gav följande presidentiella kommentar

”someone just sent me an email saying that someone thinks i’m the one who pulled charges against assange. i did /not/ have sex with that man.”

Hon har i alla fall humor så det räcker och blir över. Det var alltså troligen en felaktig gissning att hon var den okända Enköpingskvinnan. Flashback spekulerar nu om vem det kan ha varit men där verkar man ha kört fast.

Desto intressantare har spekulationerna varit angående den äldre kvinnan vars anmälan rör sexuellt ofredande (kopplingen till bokreferens uppenbar)

Under dagen så gjordes den kvalificerade gissningen att hon var en 31-årig tokfeminist från SKS . När Dagens Nyheter i pappersupplagan skrev att kvinnan ifråga var 31-år så ansåg Flashbacks grävare det med säkerhet borde röra sig om presskontakten Anna Ardin.

Bloggen Gotiska klubben gjorde nästan på en gång en rejäl outing. Eftersom namnet stod i inläggets rubrik så kunde man se redan vid listan av blogglänkar vilken person som avsågs. Inom kort var inlägget även på WordPress topplista så alla panelbesökare också var medvetna om mot-anklagelsen

Vi vet ännu inte med säkerhet om det är hon som är den 31-åriga kvinnan som anmälde Assange för sexuellt ofredande för att han ”gick för långt”

Men indicier finns det gott om. Kunskaparen på flashback levererade en imponerande summering av orsakerna som får många att tro det är hon som är den som ofredades och uttalade sig i kvällspressen. Men som sagt detta är bara en gissning. Bedöm själva

Det är väldigt mycket som talar för att den som startade det här drevet mot Assange är den socialdemokratiska feministen och pressekreteraren för Broderskapsrörelsen, Anna Ardin. Låt oss sammanfatta:

– Ardin var den som bjöd in Assange till Sverige. Hon jobbade ideellt som hans pressekreterare under hans tid här. Hon ordnade bla ett seminarium med Assange på LO-borgen. Vad jag minns tog hon även emot honom på flygplatsen. Hon har säkerligen spenderat mycket tid med honom, inklusive festande.
– Hon har exakt samma ålder som anmälaren, 31 år.
– Hon bor på Södermalm, där den ena påstådda incidenten inträffade.
– Assange träffade de anklagande kvinnorna i samband med hans officiella ärende i Sverige.

– Anna Ardin är uttalad feministisk aktivist med tydliga radikalfeministiska tendenser (radikalfeminism = feminism som fokuserar på ”mäns makt över kvinnor via sexualiteten”). Hon har tidigare bloggat just om gränsdragningar under sex. Hon är således mycket motiverad att göra en anmälan av ideologiska och principiella skäl. Trots att det inte var Kvinna 1 (Ardin) som påstod att hon hade utsatts för ”våldtäkt”, så övertygade hon Kvinna 2 om att gå till polisen och följde även med dit personligen.
– Kvinna 2 uppgav att hon efter sin natt med Assange sökte efter andra kvinnor som han träffat under sitt besök. Den enklaste att få tag på är förstås Anna Ardin, eftersom hon arrangerade Assanges besök, stod som kontaktperson överallt osv.

– Ardin har jobbat som jämställdhetsrepresentant vid Uppsala Universitets studentkår. En av de främsta uppgifter sådana har är att handlägga just anmälningar mot sexuell diskriminering och liknande.
– Ardin är både expert på att göra anmälningar om ”sexuella övergrepp” och, såsom pressekreterare, på att hantera press och tidningar.
– Hon har arbetat på GT, en systertidning till Expressen, den tidning som publicerade nyheten.

– Hon har twittrat om att Assange ville gå på kräftskiva. Det är mycket sannolikt att hon följde med. Den påstådda incidenten med Kvinna 1 inträffade på eller efter samma kräftskiva.
– Anna Ardin har lösenordsskyddat sin egen blogg, precis efter att hennes namn har börjat cirkulera. Hon har raderat twittringar som handlade om henne själv och Assange.
– Piratpartiet har raderat bilder och information som kopplar ihop Anna Ardin och Julian Assange.

Detta är inte allt. 2005 när en av Sveriges genom tiderna mest radikalfeministiska politiker Margareta Winberg var ambassadör där så praktiserade Anna Ardin på Sveriges ambassad i Buenos Aires. Anna Ardin hade också på sin blogg författat ett sjustegsprogram för hur man tar laglig hämnd.

Av särskild vikt för våra spekulationer är Steg 4. ”För att fortsätta exemplet ovan så kan du paja ditt offers nuvarande relation, fixa så att dennes nye partner är otrogen eller se till att han får en galning efter sig. Använd din fantasi!” samt… Steg 7: ”Skrid till verket. Och kom ihåg vilket ditt mål är medan du opererar, se till att ditt offer får lida på samma sätt som han fick dig att lida.”

Beträffande ideologisk tillhörighet, den mest extrema varianten av kulturmarxism, radikalfeminism och liknande anti-allt.

Från Ardins blogg: ”Jag tror att i princip allt är socialt skapat och jag blir vansinnig över folk som benämner kokosbollar med n-ordet, kallar tröjor med fjärilar för tjejtröjor, pratar om ”naturliga sexvanor” (när de pratar om sina egna ofta perverterade dito) eller pratar om förbud mot ”sharia” och att vi istället ska ha en regel om att ”ta seden dit man kommer” (åh, det är så puckat!).”

Fler exempel från bloggen: Socialdemokraten Anna Ardin fick följande talande resultat på valkompassen. ”V: 76%, MP: 67%, F!: 66%, S: 51%, C: 33%, SD: 32%, KD: 28%, FP: 26%, M: 23%, PP: 9%”

Det är just de partier som är mest kända för radikalfeminism, intersektionalitet, pk och kulturmarxism som ligger främst.

Hennes reaktion på resultatet är förutsägbar:”trots att jag vet att jag är sosse, blir jag alltså sosse först i fjärde hand. Men det är fine, kanske kan bortförklaras”…”men hur fan kan jag bli 32% Sverigedemokrat?”

Det hör till saken att Anna Ardin åsiktsmässigt stämmer så bra på en tokfeminist/radikalfeminist att vi kunde ha skrivit om henne även utan ursäkten att indicier tyder på att hon inte nöjt sig med teori, utan även agerat praktiskt i linje med dessa åsikter, med Assange-cirkusen som resultat.

Den enda skillnaden hade varit att hon då hamnat i kategorin genusrörelsen.

Uppdatering: We just went international! Nicholas Mead har översatt hela storyn till engelska.


34 kommentarer »

 1. […] Extra: Allt om Assangeaffären, Radikalfeminism och JO-anmälan. Nytt inlägg. Postat i Allmänt, Definitioner, Demokrati, Genus, Jämställdhet, Media, Politik, Politisk korrekthet, Samhälle, YttrandefrihetTags: amelia andersdotter, anna ardin, asange misstänkt, assange anhållen, assange avanhållen, assange hävd, assange sexbrott, Assange våldtäkt, assange-gate, eva finne, littorin sexköp, Maria Häljebo Kjellstrand, Radikalfeminism One blogger likes this post […]

  Pingback av Assangeaffären skapade explosion i sociala medier « Aktivarum — augusti 22, 2010 @ 7:33 e m

 2. Fantastiskt bra skrivet!

  Kommentar av godtyckligt — augusti 22, 2010 @ 7:35 e m

 3. Det är dejligt att se dig sammanfatta detta. Utifrån din beskrivning tycker jag hon personifierar allt det jag tänker på dagens feminism. Det finns nog dessvärre många fler som henne därute, på maktpositioner inom rättsväsendet, media och inom politiken.

  Här är en post om falska våldtäktsanmälningar, 3 av fyra studier kommer upp i att 50% eller fler av anmälningarna var falska – och då det inte handlar om Sverige, som har en vidare definition av begreppet, så kan man fundera över hur det skulle se ut om man gjorde en studie här. Det lär väl knappast ske på några år däremot.

  Klockrent angående klantmån för de som agerar profeministiskt jämfört med tvärtom (Hillegren). Ett paradexempel på spetsridån.

  Kommentar av Matte Matik — augusti 22, 2010 @ 8:08 e m

 4. Erik!

  Stiligt skrivet. Det förefaller inte alls otroligt att det är radikalfeministen och manshataren Anna Ardin som ligger bakom anklagelserna mot Julian Assange. Det ska bli ytterst intressant att se fortsättningen av detta. Jag tror inte Aktivarum har skrivit det sista inlägget i ämnet än… 🙂

  Kommentar av Medborgare X — augusti 22, 2010 @ 8:25 e m

 5. Ģrattis Erik!
  Ett mycket välskrivet inlägg Tack.

  Kommentar av Tommy Jonsson — augusti 22, 2010 @ 8:26 e m

 6. […] Antifeministerna vädrar morgonluft och deras orerande är inte långt ifrån det hos SD:are. De vet nu att det hela handlar om kvinnor som falskeligen […]

  Pingback av Deepedition » En soppa av konspirationer, pressetik och kvinnosyn — augusti 22, 2010 @ 8:29 e m

 7. Tackar för allt stöd. Egentligen så var detta material för tre olika ämnen (Patais, Heterofobi, Nya källor i massmedia, Spekulationerna om identiteten) Men jag tyckte vi fick en röd tråd som funkade ganska bra.

  Kommentar av Erik — augusti 22, 2010 @ 8:58 e m

 8. Absolut, funkade väldigt bra. Jag tror inte heller du skrivit sista inlägget om detta.

  Kommentar av Matte Matik — augusti 22, 2010 @ 9:03 e m

 9. Plats nummer 5 just nu.
  Bra skrivet och fortsätt klättra Erik

  Kommentar av barfota — augusti 22, 2010 @ 9:37 e m

 10. Sverige skämmer verkligen ut sig inför resten av världen:

  http://mattematiksblogg.blogspot.com/2010/08/assangefallet-och-de-falska.html

  Kommentar av Matte Matik — augusti 22, 2010 @ 10:14 e m

 11. Jättbra writeup!

  Ville bara påpeka att Amelia Andersdotter i sin presidentiella kommentar faktiskt undviker att svara på själva frågan om det var hon som ”pulled charges” genom att tounge in cheek alludera till en berömd och förmodad lögn om de hade haft sex. Uttalandet innehåller således en dubbel ambivalens och är i själva verket mycket suspekt.

  ”someone just sent me an email saying that someone thinks i’m the one who pulled charges against assange. i did /not/ have sex with that man.”

  Trots det är onödigt att dra förhastade slutsatser både åt ena och andra hållet innan det finns mer kött på benen här.

  Kommentar av epi — augusti 23, 2010 @ 12:16 f m

 12. Fantastiskt bra jobbat Erik. Kan vi hoppas på ett radikalfeminismens Watergate kanske?

  Kommentar av Ch. — augusti 23, 2010 @ 5:40 f m

 13. epi:

  Ja Amelia Andersdotters presidentiella kommentar undviker att svara på frågan. Men att döma av tillgänglig information är kvinnan som anmälde assange humorbefriad och osäker.

  Att döma av responsen från Andersdotter så är hon definitivt varken humorbefriad eller osäker. Som sagt detta är gissningar men hon verkar inte alls stämma personlighetsmässigt.

  Jag tycker hon bekräftar mina fördomar av piratpartist-tjejer, kaxig och lättsam. Ganska typiska drag hos de tjejer som är i mansdominerad nördkultur.

  Kvinnan ifråga rapporteras dessutom bo i Enköping (de hade sex ”at her place”), Andersdotter är född i Enköping men bor enligt uppgift i Lund.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Amelia_Andersdotter

  Kommentar av Erik — augusti 23, 2010 @ 6:39 f m

 14. Ch:

  Tackar, personligen anser jag att Assange-gate utan tvekan riskerar att bli eller redan är radikalfeminismens watergate. Det har aldrig tidigare varit uppenbart för så många hur liten respekt dessa människor har för värden som rättssäkerhet och demokrati.

  Vidare så har nyligen vi blivit av med en minister pga samma ovana att fälla först och fria sedan (när det är för sent) Först en minister, sedan en världskändis, vem går säker från att plockas in av ideologiskt motiverade feminister?

  Besökarantalet talar sitt tydliga språk. Aktivarum blev #5 på WordPress igår. En uppskattning av vårt arbete vi inte haft i närheten av tidigare.

  Kommentar av Erik — augusti 23, 2010 @ 8:21 f m

 15. […] 1, 2, 3, 4, 5, […]

  Pingback av Svensk Rättsskandal Visar sitt ansikte för världen « Verkligheten´s Blogg — augusti 23, 2010 @ 8:40 f m

 16. ”V: 76%, MP: 67%, F!: 66%, S: 51%, C: 33%, SD: 32%, KD: 28%, FP: 26%, M: 23%, PP: 9%”

  Jag förstår inte varför S, SD och PP lyfts här. Borde ju rimligen lyfta de partier med högst procent.

  Jag fick också mycket procent på SD vid valkompassen – trots att jag hatar SD. Det handlar helt enkelt om att SD påstås värna om folkhem och möjlighet till social trygghet. Blir därför missvisande.

  Bra skrivet fram till sista stycket som verkar basera sig på totala indicier. Förstörde hela inlägget.

  Kommentar av Apan — augusti 23, 2010 @ 9:50 f m

 17. Apan:

  S lyfts för att hon tillhör och kandiderar för socialdemokraterna

  SD lyfts för att hon avskyr dem mest av alla och ville de skulle vara sist

  PP lyfts för att hon egentligen gillar dem och sålunda inte förstår varför de hamnade sist

  Du har rätt, sista stycket var ett misstag, var trött och stressad vid den tidpunkten. Tack för tipset och responsen.

  Kommentar av Erik — augusti 23, 2010 @ 9:59 f m

 18. Mycket bra skrivet! En liten detalj bara: Ardin kan inte ha praktiserat i Buenos Aires under Margareta Winberg. Winberg var ambassadör i Brasilien och bör ha vistats i Brasilia.

  Kommentar av Maria — augusti 23, 2010 @ 10:06 f m

 19. Maria:

  Det har du rätt i, jag mindes fel gällande Margareta Winbergs stationering, det jag mindes bäst var hur hon mös åt att ha svarta män som passade upp på henne och hur hon spred radikalfeministisk propaganda i en av deras tidningar där hon sade hustrumisshandel i Sverige beror på att vi är så jämställda.

  Kommentar av Erik — augusti 23, 2010 @ 11:07 f m

 20. […] Akvarium har en bra sammanfattning om vad som troligtvis har hänt i den så kallade Assange-affären. […]

  Pingback av Assangeaffären sammanfattad | The comments — augusti 23, 2010 @ 5:26 e m

 21. […] Genusnytt, Parnassen, Rudberg, Aktivarium, PI, Hoforsbloggen, Gotiska klubben, DN, Svd, Satmaran, Jinge, Parnassen, Enn […]

  Pingback av Mobben mot Anna Ardin skrämmer mig! « Sverige är inte världens navel! — augusti 23, 2010 @ 5:34 e m

 22. http://ligator.wordpress.com/2010/08/23/mobben-mot-anna-ardin-skrammer-mig/

  Mobben mot Anna Ardin skrämmer mig! « Sverige är inte världens navel!

  ligator.wordpress.com

  När man pratar om Julian Assange säger man att det är fel att han betraktas som skyldig utan rättslig prövning. Men Anna Ardin får behandlas som skit utan att någon av dessa bloggarna ger henne samma rätt till prövning

  Kommentar av jerlerup — augusti 23, 2010 @ 5:51 e m

 23. @Jerlerup

  Har du någonsin tänkt tanken på att hon själv tipsade media och då självklart hamnade i skottgluggen. förutom det kan man ju spontant tycka att det är lite vidrigt gjort av henne mot hennes kompis som hon själv menar har blivit våldtagen att Läcka ut det till hela världen! Hon får skylla sig själv när det är hon som gjort det till en världsnyhet.

  Kommentar av godtyckligt — augusti 23, 2010 @ 6:02 e m

 24. […] Blogg, Gotiskaklubben, Pressetik, Blogg, C. Engström, DN, AB, Mymlan, […]

  Pingback av Assange och mobbosfären: ”Prästen i Bjästa hade en poäng” « Sverige är inte världens navel! — augusti 23, 2010 @ 10:07 e m

 25. Vad är det för fel på dig din jävla idiot? Hur motiverar du en outning av en kvinna som anmält en våldtäkt?

  Kommentar av Alex — augusti 23, 2010 @ 10:14 e m

 26. Alex:

  ”Vad är det för fel på dig din jävla idiot? Hur motiverar du en outning av en kvinna som anmält en våldtäkt?”

  Vad är det för fel på dig själv? Anna Ardin har inte anmält någon våldtäkt din felinformerade människa! Däremot har hon outat Assange i Expressen som våldtäktsman med skev kvinnosyn. Utöver detta obestridliga faktum är den anmälan som gjordes (av en ANNAN kvinna) nedlagd.

  Den anmälan vi outat gällde OFREDANDE, och det gör vi eftersom Miss Ardin satt i system att producera just denna form av anmälningar för ingenting. På sin blogg kallar Ardin killar som säger ”Hej snygging” för mentala våldtäktsmän.

  Hon har alltså en historia av att grovt missbruka den juridiska termen våldtäkt.

  Kommentar av Erik — augusti 24, 2010 @ 4:46 f m

 27. bra blogg! synd att dessa radikalfeminister ska forstora for andra feminister

  Kommentar av dan — augusti 27, 2010 @ 1:15 e m

 28. Alex – är du en liten feministfitta eller? Du verkar lite skitnödig.

  Kommentar av Erik — augusti 29, 2010 @ 1:37 e m

 29. Vet inte om signaturen Alex är man eller kvinna men radikalfeminist är han/hon definitivt. Har sett den i andra sammanhang och kommentaren här talar ju sitt tydliga språk. Erik har tydligen trampat på något som är heligare än Graal eller svenska flaggan för Alex.
  Tycker han trots allt borde kunna hålla en anständigare ton. Ett tips är att aldrig trycka på Send-knappen genast utan att låta det gå en timme eller, ännu bättre, en dag, först. Men: som han ropade fick hans svar. Jag tror att alla som kan hålla tonen gör sin respektive sak en tjänst. Det andra reaktionsmönstret slår tillbaka, öppnar luckor för ”motståndarna”.
  Alex ”kommentar” är t.ex. en klar indikation på hur radikalfeminismen och ”genusvetenskapen” på ett närmast religiöst, sektliknande sätt duperar sina disciplar. Detta samtidigt som de håller sig inom sin egen sfär, bönemöten för de redan invigda skulle man kunna säga.
  Mannen finns inte än som en skugga av den alltid godhjärtade och oskyldiga kvinnan och om han inte lyder den ännu så länge – gud ske lov – oskrivna men för de flesta ännu okända feministlagen om vad som är våldtäkt etc., ska han bestraffas, hämnd ska utkrävas. Jag är säker på att varenda av kvinna född man lättare kan sätta sig in i en kvinnas situation än vad någon av man avlad kvinna, kan sättas sig in i en mans. Kvinnor lider helt enkelt brist på fantasi, empati och förlåtande sinnelag. De är inte resonabla, vilket ju utvecklingen av den radikala feminismen också visar på.
  Vad jag länge sökt är en saklig debatt med radikalfeministerna. Deras ställningstagande är så hallstarrigt att det förbryllar dem person som verkligen försöker tänka självständigt och utan ‘bias’. Ser de överhuvud taget inte individerna i det andra könet? Ingen, säger ingen, i ”motståndsrörelsen” är hälften så enögd som genomsnittet av de rasande feministerna.
  Jag drömmer om en metod för att punkt för punkt bena upp skillnaderna mellan våra olika åsikter och se var det börjar brännas, även om det inte är lätt när ena parter helt förnekar genetik och många andra vedertagna vetenskaper, medan de själva för skattepengar bedriver politiskt styrd beställningsvetenskap och låter förstå att de aspirerar på absolut politisk makt.
  Gud bevare Sverige, samt Gotland, från ett renodlat kvinnostyre. Tjejer är mjuka i hullet men ingalunda i hjärtat. 50 % män behövs för att uppväga tendenser till galenskap i olika former. Eller egentligen 60 % för det finns alltid män som med- eller motvilligt går i ledband och förnekar sin egen rätt till mänskligt liv. Och jag tror det är väldigt få kvinnor som blint lyder sin man längre. Tack och lov för det!
  Däremot finns det också vettiga kvinnor som opponerar mot genusraseriet och gör det av egen fri vilja. Frågan är om de i antal kan uppväga de galna biologiska männen. Nu har det ju kommit en nya namnlag så Claes Borgström, Benny Andersson och Alex kan och får numera gärna ta fram almanackan och välja sig traditionella kvinnonamn.
  Både kvinnor och män behövs för släktets fortlevnad och som komplement till varandra! Vi ska vara jämställde, och varje individ ska kunna och få välja sitt lev efter sin inre övertygelse, läggning och genetiska arv, men det står helt klart att det gagnar alla kön (hur man nu vill räkna) att dra nytta av de andras goda egenskaper. Vad ingen behöver över de kommande decennierna är ett förlamande köns-krig, mellan de biologiska kön som den fundamentalistiska feminismen paradoxalt nog förnekar.
  Båda könen borde lära sig se individerna i det motsatta, i stället för att betrakta det som en ondskefull grå massa. För vilket av dem ligger det närmast till? Vad vi hittills sett är ett försök och en vilja, för någon intellektuell ansträngning kan det inte ligga bakom, att göra kvinnor av alla män som de genast kan börja förakta. Narcisissiskt och egoistiskt så det förslår. Och även feminister föder väl söner antar jag. Vilket önskar de sig för sina små pojkpluttar?

  Låt oss hellre öva på att vända de stora flodernas lopp!

  Kommentar av Ch. — augusti 29, 2010 @ 4:02 e m

 30. Det finns en annan Erik som skriver kommentarer liknande den 29 Aug 1:37 e.m. Jag gissar på att det är han, då jag aldrig hört Erik yttra något i den vägen tidigare.

  Kommentar av Matte Matik — augusti 29, 2010 @ 5:02 e m

 31. Matte Matik har såklart rätt.

  Det är givetvis inte jag som yttrat kommentaren 1:37 hade jag yttrat den hade den varit blålänk till aktivarum.wordpress.com Den andra Erik är svart text (ingen länk). Jag har även ett tvingande system för E-mail där de inte är synliga för andra men Admin för Aktivarum kan se dem. Den andra ”Erik” har en yahoo.se mailadress (som dock kan vara falsk). Jag har som alla vet aktivarum@gmail.com Jag låter uttrycket stå kvar men använder min ”makt” till att stryka över det.

  Kommentar av Erik — augusti 29, 2010 @ 5:45 e m

 32. […] Det är två unga kvinnor med skev manssyn, orealistisk bild av sitt sexliv och sist men inte minst en feministisk åklagare med orealistisk bild av vad våldtäkt innebär. Läs mer […]

  Pingback av Sverige utskämt i världens ögon — februari 11, 2011 @ 9:13 e m

 33. […] Assange – Assange är inte anhållen längre – Assangeaffären skapade explosion i sociala media – Allt om Assangeaffären, radikalfeminism och JO-anmälan – Assangeaffären, Åklagarmyndighetens agerande och radikalfeminism – Assange-gate är rena […]

  Pingback av Kommer rättsväsendets prestige att fälla Julian Assange till slut? | Medborgarperspektiv — september 21, 2011 @ 10:11 f m

 34. […] han ut bloggar som No boytoy med tillhörande attack på Rolf Hillegren vilken tiidgare varit på minerad mark i media angående våldtäktsutvidgningen. ”Anonyma förtalskor med synnerligen passande namn […]

  Pingback av Hit men inte längre! – HD satte stopp för dumheterna i Mangamålet men debatten är inte slut « Aktivarum — juni 19, 2012 @ 10:19 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: