Aktivarum

Blir Wikileaks Julian Assange nästa Littorin? | augusti 21, 2010

Så var det dags för nästa offentliga man att råka ut för den svenska vanan att anklaga folk för sexbrott i massmedia.

Detta utan någon som helst stöddokumentation. Förra gången var det Aftonbladet som anklagade Littorin, nu är det Expressen som anklagar Wikileaks grundare Julian Assange för inte bara en utan två våldtäkter. Massmedia har som vanligt ingenting att rapportera utöver anklagelsen i sig.

Givetvis så delas internet upp i två lika korkade sidor. Nej-Sidan som hävdar det är en konspiration från CIA och Ja-sidan från hävdar att det förmodligen var makten som steg honom åt huvudet och fick honom att våldta tjejer.

Den enklaste förklaringen har bägge missat. Nämligen att det inte krävs varken våldtäkt eller konspiration i Sverige för att skada en man i offentlig position.

Allt som krävs är vår urspårade radikalfeminism i samarbete med pengasugna massmedia som glatt fyller samma funktion som toalettens väggar gjorde på lågstadiet i grundskolan. Ryktesspridning funkade lika bra då som nu. Häxjakt rimmar på sexjakt.

Och innan nån invänder. Jo visst är det möjligt att det är en CIA konspiration och visst är det möjligt att han begått våldtäkt MEN för det första är en massa andra alternativ också möjliga och för det andra även om han begått sexuella övergrepp så ligger bevisbördan hos de som anklagar.

Det är en grundläggande rättsprincip här i landet att man är oskyldig tills man bevisats skyldig i domstol.

Uppenbarligen finns ett antal människor som glatt slänger den principen på soptippen bara de kan ta ideologiska poäng, alternativt sälja mer av någonting. Pengar och politik säljer inte bara ut forskning utan även rättssäkerheten.

Vilken färg på kuvertet som skall skickas till Assange vill Beatrice Ask nu ha? Lila skulle det vara för sexköp, skall misstanke om våldtäkt förläna kurvert färgade i turkos kanske?

Aktivarum 2-länk

Zac kommenterar galenskapen kring misstänkta sexbrott i Sverige:

”Vad har hänt med rättskaffens människor? Hur kommer det sig att det räcker med en anklagelse om sexbrott för att alla skall gå bärsärkagång och kasta allt överbord som har med rättssäkerhet att göra?”

”I skenet av hur LO, Sahlin och (besökaren på porrklubben Chat Noir) Ibrahim Baylan handlat i frågan så förstår jag Littorin än mer. Ingen kan försvara sig mot detta då det räcker fullgott med anklagelsen – sedan har man en bannbulla över sig.” Zacs åsikter på ett fat

BBC World News kommenterar anklagelserna mot Julian Assange

”The warrant was issued late on Friday, said Karin Rosander, communications head at Sweden’s prosecutors’ office.”…”Ms Rosander said there were two separate allegations against Mr Assange, one of rape and the other of molestation.” BBC World News

Bloggen Obeveklig skriver att det i grunden finns tre olika alternativ.

1) Han är skyldig 2) Han är oskyldig 3) Det är ett angrepp mot demokratin troligen orkestrerat av Pentagon och CIA. Obeveklig


20 kommentarer »

 1. I dagens Sverige behövs ingen bevisbörda för att få en man fälld enbart på ett brottspåstående från en kvinna.
  Läs gärna vad Dick Wase skrivit:

  Klicka för att komma åt hurmanbedrarenvarld.pdf

  Kommentar av Tommy Jonsson — augusti 21, 2010 @ 11:18 f m

 2. Hmm nja i det här fallet är det polisen och åklagaren som anklagar inte media. Media har bara gjort som media gör och gjort en stor nyhet av det.
  Tillskillnad från i Littorin fallet så har åklagaren agerat på vad de två tjejer kom och sa eftersom våldtäkt faller under allmänt åtal.

  Kommentar av Andreas — augusti 21, 2010 @ 11:31 f m

 3. Andreas:

  Saken är den att polisens anklagelse är helt separerad från massmedias anklagelse. Polisen behöver ha bevisning. Det behöver bevisligen massmedia inte ha.

  Detta eftersom det enda de säger är att två tjejer (som surprise! känner varandra och redan pratat ihop sig) påstår det. Ändå så leder den rapporteringen i sig till faktiska effekter.

  Svenska massmedia verkar ha tröttnat på att rapportera om världen. Nu försöker de skapa världen istället.

  Kommentar av Erik — augusti 21, 2010 @ 11:46 f m

 4. Flera människor anmälde Aftonbladet för förtal, men i och med att inte Littorin själv valde att göra en anmälan la JK ner fallet (men hon KUNDE ha valt att driva det vidare – det gjorde hon inte). Här har vi ett fall där två personer inte ens gör en anmälan och det hela går på studs till anhållande och åtal direkt!

  http://mattematiksblogg.blogspot.com/2010/08/sexchock-wanjas-koppleri-och-wikileaks.html

  Kommentar av Matte Matik — augusti 21, 2010 @ 12:13 e m

 5. Matte Matik:

  Vad är det för värdelös JK som Sverige har fått egentligen? Lika illa är det i vetenskapsrådet som har Lisbeth Larsson (som tycker forskningen skall styras av politiker för att politiker håller genusvetare om ryggen).

  Varför placeras dessa uppenbarligen olämpliga personer på dessa platser? De håller ju på att urholka hela systemet inifrån. De har ju de rakt motsatta lojaliteter som jobbet bygger på.

  Kommentar av Erik — augusti 21, 2010 @ 12:42 e m

 6. Erik:
  Media har inte gjort något otillbörligt i detta fallet. Åklagern har anhållit Assange i sin frånvaro på sannolika skäl mistänkt för våldtäkt. Media har som alltid när det gäller kändisar försökt kapitalisera på detta.
  Detta fall har ingenting gemensamt med Littorin affären egentligen. Förutom medias glupska beteende.

  Matte Matik:
  Brottsoffer behöver inte göra någon anmälan själva när det gäller brott som faller under allmänt åtal. Våldtäkt är ett sådant brott. Polisen el åklagaren? kan upprätta anmälan på egen hand. Det framgår ju klart och tydligt i mediebevakningen att det är det som skett.

  Kommentar av Andreas — augusti 21, 2010 @ 12:46 e m

 7. Andreas: Precis, det är just det att de inte behöver göra en anmälan i det här fallet. Jag är övertygad om att många skulle vilja se Aftonbladet dras inför skranket för Littorinaffären.

  Erik: Är det en retorisk fråga ang JK? Det är ju vår kära Anna Skarhed, medlem i feministiska nätverket Hilda.

  Kommentar av Matte Matik — augusti 21, 2010 @ 12:50 e m

 8. Matte Matik:
  Littorin hade kunnat anmäla dem för förtal. Hans beteende får honom att framstå som skyldig (iofs till ett brott utan offer). Men han valde att agera som ett mähä. Förmodligen var han skyldig till brottet och därför anmälde han inte.

  Kommentar av Andreas — augusti 21, 2010 @ 12:57 e m

 9. Om du väljer att applicera det resonemanget på de två tjejerna som inte valde att anmäla brottet – vad får du då?

  Kommentar av Matte Matik — augusti 21, 2010 @ 1:06 e m

 10. Andreas:

  ”Media har inte gjort något otillbörligt i detta fallet. Åklagern har anhållit Assange i sin frånvaro på sannolika skäl mistänkt för våldtäkt.”

  Att rapportera namnet på en person som bara är misstänkt är i sig otillbörligt, särskilt om man vet att misstanken i sig för brottet har konsekvenser oavsett rättslig påföljd.

  ”Detta fall har ingenting gemensamt med Littorin affären egentligen. Förutom medias glupska beteende.”

  Det har allt gemensamt med Littorin-affären att göra. Rent praktiskt så kan detta ses som en kampanj för att tvinga företag och myndigheter att placera fler kvinnor i toppen. Som du vet är de immuna mot sådan här dynga.

  Så i framtiden så är det bara kvinnor som får vara chefer och ha framstående positioner. Detta eftersom män är för lätta att ”avrätta” i media utan varken dom eller bevisning.

  Matte Matik:

  Ja det var en retorik fråga. Det finns ju ett inlägg här på Aktivarum om Anna Skarhed och Hilda redan.

  Kommentar av Erik — augusti 21, 2010 @ 1:06 e m

 11. Matte Matik:
  Jag får två st pers som egentligen inte tycker att de blivit våldtagna.

  Erik:

  Att rapportera namnet på en person som bara är misstänkt är i sig otillbörligt, särskilt om man vet att misstanken i sig för brottet har konsekvenser oavsett rättslig påföljd.

  Beror på anser jag. Det är något man får stå ut med som kändis av det här slaget. Det finns ett allmänintresse. Det problematiska i det här fallet tycker jag är åklagarens agerande.
  Media bryr jag mig inte så mycket om.

  Det har allt gemensamt med Littorin-affären att göra. Rent praktiskt så kan detta ses som en kampanj för att tvinga företag och myndigheter att placera fler kvinnor i toppen. Som du vet är de immuna mot sådan här dynga.

  Jahupp. Jahupp. Kvinnor avsätter man mha försäkringskassan och brist på tv licens. Konsekvenserna blir ändå inte att placera fler kvinnor i toppen. Det görs av andra skäl.

  Kommentar av Andreas — augusti 21, 2010 @ 2:09 e m

 12. En av målsäganden talar ut i Aftonbladet

  ”– Anklagelserna mot Assange är förstås inte iscensatta av varken Pentagon eller någon annan. Ansvaret för det som hänt mig och den andra tjejen ligger hos en man med skev kvinnosyn och problem att ta ett nej.”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7652935.ab

  Tyder det på att ”Ja-sidan” leder i Aftonbladet?

  Kommentar av QED — augusti 21, 2010 @ 2:28 e m

 13. Kanske ville han bara ha sex och gick på myten av lättfotade svenska kvinnor. Och när han fick ett nej så fick han inte stop på sig själv.
  Kan ha hänt.
  Men det märkliga är trots allt att de 2 kvinnorna råkar känna varandra. Våldtäkterna har väl hänt i 2 olika städer. ?????

  Kommentar av Antonia — augusti 21, 2010 @ 2:49 e m

 14. Antonia:

  Bevisligen var det ingen myt. Kvinnorna var lätttfotade och han fick ju inte nej, iaf inte till sex. Det beskrivs som frivilligt sex och anledningen till polisanmälan är alltså en oenighet mellan Assange och kvinnan om vad som ingår i frivilligt sex.

  Att kvinnorna känner varandra är inget märkligt alls då det är genom sitt arbete Assange träffat dem. Det är inte alls konstigt att de känner varandra, de kanske bägge är kända piratpartister. Vi vet ju inte vilka kvinnorna är.

  Kommentar av Erik — augusti 21, 2010 @ 3:05 e m

 15. FRA, IPRED och ACTA here we come.
  Män, ta med Er videokameran nästa gång ty omvänd bevisbörda är här redan.

  Kvinnor, sluta att följa era behov och drifter, sluta ha sex.

  Vart är vi på väg någonstans?

  Kommentar av Adam Weisshaupt — augusti 21, 2010 @ 3:44 e m

 16. […] inlägg på Aktivarum. Postat i Allmänt, Definitioner, Demokrati, Politik, Politisk korrekthet, […]

  Pingback av Assange är inte anhållen längre « Aktivarum — augusti 21, 2010 @ 4:31 e m

 17. […] grundare Julian Assange var först misstänkt för våldtäkt på två kvinnor, sedan anhållen i sin frånvaro, kanske kvar i Sverige, kanske inte, sedan visar det sig bara vara en våldtäkt och en […]

  Pingback av Assangeaffären skapade explosion i sociala medier « Aktivarum — augusti 22, 2010 @ 6:03 f m

 18. […] 1, 2, 3, 4, 5, […]

  Pingback av Svensk Rättsskandal Visar sitt ansikte för världen « Verkligheten´s Blogg — augusti 23, 2010 @ 8:39 f m

 19. […] grundare Julian Assange anklagas för våldtäkt, får anklagelsen avförd och anklagas sedan åter för våldtäkt. Globala […]

  Pingback av Aktivarum « Wikivarum — oktober 30, 2010 @ 3:59 e m

 20. […] rekommenderar Medborgarperspektiv att kronologiskt läs följande inlägg på Aktivarum: – Blir Wikileaks Julian Assange nästa Littorin? – Detaljer angående våldtäktsanklagelsen mot Assange – Assange är inte anhållen längre – […]

  Pingback av Kommer rättsväsendets prestige att fälla Julian Assange till slut? | Medborgarperspektiv — september 21, 2011 @ 10:11 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: