Aktivarum

Sedan när är det inte rasistiskt att anklaga europeer för att vara rasister? | augusti 16, 2010

Nu kan man bara konstatera att den offentliga debatten om invandringspolitik har blivit en lekstuga full av inkonsekventa påståenden.

Som ni kanske kommer ihåg från debatten om transgenus har vi tidigare berättat på Aktivarum om likheten mellan genusvetare och sverigedemokrater. Tro det eller ej men samma korkade UNT (Uppsala Nya Tidning) som ville polisanmäla transgenusmotorns skapare Matte Matik har nu varit ännu mer korkade.

I ledaren så gör de under rubriken Vi européer faller för rashatets lockelse precis samma fel som de några rader längre ner anklagar danskar för att göra. Nämligen *fanfar* plockar ut några personer som bevisligen begått den avsedda handlingen ifråga och gör dem till representanter för resten av gruppen.

Uppsala Nya Tidning! Ni har telefon, det är dubbelmoralen som vill upplysa er om att denne vill ha tillbaka sitt jobb!

”Trots vår historia, från medeltida pogromer till Förintelsen till forna Jugoslavien, tycks vi européer oförmögna att stå emot rashatets lockelse.”…”I dagarna väcktes åtal mot en av Dansk Folkepartis folketingsledamöter, som spytt ur sig de mest idiotiska fördomar om muslimer.”

Alltså få se nu, en stolle i Danmark häver ur sig negativa generaliseringar om muslimer. En stolle i Sverige häver ur sig negativa generaliseringar om europeer. Nån som ser nåt fel här? Om vi bortser från det faktum att muslim inte är en ras överhuvudtaget så kvarstår faktum att det inte är att ha fobi att tycka personer som tror på gud är helt dumma i huvudet!

Vad har då den danska stollen ifråga sagt som är så hemskt att UNT vill hävda att europeer faller för rashat?

”Langballe skred i januari till försvar av ett blogginlägg av Lars Hedegaard, ordförande i det danska Trykkefrihedsselskabet, som skrivit att ”muslimer våldtar sina döttrar”. Det skulle han enligt Langballe ”naturligtvis inte ha sagt”, ”när sanningen i stället tycks vara att de nöjer sig med att slå ihjäl döttrarna”.”

Finns det muslimer som våldtar sina döttrar? Ja! Finns det muslimer som slår ihjäl sina döttrar? Ja! Finns det europeer som tycker rashat är ok? Ja! Men det finns många fler som inte gör dessa saker, vilket för övrigt gäller gruppen män också något de som håller med Malin Ullgren missat.

Det finns folk som röstar på vad Knappnytt kallar ”nazistpartierna” Det finns även muslimer som röstar på ”Jihad” mot hela västvärlden.

Men om grupp A (muslimer) inte är ansvarig för vad vissa individer gör är rimligtvis heller inte grupp B (europeer, män, danskar) ansvarig för vad vissa andra individer gör. Därmed finns det bara en enda sak som PKbananer kan klaga på. Nämligen följande:

”Regeringen reagerade genom att fundera över om det kanske är så att endast rasistiska handlingar och inte uttalanden bör vara straffbara.”

Detta fick såklart en hel hjord utövare av sporten 100 meter PK att se rött. UNT tog snabbt täten i floskel-VM.

”Man kan bara ana hur förnedrade och svikna Danmarks muslimska män, av makten kollektivt utmålade som incestuösa våldtäktsmän, känner sig.”

Ja UNT, man kan bara ana hur svikna personer som flytt från länder där man kan bli avrättad för att säga fel saker känner sig över att befolkningen i länder där man får säga fel saker också utövar den rätten mot inte bara sig själva (som ni gör) utan även mot andra.

En av dessa ”svikna” personer är islambloggaren Bahlool. Som slår på stort på en gång genom att döpa sitt svar till Danskjävlar.

”Nej det jag säger är inte hemskt, för enligt danska regeringen, som planerar nu att ändra lagen så att ord inte spelar någon roll, enbart ”rasistiska” handlingar, så är mina ord inte farliga.”

Nej ord är inte farliga där har danska regeringen helt rätt, symbolisk språkteori är goja. Betyder det att vad han säger blir ok för det? Det är ungefär lika logiskt som ett Monopolspel där vi stryker alla alternativ förutom ”Norrmalmstorg” och ”Gå i fängelse utan att passera gå”

Så länge islam har företrädare som denne kille har de större problem än streckgubbar som någon påstår föreställer Muhammed.

”Fy fan säger jag bara..Rasismen finns inte bara i handling, utan även i orden. Vi måste sätta en hög ribba och en gräns så att folk inte tar lätt på rasismen.”

Det är ju precis tvärtom. Om rasism är att killar från inte får jobb eller ens komma in på krogen pga sin hudfärg. Ja då tar folk rasism på allvar. Men om rasism är att en idiot sagt något idiotiskt, ja då tar färre rasism på allvar för

Folk har stått ut med idiotier hela livet och ser inte varför en viss grupp skulle vara särskilt fredad. Förutom såklart gruppen snygga kvinnor, de tenderar att få sympatier trots att det är dubbelmoral att göra så.


9 kommentarer »

 1. Fantastiskt hyckleri av UNT.

  Enligt ett färskt JK-beslut kan hets mot folkgrupp bara avse annan etnicitet än den svenska:

  ”Syftet vid tillkomsten av straffstadgandet om hets mot folkgrupp var att tillförsäkra minoritetsgrupper av skilda sammansättningar och bekännare av olika trosuppfattningar ett rättsskydd. Det fallet att någon uttrycker kritik mot svenskar torde inte ha varit avsett att träffas av straffstadgandet. Redan på grund av vad som nu har sagts kan innehållet i insändaren inte anses utgöra hets mot folkgrupp. ”

  http://www.jk.se/Beslut/Tryck-OchYttrandefrihetsarenden/3217-03-30.aspx

  Nu har ju UNT uttalat sig om européer i och för sig.

  Kommentar av QED — augusti 16, 2010 @ 9:59 e m

 2. Rättelse: JK-beslutet är från 2003 och således inte så färskt.

  Kommentar av QED — augusti 16, 2010 @ 10:00 e m

 3. Jepp, omvänd rasism finns ju inte. Länkade tidigare på genusnytt till ett symposium med föreläsningar om moral som finns på http://www.edge.org. I David Pizarros studier fann man att demokrater uppvisade en motivation/bias som gjorde att de hellre offrade vita människors liv än svarta. Och när studenter (som antagligen hade samma bias) på ett universitet i Chicago fick ta del av resultaten sade de rakt ut att ”det är ju rätt, en svart människas liv är mer värt än ett vitt”.

  Kommentar av Jonas P — augusti 17, 2010 @ 8:54 f m

 4. Hmm Bahlool undrar ifall han hängde på Lunarstorm förr i tiden.
  Blev fullständigt nersulad av rasistjävel komplimanger när jag i en 300 inläggs diskussion med denne Bahlool kring Guds förträfflighet & Koranen avslutade med några väl valda ord röande Gud & Koranen.
  Jag trodde inte Gud kunde vara så korkad som de framställde denne (om han nu fanns samt var så korkad) och om jag nu träffade honom så skulle jag be honom köra upp Koranen där hans sol inte skiner.
  Jävlar vad det tog hus i helvete då.

  Lunarstorm tyckte för övrigt att mejlbombandet av mig var helt okej och uttalandena om mig var helt okej. Däremot blev jag varnad för mitt uttalande lol. PK Sverige RULES.

  Kommentar av Andreas — augusti 17, 2010 @ 10:52 f m

 5. Andreas:

  Kunde anat att han var på Lunarstorm-nivå. Fast du skulle inte nöjt dig med koranen, du skulle ha gjort som Bill Maher och passat på att skickat in kristendomen, judendomen, mormonkyrkan och scientologin i samma mörka plats (nazismen och kommunismen får också plats där för övrigt). Det är precis som de sade på knappnytt, FOBI?! Jag tycker folk som tror på gud är dum i huvudet, det betyder inte att jag är rädd för dem, jag hoppar inte upp på en stol när de dyker upp. Men seriöst, om han menar att bara för att något är olagligt är det helt ok då kan han ju göra sina toalettbestyr på vardagsrumsgolvet. Det finns ingen lag mot det heller. Tvärtom, det finns ju en poäng i att inte göra idiotier olagliga. Nämligen att man vill kunna se vilka som är idioter. Avslutningsvis om jag hade varit dig hade jag en gång för alla påpekat att islam inte är någon ras. Det är inte något man föds med utan något man väljer att tro på. Precis som vilket politiskt parti som helst.

  Kommentar av Erik — augusti 17, 2010 @ 1:25 e m

 6. Jojo jag kunde skrivit in de andra ideologierna med men nu diskuterade jag ju Koranen och Islam. Man ska hålla fokus hehe. Sen var ju muslimerna araber och jag var en vit svensk. Ergo rasist =).
  Bästa var de som skrev antijudiska grejer och folk kallade dem antisemiter och de svarade att de också tillhörde de semistiska folken och därmed inte kunde vara antisemiter (sic).

  Personligen tyckte jag Lunarstorms reaktion var intressant. De verkade väldigt rädda för att stöta sig med gruppen muslimer som var aktiva iom att de tolerade deras klandervärda beteende i mycket högre grad än andra gruppers. Vilket är underligt. Detta var för typ 8-10 år sedan, dock känns det inte som om det blivit bättre i samhället sen dess.

  Kommentar av Andreas — augusti 18, 2010 @ 8:59 f m

 7. Andreas:

  ”Jojo jag kunde skrivit in de andra ideologierna med men nu diskuterade jag ju Koranen och Islam Man ska hålla fokus hehe.”

  Nej inte när det gäller religion. Eftersom religionen har statlig särställning så skall man att attackera religionen som påfund, ingen särskild av dem. Se filmen ”Religolous”

  ”Sen var ju muslimerna araber och jag var en vit svensk. Ergo rasist =).”

  Jovisst, bortsett från att de flesta muslimer bor i Asien och bara några miljoner av dem faktiskt finns i arabstater.

  ”Bästa var de som skrev antijudiska grejer och folk kallade dem antisemiter och de svarade att de också tillhörde de semistiska folken och därmed inte kunde vara antisemiter (sic).”

  Hoppas du upplyste dem att inget hindrar en svart från att förakta svarta. Det kallas självhat.

  ”Personligen tyckte jag Lunarstorms reaktion var intressant. De verkade väldigt rädda för att stöta sig med gruppen muslimer som var aktiva iom att de tolerade deras klandervärda beteende i mycket högre grad än andra gruppers. Vilket är underligt.”

  Nej särskilt underligt är det inte. Däremot är det rätt lustigt eftersom anledningen de är rädda för att stöta sig med just den religionens anhängare är de reaktioner det kan få att göra det. Dvs det är fel att hävda islam leder till våld eftersom att hävda detta kan leda till våldshandlingar.

  ”Detta var för typ 8-10 år sedan, dock känns det inte som om det blivit bättre i samhället sen dess.”

  Nej när de väl hålls i schack med våldshot så finns det inget annat de kan göra än att försöka hindra det våldet blir verklighet – genom att förbjuda man associerar den gruppen med våld. Det stora problemet här är religionens särställning. Många religioner är inte alls bara religioner, de är fullständiga politiska system (precis som kristendomen VAR). Med den logik vi ser idag får man inte associera nazismen eller kommunismen till våld heller för att personer som tror på skiten kan bli kränkta och våldsamma om man inte respekterar deras rätt att ha korkade åsikter om hur samhällen skall skötas.

  Kommentar av Erik — augusti 18, 2010 @ 2:11 e m

 8. ”Svenske historikern Axel Andersson, som i juni gav ut en bok om Thor Heyerdahls Kon-Tiki-expedition, anklagas nu i Norge för att ha stämplat den kontroversielle norrmannen som rasist.”

  http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/brak-kring-svensk-bok-om-rasisten-heyerdahl-1.1155341

  http://www.axelandersson.se/?page_id=434

  Kommentar av QED — augusti 18, 2010 @ 4:33 e m

 9. […] dummaste lagar. Läs här om Knappnytts eminenta sågning av HMF-lagen. Läs även hur HMF-lagen inte gäller europeer, bara ickeeuropeer, vilket uppfyller premisserna för racial discrimination. Postat i Definitioner, Demokrati, […]

  Pingback av Är Bill Maher en rasist för att han kritiserar religionen? « Aktivarum — augusti 22, 2010 @ 5:07 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: