Aktivarum

Göran Lindberg tillhörde kvinnorörelsen, inte mansrörelsen! | augusti 16, 2010

I sina försök att sprida allting som går att missförstå har en feministbloggare länkat till Lars Lindströms dummaste text.

Det var i november 2005 som Expressens krönikör Lars Lindström slängde ur sig den felaktiga artikel som Noboytoy nu refererat till.  Noboytoy försöker inbilla oss att detta är en man som uttalar sig om mansrörelsen och dess ”frenetiska försök att strypa kvinnorörelsen”. Som vi påpekat så är kvinnorörelsen politisk. Detta innebär att opposition är demokratiskt hälsosamt.

Men demokrati verkar vissa i kvinnorörelsen, inte minst noboytoy ha problem med. Att döma av vad som skrivs så betraktas en annan åsikt än deras i något ämne som någonting hotfullt. Det som hotas är dock inte ”kvinnor” utan feministers egen maktposition. Paradoxen är nämligen att ju mer som offer de beskriver sig som maktlösa ju mer statlig makt får de.

Att statlig makt faktiskt också är makt i lika hög grad som annan makt är en tanke som inte verkar ha fallit dem in någonsin.

Nåväl Lars Lindström skrev alltså en kritisk artikel om vad han kallade mansrörelsen för fem år sedan som noboytoy nu länkat till. Då vi har skrivit om den aktuella mansrörelsen ser vi oss nödgade att kommentera dessa dumheter. Bland annat hävdade Lindström:

”Jag har svårt att begripa varför så många till synes intelligenta kvinnor och män lägger ned så mycket kraft på att misshandla genusforskningen och strypa kvinnorörelsen. Mansrörelsen är miljoner gånger farligare. Den som begår grova sexövergrepp på sovande treåringar, säljer och köper tonårstjejer som sexslavar, misshandlar och våldtar kvinnor.”

Det där låter ju hemskt, men hur får han det att gå ihop med att genusvetarnas och kvinnorörelsens eget toppnamn Göran Lindberg begått just sådana handlingar?

Den där genusforskningen som han tyckte det var så fel att kritisera. Det är alltså en av dess stora stjärnor Kapten Klänning som till och med betalat sexövergrepp med genusföreläsningar. ”Alla dessa föreläsningsarvoden såg till att han kunde fortsätta förnedra redan nedkörda unga kvinnor. Ironin är total.”

Snarare är begreppsförvirringen total. Hur får Lindström ihop påståendena att mansrörelsen som begår våldtäkter när bevisligen personer som Göran Lindberg (som tillhör kvinnorörelsen) lika gärna kan begå sådana handlingar? Uppenbarligen fattade inte Lindström när han skrev artikeln för fem år sedan att dessa saker inte har ett dugg med mansrörelsen att göra.

Det som skiljer mansrörelsen och kvinnorörelsen åt är inte om de tycker våldsbrott är ett stort problem. Det som skiljer dem åt är hur de anser man bäst minskar dem.

Kvinnorörelsen tror nämligen man minskar våldsbrott och liknande genom att träna folk, lära ut det rätta sättet att prata kommunicera genusmedvetet. De är mycket måna om att skapa medvetenhet. Men för att citera Andrew Anthonys artikel i The Guardian på detta ämne.

”Whatever the reason Chief Lindberg may have been driving along with whips and handcuffs on his way to meet a teenage girl, the one certainty is that it was not because he lacked the appropriate training.”

Om träningen inte ens gav önskat resultat på gubben som utförde den -detta  trots att han fått mer träning än de flesta – hur kan man inbilla sig den funkar?

Och om den inte funkar. Varför motarbetar man mansrörelsen som försöker skapa mer effektiva alternativ där kvinnorörelsen misslyckats pga ideologisk tro? Lars Lindströms avslutande kommentar tar priset i idioti. Föga förvånande är det den som noboytoy länkar till.

”Män är inte djur, men hade vargar orsakat så här mycket skada och död skulle en viss avskjutning utan tvekan bli aktuell.”

Om bara ca 5% av alla vargar orsakade någon skada hur tusan skulle generell avskjutning av vargar avhjälpa problemet?

Man skulle skjuta väldigt många vargar som aldrig orsakar skada och sannolikt skulle man inte lyckas skjuta många av de vargar som faktiskt orsakar skador (som göms i mängden). Kort sagt man skulle hamna i samma problem som diskussionen om invandrares brottslighet.

Vidare om vi skall citera krönikören Lars Lindström så säger denna text lika mycket om kvinnorörelsen som skräpet noboytoy citerade säger om mansrörelsen.

”Om den 17-åriga flickanhade läst Dagens Industri kunde hon en vecka efter den polisanmälda våldtäkten ha hittat en annons med den misstänkta gärningsmannen i en ”kompetensbilaga”. En leende Göran Lindberg på bild och rubriken ”Välkommen till Helmjukt”, ett föredrag om de mjuka frågorna och om kampen för jämställdhet mellan kvinna och man.”

”I dag vet alla att han borde ha talat under rubriken ”Helsjukt”, att han drev med oss hela tiden, att han lurade polisen, myndigheter, företag, regeringen och Förenta Nationerna.”

Ja han lurade dem allihop. Vilket säger en hel del om kvalitetskontrollen hos kvinnorörelsen.

Hur konstigt är det egentligen att kvaliteten är bristfällig när ingen får säga emot utan alla blint måste tro på samma sak? Som mansrörelsens Warren Farrell sagt: ”Strict ideology is for women what macho is for men”


12 kommentarer »

 1. Lars Lindström är inte den skarpaste kniven i lådan på Expressen så att säga. Han klarade inte ens att läsa Monica Antonssons blogg, vilket säger mer om honom än om MA. Han har kläckt ur sig många dumheter, men det här hade jag missat.

  Kommentar av Maria — augusti 16, 2010 @ 7:39 f m

 2. Jag visste inte ens vem han var men hans kommentar om att ”skjuta av vargar” var dum till och med mätt efter Expressens normala standard. Knappnytt är seriösa nyheter med oseriöst språk medan Riktiga nyhetsredaktioner alltmer är oseriösa nyheter med seriöst språk. Det är skrämmande att folk lägger vikt vid att tala som en gammal engelsk lord när innehållet allt oftare motsvarar hänt i veckans intellektuella standard.

  Kommentar av Erik — augusti 16, 2010 @ 7:59 f m

 3. Det mesta av dumheterna skriver han i sin blogg på Expressen, där han är anställd. Kanske är det lägre krav och kontroll på bloggen, men det ser inte bra ut för tidningen att anställda kan skriva sådana här dumheter. Det värsta är kanske att klimatet är sådant att knappast någon protesterar, förutom du nu då (fem år senare)!

  Kommentar av Maria — augusti 16, 2010 @ 8:19 f m

 4. ”Män är inte djur, men hade vargar orsakat så här mycket skada och död skulle en viss avskjutning utan tvekan bli aktuell.”

  Stalin löste problem på samma sätt som detta feministiska tänk – ”inga människor, inga problem” var Stalins devis. Feminister tänker ”inga män, inga problem”.

  Det finns alternativ till folkmord dock t ex kan man ge vargarna lika mycket stöd som, om vargarna står för män, gökarna (jmfr kvinnor, häckningsparasiter), istället för som nu då man tar maten ifrån dem och bidrar till det skadliga beteendet. Man kan också låta vargarna ta hand om sina egna ungar istället för att man med våld både placerra andras barn på deras ansvar, samt tar deras egna barn ifrån dem.

  Det låter som att man helt enkelt bara kan sluta göra mansförtryckande saker, så slipper man begå folkmord. Klarar Lars Lindström av den inställningen? Eller är det som med så många andra feminister att han är fylld av mörka drifter att han helt enkelt vill ha folkmord? Fylld med feministiskt hat och ondska precis som feministen Lindberg som ville ha pedofila våltäkter, förvisso en bagatell jämfört med folkmord.

  Kommentar av Jack — augusti 16, 2010 @ 9:14 f m

 5. Rättelse, feminist Lindberg dömdes aldrig förr förberedelse till grov våldtäkt till barn och skall kallas pedofil. Men han dömdes för misshandel, våldtäkt och grov våldtäkt.

  För övrigt
  ”Göran Lindberg tillhörde kvinnorörelsen, inte mansrörelsen!”

  Såvitt jag vet har Göran Lindberg inte gjort avkall på sin feminism? Han är dömd men fortsätter vara feminist. Om bara straffet var längre…

  Kommentar av Jack — augusti 16, 2010 @ 10:09 f m

 6. Rättelse av rättelsen, ”och skall kallas pedofil” -> ”och skall INTE kallas pedofil”

  Kommentar av Jack — augusti 16, 2010 @ 10:10 f m

 7. Jack:

  Jag är tämligen säker (men jag kan ha fel) på att Göran Lindberg är lika utraderad från kvinnorörelsen som han är från alla de föreläsningsföretag som panikraderade all reklam de hade om honom så fort hans namn blev känt. Det är för övrigt inte han själv som bestämmer om han är ”kvar” och med tanke på hur de behandlat avfällingar som Petra Östergren så vore det komiskt om de skulle ta tillbaka Klänning efter detta.

  Kommentar av Erik — augusti 16, 2010 @ 10:20 f m

 8. Erik,

  Jovisst, men det är intresse att Lindberg antagligen fortfarande kallar sig feminist.

  Kommentar av Jack — augusti 16, 2010 @ 11:59 f m

 9. Jack:

  Det spelar ingen roll vad han själv kallar sig eftersom det inte är han själv som bestämmer om han är feminist. Feminist står för någonting och sedan är det ju bara en fråga om huruvida man där inkluderar även handling och inte bara ord. I ord så är varken Elin Gould eller Christina Hoff Sommers feminister. Inkluderar man handling så blir per definition Göran Lindberg heller inte feminist eftersom feminismen är oförenlig med åsikten att gubbar skall ha våldssex med småtjejer på hotellrum – även om det betalas med genuspengar.

  Kommentar av Erik — augusti 16, 2010 @ 3:05 e m

 10. Erik,

  Han får gärna kalla sig feminist för mig och jag tänker acceptera honom som sådan, en våldtäktsfeminist. På samma sätt som det ligger i de flesta feministers intresse att våldtäkaren slutar kallar sig feminist när han avslöjas ligger det i humanisters intresse att han kallar sig just feminist eftersom det verkar försvagande på feminismens varumärke.

  Kommentar av Jack — augusti 16, 2010 @ 10:07 e m

 11. […] män i kostym. Och då är det ännu mer intressant hur radikalfeministen och polischefen Göran Lindberg själv åkte runt med sadist-kit och våldtog kvinnor medan han gjorde politisk karriär och slog […]

  Pingback av Assanges verkliga brott mot Ardin: Manlig sexualitet « Aktivarum — augusti 26, 2010 @ 2:39 f m

 12. […] är att hur moraliskt högstående en människa framställer sig själv eller framställs av framställs av feministrörelsen inte säger ett dugg om den människans moral. Så till alla feminister som idoliserar och/eller […]

  Pingback av Ännu mer svinerier från manlig feminism – Kapten Klännning, Hugo Schwyzer och nu HJF | Aktivarum — september 18, 2013 @ 11:42 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: