Aktivarum

Är all reklam bra reklam? | juli 30, 2010

Som läsare hos Pelle Billing redan vet har jag citerats med lösryckta citat utan sammanhang på en annan blogg.

Vi kontaktade bloggens ägare noboytoy, upplyste henne om att jag blivit citerad out of context och bad henne att korrigera detta med länkar till den aktuella diskussionen.

Hennes svar var att hon inte ville göra PR för Pelle Billing och att hon inte trodde Pelle Billing eller andra skulle länka till henne om situationen varit omvänd. Uppenbarligen hade hon fel på den punkten.

Iden att inte vilja göra PR för andra bloggar dvs hålla deras besöksstatistik nere är löjlig.

Det finns mycket få bloggar i Sverige där besöksstatistik gör någon betydelse för något annat än skribenters motivation och de flesta som är kommersiella innehåller kändisskvaller och bilder av lättklädda tjejer.

Sålunda bjuder jag på det lilla antal besökare som faktiskt klickar på länken ovan. Däremot behöver inte folk klicka för att följa diskussionen. För tydlighetens skull kommer jag att citera viktiga texter

Därmed demonstreras hur lätt budskapet i en text förvanskas utan sammanhang.

”De stora pengarna finns i att vara feminist och göra karriär på att låtsas bekämpa trafficking i en av historiens största svindlar. I USA så lyckade aktivisterna tigga, och skrika åt sig 150 miljoner dollar. Dessa 150 miljoner dollar användas till att rädda 1362 offer mellan 2000-2007. (Hur många personer som under samma tidsperiod dödades i trafikolyckor och självmord som mestadels drabbar män kan man lätt lista ut)”

Så här lyder svaret som noboytoy gav:

*FN beräknar att kriminella grupper tjänar 7milj USD per år i trafficking*

Och varifrån har FN fått de uppgifterna? Skickar maffian in en inkomstdeklaration till FN? Har FN hemliga agenter James Bond style deep undercover? Annars kan bara en enda slutsats dras: Siffran är en ren gissning.

Vidare så blandar man ofta ihop människohandel och trafficking.

Trafficking är människohandel med prostituerade men stora delar av människohandeln handlar om att smyga in utländsk grovarbetskraft som får betalt efter hemlandets taxa för jobb gjorda i höglöneländer.

Sålunda blir det hela en politisk fråga. Vad är mest värt? eÉn enda räddad prostituerad kvinna eller tio thailändare som plockar blåbär för slavlöner? Jag anser alla människor har lika människorvärde.

Det anser dock inte radikalfeminister och liknande grupper. De bedömer  det politiska PR-värdet. Inte människovärdet.

Det skrivs mer om prostituerade som tvingas ha sex än det skrivs om thailändare som luras på sina löner för Svensk blåbärsplockning eller polska tivoliijobbare. Detta trots att de prostituerade är många färre. De prostituerade får särbehandling pga chockvärdet i massmedia.

Ingen gör filmer om utnyttjade tivolijobbare, eller utnyttjade blåbärsplockare eller hur personerna som byggde om folks hus fick slavlöner och levde under omänskliga förhållanden i Sverige. Ingen vill läsa om sånt, alla vill läsa om sex sex sex!

noboytoy fortsätter citera mig.

”Varken våldtäkt, mord, sexuella övergrepp eller trafficking är saker som normalmannen (män generellt/empiriskt vanligaste mannen) ägnar sig åt.”

Är det någon som inte håller med om detta stycke så säg till. Jag tror inte jag hittar många som är villiga att säga emot där.

”Sexköp däremot är tekniskt sett (observera att detta är en rent avskalat TEKNISK bedömning) bara en gradskala av alla saker som män förväntas betala för kvinnor enligt ridderlighetens regler för romantisk uppvaktning.”

Observera att jag noga påpekat detta är en rent teknisk bedömning.

De som inte förstår vad detta betyder får fråga men hos noboytoy kan de inte det för hon vägrar att ange källa med länk eller ens signatur. Men låt oss vara ärlig.

När forskare har satt upp kameror på restauranger är det cirka 9/10 gånger de observerat det är mannen som betalar om ett par av motsatt kön äter. Ursäkterna för detta varierar men om två kvinnor äter så är det inte automatiskt den som har mest pengar som betalar för bägge.

”Att betala för sex skiljer sig inte från att betala för att kvinnan skall äta med dig. Betalar du inte äter hon med någon annan. Dejting kallas detta!”

Detta är fortfarande en beskrivning som utgår från att bedömningen är teknisk. Om rymdvarelser studerade våra matställen vilken slutsats skulle de dra? Jo att det vanligen ingår i mänsklig parningsdans att män betalar nåt för kvinnor innan paret har sex.

”Och om du ger henne ett smycke för att du vill ha regelbundet sex med henne vad kallas det då? Eller varför inte LÅNA UT smycket till henne, och sedan låta henne behålla det men bara så länge ni fortsätter ha sex?”

Vilket är  hur en teknisk bedömning av förlovning ser ut. Mannen köper smycken som kvinnan får ha så länge de har intim kontakt. Bryts den intima kontakten får han tillbaka smycket av henne. Dvs hon får bara behålla smycket om de fortsätter ha sex.

– Hur ser invändningen mot detta ut? Jo så här: Men men… Så där kan du väl inte säga? Där svarar jag ja och nej. Huruvida jag kan säga så eller inte (och får göra det) hänger såklar på vilken makt de personer som säger jag inte får det har.

Poängen här är att just dessa personer regelbundet framställer sig själva som utan makt.

Om denna maktlöshet vore sann fanns såklart ingenting som hindrade någon från att säga vad de vanligen besvarar i stil med ”Men så där kan man väl inte säga?”. Så här lyder svaret som noboytoy gav:

*Med Tyskland som mått, uppskattar man att det finns ca 30 milj vuxna i prostitution i världen, ca 90 milj ”kunder” betjänas varje dag. ”Ovanliga” män? Lägg till våld, sexuellt våld, pedofili, mord, där män är överrepresenterade förövare?*

Med Tyskland som mått på hela världen? Ursäkta! VEM säger man får använda Tyskland som mått på världen?

Lägg till mord? VEM säger man får lägga till mord?

Om vi lägger till alla mål som svenska landslaget i handboll gjorde så skulle svenska fotbollslandslaget inte blivit utslagna i kvalet till VM i Sydafrika. Men VEM säger man får  lägga till poängen från något helt annat när man räknar resultatet?

Detta sätt att resonera påminner mig om en av de roligaste saker jag sett på TV programmet Penn & Teller.

Det var när anhängare av Nostradamus förklarade hur de tolkade Nostradamus texter som bevis på att de förutsåg vad som hänt. Bland annat så vänder man på orden och man får byta ut en bokstav mot en annan.

Ursäkta!??? Vem säger att man får byta ut en bokstav mot en annan? Svaret var såklart att det är Nostradamus-förespråkarna själva som bestämt att de får byta ut bokstäver.

Lägg till våld och mord säger noboytoy i sina kommentarer.

Ursäkta igen? Skall vi lägga till mord (som är en våldshandling) på våld? Det skulle alltså betyda att varje mördare räknas som två män. En våldsam man och en mördare. Vem säger man får slå ihop dessa saker?

*Många ”ovanliga, enstaka” män i vår värld? Män har problem, som grupp, inte som individer. Kvinnorörelsen försöker hjälpa män med dessa problem.*

Om vi bortser från den uppenbara invändningen att det finns en stor mängd kvinnor som ”kvinnorörelsen” inte representerar så det är missvisande att kalla radikala feminismen en kvinorörelse. Även om vi bortser från detta faktum…

Isåfall kvarstår problemet att kvinnorörelsen inte på egen hand kan hjälpa män oavsett hur mycket de anstränger sig. De har inte kompetens för det. Det enda kvinnorörelsen kan göra som hjälper män är ge män utrymme och resurser att hjälpa SIG SJÄLVA!

Är det bra reklam för noboytoy att Aktivarum länkar till henne och besvarar dessa saker? Vem bryr sig? Det viktiga för oss är att folk kan förstå budskapet i de berörda citaten. Jag återkommer med kommentar på flera citat från bloggen.

Läs mer om diskussionen hos alltid lika suveräna och ironiska Oh The Irony!


10 kommentarer »

 1. Jösses, ett löjligt korkat, genusdrillat, feministsvin, som, på riktigt, inte förstår skillnaden mellan *tycka* och Vetenskap? Det var någonting helt nytt 😉

  Kommentar av Liberal — juli 30, 2010 @ 8:20 e m

 2. Hej, jag har en fråga till Erik. Jag vill minnas att du någonstans nämnde en eller annan mäktig plutokrat som har givit ekonomiskt bistånd till den sk ”genusvetenskapen”. Har du mer information om det?

  Kommentar av Nordbo — juli 30, 2010 @ 8:37 e m

 3. Nordbo:

  Jadå. Jag analyserar för tillfället ”Who Stole feminism” av Christina Hoff Sommers och där förekommer hänvisningar till ”The Ford foundation” som ekonomisk källa för feministiska förändringsprojekt inte mindre än nio gånger. Här är en av dem

  ”A nationwide feminist campaign to change the curriculum of the American academy is receiving support from the highest strata of education and government. The Ford Foundation recently helped launch a National Clearinghouse for Curriculum Transformation Resources at Towson State University in Maryland, to give the growing number of transformation consultants in our nation’s schools quick access to resources. The Towson center provides consultants and project directors with readings on feminist
  pedagogy, samples of women-centered syllabi, lists of womencentered textbooks, and suggestions for women-centered audiovisual materials. It provides aspiring transformationists with manuals on how to start their own projects, as well as a list of resources to help them to
  ”counter resistance.”8 The transformation projects receive generous funding from major foundations and from federal agencies such as the Women’s Education Equity Act Program and the Fund for the Improvement of Postsecondary Education (FIPSE), as well as from the state governments
  of New Jersey, Tennessee, Montana, Pennsylvania, Maryland, and California.”

  Kommentar av Erik — juli 30, 2010 @ 9:27 e m

 4. Tack!

  Kommentar av Nordbo — juli 31, 2010 @ 3:09 f m

 5. Ville bara snabbt flika in att Rockefeller foundation sponsrat rätt friskt i flera omgångar, se denna länk för lite info:
  http://mensnewsdaily.com/2006/06/04/avon-the-rockefeller-foundation-and-mary-kay-ash-sponsor-radical-feminist-hate-for-fathers-day/

  Jag kan förstå vitsen för ett samhälle att dra in mer skatter/styrningsmedel likaså företagares möjligheter till merförsäljning. Det är ett måste.
  Men hur man gör det är oförsvarligt, nämligen att sänka mäns möjligheter och klanka ned på dem som vore vi ondskan själv personifierad. Noboytoy är nog bara ett exempel på vad vi kommer se mer och mer av, tyvärr.

  Tycker att det är ett j-a ofog för att vara tydlig.

  För övrigt tackar jag för svaret jag fick hos PB beträffande vari feminismens manshat kommer från.
  Mycket visste jag redan men det är alltid kul att få lästips av en så kunnig debattör som dig, det är dessutom otroligt viktigt för mansrörelsen i helhet att vi har tillgång till en sådan kunskapsbank som du besitter.

  Hoff Sommers är dessutom en personlig favorit.

  Kommentar av Adam Weisshaupt — juli 31, 2010 @ 10:06 f m

 6. Ska man gissa att anledningen till att NoBoyToy inte vill länka till Pelle Billings blogg är att hennes argumentation där blivit så grundligt strimlad, av bland andra Erik, att hon inte vill visa det för sina feministkollegor?

  Kommentar av QED — juli 31, 2010 @ 3:54 e m

 7. Tycker också det är intressant att försöka förstå sig på drivkrafterna bakom vissa feminister och jag uppskattade också Eriks inlägg på PB:s blogg. Har aldrig hört om curriculum transformation theory tidigare.

  För övrigt har jag tidigare varit inne på att det vore intressant att analysera vilka personlighetstyper det är som kännetecknar starkt engagerade s.k. radikalfeminister. Jag har fått uppfattningen att de är lika varandra på många sätt. Noboytoy t.ex. verkar helt enkelt inte tycka om män. Jag kan inte erinra mig om att i mitt liv ha stött på någon manlig motsvarighet till detta, även om man ofta får höra om s.k. kvinnohatare.

  Till sist får jag nog hålla med dig, Erik, även om det var en fråga du ställde i ditt inlägg hos PB. Du är åtminstone den jag sett i dem debatter jag följt på dem stora bloggarna som sitter inne på överlägset mest kunskap samt att du har en förmåga att inte bara rabbla upp information utan framförallt förklara mycket komplexa fenomen.

  Kommentar av Jonas P — juli 31, 2010 @ 6:09 e m

 8. […] till etiskt tyckande. Inte en objektiv analys. Sådana verkar saknas helt. Tur att vi på Aktivarum så gärna står till tjänst. Postat i Genus, Jämställdhet, Politik, Politisk korrekthet, Samhälle, VetenskapTags: […]

  Pingback av Dårfeministen på nya äventyr « Aktivarum — augusti 20, 2010 @ 3:57 e m

 9. Evenemang av 2011 och 2012: Shaul Mofaz våren 2011 Israels premiärminister är – hans regeringen 14 till 15 månader som det tar – och soldater muslimska befälhavare för Imam Mahdi – Israels förstörelse – kungen av Jordanien Syrien Irak fångade till sommaren och hösten 2011 – han slåss med Turkiet – i slutet av sommaren 2011 – och hans soldater i öknen mellan Mecka och Medina är nere på jorden – i slutet av 2011

  Jordanska och västra trupper – är inblandade i Egypten – Saudiarabiens kung dör i sina starter maktkampen – -45P/Honda-Mrkos komet meteorer i 14-20 augusti 2011 för att ta itu med mark – störst i i östra Asien kommer ner

  Den 26 aug 2011 tas en stor stjärna på himlen öst till explodera tre eller sju dagar att visa tecken på brännskador och detta är den Imam Mahdi – Under våren 2011 jordbävningen i norra Israel kan hända – Jesus mellan månaderna maj till augusti 2012 framgår – och Imam Mahdi kommer att bidra till rättvisa i världen

  Kommentar av fakhrei — februari 6, 2011 @ 7:03 f m

 10. […] För de här citaten från mig kommer inte från något inlägg vilket jag reda bloggat om. Den 30 Juli 2010 skrev jag inlägget ”Är all reklam bra reklam?”. Där påpekas att samma CITAT ifråga är lösryckta från diskussioner på Pelle Billings […]

  Pingback av Mera tokfeminism från When darkness falls feat Noboytoy – Fakta eller Fucked up källkritik? | Aktivarum — februari 4, 2014 @ 1:15 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: