Aktivarum

Så har Metro skrivit om Radiobilspolisen | mars 10, 2010

Jag hann knappt komma utanför dörren innan jag möttes av Metros krigsrubriker angående Radiobilspolisen.

Där berättas om hur polisen hånade döda och skrev om det på sin blogg. Sålunda kan man summera värdegrunden som Metros redaktion sprider med budorden du skall inte bara vara lättkränkt du skall även vara lättlurad.

För er som varken är lättkränkta eller lättlurade så kan Radiobilspolisens blogg vara intressant att läsa. Det enda ni behöver göra för att läsa bloggen är navigera på google och använda cachad-länkarna för att komma åt texterna.

Det finns så många argument mot hanteringen av denna fråga att jag inte vet var jag skall börja.

 • Det finns ingen garanti för att bloggaren är polis. Han kan vara det men de flesta som skrivit om det har ingen aning om det är så eller inte.
 • Från början fanns ingen garanti för att berättelserna var sanna. Bloggaren själv har kontaktat pressen och sagt att det är skrönor
 • De skrevs i Jag-form för att öka trovärdigheten men de är i själva verket saker han hört kollegor berätta. Vilket innebär han inte ens själv vet om de är sanna

Därmed kan vi faktamässigt göra summeringen att ingen vet någonting om någonting!

Så här brukar det gå till: Några personer hittar på en underhållande yrkesrelaterad historia att berätta i fikarummet. Den återberättas upprepade gånger med olika variationer. Som vanligt med skrönor så tar andra personer äran för det hela och slutligen hamnar den på en blogg vars innehavare tydligt berättar han tycker om att hitta på saker.

Och nu gör alltså våra tidningar precis likadant. De sprider berättelserna och precis som polisen hävdar de tvärsäkert de är sanna. Med en viktig skillnad. Tidningarna påstår sig syssla med nyhetsrapportering medan polisbloggen aldrig varit det. Antingen är journalisterna lättlurade eller så vill de helt enkelt skada polisen.

Bäst av allt är dock de respektlösa kommentarer jag bemötts av från personer som klagar på att polisen ifråga är respektlös.

Skall man klaga på hur andra behandlar döda när man själv inte ens kan visa respekt för levande? Vad är det för prioritering?

Bloggerskan bakom galaxer i mina målarbraxer är en av dem som flera månader tillbaka följde den nu stängda bloggen. Läs gärna hennes tankar på ämnet. Här är en annan blogg som kommenterar hur vissa tar allting på allvar.

Vi har ju nämnt värdegrunden redan så jag kan inte låta bli att länka polisbloggarens inlägg om manligt och kvinnligt.


6 kommentarer »

 1. Det är typiskt…Folk älskar att spy galla på polisen, men den första de ringer när de är i fara är polisen. Tänk om de kunde stå upp lika hårt mot organiserad brottslighet, fast det är ju såklart inte lika bekvämt och lätt att komma undan med. Att såga polisen ger dock många poäng i dagens debattklimat.

  Kommentar av EZP — mars 10, 2010 @ 4:54 e m

 2. Att polisen hånar döda? Säkert! Dom hånar alla. Men inte varandra. Varandra håller dom bara om ryggen. Dom tar lite urinprov på varandra, runkar åt varandra, berättar självfantiserade skrönor för varandra och så är dom glada för detta. En del av dom kör bil i fyllan, en del av dom kör på fotgängare, en del av dom är alkisar. Men en glad konstapel det är det bästa som finns! Dom där, dom har har vigt sina liv till det här yrket av flera anledningar: 1.Att legalt få slå folk på käften. 2. Att få ta så många urinprov dom hinner med under ett arbetspass. 3. Att få ljuga i sina utredningar. 4. Att få undanta viktiga uppgifter från utredningar för att med sin egen tillfredsställelse få sätta dit den eller de helst gärna vill sätta dit, oavsett skyldig eller ej. 5. Att få vara så oförskämda det är möjligt med lagens hjälp.
  Men urinproven. Detta är polisens stora käpphäst. Att få förnedra en människa med att ta ett urinprov, helst så alla ser detta. Detta är en höjdare för en sån där polissak. Nästa, att med falsett- stämd röst skrika, ”jag åberopar lagen den och den med paragraf den och den”, hysteriskt rabblande och med åberopat tänkbart lagrum och paragraf det som inträffat eller kan inträffa, detta är höjdaren numer två. Höjdaren nummer tre: Pisset från urinprovet. Mums fillibabba, Detta sitter dom där sakerna och sniffar på under andäktighet med salig blick mot skyn… Någon ur pissprovsgänget tar sig en liten smutt då och då hörde jag. En annan tyckte ”att det var ju riktigt gött det där”, å tar sen en riktig klunk.
  Och så är det den där gruppen som gillar att förnedra döda, särskilt de döda som tagit sitt egna liv…”Goddag god dag liket, hur mår du liket, inte så bra, va”?…
  ”Varför hänger du här i ett rep runt halsen din”?
  Så har vi gruppen av dom där sakerna som ”Ollar”. Ollar, vad är detta? Jo, dom är perversa svinen, vad gör dom? Jo, dom tar fram sina kukar, runkar en stund, så stryker dom kuken med sitt äckliga kukspy på, på polisbilens inredning, så att de kvinnliga poliskollegorna skall få känna på sina manliga kollegors harmlösa kukspy…
  Harmlösa kukspy? Nej knappast. Det är väl ingen som vet var den där snutkuken varit inne i och rotat i för andra sjuka andra könsorgan med tanke på vad den där hor-våldtäkts-abnorma polismästaren i klänning sysslat med….
  Skall vi skattefinansiera det här samhällsgisslet?

  Kommentar av Ulllo — mars 10, 2010 @ 6:38 e m

 3. Just det, de älskar att hoppa på polisen men samtidigt klarar de sig inte utan polisen. Så vad gör de? Jo de fantiserar ihop en IDE om hur polisen skall vara så de fortfarande kan kritisera den befintliga för att den inte är lika bra som deras fördomar om hur det skall funka.

  Det skrämmande är att politiker och polischefer idag uppmuntrar denna fantasi om hur polisen skall vara och straffar verklighetens poliser när de inte uppnår deras fantasier men svin som Göran Lindberg som är duktiga på att förställa sig och spela teater belönar de.

  Samtliga som stöttat Göran Lindberg och gett honom auktoritet på etikfrågor bör omgående avstå från alla anspråk på att ha kompetens för sådana bedömningar.

  Kommentar av Erik — mars 10, 2010 @ 10:37 e m

 4. Jag hoppas du är ironisk för tror du på den där smörjan är det tragiskt. Påminner om en anekdot från Steven Pinker om en samhällskritisk sociolog som i åratal hävdade polisen var skräp och bara förtryckte och hindrade det fria samhället. Sedan en gång när han på en konferens så föll det sig så att polisen strejkade. Resultatet av denna brutala reality-check blev att han insåg han hade fel om allting och inte kunde fortsätta hävda polisen var onödig längre.

  Kommentar av Erik — mars 10, 2010 @ 10:46 e m

 5. Antingen är han ironisk eller så är han en patetisk knarkare som vid ett eller flera tillfällen åkt dit, eftersom han har en sån fruktansvärd hang-up angående just urinprovet. Så nu ska det klagas och gnällas på att polisen gör sitt jobb och upprätthåller de lagar vi har. Tröttsamt och löjligt, men har man ingen annan som bryr sig och inget annat vettigt att säga så är verkar att gnälla på polisen vara en vanlig sista utväg. Vem bryr sig? Inte polisen och inte ‘vanligt folk’. Kvar har vi brottsligar och pubertala mongon på Flashback. De kanske känner sig viktiga när de får skriva ‘fuck AINA’ titt som tätt. Kanske sover de gott i pojkrummet och glömmer för en stund det där tummade exemplaret av ‘Vill du bli polis’ och förtrycker den där drömmen om att faktiskt själv jobba som polis…

  Kommentar av Exxon — mars 11, 2010 @ 12:36 e m

 6. Ja, polisen gillar urinprov. En del av dom pissar visst i varandras fickor. Nej, men de har kick back för alla inskickade pissprov. Piss polisen Göran Lindberg gillar i stället sin k*kspy. Undrar hur många fittor han kladdat ned sin äckelk*k? Och hur många män som sedan fått smaka på Lindbergs äckliga k*kbaciller?

  Kommentar av åskar — april 16, 2010 @ 11:25 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: