Aktivarum

Tio år med The Boondock Saints | mars 6, 2010

Årets mest oväntade uppföljare och årets hittills mest underhållande film ger oss årets hittills vackraste musikstycke.

Ibland ser man en film som är en klassiker redan första gången. 1999 snubblade jag och några vänner över en sådan film. Dess titel var The Boondock Saints och handlade om två irländska tvillingbröder som av en ren olyckshändelse blir vigilanter i kampen mot brottslighet. En av de många saker som verkligen stod ut med den filmen var musikstycket ”The Blood of Cu Chulainn” komponerat av Jeff & Mychael Danna.

Tydligen ansåg även filmens skapare det för när de gjorde uppföljaren The Boondock Saints II All Saints Day som troligen är årets mest oväntade film, så finns den åter med. Denna gång i en 2010 års remix. Inte blev det sämre av att sången denna gång fick bli bakgrund till något så ovanligt som ett tal som innehåller biologi och beskriver manlighet som någonting positivt. Jag vill inte spoila filmen för dem som ännu inte sett den men jag vill ändå nämna ett par rader ut det talet då det i filmen är i direkt samband med melodin. Så för att citera filmen.

”Men build things. Then we die. It’s in our f…ing DNA! That’s what we do! And when it all falls down… We build it right back up again. But this time bigger. Better! Look! Look what we can do. Look how f…ing beautiful we are. You think the men that built all this had it easy?”

The Blood of Cu Chulainn är även multikultur när den är som bäst. För den som vill ha lite historisk bakgrund så finns berättelsen här och  sammanfattning på svenska här. Detta är ju vad de politiska förespråkarna av nuvarande multikulturella ideologi inte säger något om. Att västvärlden inte är en kultur utan massor av kulturer besläktade med varandra. Det här med Veritas Aequitas är inget för dem som det verkar för om utgångsläget är Sverige då är Irland multikultur. Så mina vänner sláinte!

Tillägg: Om ni vill se hela talet finns länk i kommentarsfältet


2 kommentarer »

 1. Underbart citat.

  Kommentar av Matte Matik — mars 6, 2010 @ 6:52 e m

 2. Kul att höra du gillade det. i sin helhet är det ännu bättre men det fanns ju inte här då det innehåller en spoiler och filmen är för ny för att alla som vill se den skall ha sett den. För den som ändå vill se och höra hela talet (som är en betydligt bättre upplevelse än att läsa en del av det) så finns det nu i sin helhet här.

  http://patriarkatsbloggen.wordpress.com/2010/03/07/endast-for-fans-talet-om-mannen-komplett/

  Kommentar av Erik — mars 7, 2010 @ 8:18 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: