Aktivarum

Rörelsen mot maskulinitet – del 5 | mars 3, 2010

En revolutionerande hypotes har nyligen dykt upp på youtube. Den lyder: Män finns inte.

Man kan lugnt säga att den här filmens hypotes är lika revolutionerande som skrämmande. Den beskriver en värld där anställda kommunikatörer tränats vara genusneutrala endast i positiva frågor medan de tränats vara genusspecifika i negativa frågor. Det är alltså ett tydligt tecken på hur det är misandri – inte misogyni som färgar språket.

De enda gånger de alltså överhuvudtaget bekräftar existensen av män som grupp är när de har ideologiska imperativ att göra det i form av möjligheten att attackera könet man. Det är alltså inte det att män är norm eller inte. Det är det att män är norm endast när det ger möjlighet att attackera män medan män inte är norm när det skulle ge bra image.

Män finns inte – förutom när de får finnas.

Så lyder hypotesen som presenteras. Därmed har det nu blivit dags att presentera en ny blogg som skriver på detta ämne. Om ni undrar något så läs ”about” där ges en ingående förklaring som kan vara nödvändig för att förstå vad det handlar om. (inte minst med tanke på bloggens namn)


6 kommentarer »

 1. Intressant hypotes, och rätt skrämmande som sagt.

  Skulle vara intressant att göra en studie där man tittade på samma nyhetsprogram, ex SVTs och TV4s i t.ex. en 6-månaders period (om man orkar) för att se om det är så att kön ”bortkonstrueras” på detta sätt i Sverige.

  Man borde eg. kunna få genuspengar för det.

  Kommentar av Dr. Jonsson — mars 5, 2010 @ 3:14 e m

 2. Det är ju ganska lätt att bestämma man varje dag bedömer ett visst nyhetsprogram (eller ett par från olika TVkanaler) utifrån de här premisserna. 6 månader lär man knappast behöva för att konstatera en röd tråd i beskrivningarna av könen.

  Män – finns när de gör något dåligt
  Kvinnor – finns när de råkar ut för något dåligt

  Könsneutralt – när män råkar ut för något dåligt
  Könsneutralt – När någon gör bra saker

  Kommentar av Erik — mars 5, 2010 @ 4:02 e m

 3. Den teraputiska staten och mentaliteten hos den politiska klassen som bär upp den har sin viktimologi. Svenskar finns inte annat än när de är förtryckare. Män finns inte annat än när någon av dem beter sig illa. Sveriges och Europas historia handlar bara om förtryck och elände. Om du säger något annat så är du hatisk och behöver omskolning.

  Vilka visionärer …

  Kommentar av Nordbo — mars 5, 2010 @ 8:39 e m

 4. Nordbo:

  Javisst men även när vi vet att de tycker så vet vi egentligen inte vad de tycker. Det enda vi fått är ju negativistiska utlåtanden.

  http://negativism-kritik.blogspot.com/

  Det finns hundratals kulturer i världen, om de inte gillar den Svenska So what!? Vad vill de ha istället då? Och om de nu tycker ett annat land är så mycket bättre varför tillhör de inte DET landets elit? Vad är poängen med att styra nåt man avskyr?

  Och om de nu avskyr det etniskt svenska skall de väl med samma logik inte själva bo i de mest etniskt svenska bostadsområdena i landet? Då kan man ju få intrycket av att det handlar om att de älskar det svenska men låtsas hata det för att de vill ha det enbart för sig själva.

  Visst har de rätt i att Sveriges och Europas historia handlar om förtryck och elände, precis som alla andra länders. Det är därför jag vill veta vilket de land de föredrar istället så kan vi beskriva allt dåligt med det landet och jämföra.

  Nej just ja, de vill inte ha jämförelser. Allt är lika bra, det är bara det att de själva har samma bilar, bor på samma ställen och klär sig lika så vi kan misstänka även de själva anser vissa saker är bättre än andra.

  Kommentar av Erik — mars 6, 2010 @ 3:02 f m

 5. Ja, krig, förtryck och elände finns och har alltid funnits överallt. Men det goda, det sköna och det rätta finns också där. Jag är trött på fixeringen vid det negativa. Fast det handlar delvis om makt. Staten har expanderat kraftigt och trängt in i områden där den inte tidigare fanns. Den expansionen legitimeras med en terapeutisk filosofi där olika offer för förtryck (”strukurer”) ska räddas av staten.
  Jag håller på att läsa några böcker av Paul Gottfried. Det är från honom jag har fått begreppet ”the therapeutic state”. Det är träffande, tycker jag.

  Du kritiserar ju inslag av den terapeutiska ideologin, så om du är intresserad så kan du lyssna på honom här:

  Kommentar av Nordbo — mars 6, 2010 @ 9:13 f m

 6. […] ifråga kommer från manwomanmyth som också låg bakom denna film. Jag skulle varna tittarna för starka och obehagliga bilder men jag tror bloggens besökare är […]

  Pingback av Manlighetslära och jämställdhet i krig « Aktivarum — april 16, 2010 @ 5:14 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: