Aktivarum

Luftslottet som sprängdes – på riktigt! | januari 28, 2010

Den pensionerade polischefen och jämställdhetsföreläsaren Kapten Klänning är toppen på isberget!

Idag skriver Expressen samt Göteborgs-posten om hur Kapten Klänning, vars riktiga namn (precis som PI hävdade) är Göran Lindberg, inte är det mest kända namnet i den härva av sexhandel med och våldtäkter på småflickor som är på väg att rullas upp. Det började med en dator och mobiltelefon som polisen fick tag på i samband med utredningen gällande mordet på en hallick.

Den dödade mannen  skall en lång tid ha utnyttjat en ung kvinna sexuellt, tjänat stora pengar på henne och gjort henne mycket illa. Detta skall ha resulterat i att hennes pojkvän och flickan under förevändningen mannen skulle få ha sex med en flicka lurade honom till den lägenhet vars balkong han kastades ut från.

”När utredarna granskade innehållet närmare hittade de namn på flera kända män. De insåg att de kommit en ny sexhärva på spåret och överlämnade materialet till länskriminalen. Det var inte polischefen, Göran Lindbergs, namn utredarna reagerade över utan på några av de andra.”

Kapten Klänning åtnjöt stort förtroende för sin kvinnosyn:

Nu diskuteras kvinnosynen inom polisen hos SvD, vilket innebär att alla missat att poängen är att polisen inte alls hade samma kvinnosyn som Kapten Klänning själv. Vad har hänt? Är det ingen journalist som källgranskar längre? Man diskuterar även hur internet gör det lätt för en snuskgubbe att vara anonym idag, men internet är inte problemet. Problemet är politiska korrektheten som tvingar fram anonymitet som sedan kan användas till brott.

I Intervju med tidigare rikspolischefen Björn Eriksson så kommenteras de förmåner personer med rätt genusperspektiv har: ”Han åtnjöt stort förtroende för sin kvinnosyn, säger Björn Eriksson.”

Vår kommentar: Förtroendet som åsyftas är hos höjdare och politiker och med kvinnosynen verkar menas hans enorma fientlighet mot ”machoattityd” så egentligen är det väl manssynen han hade som varit så populär. Flera kommentarer från personer som skall ha arbetat med Lindberg ger en helt annan bild än stort förtroende.

Från signatur Pocher kommer detta omdöme:

”Känner väl till denne ”karl” sedan hans tid som polischef i bl.a. Uppsala. En i en lång rad av odugliga chefer som tyvärr alltid har dragit ner polismyndigheten i gyttjan. Han har tydligen charmat murvlar och andra – men knappast i ett enda fall de han har haft som underställda. Ett kräk till människa och chef som aldrig backade upp sin personal, aldrig lyssnade till dem, aldrig tordes ta ett enda rakt och bestämt beslut osv, osv.”

Signatur Roger berättar å sin sida:

”Denne man, Göran Lindberg jagade ett flertal aspiranter under tiden på Poilshögskolan under bl.a. 1994 på ett helt rättsvidrigt sätt där han anklagade dem för sexuella trakasserier och en förnedrande kvinnosyn helt utan grund. Lindberg hängde dessutom ut dessa aspiranter i kvällspressen som järngänget och som kvinnofientliga poliser som skulle avskiljas från utbildningen. Men aspiranterna var kloka nog att in topp advokater som smulade sönder Lindbergs anklagelser helt och hållet.”

Man kan verkligen undra vad hans förtroende baserar sig på. Är det kanske så illa att förtroendet är en direkt följd av villighet att attackera kollegor?

Signatur Franxappa säger om Lindberg:

”När svinet var rektor på PHS så var det många som blev föremål för en s.k ”särskild lämplighetsprövning” eftersom man kanske inte hade helt politiskt korrekta tankar. Och snälla, svinet är inte polis, har aldrig varit polis och kommer aldrig att bli polis. Han är ett hån mot oss som försöker hålla skiten flytande”

Signatur Tarzan har följande historia:

”Jag träffade en Uppsala polis på Mallis , vi satt och drack kaffe en hel eftermiddag och han gav mig en föreläsning om hur totalt värdelös han var. Öknamnet skulle han ha fått för att han var en smilfink som alltid ställde in sig hos damerna och att han åkte omkring och höll föredrag om ”jämställdhet” och liknande. – Däremot så var det klent med polisarbete sa polismannen till mig. Göran Lindberg skulle alltså vara helt värdelös som chef.”

Att döma av kommentarerna har Lindberg pga att låtsas respektera kvinnor och pratat mångfald varit immun mot all kritik. Han var politiskt korrekt ”dvs åsiktsmässigt fläckfri” och då kan man bevisligen bete sig hur illa som helst mot kollegor och medmänniskor.

Andra som skriver om fallet är Rapport24 som använder rubriken ”Känd polischef greps för barnsex” Flera uppgifter har även ramlat in hos Politiskt Inkorrekt. Kapten klänning greps i Falun:

”Enligt polisen hade han inga uppdrag som föreläsare i staden utan istället ska det ha handlat om att han förberett ett nytt sexuellt övergrepp på en minderårig tjej på ett hotell den 25 januari.”

En mycket intressant och talande intervju med Leif GW Persson finns nu hos för oss nya bekantskapen Ment.se

”GW tror att någon inom polisen varnat Lindberg redan i höstas. – Jag tyckte väl det var konstigt att han sade upp sig från rikspolisstyrelsen, med den höga lönen, säger GW till Ment.se.”

Om Kapten Klännings mjukismans-genusglasögons image säger GW: ”Lindberg gillade inte att kröka. En osocial och otrevlig jävel. Jag vill mig minnas att jag en gång blev så trött på att höra hans gnäll så jag erbjöd honom en smäll på käften.”

Ment.se har även upptäckt Kapten Klänning var anlitad som föreläsare vid seminarierna på evenemanget World Challenge som arrangeras av armbryterskan från Ensamheten, Heidi Andersson. Ment.se spekulerar om Lindberg planerade att ragga unga damer där men berättar att han avbokats redan vilket enligt Resurs Centra som har hand om seminarieverksamheten var ett lätt beslut.

Debattsidan Newsmill söker nu skribenter gällande det inträffade. Anmärkningsvärt är att Newsmill antyder Kapten Klänning – en manlighetskritisk genusföreläsare – skall vara representativ för just de män och den mansnorm han kritiserat. Så här lyder texten på newsmill för ämnet Mäns sexövergrepp:

”Förra veckan stod sextrakasserande kulturpersonligheter i fokus, den här handlar det om en polischef som misstänks för våldtäkt på barn. Vad är det för fel på män?”

Män? Skall det vara något fel på män i allmänhet? Det är väl omanliga feministmän som tycker gubbar skall ha klänning det är fel på om det är någon det är fel på? Vad är det för fel på feministiska politiker som tror att det mest utmärkande för bra människosyn och god karaktär är hur negativ och kritisk personen ifråga är till manlighet, machofasoner och maskulinitet? De verkar tycka mansförakt är ett tecken på pålitlighet.

Skäms de inte det minsta över hyckleriet att en fjollig karl duktig på att smöra in sig håller föreläsningar om hur fel det är på normala killar som är mer macho än han själv? Observera att den sorts föreläsningar som Göran Lindberg hållit ofta innehåller påståenden att kalla en man fjollig är kvinnoförtryck att det inte är nåt fel på att vara fjollig osv. Vi har länge vetat dessa teorier empiriskt är rent trams.

Problemet är att dessa manskritiska trendiga teorier gått hem hos de damer, politiker och journalister som inte har några större sanningskrav. Att kalla sig genus-någonting och smutskasta könet man har varit en alltmer lönsam affär.

Bloggen kotka kommenterar nu det inträffade.

”De som sett snett på ”Kapten klännings mission”  får nu vatten på kvarn, och jämställdsarbetet en svår knäck bland poliser i synnerhet. Man kan hoppas att misstankarna inte har någon grund, och att uppgifterna inte stämmer.”

Vad personer som gör denna sorts kommentarer inte förstår är att de är en del av problemet. De framställer det som hyperviktigt det ”arbete” Kapten Klänning gör för att de gillar vad de hör medan de normala killarna får rena sjukdomsförklaringen. Att glorfiera sig själv genom machokritik vad har det med jämställdhet att göra? Hur lurad får man vara?

”Han har inte haft det lätt kan man förmoda inom en yrekskår där manschavunismen sitter i väggarna.”

Javisst, höga tankar om män är såklart problemet, och personer som är fjolliga, avskyr machoattityd och därför springer efter småtjejer skall sedan framställas som lösningen. Etik och moral? Lurendrejeri snarare!


7 kommentarer »

 1. Pappa Elis Lindberg rektor Farsta Gymnasium sonen Göran Lindberg rektor på PolisBögSkolan – skolan som uppmanat Bög Bi Läbb & Tramsor att särskilt söka sig dit,

  Kommentar av z-mannen — januari 28, 2010 @ 6:17 e m

 2. Tror du inte att denna händelse kommer att ge radikalfeminister mer vatten på sin kvarn i kampen mot manlighet när det rör sig om en ”god” man” dvs vem som helst kan vara sexförbrytare (obs jag påstår absolut inte att detta har med manlighet att göra men du vet ju hur de klumpas ihop)? Jag känner mig tämligen övertygad om att saker nu blir ännu värre.

  Såg du Debatt i SVT? en smärre chock om jag får säga så. Själv förstår jag nu att all konstruktiv offentlig debatt på området verkar vara meningslös.

  Kommentar av Martin — januari 28, 2010 @ 9:57 e m

 3. ”Tror du inte att denna händelse kommer att ge radikalfeminister mer vatten på sin kvarn i kampen mot manlighet när det rör sig om en ”god” man” dvs vem som helst kan vara sexförbrytare”

  Nej absolut inte!

  Snarade visar det radikalfeminister är så besatta vid sin teori om sin egen förträfflighet att de är beredda att själva begå våldtäkter för att ”bevisa” den.

  Eftersom det var radikalfeministenas egen expertis (på högsta nivå) som begick sexbrotten ifråga så fattar jag inte varför nån skulle ens överväga att lyssna på radikalfeministisk expertis överhuvudtaget.

  Det var heller ingen ”god man” det var en känd extremfjolla som avskydde normala killar just för att de hade något han saknade. Definitivt inte vilken man som helst utan en manshatare av värsta sort.

  En person vars egen könsidentitet är så störd av genusteori och uppfostran skapad på fantasier att han måste trakassera normala killar och tända på småtjejer för att känna sig som en människa.

  Usch!

  Det bevisade sålunda inte vem som helst kan begå övergrepp, det bevisar svart på vitt att feministerna själva har helt fel gällande vilken sorts män som begår övergrepp.

  Det är det ENDA det bevisar. Att om feminister får bestämma sätter de dit oskyldiga män och gör förövarna till kungar av sin lilla fantasivärld byggd på påhittade teorier det är förbjudet att ifrågasätta.

  Vad vi sett är Luftslottet som sprängdes! Det enkla faktum att ju det inte är hälsosamt att vara besatt av genusteori och tycka vuxna män skall ha klänning utan tvärtom så är det nu bevisat det verkligen är teckne på riktiga problem och störd sexualitet att distanisera sig från mansnormen.

  Om mansnormen är att inte jaga småtjejer då är de där radikala brotten mot maskulinitet logiskt just att tända på småtjejer.

  Det visar inte alla män är likadana, det visar feministerna föredrar våldtäktsmännen framför machokillar av ideologiska skäl.

  ”(obs jag påstår absolut inte att detta har med manlighet att göra men du vet ju hur de klumpas ihop)? Jag känner mig tämligen övertygad om att saker nu blir ännu värre.”

  Varför skulle de bli värre? De har fel i allt de påstår, skall folk lyssna MER på dem när de redan haft fel? Varför skulle deras nästa påståenden vara mer rätt? Ingenting de säger är att lita på.

  ”Såg du Debatt i SVT? en smärre chock om jag får säga så.”

  Nej jag har inte sett programmet än men enbart av kommentarerna kan jag lista ut vad jag får se. Ett gäng idioter som bevisligen inte är outbildade så den enda slutsatsen är att de utbildats i att bli mer korkade, inte mindre,

  De hävdar ju saker som är rena lögner och påhitt från början. Hur gör det barn tryggare att skydda dem från något som INTE tyder på övergrepp men ge makten över dem till personer vars beteende är en tydlig varningsklocka för att de har ohälsosam fixering vid småbarn?

  Tjejen som talade i eftersnack baserade ju hela sitt resonemang på en ren osanning. Det hade varit relevant OM det fanns någonting som tydde på att faktor A tydde på fenomen B

  Ingen presenterade sådana bevis, istället presenterade de sin egen fördom och oro som bevis. Skamligt!

  ”Själv förstår jag nu att all konstruktiv offentlig debatt på området verkar vara meningslös.”

  Nej, problemet är att debatten måste baseras på att lögner ifrågasätts på en gång. Om de säger ”vi måste skydda våra barn från porr” så ifrågasätter man inte det

  Man konstaterar att det finns INGENTING absolut obestridligen INGENTING som kopplar det förstnämnda med det sistnämnda. Jag kan upprepa det igen, lögn och dikt och förbannad fantasi, NOLL sanning!

  Observera detta bara var mina kommentarer om eftersnack och nätkommentarer.

  Ser förmodligen hela programmet imorgon eller i helgen.

  Kommentar av Erik — januari 29, 2010 @ 1:11 f m

 4. […] att han är skyldig, och nicka instämmande med när jag läser Cattas, Aktivarum (inlägg 1 & inlägg 2)och Ingrid Carlqvist inlägg. Blir det sedan så att han mot all förmodan skulle bli frikänd, […]

  Pingback av Djävulens advokat « Trollan's Tankar om stort och smått — januari 29, 2010 @ 1:31 e m

 5. Tack för en bra översikt om vad som sagts i affären Lindberg! Jag bidrar med en länk till en verkligt utmärkt analys av härvan:

  http://henrik.motpol.nu/?p=169

  Kommentar av Fredrik Gustafsson — februari 2, 2010 @ 1:52 f m

 6. […] Uppenbarligen missade han att polisen skall representeras av personer som antingen har eller iaf ger intryck av att ha rätt […]

  Pingback av Radiobilspoliser skall sakna humor « Aktivarum — mars 9, 2010 @ 7:29 e m

 7. […] Eller som Andreas Björsten kallade det i sin Sourze-artikel ”Manliga skitstövlar blir feminister” som jag bloggat om här. Artikeln som är från 2002 blev alltför sann när Polisens superfeminist dömdes för våldtäkt. […]

  Pingback av Försvaret av SCUM samlar extremisterna under samma tak « Aktivarum — november 20, 2011 @ 3:10 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör sällskap med 1 383 andra följare

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: