Aktivarum

Fel i Resume, Ballingslöv drog ej in annons | december 9, 2009

Så har vi fått ny information i Carlqvist-affären. Det gäller påståenden om annonsörers inblandning.

Det är Second Opinion.se som i en artikel berättar att påståendena i Resume gällande att Carlqvist sparkades pga indragna annonser från Ballingslöv är felaktiga.

”Det stämmer att Ballingslöv fått mejl från en person som skrev otrevliga saker om Ingrid Carlqvist, berättar Anders Wassberg.

– Vi tog då kontakt med företaget och informerade om att vi hade fått det här otrevliga mejlet. Med det var vi nöjda.”

”Artikeln rättades på nätet när felet uppdagades. Men ett flertal upprörda blogginlägg finns kvar, där Ballingslöv pekas ut.”

Det är alltså inte händelsen som sådan som var felaktig utan specificeringen av vilket företag som var huvudpart i affären. Resumes rättning bestod av att plocka bort stycket som specificerade namnet på företaget som skall ha kostat Villaliv annonsering samt vilken summa det rörde sig om.

Aktivarum byter sålunda i de negativa styckena ut Ballingslöv mot annonsörer/kunder.

Därmed vet vi inte vem som bär ansvaret för att Carlqvist fått sparken. Antingen är det andra ej namngivna annonsörer eller så är det Fredrik Lindbladh som ville bli av med henne. Lindbladh har hänvisat till företaget AGI i Malmö som är en av Villalivs ägare men deras VD hävdar sig inte ha några problem med Carlqvist.

Därmed så kvarstår frågan, var det någon som pressade Fredrik Lindbladh att sparka Carlqvist eller inte?

Edit: Vi har även fått svarsmail från Ballingslöv nu

Tack för ditt mail som vi självklart gärna vill besvara. Jag som svarar dig är ansvarig för marknadsföringen på Ballingslöv AB och hoppas att du nedan ska få svar på dina frågor.

Vi har under dagen fått kännedom om en artikel i tidningen Resumé som påstår att vi på något sätt skulle vara inblandade i tidningen Villalivs beslut att inte förlänga sitt avtal med Ingrid Carlqvist. Detta är helt felaktigt och ogrundat. Denna artikel låg ute under några timmar innan den rättades av Resumé och detta påstående togs bort.

Vi är ett företag som marknadsför oss via ett flertal kanaler där tryckta medier är en del. Bland dessa är tidningen Villaliv en av flera aktörer och vi har gjort bedömningen att den är intressant, eftersom den distribueras till villaägare som är en viktig målgrupp för oss. Vi har ett hundratal olika leverantörer och vi ställer aldrig några krav på deras bemanning. Än mindre skulle vi komma på tanken att ha synpunkter på vad anställda hos våra partners gör på sin fritid.

Efter att ett flertal av annonsörerna i Villaliv fått mail med påståenden kring Ingrid Carlqvist har vi fortsatt att annonsera i tidningen.

Vi har ännu inte satt vår övergripande medieplan för 2010 och har dessutom för vana att alltid köpa reklamplats med mycket kort varsel, dvs. ett nummer i taget. Att vi därmed, som påståtts, avbokat någon media i tidningen Villaliv inför 2010 är helt felaktigt vilket alltså Resumé också korrigerat i sin artikel.

Jag är uppriktigt ledsen för att detta påstående gjort dig upprörd och jag kan bara med gott samvete lova dig att det är helt felaktigt.

Har du ytterligare frågor är du hjärtligt välkommen att kontakta mig.

Med vänlig hälsning

Martin Lundell


4 kommentarer »

 1. Jag tror att du är på rätt spår. VD:n har fått kalla fötter av mejlhoten och vad de kan föra med sig. För att förekomma uteblivna annonsintäkter så har han sagt upp Carlqvist, men vågar inte stå för det utan skyller på annonsörerna.

  Kommentar av Jerry — december 9, 2009 @ 8:30 e m

 2. Jadu,antingen så är det som Lindbladh sagt men fel kund/annonsör som pekades ut i Resume såväl som i pressreleasen från Blue Media (då kan det vara en god ide att nämna korrekt annonsör/annonsörer så vi vet vem vi skall reagera mot)

  Eller så har Lindbladh ljugit från början och det är inte Villalivs annonsörer som var orsaken till uppsägningen. I vilket fall som helst var det ett rejält svinaktigt svar som Lindbladh gav till Medborgarperspektiv.

  Det väljer jag nu att belysa.

  Kommentar av Erik — december 9, 2009 @ 9:19 e m

 3. Huvudsaken är att sanningen kommer ut och de ev. e-post meddelanden läggs ut. Har arbetsgivaren och annonsörernra rent mjöl i påsen så skall de publicera den e-post de erhållit.

  De skal så klart anstäla eller återanställa Ingrid stå upp för verkligheten och sanningen.

  Leroy

  Kommentar av Leroy — december 9, 2009 @ 10:36 e m

 4. […] de tidigare inläggen på ämnet här del 1, del 2, del 3 och del 4 (som även diskuterar vuxenmobbning i allmänhet) Posted in NyhetskommentarTags: […]

  Pingback av Ny källa i Carlqvist-affären « Aktivarum — december 11, 2009 @ 12:09 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

  aktivarum@gmail.com

  Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

  Gör som 1 383 andra, prenumerera du med.

  Arkiv

%d bloggare gillar detta: